Als een student wil je graag de beste maat laptop voor school. Als je niet de juiste maat laptop kies zal je veel moeite hebben om elke dag naar school te gaan. 

Als je met fiets of met openbaar vervoer naar school gaat dan is het belangrijk dat jij een laptop kiest die jij kan vervoeren. 

Daarom ga ik tijdens deze artikel precies vertellen welke maat laptop jij nodig hebt voor school. De maat die ik aanbeveel voor studenten die veel moeten reizen is een 13.3 inch laptop

Als je wat dichter bij school woont dan kan je wel voor een 15 inch laptop gaan. Wat heel belangrijk is, is dat hoe kleiner de laptop hoe duurder deze zijn. 

Een 15 inch laptop is meestal goedkoper dan een 13.3 inch laptop met dezelfde componenten erin. Daarom is het aan jou om te kiezen tussen een 13.3 inch laptop of een 15 inch laptop. 

Afbeeldingsresultaat voor Laptop wallpaper

Ik raad je aan om NIET een 17 inch laptop te kiezen omdat ik dat zelf had gedaan toen ik naar school ging. Ik ben een een zware gamer en daarom vond ik dat ik een gaming laptop moest halen die 17 inch was. 

Dit was mijn grootste fout omdat ik elke dag moe op school kwam en ook moe thuis. Daarom raad ik je aan om een 15 inch of lager te nemen voor een laptop. 

De voordelen van een 13 inch laptop is dat je deze ook overal kan meenemen. Zo kan je in de bus, trein of zelfs als je naar een vriend gaan werken. Je kan overal gaan werken en je hoef je geen zorgen te maken over hoe zwaar die is. 

==> Beste laptop voor school

Welke laptops zijn de beste voor een studenten en waarom?

Je wilt een laptop kiezen waarin jij video’s kan gaan bewerken. Als een student ben jij niet vast gebonden aan iets specifiek en jij gaat zeker ook andere dingen doen. 

Ik was zelf ook begonnen met een ICT opleiding waarin ik steeds video’s moest bewerken om deze te gebruiken als presentaties. 

Daarom raad ik je aan om een laptop te kiezen waarmee je video’s kan bewerken. Als je ook daarnaast wilt gaan gamen dan wil je wel een 15 inch laptop nemen omdat deze meestal beter zijn dan de 13 inch laptops voor gaming. 

Ik ga hier 3 laptops aanraden die ik denk dat super goed zijn voor studenten. 

Top 3 beste maat laptop voor school

Apple macbook air 13.3

De Apple macbook air 13.3 (2020) is een geweldige laptop voor studenten. Deze laptop is supersnel en beschikt ook over genoeg kracht om van alles te doen behalve gamen. 

Deze laptop heeft over 220 reviews gekregen en het scoort ook een 9.6 uit 10 van al deze reviews. Dit laat al zien dat dit een geweldige laptop is. 

Apple macbook air 13 2020 - Beste maat laptop voor school

De meest voorkomende pluspunten van deze laptop zijn:

  • Batterijduur
  • Vingerscanner
  • Snelheid van SSD
  • Gewicht

Dit zijn de meest voorkomende pluspunten die deze laptop heeft gekregen. Veel van de mensen die de laptop al hebben zeggen dat ze tevreden zijn en dat ze niet zo lang moesten twijfelen. 

De laptop beschikt over trueTone Retina waardoor het altijd zich automatisch aan de temperatuur van het omgevingslicht aanpast. Op deze manier heb jij altijd de perfecte kleuren en helderheid. 

De laptop zelf is 13.3 inch en heeft een Retina scherpte. De paneel van de scherm is een IPS paneel en deze zorgt ervoor dat je de ware kleuren op de scherm kan zien. 

De processor van dit laptop is een intel core i5 dual core(2) processor met een snelheid van 1.6Ghz tot 3.9Ghz. 

Dit is een geweldige processor en je kan genoeg mee doen. 

De werkgeheugen van dit laptop is 8GB en dat is voldoende voor alles wat je gaat doen als een student. Zelfs als je gaat videobewerken zal je geen probleem hebben met 8GB ram. 

De opslag van de laptop is een SSD met 128GB. Dit is wat ik minder leuk vond aan deze laptop omdat het zo een geweldige laptop is. De SSD is niet zo groot dus je zal wel een externe hdd nodig hebben voor als je veel programma’s wilt. 

Asus ZenBook 

Welke laptop maat past bij mij - Asus Zenbook

De Asus ZenBook  is een zeer kleine laptop die heel sterk is en van alles kan doen. Dit laptop is geschikt voor videobewerking en heeft zeer goede reviews gekregen door gebruikers. 

Gebruikers noemen dit de kleine krachtpatser door dat het supersterk is en ook nog zo klein. De laptop is 13.3 inch groot en heeft een Full HD scherm waardoor je alles op HD kan zien. 

De paneel van de scherm is een IPS paneel en dit is een geweldige paneel voor als je foto’s gaat bewerken. Je wilt altijd de perfecte kleuren zien op je beeldscherm. 

De processor is een intel core i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4.9Ghz. 

De ram of wel de werkgeheugen is 16GB en dit is meer dan genoeg om van alles te doen. Multitasken zal je makkelijk kunnen doen met deze ram. 

De opslag van de laptop is een SSD met 512GB erin. 512GB is meer dan genoeg voor een student omdat je hier genoeg bestanden op kan slaan. Als je meer nodig hebt kan je altijd een externe hdd nemen.  

Lenovo Legion Y540 

Omdat er zoveel gamers zijn heb ik de perfecte maat laptop voor school voor gamers gekozen. De Lenovo Legion Y540

De lenovo legion Y540 is een perfecte maat laptop voor school die ook bedoeld is om te gamen. Deze laptop kan het allemaal dankzij de componenten die het beschikt. 

Lenovo Legion Y540-15IRH 81SX002QMH rechterkant

Daarnaast heeft deze laptop ook heel veel reviews gekregen van andere gebruikers. Gebruikers vinden het een heel krachtige laptop met een erg mooie scherm en dunne randen. Ze vinden ook dat de toetsenbord er fijn voelt en dat de laptop super strak design heeft. 

De beeldscherm van deze laptop is een 15.6 inch beeldscherm met een Full HD resolutie waardoor je alles op HD ziet. De verversingssnelheid van deze laptop is 144Hz en dit is de beste voor gamers. 

Met 144Hz zorgt je laptop dat alles meer sneller gaat. Zelfs je muis beweging zal meer helder zijn dan op een 60Hz. Voor een gamer is dit heel cruciaal. 

De processor van deze laptop is de intel core i7 processor. Dit is een Hexa core processor met een kloksnelheid van 2.6Ghz tot 4.5Ghz. 

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB en dit is meer dan genoeg voor als je wilt multitasken. Met 16GB kan je veel doen en je zal zeker niet meer dan dat nodig hebben. 

De opslag van de laptop is een SSD met 1TB. 1TB SSD is super groot en dit is heel handig voor als je veel bestanden wilt opslaan. 

Categorized in: