Je zou jezelf is wel afvragen “Welke laptop past bij mij” en dit is zeker een goede vraag. Een laptop kiezen is niet makkelijk en weten welke laptop het beste bij je past kan moeilijk zijn. Het is daarom dat ik je tijdens dit artikel ga proberen te helpen om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. 

De laptop die het beste bij jou zou passen in een laptop die je helpt om je taken te voldoen. Als je nou een laptop wilt voor thuisgebruik, foto’s bewerken, videos bewerken, zakelijk gebruik of gamen. Je moet van tevoren nadenken wat je een laptop wilt gaan gebruiken.

Maar naast  het beseffen dat je een laptop wilt gebruiken voor een bepaalde doel, is het daarnaast ook handig om te weten welke de beste laptops zijn voor deze gebieden. Ook is het handig om te weten welke componenten je naar moet kijken en daar zal ik hier meer over vertellen. 

Welke laptop past bij mij

Als jij op zoek bent naar een laptop die bij jou past dan raad ik je aan om verder te lezen. Tijdens deze artikel zal ik proberen om je vraag “Welke laptop past bij mij” te beantwoorden door je een aantal tips te geven en een aantal laptop keuzes. 

We zullen eerst kijken naar de meest gekozen laptops voor verschillende aspecten zoals fotobewerking, videobewerking, studenten laptop, zakelijke laptops, laptop voor thuis gebruik en laptops voor als je wilt gamen. 

Ik zal ook bij elke laptop aangeven waarom de laptop goed zijn voor die bepaalde doel en wat ze verder ook goed voor zijn. Ik zal ook uitleggen welke componenten goed zijn voor de doel en hoe je zelf naar een op zoek kunt gaan als je deze laptops niets vindt. 

Laptop voor thuisgebruik/basislaptop

Als eerst hebben we een laptop voor thuisgebruik of wel een basislaptop. Dit is een goede keuze voor als je niets speciaal met een laptop wilt gaan doen dan alleen  je dagelijkse taken zoals emails lezen, internetten, videos/films/series kijken en office pakket wilt gaan gebruiken. 

Een basis laptop of laptop voor thuisgebruik is een goedkope laptop die past bij iedereen die geen zware programma’s wilt gaan draaien op een laptop of wilt gamen. 

Zoals de naam van de laptop het zegt, thuisgebruik. Een laptop die je thuisgebruik voor je dagelijkse taken. 

De beste laptop voor thuisgebruik op dit moment voor zijn prijs is de Lenovo IdeaPad 3. Dit laptop is zeer sterk voor zijn prijs en kan heel veel. Dankzij de windows S mode kun je gerust de laptop gebruiken zonder enige vertraging. 

Lenovo IdeaPad 3 - welke laptop past bij mij - Laptop voor thuisgebruik/basislaptop

Taken zoals internetten, je emails lezen, films/series kijken en zelfs kleine foto’s bewerken zijn allemaal    mogelijk op dit laptop. 

Verder dankzij de Full HD resolutie die het beschikt kun je alles beleven op Full HD kwaliteit. Het is ook een wat kleine laptop omdat het 14 inch is en is het makkelijk om mee te nemen met een gewicht van maar 1.6kg. 

Dit is zeker een top laptop voor basis gebruik en thuisgebruik. De laptop is niet zwaar en je kunt het makkelijk vervoeren als je dat wenst. 

Nu zal ik de specificaties van de laptop kort laten zien en daarna uitleggen waarom deze laptop voor thuisgebruik handig is. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel core i3, Dual Core(2) 3.4Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag256GB SSD
VideokaartUntel UHD Graphics 
BesturingssysteemWindows 10 in S mode
Batterijduur7.5 uren 
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Hdmi poort
Gewicht1.6 kg

Zoals je hier kan zien zijn dit de specificaties/componenten van de Lenovo IdeaPad 3. De reden dat dit een laptop is voor basis gebruik komt door de processor die het heeft. De processor is wat zorgt dat een laptop alles kan processen en weergeven op het scherm. De processor van dit laptop is een i3 processor. Tegenwoordig wil je juist een i5/Ryzen 5 processor of een i7/Ryzen 7 als je zware programma’s gaat draaien zoals fotobewerking en videobewerking programma’s. De 8GB ram is heel handig om te kunnen multitasken zonder dat de laptop traag wordt. Je wilt nooit minder dan 8GB hebben alleen bij een Chromebook kun je wel 4+ nemen. 

Laptop voor Fotobewerking

Wanneer het komt tot fotobewerking wil je zeker een laptop die met een hogere processor dan een i3. De processor voor een ideale fotobewerking laptop moet een i5 of i7 processor zijn of hoger. 

Deze processor maken het mogelijk om zware programma’s te draaien zoals Photoshop zonder dat de laptop continu gaat vastlopen. 

Een goede laptop voor fotobewerking is de HP Pavilion 15. Deze laptop beschikt over een AMD Ryzen 5 processor en 16GB ram waardoor je voldoende werk af kunt krijgen en ook kan multitasken. De opslag is ook genoeg voor je projecten en dat is een SSD van 512GB. 

HP Pavilion 15 - Welke laptop moet ik kiezen voor fotobewerking

Het is wel belangrijk om te noemen dat de processor die je koopt meer dan 4 cores moet beschikken. Dat kun je altijd lezen onderaan bij de processor beschrijving van een laptop. Deze Ryzen 5 heeft 6 cores dus het is een hexa core processor. 

Verder is het ook handig om te noemen dat als je een laptop gaat kopen voor fotobewerking dat deze altijd een IPS paneel moet hebben. 

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 5 – Hexa core(6), 4Ghz topsnelheid
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur9 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.75 kg

Dit is een geweldige laptop voor als je foto’s moet bewerken. De resolutie is wel Full HD en dit wordt door de meeste mensen nu gebruikt. Je kan natuurlijk wel op hogere resoluties als je dat wenst maar je zal niet het verschil merken. Als je voor professionele doeleinden foto’s wilt bewerken dan zou je wel naar de Beste laptop voor fotobewerking moeten lezen. 

Laptop voor videobewerking 

Als je weet dat je een laptop wilt voor videobewerking en dat is je doel dan is de Acer Aspire 7 een perfecte keuze voor de prijs. Deze laptop beschikt over een i7 processor en een goede videokaart. Deze zijn twee belangrijke componenten wanneer het komt tot een laptop voor videobewerking. 

Acer Aspire 7 A715 - welke laptop past bij mij - videobewerking

Bij videobewerking wordt de processor gebruikt om zware programma’s te kunnen draaien en om je video’s te processen. Daarnaast wordt de videokaart meestal gebruikt om je video’s te kunnen renderen om ze sneller te kunnen exporteren. Dit kost je minder tijd en hoef je niet lang te wachten om je projecten te kunnen exporteren. 

De Acer Aspire 7 beschikt over zowel sterke processor als videokaart waardoor je zonder enige moeite grote video’s kunt bewerken en ook foto’s kunt bewerken omdat de processor zo goed is. Zeker een top laptop met een 15 inch scherm waar je ook alles goed kunt zien. 

Specificaties:Acer Aspire 7 
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS Paneel, 60hz
ProcessorIntel core i7 – hexa core(6), 4.5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD – weinig voor grote projecten, externe hdd goede oplossing voor dit. 
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht2.15 kg

De Acer Aspire 7 is een top laptop en de prijs is zeer goed. Daarnaast kan je de laptop gebruiken voor de meeste zware taken zoals fotobewerking, videobewerking en zelfs ook gamen. Een top keuze voor videobewerking laptop. 

Laptop voor school/studie keuzes

Als je een student bent en je bent op zoek naar een laptop voor school en je opleiding dan wil je een laptop die klein is en sterk genoeg is voor videobewerking. Een laptop die sterk genoeg is voor videobewerking zal je helpen om zware programma’s te draaien op school. 

Een goede keuze voor een school laptop is de Lenovo Yoga Slim 7. Dit is een kleine laptop van 14 inch met sterke componenten die geschikt zijn voor de meeste zware taken. Het is wel zo dat de videokaart wat minder sterk is dan de vorige laptop en dat komt omdat het een 14 inch laptop is. 

Lenovo Yoga Slim 7 Laptop voor school/studie keuzes

De meeste laptops die 14 inch zijn of lager hebben nooit een sterke videokaart omdat er meestal geen ruimte in zit ervoor. De laptop heeft wel een shared videokaart die goed genoeg is voor taken waar de laptop het nodig heeft. 

Specificaties:Lenovo Yoga Slim 7
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa Core(8), 4.2Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur17,5 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.33 kg

Omdat studenten veel onderweg zijn wil je zeker een laptop die klein genoeg en die niet veel weeg zoals deze of de Apple Macbook pro 13. De apple macbook pro 13 is wel heel duur maar de laptop is heel sterk vergeleken met veel andere. 

Beste Apple laptop keuze

Als je al kennis hebt met de Apple laptops en je wilt graag een apple laptop die van alles kan dan is de beste apple laptop die je kunt kiezen de Apple Macbook Pro 13. Dit is de beste macbook die er is en deze kan van alles van te maken heeft met werk en zware programma’s voor designen. 

De beste Apple laptop die bij jou zou passen is de Apple Macbook pro 13 of de Apple Macbook air 2020. Deze twee zijn de sterkste voor de prijs die ze kosten.

Apple MacBook Pro 13" (2020) Welke Apple Laptop past bij mij

Met de nieuwe M1-chip processor van de laptop kun je niet alleen maar zware programma’s gebruiken maar je kan ook kleine spelletjes mee spelen zoals The Sims. Als je een macbook wilt maar je wilt niet veel betalen dan is de Apple macbook air een goede keus. Deze is de goedkoopste en komt ook met de nieuwe M1-chip. 

Specificaties:Apple Macbook Pro 13
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60hz, Ips paneel
ProcessorApple M1-chip, Octa core(8)
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemMacOS van Apple
Batterijduur20 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.4 kg

Beide Apple Macbook Pro 13 en de Macbook Air van 2020 zijn perfecte keuzes voor een Apple laptop. Deze zijn zeer sterk en kunnen makkelijk de meest zware programma’s draaien. 

Laptop voor zakelijk gebruik

Als je op zoek bent naar een laptop voor zakelijk gebruik dan is de ConceptD 3 Ezel CC314 een goede keus. Deze laptop  is geschikt voor elke taak die je maar zou willen uitvoeren en heeft een Full HD resolutie waarop je alles goed kunt zien. 

ConceptD 3 Ezel - Hoe weet ik welke laptop bij mij past - zakelijk gebruik

De laptop is heel flexibel en is touchscreen waardoor je deze makkelijk kunt gebruiken als een tablet of voor je presentaties. Verder dankzij de Windows 10 Pro kun je ook op afstand op de laptop werken. 

Het is de ideale laptop voor zakelijk gebruik omdat het een 14 inch laptop is met een sterke videokaart waarmee je kunt videos bewerken, foto’s bewerken, gamen en onderweg gaan zonder enige probleem. 

Specificaties:ConceptD 3 Ezel CC314
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel core i7, Hexa core(6), 5Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Batterijduur13 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.73 kg

Voor zakelijk gebruik is dit een top keuze  laptop. De laptop is sterk voor elke taak die je maar wilt uitvoeren. Wil je nou video’s bewerken of juist foto’s bewerken de laptop kan het. Wil je graag ermee gamen voor wanneer je even niets te doen hebt dat kan je. Wil je de laptop als een tablet gebruiken voor presentaties bij je zakelijke meetings dat kan  je. Elke taak die je maar wilt kan deze laptop aan. 

Laptop om te gamen 

Als jij een gamer  bent en je wilt graag een laptop kiezen die bedoeld is voor gamen dan is de MSI GF63 Thin de beste gaming laptop keuze op dit moment. Voor de prijs krijg je meer dan je nodig hebt om goed te kunnen gamen op Full HD. 

MSI GF63 Thin - Welke laptop past bij mij als een gamer

De laptop is 15 inch waardoor het niet te groot is maar ook niet te klein, het is groot genoeg om je favoriete games erop te kunnen beleven. Verder heeft de laptop 144 Hz dus verversingssnelheid wat heel belangrijk is voor snelle games waarin je meer details wilt zien per seconden. 

Specificaties:MSI GF63 Thin
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Hexa Core(6), 5Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce 1650 Ti MAX-Q
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.86 kg

Gaming laptops zoals deze zijn heel erg handig en kunnen van alles want naast gamen kan je ook andere zware programma’s draaien. Het enige probleem is dat gaming laptops meestal niet lang kunnen duren op batterij omdat ze zeer veel energie nodig hebben. Ze zijn heel handig voor als je zit te gamen maar je moet ze wel aan de oplader hebben. 

Waarop letten bij het kiezen van een laptop  die bij je past

Besturingssysteem

De besturingssyteem is de systeem die communiceert met de processor. Er zijn 3 besturingssystemen die veel gebruikt worden en die ik je zou aanraden. Ik zou je aanraden om te kiezen voor een windows laptop als je wat zware taken wilt uitvoeren zoals fotobewerking, videobewerking of gaat gamen. 

Als je juist alleen wilt designen en zware werk programma’s wilt gebruiken dan is een MacOs een goede keuze. Als je juist een zeer goedkope laptop wilt voor je dagelijkse taken dan raad ik je aan om windows te kiezen of Chrome OS. Een chromeOS is heel lichtgewicht en laptops van al 200 euro kunnen je goed doen. 

Formaat

De formaat van een laptop is heel belangrijk. Als je veel onderweg bent dan wil je niet een zware laptop kiezen. Het is daarom belangrijk om te weten als je veel onderweg bent of niet. Als je veel onderweg bent dan wil je een 15 inch laptop of lager. Als je niet veel onderweg bent en je wilt een wat grotere scherm dan is een 15 inch of 17 inch een goede keus. 

De Processor

De belangrijkste componenten in de laptop is de processor. De processor is wat communiceert met de besturingssyteem en weergeeft alles wat je op de laptop ziet. Het is daarom belangrijk om te kiezen tussen een i5, i7 of hoger processor als je wat zware programma’s wilt gebruiken.  

Voor basis gebruik kun je wegkomen met een i3 processor of een Chromebook die nog goedkoper is. Een chromebook gebruik minder kracht en is handig om te internetten enzovoort. 

Werkgeheugen

Naast de processor wil je genoeg werkgeheugen. De minimale werkgeheugen die je nodig hebt voor een windows laptop is 8GB. Een windows laptop gebruikt veel componenten en 8GB werkgeheugen en voldoende om te multitasken. 

Voor een chromebook wil je tenminste 4GB ram. Een chromebook is wat zuiniger en gebruik minder kracht van de componenten. Een chromebook is ook goedkoper en sneller dan een windows laptop met dezelfde componenten. 

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is ook belangrijk voor je films/series en als je foto’s en video’s gaat bewerken of gamen. De minimale resolutie die je wilt op een laptop is Full HD. Als je een hogere resolutie wilt dan kun je Quad HD nemen of 4K. Denk er wel aan dat hoe hoger de resolutie hoe zwaarder het is op de componenten. 

Videokaart

Een videokaart is niet zo belangrijk alleen als je wilt video bewerken of gamen. Een videokaart is bedoeld om 3D objecten te renderen. Dit gebeurd bij gamen, videobewerking en als je programma’s zoals blender gebruikt waarin je 3D objecten moet maken. Voor een videokaart wil je 2GB vram als je video’s gaat beweren en 4GB als je gaat gamen op Full HD. Gamen op hogere resolutie is niet een goed idee omdat het nu nog steeds niet mogelijk is op een laptop. 

Gerelateerde vragen

Hoe weet je welke laptop bij jou past? De laptop die bij je past is een laptop die je doelen waar kunt maken. Je moet eerst weten wat je met een laptop wilt gaan doen voordat je een laptop gaat kiezen. 

Wat is de beste laptop voor grafisch vormgeving?  De beste laptop voor grafisch vormgeving is de ConceptD 3 Ezel CC314. Deze heeft krachtige processor en videokaart voor de meeste zware programma’s en ook top kwaliteit beeldscherm. 

 

Categorized in: