Welke laptop heb ik nodig voor mijn opleiding? Dit is een vraag dat steeds wordt gevraagd door studenten die naar een nieuwe school gaan of opleiding.

Tijdens deze artikel ga ik je precies vertellen welke laptop jij nodig hebt voor je opleiding en ook aangeven welke je beste keuzes zijn.

Een laptop kiezen voor je opleiding kan even ingewikkeld zijn. Daarom zal ik je precies vertellen welke keuzes je hebt voor als je een opleiding gaat beginnen en dat er niet precies een specifieke laptop is die je kan kopen maar dat er verschillende zijn die bijna voor alles gebruikt kunnen worden.

Top 5 Laptops Voor Verschillende Opleidingen

 • Huawei MateBook X Pro – Communication and Multimedia Design Opleiding

  [su_animate]Product bekijken[/su_animate]

Huawei MateBook X Pro - Communication and Multimedia Design Opleiding

De Huawei mateBook X Pro is een 13 inch laptop met een geweldige 3K resolutie waardoor je je meer plek zal hebben op je scherm.

Daarnaast heeft deze laptop ook touchscreen waardoor je alles makkelijk bij de hand zal hebben om te browsen.

Verder is deze laptop zeer geschikt voor alles en ook gamen op lage instellingen. Een zeer goede laptop voor studenten die een laptop nodig hebben voor een opleiding omdat ze zoveel met deze laptop kan.

Componenten

De Huawei MateBook X Pro is een 13.9 inch laptop met een 3K resolutie. De paneel van deze laptop is een IPS Paneel waardoor de kleur weergeving ontzettend goed is.

De processor van deze laptop is de Intel core i7 quad core(4) processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4Ghz.

De ram geheugen van deze laptop is 16GB. Met 16GB ram kun jij meer dan genoeg doen. Deze ram is genoeg voor alles en ook om te multitasken.

Verder heeft deze laptop een SSD als opslag. Deze SSD heeft 512GB en is genoeg om programma’s en projecten op te slaan. Als je veel projecten wilt opslaan dan zal je wel een externe harde schijf moeten kopen. Daarnaast heeft deze laptop ook een videokaart MX150 die 2GB VRAM beschikt. Met deze videokaart kun je games spelen op low en medium.

Geschikt voor:

 • Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt
 • Films & series kijken: geschikt
 • Foto’s bewerken: geschikt
 • Video’s bewerken: geschikt
 • Gamen: mogelijk, maar alleen op lage instellingen

 

Wat vinden andere gebruikers van deze laptop?

Pluspunten

Mooi scherm. De 3000×2000 resolutie is fantastisch. Het is een 14 inch scherm in een 13 inch behuizing.

Snel

Linux compatible

Lange batterijduur

Minpunten

MX150 videokaart is niet voor serieus gamen.

Review

De Huawei Matebook X Pro is gewoon een fantastische ultrabook. Chic, solide, prettig om op te werken met fijn toetsenbord, touchpad en een prachtig, perfect afgesteld scherm. Genoeg accu om de dagen door te komen en genoeg kracht voor de meeste gebruikers van dit soort apparaten. Niet goedkoop, maar voor de meerprijs krijg je toch echt wat concrete zaken terug, vooral wat scherm betreft zal je toch inleveren als je iets voordelige opties bekijkt met vergelijkbare core specs. Met onze colorimeter zien we namelijk dat het scherm gewoon af fabriek top staat afgesteld. Dat hij niet voor serieus gamen is en dat de webcam niet meer dan een grappig trucje is maken we graag duidelijk, maar ik kan mij niet herinneren hoe vaak we de webcam zelf gebruiken. Des te fijner dat hij netjes wegvalt zonder lelijke stickers te gebruiken.

Bekijk ook: De top 10 studenten laptops

 • HP Envy 13 – Opleidingen die lichte programma’s gebruiken

  [su_animate]Product bekijken[/su_animate]

HP Envy 13 - Opleidingen die lichte programma's gebruiken

De HP Envy 13 is een geweldige 13 inch laptop die zeer geschikt is om zware software te draaien. Met een gewicht van slechts 1,32 kg kan je deze laptop zeer makkelijk vervoeren en overal meenemen.

Met deze laptop kun je foto en video’s bewerken en daarnaast dankzij de SSD start de laptop binnen enkele seconden.

Componenten

Deze laptop is een 13.3 inch laptop met een Full HD(1080P) beeldscherm en een IPS Paneel. De processor van de laptop is een Intel core i7 quad core(4) processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4Ghz.

De ram geheugen van deze laptop is 8GB en dit is het minimum dat je nodig hebt voor videobewerking en om een aantal taken tegelijk uit te voeren. Daarnaast heeft deze laptop ook een SSD met 512GB. Dankzij de SSD start de laptop supersnel.

Geschikt voor:

 • Internetten & mailen: aanbevolen
 • Films & series kijken: aanbevolen
 • Foto’s bewerken: aanbevolen
 • Video’s bewerken: mogelijk, maar niet zo snel

Gamen: ongeschikt

Wat vinden andere gebruikers van deze laptop?

Pluspunten

Intel 8th gen CPU

Helder scherm

Slank & licht

Toetsenbord

Minpunten

Prijs

 

 • Asus ZenBook Duo – Laptop voor ICT Opleiding

  [su_animate]Product bekijken[/su_animate]

Asus ZenBook Duo - Laptop voor ICT Opleiding

De Asus Zenbook Duo is een geweldige 14 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een IPS Paneel waardoor je makkelijke kleuren kunt zien op de scherm. 

De laptop beschikt over twee verschillende schermen waardoor je makkelijk je code kunt lezen aan de onder scherm en je programma draaien op de bovenscherm.

Met twee schermen kun je veel meer multitasken en dit is iets dat je veel tijdens je ICT opleiding zal moeten doen. Als je met Python gaat werken zal je veel moeten alt – tabben als je niet twee schermen hebt.

Met deze laptop kun je makkelijk je code bijwerken en ook meteen live zien gebeuren op de andere scherm. Dit is een perfecte 14 inch laptop voor ICT opleiding. Verder heeft de laptop ook touchscreen waardoor je makkelijk door alle code kunt surfen op te gaan naar waar je wilt gaan kijken in de code.

Geschikt voor:

 • Internetten & mailen: geschikt
 • Films & series kijken: geschikt
 • Foto’s bewerken: geschikt
 • Video’s bewerken: geschikt
 • Gamen: ongeschikt

Wat vinden andere gebruikers van deze laptop?

Pluspunten

Laag gewicht

Fijn toetsenbord

Snel en stil

Lekker dun

Minpunten

Micro-HDMI adapter niet meegeleverd

Bekijk ook: Top 10 beste studenten laptops

 • HP Pavilion G15 – Laptop voor school en games

  [su_animate]Product bekijken[/su_animate]

HP Pavilion G15 - Laptop voor school en games

Kort over het product

De HP Pavilion G15  is een geweldige laptop die voor alles gebruikt kan worden. Dankzij de sterke componenten kun je met deze laptop internetten, films en series kijken, foto’s en video bewerken en ook gamen.

De laptop beschikt over de GTX 1060 videokaart waarmee je ook VR op kan spelen. Daarnaast heeft deze laptop 16GB RAM waardoor je makkelijk veel taken tegelijk kan uitvoeren zonder dat de laptop langzaam van wordt.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Professionele look

Heerlijk snel

Mooi scherm

Lichtgevend toetsenbord

Minpunten

Lichte vingerafdrukken op de behuizing

Review

“De volle sterren voor deze pracht aankoop! Wat een snelheid en wat een service weer van coolblue! Ik had hiervoor een laptop gekocht waarbij de kleur en grafische kaart iets tegenviel. Terstond, na melding hiervan, heb ik dezelfde dag nog een nieuwe mogen ophalen! Deze HP is echt een opmerkelijk afgeprijsde top laptop! Je krijgt een I7 paradepaardje (7700 HQ) + 16 GB ram! (DDR4 2133) en een zeer degelijk videokaart (GTX 1050) waarmee je met gemak spellen als Battlefield 1 en 4, Crysis of GTA 4 kunt spelen en niet erg luidruchtig is. Resumé, een uitstekend product waarbij je ontegenzeggelijk waar voor je geld krijgt!”

 • Dell XPS 13 – Beste laptop voor elke opleiding

  [su_animate]Product bekijken[/su_animate]

Tweedekans Dell XPS 13 9370 CNX37003 Main Image

Kort over het product

De Dell XPS 13 is een geweldige laptop voor als je niet een Macbook laptop wilt. Deze laptop is de windows versie van de Apple macbook pro 13.

Deze laptop beschikt over geweldige componenten waardoor je van alles kunt doen zoals foto en videobewerking en gamen op low.

De laptop beschikt over een i7 quad core processor, 16GB werkgeheugen en een opslag van 512GB SSD. De SSD is een geweldige component om te hebben in een laptop en het zorgt voor dat de laptop binnen enkele seconden opstart.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Snelheid

Licht gewicht

Resolutie

Hoog kwaliteit scherm

Minpunten

Redelijk prijzig

Review

“Mooie laptop voor design werk. qua design net zo mooi als een Macbook Pro 13 inch”

 

Categorized in:

Tagged in: