Welke laptop heb ik nodig

Als jij graag een laptop wilt gaan kopen en je vraag je af “ Welke laptop heb ik nodig ” dan zijn er een aantal punten waarbij we je kunnen helpen. We zullen je helpen om een keuze te maken en om te weten welke laptop en componenten je moet bekijken bij het kiezen van een laptop.

De laptop die je nodig hebt is een laptop die voldoet aan wat je precies wilt gaan doen. Als je een laptop nodig hebt voor videobewerking dan wil je zeker zijn dat de laptop dat aankan en ook daarvoor bedoeld is. Voordat je een laptop kies, lees goed waarvoor deze bedoeld is in de beschrijving. 

 

Laptops kun je het beste bij deze webwinkels bekijken!

Coolblue

bol.com

Mediamarkt

 

Tijdens deze artikel zullen we je precies uitleggen wat elke component van een laptop doet en voor wat je deze nodig zul hebben. Daarnaast zullen we u een aantal laptop laten zien die voor verschillende aspecten gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan Foto bewerken, Video bewerken, Gamen of studeren.

Als je niet precies weet welke laptop je nodig hebt en je vraag je steeds af ” Welke laptop heb ik nodig ”  dan zul je wel even aan je opleiding of werkgever moeten vragen voor wat je deze laptop precies zult moeten gebruiken en wat de minimale specificaties zijn. Op deze manier weet je al een beetje waar je op zoek bent.

Als je zelf een laptop wilt kopen voor iets specifiek dan zul je onderaan kijken waarbij we een aantal laptops hebben voor verschillende taken. 

Welke laptop heb ik nodig

Welke Laptop heb ik nodig – Alles over componenten

Processor

Als je veel video’s of foto’s moet gaan bewerken dan is een hoge processor iets dat je nodig hebt. Dit zul je veel helpen bij het renderen van video’s en foto’s. De snelheid van een processor is wat zorgt dat je systeem snel gaat en niet crash.

Ram

Naast de Processor heb je ook de ram geheugen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het browser van internet terwijl je een programma aan het gebruiken bent. Dit komt ook goed van pas als je een foto aan het bewerken bent en je wilt meerdere layers apart gaan bewerken.

Videokaart

De videokaart bij een laptop of computer wordt vaak gebruik alleen voor als je wilt gaan gamen. Je hebt wel sommige videobewerkingsprogramma die gebruik maken van de Processor en de videokaart om video’s te renderen. Maar voor fotobewerking heb je een goede videokaart niet echt nodig. Je kan wel voor een goede videokaart gaan als je gamen leuk vindt.

Beeldscherm

De beeldscherm is een ontzettend belangrijke onderdeel bij het kiezen van monitoren of laptop. De type paneel die je kiest zul je zeker helpen om de perfecte kleuren toe te passen an foto’s. Maar als je de slechte paneel kies zul je wel de goede kleuren zetten die alleen voor jou mooi zullen uitzien en niet voor andere. Er zijn 3 type panelen. IPS, TN en VA zijn de panelen en bij fotobewerking heb je een IPS paneel nodig. De IPS paneel is de meest gekozen paneel voor foto en videobewerking dankzij de kleurweergave. Voor meer informatie over de panelen kan je hier meer lezen.

Opslag

Voor de opslag kan je zeker voor een SSD gaan. De HDD zijn niet meer zo goed als ze vroeger waren. Op dit moment wordt door bijna iedereen een SSD gekozen en zelfs komen alle nieuwe laptop met een SSD. De SSD kan sneller omgaan met je bestanden en het laat je laptop binnen 15 seconden opstarten. Als je een applicatie gebruikt wil je ook dat deze sneller gaat met je bestanden.

Een aantal laptops die ontzettend goed zijn: