De Top 10 studenten laptops van dit jaar zijn niet heel gemakkelijk om te kiezen. We zullen je laten zien welke laptops onze top 10 keuzes zijn voor studenten en waarom deze laptops zo goed zijn.

De meeste van deze laptops zijn betaalbare laptops en zijn verdeeld in verschillende categorieën. We zullen vertellen over laptops voor studenten in het middelbare school, MBO, HBO, en Universiteit.

De Top 10 studenten laptops

  • Apple Macbook Pro 13 

Apple Macbook Pro 13(2020) beste laptop voor studenten en onderweg.
Apple Macbook Pro 13(2020) beste laptop voor studenten en onderweg.

Kort over het product

De Apple macbook pro 13 is een geweldige laptop voor studenten en is een van de meest gekozen laptops dankzij hoe snel het is. Deze laptop is 13 inch en is makkelijk te vervoeren omdat het maar 1.4 kg.

Daarnaast heeft deze laptop een geweldige M1-Chip processor met een uitstekende snelheid. Deze processor is zeer handig voor als je video’s gaat bewerken, foto’s gaat bewerken of onderzoek gaat doen.

De ram geheugen is 16GB en kan je zeker multitasken zonder enige probleem en de opslag is 512GB SSD. De opslag is genoeg voor een student die niet veel grote bestanden gaan opslaan. 

De SSD is zeer geweldig voor computers omdat het zorgt ervoor dat de laptop sneller omgaat met de gegevens en  dat de laptop binnen 15 seconden start.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13
Beeldscherm13.3 inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-chip Octa core(8) nieuwe processor
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartApple M1-chip
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

PluspuntenWat vinden andere van deze laptop?

Touch-ID inloggen

Klein en licht

Mooie scherm

Snel

Minpunten

Duur

Review van een gebruiker

Prima laptop. Snel geïnstalleerd. Makkelijk migratie van mijn oude mac. Heerlijk toetsenbord en een mooi scherm.

Aanbevolen voor:

Dit is een perfecte laptop voor middelbare scholieren, mbo’ers, hbo’ers, en universiteit studenten die houden van MacOS.

Niet veel mensen zijn MacOS gewend en daarom is het handig dat je al een beetje voorkennis hebt van MacOS of dat je interesse in hebt.

Dankzij de geweldige componenten gaat deze laptop zeker lang mee. Ook al zit je pas op de middelbare zal je deze laptop ook nog kunnen gebruiken als je naar het MBO, HBO, of Universiteit gaat.

Kies een laptop die lang meegaat zodat je na een aantal jaren niet opnieuw een laptop hoeft te gaan kopen.

  • Dell XPS 13

Beste windows laptop voor studenten - Top 10 - Dell XPS 13
Beste windows laptop voor studenten – Top 10 – Dell XPS 13

Kort over het product

De Dell XPS 13 is een andere perfecte keus voor als je niet een Macbook laptop wilt door de MacOS besturingssysteem.

Deze laptop is de Windows versie van de Apple MacBook pro 13. Dit laptop beschikt over top componenten waardoor je van alles kunt doen zoals foto en videobewerking, grafisch design en games spelen zoals League of legends.

Ook dankzij de 4k resolutie op deze laptop kun je meer zien op het scherm en heb je meer ruimte. Verder om het nog perfect te maken beschikt deze laptop over touch screen waardoor je makkelijk kan surfen en alles bij de hand hebt.

Touchscreen komt heel goed van pas als je veel pdf’s moet gaan bekijken en lezen tijdens je studie. Het is heel vervelend als je steeds met een laptop muis door veel documenten moet surfen of op internet moet browsen.

De laptop beschikt over een i7 quad core processor, 16GB werkgeheugen en een opslag van 512GB SSD. De SSD is een geweldige component om te hebben in een laptop en het zorgt voor dat de laptop binnen enkele seconden opstart.

Specificaties:Dell XPS 13
Beeldscherm13.3 inch, 4k Scherm, Touchscreen, IPS paneel, 60Hz
ProcessorIntel core i7, 4 cores 1.8Ghz tot 4.9Ghz
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartIntel UHD Graphics 600
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Snelheid

Licht gewicht

Resolutie

Hoog kwaliteit scherm

Minpunten

Redelijk prijzig

Review van een gebruiker

Mooie laptop voor design werk. qua design net zo mooi als een Macbook Pro 13 inch

Aanbevolen voor:

Omdat dit een windows soort macbook laptop is, is deze zeker handig voor elke student van middelbare tot wel universiteit door de kracht die het heeft. Het is ook handig voor als het jouw eerste laptop is omdat je voor een lange tijd niet een nieuwe hoeft te gaan kopen.

De laptop is heel klein en is makkelijk te dragen en het heeft de kracht van een top computer. De laptop is zeker aan te raden voor elke student die nu zou beginnen met een nieuwe studie of juist een upgrade wilt voor toekomstige studie.

==>Beste laptop voor middelbare studenten<==

  • Apple Macbook Air 13.3

Apple MacBook Air(2020) - Budget MacBook Laptop voor studenten
Apple MacBook Air(2020) – Budget MacBook Laptop voor studenten

Kort over het product

De Apple Macbook Air 13.3 is een ook een uitstekende keus voor studenten die lang moeten reizen. De laptop weegt waar 1.24 kg en is zeker handig voor als je ver met de trein moet reizen en een sterke laptop nodig hebt. 

De laptop is zeer goed voor als je veel foto’s of video’s gaat bewerken en veel onderzoek moet gaan doen tijden je opleiding.

Deze laptop beschikt over zeer sterke componenten die je zullen helpen om foto’s en video’s goed te kunnen bewerken. Daarnaast is het  ook wel handig om documenten en presentaties te maken met Microsoft office.

Met de nieuwe M1-Chip is dit een geweldige laptop voor de prijs. De laptop heeft een prijs net onder de 1000 euro en is uitstekend voor studenten die niet veel willen uitgeven voor een MacBook.

De laptop beschikt over 8GB ram waardoor je kan multitasken en een SSD waardoor de laptop binnen 15 seconden opstart.

Deze twee componenten zorgen dat je snel aan de slag kunt gaan tijdens hoorcolleges op HBO en Universiteit en dat je ook notities snel kunt schrijven. Multitasken is zeker iets dat elke student moet kunnen doen en daarom is 8GB ram een goede keus.

De laptop heeft een geweldige Retina scherm waarmee je 4 keer scherper beeld hebt ten opzichte van de eerdere macbook air modellen. Zeker handig voor als je top kwaliteit beeld wilt zien als je foto’s gaat bewerken of als je na school series en films wilt kijken om te relaxen.

Specificaties:Apple Macbook Air 13.3
Beeldscherm13.3 inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 400 cd/m2
ProcessorApple M1-chip
Werkgeheugen8GB ram
VideokaartApple M1-chip
OpslagSSD 256GB

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Goed voor studenten

Snel opstarten

Laad snel op

Helder scherm

Minpunten

MacOS kan even wennen zijn als je Windows user bent.

Review van een gebruiker

als iemand die altijd windows heeft gebruikt moest ik even wennen aan het mac besturingssysteem maar na 1-2 dagen klooien en shortcuts opzoeken ben ik er aan gewend en kan ik met gemak gebruik maken van deze macbook. Ik ben van plan om hem vooral te gebruiken voor mijn studie en heb het gevoel dat hij daar perfect voor is.

Aanbevolen voor:

Zoals de andere twee laptops die hierboven waren besproken is deze laptop ook handig voor middelbare, mbo en hbo studenten. De laptop kan ook gebruikt worden voor Universiteit maar omdat de cpu niet zo sterk is, is het langzaamer voor videobewerking.

==> Laptop voor school – Top keuzes<==

  • HP Envy 13

Kleine 13 inch HP laptop voor studie
Kleine 13 inch HP laptop voor studie

Kort over het product

De HP Envy 13 is een top keuze voor een kleine laptop waarmee je video’s en foto’s kunt bewerken. De laptop heeft een Full HD resolutie waardoor het een betere prijs heeft dan 4k laptops.

Deze laptop is zeer geschikt voor een filmopleiding omdat je ermee video kan bewerken en is heel compact en makkelijk te vervoeren.

De laptop heeft een SSD waardoor de laptop zeer snel start en beschikt ook over uitstekend processor en prima ram.

De videokaart van de laptop is wat maakt het een geweldige keus voor videobewerking. De videokaart is niet de beste maar het is wel goed genoeg om video’s sneller te renderen in programma’s zoals Adobe Premiere pro en Adobe After effects.

Ook kun je met deze videokaart games zoals league of legends en de sims spelen zonder enige probleem. Zeker een perfecte laptop voor als je een opleiding gaat volgen waar je videos moet gaan bewerken (video productie).

Specificaties:HP Envy 13
Beeldscherm13.3 inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel, 400 cd/m2
ProcessorIntel core i7 Quad core (4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartNvidia GeForce MX350
OpslagSSD 512GB

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Licht

Snel

Stevig behuizing

Fijn toetsenbord

Minpunten

Geen touchscreen

Review van een gebruiker

Het was voor mij een grote zoektocht: een goede laptop waarmee ik op mijn filmopleiding aardig goed kan editen zonder een al te grote prijs te betalen. Met hulp van een studiegenoot ben ik uitgekomen bij deze laptop. Ik ben ontzettend blij ermee, ik kan er goed mee editen en In Designen en daarnaast is hij makkelijk te vervoeren. Koop er wel een hoes bij want het is een prachtig dun laptopje. Kortom, een super laptop als je van snelheid, mooi design en grote programma’s houdt!

Aanbevolen voor:

Wil je graag studeren in de film industrie. Ga je veel filmpjes en video’s bewerken dan is dit de perfecte laptop voor je. Deze laptop is geschikt voor zowel foto’s als videobewerking en games zoals League of legends en The Sims.

Dit is een uitstekende laptop voor deze taken. Je kunt zelf beslissen of dit is wat je wilt gaan doen en deze laptop voor je opleiding halen.

Denk wel aan dat de resolutie niet 4K is en daarm dat de prijs zo goed is. Als je een videobewerking laptop wilt voor 4K dan raad ik de ConCeptD 7.

  • Huawei MateBook 13

Quad HD laptop voor studie en school 13 inch - Huawei MateBook 13
Quad HD laptop voor studie en school 13 inch – Huawei MateBook 13

Kort over het product

De Huawei Matebook 13 heeft een touchscreen beeldscherm met een 2160 x 1440 resolutie waarmee je foto’s en video’s op kan bewerken op een hoge resolutie.

De resolutie is niet 4K maar ook niet Full HD, het is een perfecte resolutie er tussen in die door veel wordt gebruikt voor prestatie en kwaliteit.

De laptop is 1.3 kg in gewicht waardoor je het makkelijk kan vervoeren. De ram geheugen is wat minder maar is genoeg om een aantal taken tegelijk uit te voeren en programma’s zoals Adobe Photoshop te kunnen draaien.

Specificaties:Huawei Matebook 13
Beeldscherm13inch, 60Hz, Quad HD, IPS paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel core i5 Quad core(4) 1.6Ghz tot 4.2Ghz
Werkgeheugen8GB ram
VideokaartNvidia GeForce MX250 2GB VRAM
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Fantastisch scherm

Krachtig genoeg voor foto en videobewerking

Speakers met prachtig geluid!

Lange Batterijduur

Minpunten

Videokaart is niet voor gamen (wel goed voor videobewerking rendering)

Review van een gebruiker

Mooi formaat scherm. Verlicht toetsenbord. Vingerafdruk beveiliging. Lekker snel door SSD en core i7 processor. Je krijgt bij Huawei veel waar voor je geld. Touchscreen werkt nauwkeurig. Door smal design maar kleine accu aanwezig.

Aanbevolen voor:

Dit is een geweldige laptop voor als je niet 4k beeldscherm wilt maar wel touchscreen en ook foto’s en video’s wilt gaan bewerken. We raden deze laptop aan studenten die een opleiding gaan volgen waar ze met foto’s en video’s gaan werken.

Denk eraan dat deze laptop ook gebruikt kan worden voor programmeren omdat het sterk is om zware programma’s te draaien.  Het is klein en makkelijk te vervoeren ook voor als je lang moet reizen.

==>Beste koop laptops in 2021<==

  • Huawei MateBook X Pro

Laptop voor studenten - 14 inch Huawei MateBook X Pro
Laptop voor studenten – 14 inch Huawei MateBook X Pro

Kort over het product

De Huawei Matebook X Pro is een geweldige 14 inch laptop met een fantastische resolutie en touchscreen. De touchscreen is heel handig waardoor je alles bij de hand hebt en zo kun je makkelijk surfen door de web en door documenten van school. 

Daarnaast is deze laptop zeer geschikt voor foto en videobewerking wat heel belangrijk is voor school. Tijdens je opleiding zal je wel een foto of video moeten bewerken tijdens project en daarom is deze laptop een goede keus. 

Specificaties:Huawei Matebook Pro
Beeldscherm13.9inch, 60Hz, 3K, IPS paneel, 450 cd/m2
ProcessorIntel core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartNvidia GeForce MX250 2GB VRAM
OpslagSSD van 1000GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Licht

Snel

 Stevig behuizing

Fijn toetsenbord

Minpunten

Geen touchscreen

Review van een gebruiker

“Omdat ik vaak onderweg ben voor foto en video werk en ik mijn zware Pro edit laptop toch liever minder vaak mee wilde nemen en mijn ‘compacte lichtgewicht voor onderweg Surface Pro 4’ niet echt meer voldeed aan mijn video werk eisen (steeds meer video werk in 4K video formaat waardoor de limiet van flexibel werken al gauw bereikt werd) ..besloot ik om opzoek te gaan naar iets in het formaat gewicht van een ultrabook.

Dit was een geweldige keus voor dat en geef het een 10/10 omdat het fantastisch scherm heeft, krachtig genoeg is voor foto en videobewerking, lange batterijduur en is lichtgewicht waardoor ik het makkelijk kan vervoeren”

  • Acer Aspire 5 

Goedkope laptop voor studeren - Acer Aspire 5 
Goedkope laptop voor studeren – Acer Aspire 5 

Kort over het product

De Acer Aspire 5 A515 is een wat goedkopere laptop voor studenten waarmee je veel kunt doen. De laptop beschikt over een 8th gen core i7 processor waarmee je zware programma’s kan draaien zonder zorgen.

Dankzij de videokaart kun je ook video’s die je bewerkt sneller renderen in programma’s zoals Adobe Premiere en Adobe After effects. 

Deze laptop is zeer handig voor bijna alles behalve gamen op maximale instellingen. Je kunt wel games spelen zoals League of legends en The sims op lage instellingen. 

Specificaties:Acer Aspire 5 A515
Beeldscherm15.6 inch, Full HD, 50Hz, IPS paneel, 200 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Quad core(4) 1.3 Ghz tot 3.9Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Mooi design

Snelle laptop

Mooie beeld

Prima prijs/kwaliteit

Minpunten

Standaard apps

Review van een gebruiker

“precies wat je verwacht van een goede laptop.”

Aanbevolen voor:

Dit is een uitstekende keus voor middelbare en mbo’ers die niet zware programma’s hoeven te draaien. Dit laptop heeft een geweldige prijs en is snel genoeg om dagelijkse taken te kunnen uitvoeren.

  • Lenovo Chromebook C330

Goedkope laptop met touchscreen voor studenten - Lenovo Chromebook C330
Goedkope laptop met touchscreen voor studenten – Lenovo Chromebook C330

Kort over het product

Als je denk van, ik wil een zeer goedkope laptop als een student in de middelbare en ik denk dat ik later niet een nieuwe nodig zou hebben dan is de Lenovo Chromebook C330 een perfecte keus.

De Lenovo Chromebook C330 is een goedkope laptop die meer bedoeld is om te internetten en documenten te maken zoals word verslagen, Powerpoint presentaties en excel bestanden.

De laptop is 11.6 inch en omdat het zo klein is, is deze makkelijk te vervoeren en beschikt ook over een prima processor en ram geheugen om de meeste taken uit te voeren.

Specificaties:Lenovo Chromebook C330
Beeldscherm11.6 inch, Wide XGA, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorMediaTek Quad core(4) 1.7Ghz tot 2.1Ghz
Werkgeheugen4GB ram
VideokaartPowerVG GX6250
OpslagFlash van 64GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Stevig

Snel opgeladen

Voordelig

Eigenlijk kan ik alles op een chromebook

Minpunten

Toetsenbord voelt niet zo sterk

Review van een gebruiker

Gekocht als experimentje, om te kijken wat ik kan doen met een chromebook ipv een Windows pc. Blijkbaar kan ik 95 procent van mijn dagelijkse werk op een chromebook doen. Browse, mindmappen, tekstverwerking etc. Je hebt natuurlijk wel enkele extra appjes nodig.

  • Asus ZenBook Duo

Coole studenten laptop met 2 schermen - Asus ZenBook Duo
Coole studenten laptop met 2 schermen – Asus ZenBook Duo

Kort over het product

De Asus ZenBook Duo is een top laptop voor studenten die een andere optie willen dan de vorige laptops. Deze laptop is zeer goed in prijs en kwaliteit is kan gebruikt worden voor bijna alles maar niet tot de extreem. 

Deze laptop is zeer goed te vergelijken met de  Huawei Matebook 13 omdat ze beide een i5 processor hebben. Wat deze laptop verschil van de Matebook 13 is dat de ram 16GB is en niet 8GB en dat de beeldscchreem touchscreen is en Full HD. 

Wat heel cool is aan de Asus ZenBook Duo is dat deze twee schermen heeft en dat je veel meer controle hebt over je laptop en werk flow.

De componenten die het beschikt zijn geweldig voor de prijs. Met deze laptop kun je van alles doen behalve gamen.

Taken zoals video en fotobewerking kun je doen of deze Full HD laptop maar niet tot de extreem. De laptop is 14 inch en kan makkelijk vervoert worden.

Specificaties:Asus ZenBook Duo
Beeldscherm13inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, 300 cd/m2, IPS paneel
ProcessorIntel core i5 Quad core (4) 1.6Ghz tot 4.2Ghz turbo
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartNvidia GeForce MX250 2GB VRAM
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

7e generatie processor

Prachtig beeldscherm

Touchpad

Veel aansluitingen voor een Ultrabook

Minpunten

Geen dedicated GPU

Review van een gebruiker

Heb de laptop nu een week en het is echt een geweldige laptop. Super snel (start op binnen 5 seconden), prachtig scherm, licht in gewicht, mooi formaat, super fijn toetsenbord en een prachtig design.

  • HP Pavilion G15

Gaming studenten laptop voor gamen en school - HP Pavilion G15
Gaming studenten laptop voor gamen en school – HP Pavilion G15

Kort over het product

De HP Pavilion G15  is een geweldige laptop die voor alles gebruikt kan worden. Dankzij de sterke componenten kun je met deze laptop internetten, films en series kijken, foto’s en video bewerken en ook gamen.

De laptop beschikt over de GTX 1650 videokaart waarmee je de meeste games op hoge instellingen kunt spelen.

Daarnaast heeft deze laptop 16GB RAM waardoor je makkelijk veel taken tegelijk kan uitvoeren zonder dat de laptop langzaam van wordt.

Specificaties:HP Pavilion G15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, 250 cd/m2, IPS paneel
ProcessorIntel core i7 Hexa core (6) 2.6Ghz tot 5Ghz turbo
Werkgeheugen16GB ram
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650
OpslagSSD van 512GB – laptop start binnen 15 seconden

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Professionele look

Heerlijk snel

Mooi scherm

Lichtgevend toetsenbord

Minpunten

Lichte vingerafdrukken op de behuizing

Review van een gebruiker

De volle sterren voor deze pracht aankoop! Wat een snelheid en wat een service weer van coolblue! Ik had hiervoor een laptop gekocht waarbij de kleur en grafische kaart iets tegenviel.

Terstond, na melding hiervan, heb ik dezelfde dag nog een nieuwe mogen ophalen! Deze HP is echt een opmerkelijk afgeprijsde top laptop!

Je krijgt een I7 paradepaardje (7700 HQ) + 16 GB ram! (DDR4 2133) en een zeer degelijk videokaart (GTX 1050) waarmee je met gemak spellen als Battlefield 1 en 4, Crysis of GTA 4 kunt spelen en niet erg luidruchtig is.

Resumé, een uitstekend product waarbij je ontegenzeggelijk waar voor je geld krijgt!

Aanbevolen voor:

Dit is een geweldige laptop voor middelbare, mbo en hbo studenten die graag naast school ook thuis of bij vrienden willen gamen. Dankzij de videokaart kun je de meeste games spelen op een geweldige kwaliteit.

Categorized in: