Top 10 laptops voor fotobewerking

Als fotograaf wil je graag een uitstekende laptop waarmee je je foto’s kunt bewerken en mooier maken. Een laptop is zeer belangrijk maar je kunt niet zomaar een laptop gebruiken voor dit.

Tijdens deze artikel zal ik je vertellen welke laptop ik vind dat je beste keuzes zijn om je foto’s het beste te kunnen bewerken.

Een laptop voor fotobewerking moet beschikken over goede componenten die het werk kunnen maken. De processor moet zeer snel zijn, opslagruimte en snelheid is belangrijk en de meest belangrijke is de beeldscherm.

De beeldscherm van een fotobewerking laptop moet zeer tot perfect zijn zodat jij de ware kleuren van de foto’s goed kunt zien. Dit is ontzettend handig omdat de kleuren bij een foto het meest belangrijke is.

Daarom zal ik tijdens deze artikel de top 10 laptops voor fotobewerking bespreken waardoor je zelf kan zien welke componenten de beste zijn voor fotobewerking en waar je moet opletten. Bekijk hier welke componenten nodig zijn voor fotobewerking.

1. Lenovo Yoga 520-14IKBR

rechterkant Yoga 520-14IKBR 81C80065MH

De Lenovo Yoga 520 is een zeer goede laptop voor een goede prijs die je kunt gebruiken voor fotobewerking.

Wat handig is aan deze laptop is dat het 14 inch is en heeft een full hd beeldscherm met ips paneel.

Deze 14 inch lenovo laptop heeft een resolutie van 1920 x 1080p en een ips paneel. De IPS paneel is altijd een sterke punt als je een laptop of beeldscherm wilt voor fotobewerking.

De IPS paneel zorgt namelijk voor dat je de ware kleuren van elke foto kunt zien. Dit zal je helpen om zeker te zijn dat de kleuren op elke foto echt zo zijn en niet dat als iemand anders het ziet dat het lelijk zal zijn.

De processor van de laptop is een quad core(4) intel core i5 met een kloksnelheid van 1600 MHz en een turbo frequency van 34000 MHz. Dit is wel een snelle processor voor de prijs van de laptop en deze is zeer snel voor fotobewerking.

De ram ook wel werkgeheugen genoemd is 8GB. De ram is een DDR4 is deze is zeer sneller dan een DDR3. De laptop komt met een stick van 8GB en er kunnen in totaal 16GB in de laptop worden geplaatst waardoor je zelf nog een extra 8GB kan toepassen.

Verder gaan we het hebben over de opslag. De opslag van deze laptop is een SSD van 256 GB. Een ssd is altijd belangrijk als fotograaf. Een ssd zorgt ervoor dat je sneller aan de slag kunt gaan omdat je laptop binnen 15 seconden zal opstarten en daarnaast werkt een ssd sneller met data in je computer/laptop.

2. Acer Aspire 5 A515-51G

rechterkant Aspire 5 A515-51G-55SC

De Acer Aspire 5 A515-51G is ook een goedkope laptop voor fotobewerking in onze top 10 laptops voor fotobewerking lijst.

De Acer aspire 5 A515-51G is een 15.6 inch laptop met een full hd beeldscherm die een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. De scherm heeft een IPS paneel die zorgt ervoor dat je alle kleuren goed kunt zien.

De ips paneel laat de ware kleuren zien van elke foto die je wilt gaan bewerken. Dit is een zeer grote punt want met andere panelen zie je minder kleuren en als je bijvoorbeeld een foto bewerkt met veel kleuren die je denkt dat goed uitzitten zullen ze bij een andere paneel er erg uitzien. Daarom dat je altijd voor een ips paneel moet kiezen voor fotobewerking.

De processor van de laptop is een quad core intel i5 met een kloksnelheid van 1.6 Ghz en een turbo frequency van 3.4 Ghz. De ram is 8GB DDR4. De DDR4 is sneller dan de DDR3. De laptop heeft twee sticks van 4GB.

De opslag van deze laptop is ssd en dit is zeker sneller dan een normale harde schijf. De ssd heeft een capaciteit van 256GB en dit is meer dan genoeg om al je projecten op te slaan.

3. HP ProBook 450 G5

voorkant ProBook 450 G5 i5-8gb-256ssd

De HP probook 450 G5 is een 15.6 inch laptop met een full hd beeldscherm en een ips paneel die zorgt voor dat je ware kleuren ziet bij elke foto.

Deze laptop heeft een resolutie van 1920 x 1080 en de ips paneel die zorgt dat je elke foto goed kan bewerken en ware kleuren.

De processor van deze laptop is een quad core intel core i5 met een kloksnelheid van 1.6Ghz een turbo frequency van 3.4 Ghz en een cache van 6 MB.

De ram is deze laptop is 8GB DDR4. De DDR4 ram hebben een snelheid die sneller is dan de oude DDR3 en daarom wordt deze ook meer gekozen. De totale ram dat in deze laptop gestopt kan worden is 16 GB en dat zijn 2 sticks van 8GB.

De opslag is een SSD met 256 GB. De ssd schijf is de snelste op dit moment. Deze laat je laptop binnen 15 seconden opstarten. 256 GB is meer dan genoeg als je alleen foto’s gaat bewerken en 1 of 2 programma’s hiervoor gaat gebruiken.

4. Asus ZenBook UX430UA

voorkant ZenBook UX430UA-GV002T

De Asus ZenBook UX430UA is een geweldige laptop voor de prijs. Als je niet veel wilt uitgeven voor een goede laptop dan is dit een goede keus naast de andere goedkope laptops hier.

Deze 14 inch laptop heeft een full hd beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080. De paneel van de laptop is de belangrijkste omdat deze IPS paneel is. De IPS paneel zorgt ervoor dat je de ware kleuren van elke foto kunt zien.

In andere panelen zijn de kleuren minder en zien er niet zo goed uit als in deze paneel. Daarom is het handig dat je een IPS  paneel hebt waarin je de foto’s kunt bewerken zodat iedereen het goed kan zien.

De processor van deze laptop is een dual core intel core i5 met een kloksnelheid van 2.5Ghz een turbo frequency van 3.1 Ghz en een cache van 3 MB.

De ram is deze laptop is 8GB DDR4. De DDR4 ram hebben een snelheid die sneller is dan de oude DDR3 en daarom wordt deze ook meer gekozen.

De opslag is een SSD met 256 GB. De ssd schijf is de snelste op dit moment. Deze laat je laptop binnen 15 seconden opstarten. 256 GB is meer dan genoeg als je alleen foto’s gaat bewerken en 1 of 2 programma’s hiervoor gaat gebruiken.

5. Apple MacBook Pro 13

voorkant MacBook Pro 13'' MPXT2N/A Space Gray

De Apple MacBook Pro 13 is een 13.3 inch laptop. Daardoor dat het macbook pro 13 heet. Deze macbook beschikt over een 2K Resolutie 2560 x 1600 pixels. Daarnaast heeft deze beeldscherm ook een IPS paneel die zorgt dat je elke foto die je bewerkt in ware kleur ziet zodat je geen fouten maakt bij het bewerken.

De processor is een dual core i5 processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz een turbo frequency van 3.6 Ghz en een cache van 4 MB.

De ram geheugen is 8 GB DDR3. De DDR3 is niet het beste ram die er is maar is wel goed genoeg om het werk te doen. Deze macbook kan in totaal 16 GB ram beschikken.

De opslag is een ssd. Deze ssd heeft het minimum geheugen dat je nodig zal moeten hebben. Deze ssd heeft 128 GB en dit is net genoeg om je bestanden op te slaan. Macbook zijn zeer duur omdat ze ook heel snel zijn en hebben altijd een uitstekende beeldscherm.

Ook omdat deze macbook 13 inch is kost het veel. Een kleine laptop is moeilijker om veel componenten erin te krijgen.

6. HP 15 bs190nd

product in gebruik 15-bs190nd

De HP 15 bs190nd is een 15.6 inch laptop ook met een full hd beeldscherm die een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. De paneel van deze laptop is wel een TN paneel. Daarom zal je wel goed moeten kijken dat je niet teveel kleuren toepast aan foto’s omdat op een TN paneel zijn de kleuren niet de ware.

De reden dat deze laptop op mijn top 10 laptops voor fotobewerking zit is omdat de prijs zeer laag is en kunnen mensen deze ook kopen als ze niet veel willen uitgeven.

De processor van deze laptop is een Quad core intel core i5 met een kloksnelheid van 1.6 Ghz een turbo frequency 3.4 Ghz en een cache van 6MB.

De ram geheugen is 8GB DDR4. De DDR4 is sneller dan de gewone DDR3. Deze laptop beschikt over 2 sticks van 4 GB ram.

De opslagcapaciteit is 128 GB SSD. De ssd is zeer snel en wordt nu door iedereen gebruikt die graag een snelle laptop wilt die snel opstart en snel omgaat met data.   

7. HP Pavilion G15

HP Pavilion G15-cx0963nd Main Image

De HP Pavilion G15 is een mooie 15.6 inch laptop met een full hd scherm die een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels zodat jij je foto’s op full hd kan bewerken.

De paneel van deze beeldscherm is IPS. De IPS Paneel is zeer handig omdat deze zorgt ervoor dat je foto’s in ware kleuren kunt zien zodat je goed kunt bewerken zonder enige zorgen dat je kijkers of klanten deze slecht zien op hun eigen computer/laptop.

Met een quad core intel core i7 processor is dit een van de beste laptop die er is. De kloksnelheid van deze laptop is 2.2 Ghz een turbo snelheid van 4.1 Ghz en een cache van 9 MB.

De ram is de laptop iss 16GB DDR4. De snelste Ram die er op dit moment is, is de ddr4. Als je online zoek om 16 GB DDR4 te kopen zal je wel rond de 200 euro uit moeten geven. Dus deze laptop is het zeker waard wat je krijg uitstekende componenten voor de prijs.

De opslag van deze laptop is ook een hele goede. In de vorige laptops zie je dat ik veel vertelt over hoe goed een ssd is. Maar wat als je een ssd + een hdd beschikt. Dan is dit zeker een pluspunt omdat je afgemaakte projecten in je HDD kunt zetten en projecten waar je mee bezig bent in de ssd.

Dit moet je doen omdat een hdd is bedoeld om veel bestanden op te slaan en een ssd is bedoeld om snel gebruikt te maken van gegevens en bestanden. Als je bezig bent met een project/projecten wil je zo snel mogelijk deze kunnen gebruiken en daar komt de ssd in plaats.

Tenslotte heeft deze laptop ook een geweldige videokaart voor als je ook games wilt spelen voor af en toe. De Nvidia Geforce GTX 1050 TI kun je games spelen op medium of high en is zeer handig voor rendering soms.

8. Acer Aspire 5 A517-51G

product in gebruik Aspire 5 A517-51G-58ZH

De Acer Aspire 5 A517-51G is een wat grotere laptop die goed is voor fotobewerking dankzij de IPS paneel die het beschikt en de full hd beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

De quad core intel core i5 processor zorgt ervoor dat je foto’s snel kunt bewerken zonder enige vertraging. De kloksnelheid van deze processor is 1.6 GHz de turbo snelheid is 3.4 Ghz en de cache is 6 mb.

De ram is 8 gb en is van type ddr4. De laptop komt met twee verschillende sticks van 4 GB. Tenslotte heeft de laptop een ssd van 128gb en een hdd van 1TB. De videokaart in deze laptop is de Nvidia Geforce Mx150.

9. Lenovo Ideapad 520

voorkant Ideapad 520-15IKBR 81BF008MMH

De Lenovo Ideapad 520 is een 15.6 inch laptop met een full hd beeldscherm ook. Zeer handig voor als je foto’s wilt bewerken en deze ook op full hd wilt.

De resolutie is 1920 x 1080 en de paneel is IPS. Zoals eerder al verteld is een IPS paneel heel handig omdat deze de ware kleuren in foto’s laat zien vergeleken met andere panelen.

De quad core intel core i5 processor heeft een kloksnelheid van 1.6 Ghz een turbo frequency van 3.4 Ghz en een cache van 6 MB.

De ram van deze laptop is 8 GB DDR4. De DDR4 ram is sneller dan de oude DDR3 ram. Deze gaat zeker goed van pas komen voor als je foto’s gaat bewerken. De laptop komt met een stick van 8GB en er kan in totaal 16 GB in de laptop zitten. Dus je kan een extra stick erin zetten met 8GB.  

Nu ga ik het hebben over de opslag van de laptop. De opslag is een ssd schijf met 256 GB. Dankzij een ssd start je laptop binnen 15 seconden  omdat deze sneller omgaat met je gegevens.

10. HP Pavilion 15

voorkant Pavilion 15-ck093nd

De HP Pavilion 15 heeft de componenten die je nodig hebt om aan de slag te gaan met fotobewerking.

Deze 15.6 inch laptop heeft een full hd beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast is de paneel van deze laptop IPS en kun je elke foto in ware kleuren zien.

Dit is heel handig omdat je graag elke foto goed wilt bewerken zonder enige fout te maken. Ook is de processor van deze laptop een quad core intel core i5 met een kloksnelheid van 1.6 Ghz een turbo frequency vaqn 3.4 Ghz en een cache van 6 MB.

De ram geheugen is 8GB van ddr4. De laptop beschikt over 2 sticks van 4GB ram en 8 is de maximale aantal geheugen in deze laptop.  

De opslag van de laptop is 128 GB van ssd en 1TB van hdd. Een combinatie tussen beide is zeer handig voor als je heel veel projecten wilt gaan opslaan.

 

Dit waren onze top 10 laptops voor fotobewerking. Als je meer laptops wilt bekijken kun je bol.com bekijken voor de beste laptops.