Met de hoeveelheid nieuw modellen laptops die er zijn is het moeilijk om een budget laptop te vinden. Laptops krijgen steeds nieuwe componenten erbij en soms kan het lastig zijn om een te nemen die zijn prijs waard is.

Zelf weet ik hoe moeilijk het kan zijn om een laptop te kiezen en daarom wil ik je helpen om de juiste budget laptop te nemen.

Deze laptops die ik ga bespreken hebben de beste componenten voor de prijs waardoor je niet teveel zal betalen voor een top kwalitatieve laptop. 

Beste budget laptops 2023 – Top 10:

  1. Apple Macbook Air(2020)
  2. Lenovo IdeaPad 3
  3. HP 15s
  4. HP 14s
  5. Acer Aspire 7
  6. Asus Chromebook C434TA
  7. Lenovo ThinkBook 15P
  8. Acer Chromebook Spin 513
  9. Lenovo IdeaPad Flex 5
  10. Acer Aspire 3 A314

1. Beste Budget Macbook Laptop –  Macbook Air(2020)

Apple MacBook Air (2020) Budget laptop van Apple. Onder de 1000 euro. .
Apple Macbook Air – Goedkoopste Macbook laptop

De beste budget laptop op dit moment is de Macbook Air (2020). Deze laptop beschikt over de nieuwste technologie van Apple en komt ook nog met een uitstekende prijs.

De laptop komt met die nieuwe M1-chip van Apple die zeer handig is voor zware taken zoals Videobewerking en fotobewerking. Daarnaast kan deze processor ook gebruikt worden als een videokaart waardoor de laptop ook sneller 3D modellen en video’s kan renderen.

De laptop is maar 13 inch en heeft een zeer lange batterijduur van 18 uren. Het is een ideale laptop voor studenten, werken en ondernemers die veel onderweg zijn.

Het enige minpunt aan de laptop is dat het maar 8GB werkgeheugen heeft. Dit is prima maar als je veel taken tegelijk wilt uitvoeren dan kun je voor 16GB kiezen. Voor een goed budget is 8GB prima en je kan best wel bijna alles doen alleen niet veel taken tegelijk.

De beeldkwaliteit is ook een punt waarom mensen graag Macbook laptops nemen. De resolutie van Macbook laptops zijn zelfs nog mooier dan 4K resolutie van windows. Dit is daarom heel  handig om te weten als je veel werkt met designs, tekenen, fotobewerking enzovoort. 

Componenten

Beeldscherm: De beeldscherm van de laptop is 13 inch en heeft een Retina scherpte. De Retina scherpte is een speciale scherpte van Apple die ontzettend goed is in pixels weergeven en resolutie. De scherm heeft verder een IPS paneel en 60 Hertz verversingssnelheid.

Processor: De processor van de laptop is de nieuwe M1-Chip van Apple. Deze heeft 8 cores dus het is een Octa core processor met een snelheid van 3.2Ghz wat zeer goed is.

Werkgeheugen:  De werkgeheugen is 8GB ram. Dit is voldoende voor de meeste taken maar niet als je veel tegelijk wilt gaan doen. Als je weet dat je veel moet doen tegelijk dan is 16GB ram een betere keuze. Voor een lage budget laptop is 8GB best wel goed.

Opslag:  Voor opslag in deze laptop krijg jij een SSD van 256GB. Een SSD is altijd  noodzakelijk in een laptop voor zowel snelheid als prestaties. Met een SSD start je laptop binnen enkele seconden en werken programma’s ook sneller ermee.

Videokaart:  De videokaart van de laptop is ook de M1-Chip. Dankzij de nieuwe technologie van Apple werk deze processor ook als een videokaart. Dit betekent dat je niet extra moet uitgeven aan een laptop met een uitstekende videokaart.

Besturingssysteem: Dit is een Apple Macbook laptop en natuurlijk is de besturingssysteem ervan de MacOS. Macbook laptops zijn best wel lastig als je ze niet al eerder hebt gebruikt. Je kan ze wel binnen een aantal weken onder de knie hebben en alles leren.

Extra: Wat heel belangrijk is om te weten over deze laptop is dat de laptop alleen Usb C poorten heeft. Dit betekent dat je een Usb C hub nodig zal hebben om een muis of usb te kunnen gebruiken. naast dat heeft de laptop ook verlichte toetsenbord voor als je s avond gaat werken en een batterijduur van 18 uren.

2. Laptop voor dagelijks gebruik tot 500 euro – Lenovo IdeaPad 3

Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 - Budget laptop voor fotobewerking onder de 500 euro
Laptop voor dagelijks gebruik tot 500 euro – Lenovo IdeaPad 3

De Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 is de perfecte keus voor een laptop die dagelijks gebruikt wordt. Deze laptop is onder de 500 euro en is geweldig om je dagelijkse taken te doen zoals emails lezen, documenten maken en je series/films te kijken. 

De laptop heeft zeer sterke componenten die ook gebruikt kunnen worden voor fotobewerking als je dat nodig hebt. De reden dat je voor een goede laptop wilt kiezen is omdat je niet binnen een jaar opnieuw een wilt kopen. 

Deze laptop is sterk genoeg om nog 5+ jaren te gaan met je basistaken zonder enige probleem. Verder kun je ook bij deze laptop kiezen voor office pakket als je een student bent. 

Componenten

Beeldscherm: De beeldscherm van de laptop is 14 inch waardoor het niet te groot is of te klein. Verder heeft de beeldscherm een Full HD(1920×1080) resolutie met ips paneel waardoor je de ware kleuren zit op de scherm. 

Processor: De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 Quad core. De processor heeft 4 cores die werken op een snelheid van 3.7Ghz turbo. Dit is geweldig omdat je hiermee foto’s kunt bewerken en ook kleine videos. 

Ram: De ram van de laptop is 8GB ram en dit is wat je wilt hebben. Als je 4GB ram neemt zal je meer hoofdpijn krijgen van de lag en crashes. 4GB ram is te weinig en 8GB is het minimum wat je nog wilt hebben in een laptop. 

Opslag: De opslag van de laptop is een SSD van 256GB en dit is genoeg voor een laptop die je dagelijks gaat gebruiken. Je hebt genoeg ruimte voor je belangrijke programma’s en daarnaast ook voor als je foto’s en video’s van familie wilt opslaan. De belangrijkste punt van een SSD is dat het zorgt dat je laptop binnen 15 seconden opstart. 

Videokaart:  De videokaart van de laptop is de AMD Radeon Vega 8. Dit is een integrated videokaart en is niet bedoeld om games ermee te spelen. Deze videokaart helpt de computer met een aantal taken waar de laptop een videokaart voor nodig heeft. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van de laptop is Windows 10 Home. Deze windows komt in meerdere talen waaruit je kunt kiezen. Windows is de meest gekozen besturingssysteem en zelf vind ik het de beste. 

Extra: Een aantal belangrijke punten over de laptop is dat je 3 usb poorten krijgt, 1 HDMI poort waardoor je geen C hub hoeft te kopen en 480p ingebouwde camera. De batterijduur van de laptop gaat tot wel 7.5 uren waardoor je lekker onderweg de laptop kan gebruiken zonder op te laden.  

3. Laptop voor fotobewerking – HP 15s

HP 15s - Budget laptop voor fotobewerking zeer goedkope laptop
Prijs en kwaliteit – Laptop voor fotobewerking
€499,00
€588,00
op voorraad
Coolblue.be
€639,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€549,00
€649,00
voorraad laden..
Coolblue.be

Een geweldige laptop voor als je foto’s wilt gaan bewerken is de HP 15s. Omdat je voor fotobewerking details wilt zien is het ook belangrijk om een wat grotere scherm te nemen zoals deze van 15 inch. 

De laptop heeft een full hd resolutie waardoor je op full hd foto’s kunt bewerken voor klanten of als hobby. Verder heeft de laptop alles wat je nodig zal hebben zoals HDMI poort en voldoende opslag ruimte. 

Componenten

Beeldscherm: De scherm van de laptop is 15 inch en heeft een Full HD resolutie waardoor je lekker op 1080p je werk kunt uitvoeren en series/films kunt kijken. De paneel van de scherm is een IPS paneel en dit is altijd belangrijk om de ware kleuren te kunnen zien op het scherm. 

Processor: De processor van de laptop is ook een sterke processor. De processor in deze laptop is de Intel core i5 processor met 4 cores. De cores van de laptop werken op een snelheid van 4.2Ghz. Dit is een geweldige processor voor fotobewerking en je dagelijkse taken. 

Ram: De ram van deze laptop is 8GB en dit is meer dan genoeg voor een laptop die je gaat gebruiken voor fotobewerking. Met 8GB kun je ook een beetje multitasken wat ook heel fijn is voor onderzoek. 

Opslag: De opslag van dit laptop is een van de punten dat het geweldig maakt. De laptop heeft en SSD met 512GB waardoor je meer dan genoeg projecten en applicaties erop kunt installeren. 

Videokaart: De videokaart van de laptop is een geïntegreerde videokaart en dat is de Intel Iris Xe Graphics. Deze videokaart is niet voor gamen maar juist om de laptop te helpen bij sommige taken. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van de laptop is windows 10 home. Dit is een gebruikelijke windows en zeker een van de meest gekozen door consumenten. 

Extra: Een van de meest belangrijke dingen in een laptop is een hdmi poort. Het is soms heel irritant als je steeds een c hub moet gebruiken voor als je projecten moet laten zien op een andere grote scherm. 

De laptop komt met 3 usb aansluitingen, een hdmi poort, ingebouwde HD ready 720p camera en de batterijduur van de laptop gaat tot wel 7.25 uren. De laptop is zeer geschikt voor fotobewerking, internet en mails en voor studie. 

Wat ook heel goed is, is de garantie van de laptop die 2 jaar is. Zelf heb ik een laptop bij dell gehaald en daar krijg je maar 1 jaar garantie. Nu heb ik deze laptop een en een halve jaar en start hij niet meer op. Jammer kan ik deze niet naar dell sturen omdat mijn garantie voorbij is, heel jammer dus. Een lange garantie van 2 jaar of meer en heel belangrijk. 

4. Budget laptop voor studenten – HP 14s

HP 14s - Budget laptop voor studenten
Budget laptop voor studenten – HP14s

Voor studenten de een budget laptop willen is de HP 14s een top keuze. Deze goedkope laptop voor studenten heeft een sterke processor en is maar 14 inch waardoor je het makkelijk naar school kunt meenemen. 

Wat daarnaast ook heel belangrijk is, is dat de laptop maar 1.46kg waardoor je deze makkelijk kunt vervoeren. Dit is lekker handig voor studenten die veel onderweg zijn naar school en niet een zware laptop willen. 

Voor studenten is de batterijduur ook heel belangrijk. Je bent constant van lokaal naar lokaal en meestal heb je niet de ruimte op de laptop in een stopcontact te zetten. De batterijduur van de laptop is 7.5 uur en dit is handig voor school. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van de HP 14s is een 14 inch beeldscherm met een Full HD resolutie en een IPS paneel waarmee je de ware kleuren op het scherm ziet. 

Processor: De processor van de laptop is de AMD Ryzen 7 octa core. Dit is een 8 cores processor die supersnel is voor elke taak die je maar gaat uitvoeren. Dit is heel belangrijk voor studenten omdat ze steeds nieuwe en zware programma’s moeten draaien. De 8 cores in de laptop werken op een snelheid van 4.3Ghz turbo

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop is 16GB ram en dit is perfect voor studenten. Deze budget laptop is zeer sterk en de ram is altijd belangrijk om te kunnen multitasken. Als een student doe je constant onderzoek en moet je veel tabs open hebben tijdens je projecten en onderzoeks. 

Opslag: De opslag van de laptop is een SSD van 512GB en dit is genoeg voor een student. Dit is genoeg voor je applicaties en projecten. Als je meer opslag nodig hebt dan kun je altijd een externe harde schijf nemen. 

Videokaart: De videokaart van dit laptop is een geïntegreerde videokaart en dat is de AMD Radeon Graphics. Dit is niet een videokaart voor gamen maar meer om de laptop te ondersteunen. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van de laptop is Windows 10 home. Dit is een standaard windows voor de meeste gebruikers en je zal zelf wel weten hoe je deze kunt gebruiken. 

Extra: De laptop komt met een ingebouwde hdmi poort en je hoeft geen hub c te kopen. De laptop heeft ook een webcam voor als je online les moet nemen met een 720p kwaliteit. De accuduur van de laptop is 7.5 uur en dit is perfect voor lange dagen op school waar je weinig tijd krijgt om op te laden. 

5. Goedkope laptop voor gamen – Acer Aspire 7

Acer Aspire 7 A715 - Goedkope laptop voor gamen
Goedkope laptop voor gamen – Acer Aspire 7
€849,00
voorraad laden..
Coolblue.nl
€857,00
€1.099,00
voorraad laden..
Coolblue.be

Voor gamers die een goedkope laptop willen is de Acer Aspire 7 A715 de beste keuze. Deze budget gaming laptop komt met een sterke videokaart waarmee je de nieuwste games lekker kan spelen. 

De laptop heeft een Full HD resolutie wat heel handig is voor de videokaart. De videokaart hoeft niet super hard te werken om topkwaliteit te kunnen leveren. Hoe hoger de resolutie hoe zwaarder de videokaart moet werken om elke pixel te kunnen renderen. 

Voor zijn prijs is dit een top laptop voor gamers die een budget gaming laptop willen. Verder heeft de laptop een IPS paneel dat de beeldkwaliteit nog beter maken voor gamers. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van deze laptop is 15.6 inch en het heeft een Full HD resolutie dat heel belangrijk is voor gaming. De paneel van de laptop is een IPS paneel en dit is altijd handig om te hebben voor de beste kwaliteit. 

Processor: De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 quad core. Deze processor heeft een goede snelheid voor gaming en dat is 3.7Ghz. De processor is zeer goed voor gaming op Full HD. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop is 8GB en dit is genoeg voor gaming. Denk eraan dat je niet kan gamen en ook veel andere programma’s open hebben omdat je dan gaat laggen. 

Opslag: De opslag van de laptop is een SSD. Een SSD is de belangrijkste onderdeel van een laptop omdat het zorgt dat de laptop snel kan omgaan met bestanden. 

Een van de reden dat Chromebook zo snel zijn is omdat de bestanden online zitten en de laptop hoeft niet met lokale bestanden te werken. 

De SSD van deze laptop is 256GB en dit is zeker niet genoeg voor gamers die veel games spelen. Je zal dus wel een aantal games moeten spelen en een verwijderen wanneer je naar een nieuwe game gaat. Je kan ook een externe HDD nemen. 

Videokaart: De videokaart van deze laptop is de Nvidia GeForce GTX 1650 Ti met 4GB Vram. Dit is genoeg om te gamen op Full HD en zeker als je niet veel zware games gaat spelen. De videokaart is heel goed en heeft dezelfde vram als mijn 970 dat ik gebruikt voor mijn Full HD monitor. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van deze laptop is de Windows 10 Home. Voor de meeste gebruikers in windows de beste keuze voor een besturingssysteem en ook de makkelijkste. 

Extra: De laptop beschikt over een hdmi poort wat heel belangrijk is voor veel gebruikers. De laptop heeft een 720p camera en heeft een batterijduur van 10 uur. Denk eraan dat de batterijduur lager wordt als je gaat gamen en zware programma’s gaat draaien. 

6. Goedkope laptop om te schrijven – Asus Chromebook C434TA

Asus Chromebook C434TA - Goedkope laptop om te schrijven
Goedkope Laptop om te schrijven – Asus Chromebook C434TA

Voor schrijven heb je niet een sterke laptop nodig en zeker niet als je veel word, office pakket gaat gebruiken of Google drive. Voor een budget laptop om te schrijven zijn de Chromebook laptops een top keuze

De Asus Chromebook C434TA is een top keuze voor schrijvers die een budget laptop willen. Omdat het een Chromebook is, is de laptop sneller dan normale windows laptops dankzij de lichtgewicht besturingssysteem. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van deze chromebook is 14 inch met een Full HD resolutie dus 1080p. De chromebook heeft verder een IPS paneel waardoor de kwaliteit van de scherm zeer goed is. 

Processor: De processor van de laptop is een intel core m3 met 2 cores. Deze dual core processor heeft een snelheid van 3.4Ghz en is zeker goed genoeg voor een Chromebook laptop die heel snel zijn. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop is 8GB en dit is zeer goed. Het is een chromebook dus 4GB is ook fijn maar met 8GB kun je makkelijk meerdere tabs open hebben voor je onderzoek terwijl je zit te schrijven. 

Opslag: De opslag van de chromebook is 128GB Flash en dit is meer dan genoeg voor een chromebook omdat de meeste gegevens zullen in de cloud zitten. Door de Chrome Os worden de meeste gegevens op de cloud opgeslagen door Google. 

Videokaart: De videokaart van de laptop is de Intel HD Graphics 615 en zoals bij de andere laptops is dit om de laptop te helpen bij sommige taken en niet voor gamen. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van de chromebook is natuurlijk Google Chrome Os. Een heel lichtgewicht besturingssysteem die gebruik maakt van de cloud om de meeste gegevens online te houden en minder drukte te zetten op de laptop. Heel handig dit voor budget laptops. 

Extra: De chromebook komt met 3 usb poorten maar geen hdmi poort wat heel jammer is. Maar omdat je aan het schrijven bent zal je het niet veel nodig hebben. De camera is een HD Ready 720p camera en de batterijduur is 10 uur. De model van de laptop is een 2 in 1 waardoor je deze ook flexibeler kunt gebruiken dan een normale laptop. 

7. Beste laptop prijs en kwaliteit – Lenovo ThinkBook 15p

Lenovo ThinkBook 15p - budget laptop prijs en kwaliteit 2021 en verder
Beste laptop prijs en kwaliteit 2023 – Lenovo ThinkBook 15p

Voor gebruikers die zoeken een budget laptop die perfect is in zijn prijs en kwaliteit dan is de Lenovo ThinkBook 15p de beste keuze. De prijs van de laptop is ietsjes hoger dan de andere laptop maar deze laptop komt ook met een zeer goede videokaart waardoor je ook games ermee kunt spelen. 

De laptop heeft een geweldige videokaart, geweldige ram en de kwaliteit en design zijn gewoon super goed vergeleken met andere in zijn prijs range. Andere laptops in zijn prijs komen met alleen 8GB ram en deze met 16GB waardoor je veel meer kunt doen dan op de andere laptops. 

Zeker een perfecte keus voor gebruikers die wel een budget laptop willen maar ook wel een laptop die lang mee zal gaan. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van dit laptop is 15.6inch en het heeft een Full HD resolutie  dus 1080p. De paneel van de laptop is een IPS paneel en deze paneel is heel goed voor beeldkwaliteit. 

Processor: De processor van de laptop is een Intel Core i5 processor met 4 cores. Deze quad core processor heeft een snelheid dat tot wel 4.5Ghz turbo snelheid komt. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop is 16GB. Vergeleken met andere laptops die maar 8GB hebben is dit een top laptop waarmee je veel kunt multitasken. 

Opslag: De opslag van dit laptop is ook best wel goed met 512GB SSD. Een SSD is altijd belangrijk in een laptop en ik denk dat er geen laptops meer zijn zonder SSD. Een SSD zorgt dat de laptop binnen 15 seconden opstart en dat programma’s sneller werken. 

Videokaart: De videokaart van deze laptop is de Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q en deze heeft 4GB vram dat genoeg is om elke game te spelen op gemiddeld tot hoge instellingen. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van deze laptop is Windows 10 Pro. Windows 10 Pro maakt het makkelijker voor je om je laptop te gebruiken en het is heel goed voor ondernemers. De laptop komt met meer veiligheid dan de home versie en je kan ook op afstand werken. 

Extra: Laptop komt met 3 usb aansluitingen, een hdmi poort en een HD Ready camera van 720p. De batterijduur van de laptop is 10 uur en dit is heel goed voor zakelijk gebruik of voor studenten die af en toe willen gamen. 

8. beste 2 in 1 goedkope laptop – Acer Chromebook Spin 514

Acer Chromebook Spin 513 CP513 - Beste 2 in 1 goedkope laptop 2022
Beste 2 in 1 goedkope laptop 2023 – Acer Chromebook Spin 514

Als je nou een 2 in 1 laptop wilt hebben voor een lage budget en goede prestaties dan is de Acer Chromebook Spin 513 een top keuze. Deze laptop heeft een chrome OS waardoor het zeer sneller is dan een normale windows laptop. 

Dankzij de ChromeOS van de laptop kun je makkelijker en sneller je werk erop doen. Dingen zoals internetten, emailen, Office pakket gebruiken en series/films kijken gaat heel gemakkelijk met een 2 in 1 laptop zoals deze. 

De chromebook is maar 13 inch en dit is heel handig voor als je veel onderweg bent met je laptop. Als je nou naar familie gaat of juist naar een vriend. De laptop heeft naast zijn 2 in 1 design ook touchscreen waardoor je makkelijk door het internet, documenten en video’s kunt browsen. 

Componenten 

Beeldscherm:  De beeldscherm van deze laptop is een 13.3 inch beeldscherm met een Full HD resolutie waarop je alles op prima kwaliteit kunt zien. De paneel van de scherm is een IPS paneel en deze zorgt voor perfecte kleur weergeving. Verder heeft de beeldscherm ook touchscreen en maakt het je makkelijk om te laptop te gebruiken. 

Processor: De processor in deze chromebook is een Qualcomm Snapdragon 7c Compute met 2 cores. Deze dual core processor heeft een snelheid van 2.4Ghz. Dit is wel goed genoeg voor een chromebook omdat de lichtgewicht besturingssysteem niet veel process kracht nodig heeft. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop 8GB end dit is meer dan genoeg voor en chromebook laptop. Dankzij de Chrome OS werkt de laptop zeer snel en heeft het ook niet zoveel kracht nodig. 

Opslag: De opslag van de laptop is een Flash met 64GB en dit is genoeg voor een chromebook. Denk eraan de chromebook laptops gebruik maken van cloud opslag waardoor al je gegevens in de cloud zitten. Dit betekent dat je niet veel lokale bestanden zal hebben. Dit is wat zorgt ook dat de laptop sneller werkt. 

Videokaart: De videokaart in deze laptop is de Qualcomm Adreno 618 en dit is een zeer zwakke videokaart die alleen bedoeld is om de chromebook te helpen bij taken die een videokaart nodig hebben. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem van de laptop is Chrome OS natuurlijk. De chrome Os is een top besturingssysteem die zeer lichtgewicht is en die niet veel kracht neemt van de laptop om te werken. 

Extra: De laptop heeft 3 usb poorten en beschikt ook over touchscreen. De laptop heeft ingebouwde camera en dat is een HD ready 720p camera. 

9. 2 in 1 windows laptop goedkoop – IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ARE05 - 2 in 1 windows laptop goedkoop
2 in 1 windows laptop op budget – IdeaPad FLex 5

Voor gebruikers die juist een 2 in 1 budget laptop willen met een windows besturingssysteem is de Lenovo IdeaPad Flex 5 14RE05 een goede keuze. 

Deze laptop kan makkelijk gebruikt worden als een tablet waardoor je veel mogelijkheden hebt als je deze gebruikt voor series/film kijken. De laptop is niet super sterk maar is wel sterk en snel genoeg voor je dagelijkse taken zoals emailen, internetten enzovoort. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van deze laptop is 14 inch en heeft een resolutie van Full HD(1080p). De paneel van het scherm is een IPS paneel en dit is een geweldige paneel voor kleurweergave. 

Processor: De processor van de laptop is een AMD Ryzen 3 met 4 cores. De quad core processor heeft een turbo snelheid van 3.7Ghz en dit is goed genoeg voor je dagelijkse taken en als je soms een foto wilt gaan bewerken voor welke reden dan ook. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen van de laptop is 8GB. Dit is genoeg voor een laptop die je gaat gebruiken voor dagelijkse taken. Ram is heel belangrijk als je veel taken tegelijk gaat doen en 8GB is best genoeg voor een laptop. 

Opslag: De opslag van de laptop is een SSD met 256GB opslag. Een SSD wordt deze tijden altijd in een laptop gezet dankzij de snelle opstart van 15 seconden en hoe snel het omgaat met bestanden. 

Videokaart: De videokaart van de laptop is niet zo belangrijk omdat het geen gaming laptop is maar de videokaart is de AMD Radeon Graphics die geïntegreerd is. 

Besturingssysteem: De besturingssysteem is natuurlijk Windows 10 in s mode. Zelf ken is de s mode niet helemaal goed maar van wat ik heb kunnen vinden is dit een lichtgewicht windows besturingssysteem. Dit betekent dat het niet zo zwaar zal zijn als een normale windows 10 home op je laptop. 

Extra: De laptop komt met 3 usb poorten en ook een hdmi poort. Dit is heel handig voor een laptop omdat je geen c hub wilt gaan erbij kopen. Verder heeft de laptop een HD Ready camera 720p en de laptop heeft een batterijduur van 12 uur wat zeer goed is vergeleken met andere laptops. 

10. Goedkoopste Budget Laptop, topprestaties – Acer Aspire 3

Acer Aspire 3 A314-22 - Budget laptop - Goedkoopste Budget Laptop - Topprestaties
Goedkoopste budget laptop – Top prestaties Acer Aspire 3

Voor mensen die juist een van de goedkoopste laptops zoeken voor een lage budget is de Acer Aspire 3 A314 je keuze. Deze laptop heb ik gekozen omdat het 8GB ram heeft vergeleken met andere modellen in zijn prijs range. 

De reden dat ik voor deze laptop heb gekozen is omdat ram best wel belangrijk is en je wilt niet aller goedkoopste laptop die er is. Je zal meer hoofdpijn krijgen van de laptop en zal je zeker een nieuwe willen aanschaffen. 

Het is daarom belangrijk om een wat goede laptop te kiezen die nog best wel goedkoop is zoals deze. Ook de beeldkwaliteit is belangrijk in een laptop en de meeste goedkoopste laptops hebben een lage beeldkwaliteit. 

Componenten 

Beeldscherm: De beeldscherm van dit laptop is 14inch en heeft een Full HD resolutie(1080p). Dit zal je zeker goed vinden als jij je series gaat kijken of films op netflix. Verder heeft de laptop een TN paneel en dit is wat minder fijn voor kleurweergave maar niet zo zeer slecht. 

Processor: De processor van de laptop is een AMD Athlon Silver processor met 2 cores. Deze dual core processor werkt op een snelheid van 3.2Ghz turbo als je zware dingen gaat doen op de laptop. 

Werkgeheugen: De werkgeheugen is natuurlijk 8GB en dat is precies wat je wilt in een windows laptop. Lager dan dit wil je alleen kiezen in een chromebook omdat de lichtgewicht besturingssysteem nog te gebruiken is. 

Opslag: Opslag van de laptop is zoals altijd een SSD en deze heeft een opslag van 256GB. Dit is genoeg opslag voor een goedkope laptop. Je wilt dus je belangrijke programma’s hebben en sommige familiefoto’s en documenten. 

Videokaart: Ook deze laptop heeft een geïntegreerde videokaart van AMD en dat is de Radeon 520. Niet veel erover te zeggen want het is niet voor gamen en is meer om de laptop te helpen bij sommige taken. 

Besturingssysteem: De besturingssyteem van deze laptop is Windows 10 home. Dit is niet de beste besturingssysteem voor een goedkope laptop maar het is wel de meest gebruikte besturingssysteem op dit moment. 

Extra: Ook deze laptop komt met 3 usb poorten en een hdmi poort waardoor je geen c hub hoeft te halen. De laptop heeft een webcam die 480 pixels is en de batterijduur is 6 uur

Budget laptop 2023 belangrijke punten

Een budget laptop kiezen is niet zo makkelijk. Je wilt zeker zijn dat je niet de goedkoopste laptop koop omdat je niet na 1 jaar later weer een nieuwe laptop wilt gaan kopen. 

Voor een budget laptop in 2023 heb ik een aantal voorwaarden dat ik belangrijk vind in een laptop en zeker iets dat je nodig zal hebben als je een budget laptop gaat gebruiken. 

Een van de belangrijkste onderdelen van een laptop is de beeldscherm, processor en ram. Met deze drie componenten kun je makkelijker een laptop gebruiken. Dit zijn de belangrijke punten waar ik goed zal opletten en er is zeker een minimale benodigdheden dat ik vind dat nieuwe laptop moeten hebben. 

Voor de beeldscherm wil je zeker zijn dat je tenminste 1920 x 1080 pixels resolutie neemt. Als je lager dan dit kies dan zal je niet kunnen genieten van Full HD als je series/films gaat kijken of video’s op Youtube. 

Voor de processor wil je tenminste een dual core processor dus 2 cores die werken op een turbo snelheid van 3 Ghz of hoger. Dit zal het makkelijker voor je maken om de internet te browsen zonder dat de laptop vast gaat blijven. 

Voor chromebooks is de processor niet zeer belangrijk omdat deze laptops niet veel nodig hebben. Voor een windows laptop wil je wel 3 Ghz op hoger turbo. Chromebook laptops hebben een licht gewicht besturingssysteem dus ze zijn sneller met minder snelle componenten. 

De ram is verder wel belangrijk op beide laptops en chromebooks. Je wilt tenminste 8GB ram hebben op een laptop om meerdere taken tegelijk te kunnen doen

Als je nou series/films wilt kijken en daarnaast ook meerdere tabs op je browser wilt openen is de ram hiervoor belangrijk. De laptop zal niet crashen of langzamer ervan worden. 

Waar op letten bij het kopen van een budget laptop

Bij het kopen van een budget laptop wil je niet alleen kijken naar de beeldscherm, processor en ram. Een andere belangrijke factor is de besturingssysteem van een laptop. 

Goedkope laptops hebben vaak verschillende besturingssystemen zoals Windows en Chrome OS maar welke moet jij kiezen?. 

Windows is een heel gewoonlijk besturingssysteem die iedereen kent maar wanneer zou je moeten kiezen voor een Chrome OS en wanneer voor Windows OS. 

Windows laptops

Windows laptops zijn geweldig voor studenten, gamers, zakelijk gebruikers en voor als je zelf veel ruimte wilt hebben in welke programma’s je wel of niet wilt installeren. 

Windows laptops zijn de meest gekozen laptops omdat de meeste programma’s ervoor bedoeld zijn. Dit betekent dat je de meeste programma’s makkelijk erop kunt draaien zonder enige probleem. 

Voor andere laptops zoals de Chrome en Mac laptops is het een andere verhaal. Ze zijn beperkt in welke programma’s je erop kunt draaien omdat bedrijven niet altijd hun programma’s voor deze besturingssystemen maken maar juist alleen voor windows. 

Voordelen van Windows

De voordelen van windows laptops is dat ze van alles kunnen zonder enige probleem. Als je nou een nieuwe programma wilt draaien die niet zeer bekend is, is dat mogelijk. 

Voor gamers is windows besturingssysteem ook een heel belangrijke besturingssysteem. De meeste spelletjes zijn ervoor gemaakt omdat Windows de meest gebruikte besturingssysteem is. 

Een andere geweldige voordeel van windows is dat jij je geen zorgen zal hoeven te maken als je gaat studeren om bepaalde programma’s. 

Tijdens mijn opleiding waren er veel studenten met macbook die veel programma’s niet konden gebruiken en een alternatief programma moesten gebruiken die heel lastig voor ze was. 

Nadelen van Windows

Een van de nadelen van windows is dat het langzaam kan zijn voor gebruikers als ze niet een sterke laptop hebben. De windows besturingssysteem is heel zwaar en daarom hebben laptops een wat sterke processor en meer ram nodig om goed deze te kunnen gebruiken. 

Chromebook laptops

Een Chromebook laptop is een perfecte keus voor mensen die niet veel programma’s draaien op een laptop en die juist meer de internet gebruiken. 

Programma’s zoals Office pakket, Gmail enzovoort die worden wel ondersteund door Chrome waardoor veel gebruikers zoals schrijven goed met een chromebook kunnen werken. 

De programma’s die je op een chromebook gebruikt zijn beperkt en komen van de Chrome store. Daarnaast kun je ook met een Chromebook  ook linux programma’s draaien omdat ChromeOS gebaseerd is op linux.  

Voordelen van chromebook

De voordelen van een chromebook is dat het een lichtgewicht besturingssysteem is waardoor je met een goedkope laptop alsnog geweldig kunt werken. 

De chromebook hebben meestal minder sterke componenten maar zijn wel sneller dan windows laptop omdat de besturingssysteem zo goed geoptimaliseerd is. 

Nadelen van chromebook

De nadelen van een chromebook zijn dat je geen windows programma’s erop kunt hebben en ze meestal alleen werken met de internet. 

De reden dat de meeste chromebooks niet werken zonder internet is omdat alle bestanden op de cloud worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de laptop minder hoeft te werken met bestanden en alles van de cloud wordt opgehaald. 

Goedkope laptop refurbished

Een andere alternatief als je een wat goedkopere laptop wilt voor dagelijkse taken zijn refurbished laptops. Refurbished laptops zijn laptops die tweedehands zijn en die nog wel goed werken. 

Deze laptops worden door bedrijven zoals laptops4all genomen en worden gerepareerd en klaargezet zodat andere gebruikers ze kunnen gebruiken. 

Wat ik zelf heel goed vind aan laptops4all is dat ze 12 maanden garantie hebben waardoor je de laptop lekker kunt gebruiken zonder bang te zijn dat ie snel kapot gaat. 

Bij laptops4all doen ze hun uiterste best om laptops zo goed mogelijk te repareren zodat andere mensen ze kunnen gebruiken en niet veel hoeven te betalen. 

Voor mensen met een lage salaris is dit perfect omdat ze ook gebruik kunnen maken van u-pas om een laptop te krijgen. Daarnaast kun je ook in termijnen betalen waardoor je zelfs nog goedkoper uitkomt en hoef je niet alles in een keer te betalen.

Gerelateerde vragen

Wat is de beste budget laptop van 2023? De beste budget laptop van 2023 is zeker de Macbook Air. Dit is een laptop van Apple die niet onder de 1000 euro zit maar die zeker voor alles gebruikt kan worden behalve gamen. Het is een zeer sterke laptop voor de prijs.

Wat is de beste budget gaming laptop? Voor gamers die een budget laptop willen is de HP Pavilion G 15 die rond de 700 euro is of de Lenovo IdeaPad Gaming 3 rond de 800 euro.

Hoe duur is de goedkoopste laptop? De goedkoopste laptop is 249,- euro en dit is een Chromebook van 11 inch. Een zeer kleine laptop die ideaal is voor onderweg en dagelijkse taken zoals je mail lezen en internetten.