Een laptop kopen als een student is zeer moeilijk wanneer je een laag budget hebt. Je kan niet veel uitgeven en daarnaast moet je ook geld sparen voor je boeken en andere schoolspullen.

Het is daarom de reden dat ik deze top 10 beste laptops voor studenten in dec. 2023 heb geschreven om studenten te helpen om de meest voordelige laptops te kiezen voor school of studie.

Belangrijke Punten Voor een Studenten Laptop

Formaat – De meest belangrijke punt voor studenten die veel reizen is formaat. Een laptop moet niet te groot zijn en ook niet te zwaar voor onderweg. De meeste studenten reizen met openbaar vervoer en daarom is een 14 of 15 inch laptop met een gewicht onder de 2 kg een goede keus.

Beeldscherm – De beeldscherm van een studenten laptop moet altijd Full HD zijn of hoger. Een lagere resolutie kan voor problemen zorgen zoals dat je programma’s niet volledig op het scherm worden weergegeven etc.

Processor – De processor van de laptop is ook de belangrijkste component van de laptop. Deze zorgt voor snelheid, programma’s runnen en smooth kunnen werken samen met de werkgeheugen. Je wilt altijd gaan voor een i5 minimum en een i7 of AMD Ryzen 7 als je dat kan.

Werkgeheugen – Werkgeheugen is simpel, deze geheugen zorgt voor het tijdelijk opslaan van informatie voor de CPU. Dit betekent dat hoe meer je hebt hoe sneller taken zullen worden gedaan en hoe soepeler. 8GB minimum en 16GB aanbevolen voor multitasken.

Opslag – Opslag ook heel simpel altijd gaan voor een SSD. Bijna elke laptop komt deze dagen met een SSD dus je hoef je geen zorgen te maken over dat.

Videokaart – De videokaart is alleen belangrijk als je wilt gamen of als je programma’s gaat gebruiken waar ze noodzakelijk zijn. Voor studenten die houden van gamen of die een opleiding gaan volgen zoals Architectuur, designer, game designer. Een dedicated videokaart zal dan noodzakelijk zijn en daar gaan we meer over hebben aan het eind van de blog post.

Batterijduur – Dit is een punt die niet veel wordt besproken. Batterijduur is heel belangrijk voor studenten als je nou op school bent of onderweg. Je wilt niet elke seconden aan de steker zitten want je zal niet altijd de kans daarvoor krijgen. 7 uur of hoger is een prima batterijduur voor een laptop.

Beste Laptops Voor Studenten – Top 10 Keuzes

1. HP Pavilion 15

De eerste op de lijst is de HP Pavilion 15, de beste goedkope laptop voor studenten. De laptop komt met alle belangrijke componenten voor een mid-range laptop voor je studie en werk.

Beste goedkope laptop voor studenten - De HP Pavilion 15 - Beste laptops voor studenten
Beste goedkope laptop voor studenten – De HP Pavilion 15

De HP Pavilion 15 komt in verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Welke we zelf aanraden voor studenten is de goedkopere versie die komt met de i5 processor en 8GB werkgeheugen.

De laptop komt met alle belangrijke punten de je nodig zal hebben als een student. De laptop is groot genoeg waardoor je alles goed kunt zien en heeft ook een Full HD resolutie.

Verder dan dat komt de laptop met een intel core i5 processor die best wel snel is vergeleken met de oudere i5 processoren.

Daarnaast komt deze ook met 8GB ram waardoor je net voldoende kan multitasken.

De laptop heeft een batterijduur van 7.5 uren en komt met veel extra’s die je nodig zal hebben voor je studie.

Dingen zoals verlichte toetsenbord om s avond je huiswerk te kunnen maken en numeriek toetsenblok om sneller te kunnen rekenen.

Het is een ideale laptop met een wat grotere formaat maar die niet veel weegt. Met een gewicht van 1.74 kg kan je deze nog makkelijk vervoeren en zonder last aan je rug.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een model die hoger is en dan krijg je 16GB ram. Dit is handig als je meer wilt multitasken en internetten.

Specificaties

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel, Anti reflecterend
ProcessorIntel core i5, Deca core(10), 4.4Ghz
Werkgeheugen 8GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur7.5 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Extra’sBluetooth, Numeriek toetsenblok
Gewicht1.74 kg
Geschikt voorInternetten/Basistaken, Office pakket, Film/series, Fotobewerking
ProsCons
✅ Strak design❌ Loopt snel leeg bij zware taken
✅ Batterij zit snel weer vol❌ Toetsenbord soms wat lastig af te lezen
✅ Goed geluid uit de B&O speakers
✅ Professionele kwaliteit
✅ Kan veel taken tegelijk

2. Samsung Galaxy Book3 360

Wil je graag iets meer luxe en comfortabel dan is de Samsung Galaxy Book 3 360. Deze laptop is flexibel komt met touchscreen en kan gebruikt worden als een tablet voor onderweg, thuis of zelfs om te presenteren of iets te laten zien.

Samsung Galaxy Book3 360 - Luxe Windows voor studenten die van comfort houden
Samsung Galaxy Book3 360 – Luxe Windows voor studenten die van comfort houden

De Samsung Galaxy Book3 heeft een 15 inch formaat met een Full HD resolutie. Dit is een prima resolutie zowel voor kwaliteit als snelheid.

De scherm heeft ook touchscreen waardoor je sneller door lange teksten kan scrollen of sneller kan draggen en droppen. Dit is ook handig als je film/series gaat kijken en ook door Netflix wilt scrollen :).

De paneel van de laptop is een Super AMOLED paneel en deze is super goed in kwaliteit. Je krijgt super mooie kleuren, contrasten en brightness.

Verder komt de laptop met een intel core i7 processor met top snelheid van 5Ghz en 16GB werkgeheugen. Deze zijn heel handig voor zware taken zoals videobewerking, fotobewerking en andere zware opdrachten die studenten zoals jij moeten doen.

De laptop heeft ook natuurlijk verlichte toetsenbord zodat je ook thuis je huiswerk kan doen s avond of als je wilt leren.

De laptop weegt ook niet veel en heeft een gewicht van 1.49 kg. Het is een luxe laptop met top prestaties en comfortabele design.

De batterijduur van de laptop is 22 uren en deze is een van de weinige laptops van Windows met zo een lange batterijduur.

Het is een top laptop voor studenten die iets willen waarmee ze naast school ook ermee kunnen werken. Dit kan zijn voor een bedrijf of voor je eigen online business.

Specificaties

Specificaties:Samsung Galaxy Book3 360
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, Super AMOLED
ProcessorIntel Core i7, Dodeca Core(12), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur22 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht1.49 kg
Geschikt voorInternetten, Film/Series, Fotobewerking, Videobewerking
ProsCons
✅ Dun en licht❌ Accuduur lang geen 21 uur. Maar je kan er wel een normale werkdag mee doen
✅ Goede batterijduur voor normaal gebruik❌ nog geen ontdekt
✅Touchscreen
✅Mooi en goed aanraakbeeldscherm
✅Bowkwaliteit

3. Lenovo IdeaPad Slim 5

Als je graag een wat grotere scherm wenst dat de vorige keuzes dan is de Lenovo IdeaPad Slim 5 misschien een betere keuze. Deze is een 16 inch laptop met een gewicht van 1.89 kg waardoor je een grote scherm krijgt met een wat lichtere laptop.

Lenovo IdeaPad Slim 5 - 16 inch laptop voor studenten met lage gewicht
Lenovo IdeaPad Slim 5 – 16 inch laptop voor studenten met lage gewicht

Deze laptop komt met sterke componenten zoals de intel core i7 met een turbo snelheid van 4.9Ghz. Daarnaast is de werkgeheugen van de laptop 16GB en hiermee kun je naast zware taken ook internetten en andere taken tegelijk.

De laptop komt ook met voldoende opslag voor je projecten en heeft een batterijduur van 14 uren. 14 uren is prima en zeker voor de meeste gebruikers die niet elke moment aan de lader willen zitten.

Verder is het een geweldige laptop met een gewicht van 1.89 kg waardoor het net niet 2 kg is. Voor een 16 inch laptop is dit uitstekend want de laptop is groot maar niet te zwaar vergeleken met andere.

Je krijgt bij deze laptop ook voldoende poorten zodat je niet meer geld hoeft uit te geven aan een usb hub.

Specificaties

Specificaties:Lenovo IdeaPad Slim 5
Beeldscherm16inch, Wide UXGA, 60Hz, IPS paneel, Anti reflecterend
ProcessorIntel core i7, Deca core(10), 4.9Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1000GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur14 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi poort, Thunderbolt
Gewicht1.89 kg
Geschikt voorInternetten, Film/series, Fotobewerking, Videobewerking
ProsCons
✅ Behoorlijk snelle laptop❌ Kleuren wijken af
✅ Degelijke behuizing❌ Geluid is ondermaats, vergelijkbaar met een GSM
✅ Lange accuduur
✅ Strak model

4. Asus Vivobook 15

Wanneer budget centraal staat omdat je niet veel wilt uitgeven voor een laptop. De Asus Vivobook 15 is een goedkope laptop voor studenten die komt met de sterke componenten van een high end laptop maar zonder comfort of extra features.

Asus Vivobook 15 - Budget laptop voor studenten met een i7 en 16GB ram
Asus Vivobook 15 – Budget laptop voor studenten met een i7 en 16GB ram

De enige minpunt aan deze laptop is dat de beeldkwaliteit minder door de TN paneel. Deze is namelijk minder goed wanneer het gaat om kleuren weergeven. Vergeleken met andere panelen is deze paneel de aller slechte voor ware kleuren weergeving.

Verder dan dat is de laptop niet zo handig om s avond gebruikt te worden want deze komt ook zonder verlichte toetsenbord. Je krijgt een goedkope laptop met sterke componenten maar je verlies ook functionaliteiten zoals deze.

Al met al is dit een prima laptop voor studenten die niet veel willen uitgeven en op een budget zitten. Daarnaast heeft ook maar 7 uur batterijduur en deze is soms wel minder als je zware taken gaat uitvoeren.

Specificaties

Specificaties:Asus Vivobook 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, TN Paneel, Anti reflecterend
ProcessorIntel core i7, Deca core(10), 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordGeen
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht1.7 kg
Geschikt voorBasistaken, Office pakket, Fotobewerking, Videobewerking
ProsCons
✅ Een groot beeldscherm❌ Inkijkhoek van beeldscherm is minder fijn
✅ Handig voor fotobewerken en multitasken❌ Geluid kan beter
✅ In de zon werken is geen probleem
✅ Fantastische laptop voor weinig geld

5. Asus Zenbook 14

Als je graag een laptop wilt met wat hogere resolutie en een kleine formaat dan is de Asus Zebook 14 een geweldige keuze. Deze laptop met met een Quad HD resolutie waarop je lekker kunt werken en alles volledig kunt zien.

 Asus Zenbook 14 - 14 inch Quad HD laptop voor studenten met top snelheid
Asus Zenbook 14 – 14 inch Quad HD laptop voor studenten met top snelheid

Niet zoals alle andere laptop, deze laptop komt met een AMD ryzen 7 processor die snel genoeg is voor zware taken. De laptop komt ook met 16GB ram waardoor multitasken geen probleem voor je zal zijn.

De laptop heeft een batterijduur van 7 uren en hiermee kan je voldoende werk af krijgen zonder aan de lader te zitten. Verder weegt de laptop maar 1.35 kg en heeft een 14 inch formaat waardoor deze makkelijk overall meegenomen kan worden.

Tenslotte is de laptop te gebruiken voor veel zware taken zoals fotobewerking, videobewerking, programmeren en andere zware taken waarbij een sterke CPU en werkgeheugen belangrijk is.

Specificaties

Specificaties:Asus zenbook 14
Beeldscherm14inch, WQXGA, IPS Paneel, Anti reflecterend
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi Poort
Gewicht1.35 kg
Geschikt voorBasistaken, Film/series, fotobewerking, videobewerking
ProsCons
✅ Super snel❌ Geen numeriek toetsenbord in het touchpad
✅ Vingerprint scanner❌ Batterijduur had iets beter gekund
✅ Goede batterijduur
✅ Typt en werkt erg fijn
✅ Ziet er strak uit

6. Acer Aspire 5

Acer is een heel goede merk voor prijs en kwaliteit en deze laptop weergeeft dat goed. De Acer Aspire 5 is een laptop met een prijs rond de 850 euro die komt met alle belangrijke componenten voor zware taken.

Acer Aspire 5 - Acer's beste laptop voor studenten en zware taken
Acer Aspire 5 – Acer’s beste laptop voor studenten en zware taken

De laptop is prima voor jongeren die een lage budget hebben en graag een sterke laptop willen. De laptop komt met alle belangrijke componenten zoals de intel core i7 en de 16GB ram voor multitasken.

De laptop heeft ook een zeer prima gewicht en formaat waardoor je deze ook makkelijk kan vervoeren.

Met een batterijduur van 10 uren kun je ook langdurig werken zonder steeds te hoeven te rennen naar een stopcontact om op te laden.

De enige minpunt van de laptop is dat het geen verlichte toetsenbord heeft. Dit is wel jammer omdat je dan niet s avond kunt werken aan je huiswerk je zal wel de licht aan moeten hebben :).

Specificaties

Specificaties:Acer Aspire 5
Beeldscherm14inch, WUXGA, IPS Paneel, Anti Reflecterend
ProcessorIntel Core i7, Deca core(10), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Hdmi Poort, Thunderbolt
Gewicht1.4 kg
Geschikt voor
ProsCons
✅ Mooi Design❌ Bijzonder luide ventilator
✅ Start snel op
✅ Werkt snel
✅ Lange batterijduur

7. Lenovo IdeaPad Gaming 3

Gaming laptops worden vaak gezien als laptops die gemaakt worden alleen voor gamers maar dat is niet zo. Deze laptops zijn ook zeer goed voor studenten en gebruikers die een sterke grafische kaart nodig hebben.

De Lenovo IdeaPad Gaming 3 is een geweldige gaming laptop voor studenten die willen gamen en studeren of die een sterke grafische kaart nodig hebben.

De Lenovo IdeaPad Gaming 3 - Gaming laptop voor studenten die willen gamen en studeren
De Lenovo IdeaPad Gaming 3 – Gaming laptop voor studenten die willen gamen en studeren

Deze laptop is een moeilijke keuze en was zeker moeilijk om op deze lijst te zetten. De laptop heeft niet de punten die ik aangaf dat belangrijk waren voor studenten.

Maar, de laptop komt met met super sterke componenten en videokaart waardoor het ook heel goed is voor als je wilt gamen. Ook is de laptop heel handig voor als je een opleiding gaat volgen zoals Game developer, Architect of interieur designer dankzij de videokaart.

De laptop heeft een lage batterijduur van 5 uur en deze wordt zelfs nog lager als je zware programma’s gaat draaien voor school. Programma’s zoals AutoCAD, SketchUP, Blender, Unity enzovoort zullen nog veel meer kracht nodig hebben waardoor de energie van de laptop sneller leeg zal gaan.

De enige reden waarom deze laptop een prima keuze is, is door de gunstige prijs en de hoeveelheid goede componenten die het heeft voor de prijs. Door de prijs en kwaliteit ervan is dit een aanrader maar verder niet.

De gewicht van de laptop is ook boven de 2kg en is 2.25 kg waardoor deze ook lastiger is om rond te nemen. Als je wat groter bent en sterker misschien is het wel iets voor je.

Specificaties

Specificaties:Lenovo IdeaPad Gaming 3
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS Paneel, Anti Reflecterend
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 – 4GB vram
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur5 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, C, Hdmi Poort
Gewicht2.25 kg
Geschikt voor
ProsCons
✅ Gekocht voor mijn dochter voor school en het bevalt haar prima❌ Weinig usb poorten
✅ Prettig formaat❌ Batterijduur
✅ Helder scherm en helder toetsenbord verlichting
✅ Gebruiksvriendelijk
✅ Prima scherm en mooie kleuren

8. HP Laptop 14s

Als je niet van plan bent om zware programma’s te gebruiken voor school dan is misschien de HP Laptop 14s een alternatieve en betere keuze.

De HP Laptop 14s - Top keuze voor een goedkope studenten laptop in 2024
De HP Laptop 14s – Top keuze voor een goedkope studenten laptop in 2024

De HP Laptop 14s is de beste keuze voor als je alleen lichte programma’s gaat gebruiken zoals Office pakket, Photoshop en gaat internetten voor je studie. De laptop is niet bedoeld voor zware taken zoals Adobe After effects of Premiere Pro.

De laptop heeft een professionele en simpele design en kan ook makkelijk rond genomen worden dankzij de 14inch formaat en 1.46 kg gewicht.

De laptop heeft een lange batterijduur van 9 uren en dit is handig voor onderweg en als je naast school ook buiten wilt werken aan je studie.

Specificaties

Specificaties:HP Laptop 14s
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS paneel, Anti reflecterend
ProcessorAMD Ryzen 5, Hexa core(6), 4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur9 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C, Hdmi Poort
Gewicht1.46 kg
Geschikt voorBasistaken, Films/Series, Fotobewerking, Office pakket
ProsCons
✅ Snel❌ Batterij loopt snel leeg in stand-by
✅ Mooi uiterlijk❌ Niet geschikt voor zware taken
✅ Licht van gewicht
✅ Snelheid zowel opstarten als gebruik
✅ Solide behuizing

9. Apple Macbook Air 15 (2023)

Voor de macbook laptop lovers is de Apple Macbook Air 15 (2023) een top keuze voor studenten. De laptop is niet te groot maar heeft wel een groot genoeg scherm waarop je alles goed kunt zien.

De Apple Macbook Air 15 (2023) Beste Macbook laptop voor studenten
De Apple Macbook Air 15 (2023) Beste Macbook laptop voor studenten

Voor de studenten die houden van Macbook laptops en graag ook een willen voor een nieuwe studie. De Apple Macbook Air 15 is de beste keuze voor studenten dankzij de prijs en kwaliteit van deze laptop.

De laptop komt met alle coole nieuwe technologieën van Apple en komt nog met een betaalbare prijs voor studenten.

De laptop is 15 inch en heeft een zeer pixel scherpte scherm waarop je kunt werken en ook je favoriete series/films kijken. Verder is de laptop maar 1.51 kg in gewicht waardoor deze ook makkelijk vervoerd kan worden.

De laptop heeft de nieuwe M2 processor van Apple die ontzettend sterk is en die werkt ook als een videokaart waardoor renderen ook sneller gaat dan oudere laptops.

De laptop heeft een zeer lange batterijduur van 18 uren waardoor je langdurig kan werken zonder enige zorgen. Dit is ook een van de grotere redenen dat Macbook laptops zoveel worden gekozen.

Specificaties

Specificaties:Apple Macbook Air 15 (2023)
Beeldscherm15.3inch, Liquid Retina, IPS paneel, Glanzend
ProcessorApple M2 8 Core Processor
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M2 10 core GPU
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C, Thunderbolt
Gewicht1.51kg
Geschikt voorBasistaken, films/series, foto’s bewerken, videobewerking mogelijk
ProsCons
✅ Snelle processor❌ Geen Hdmi aansluiting, maar wel op te lossen met een dongle
✅ Haarscherp 15 inch beeldscherm❌ Je sluit maar een extra scherm aan
✅ Licht en ideaal voor onderweg
✅ M2 chip zeer snel en krachtig
✅ Perfecte accu

10. HP Laptops 15s

De laatste en de meest goedkope laptop met een sterke processor, werkgeheugen en hoge opslag is de HP Laptops 15s. Dit is een andere geweldige voor jonge studenten zoals jij die misschien niet hun bankrekening willen leeg plunderen.

 De HP Laptops 15s - Goedkoopste en sterkste laptop voor studenten
De HP Laptops 15s – Goedkoopste en sterkste laptop voor studenten

De laptop heeft een 15.6inch formaat waarop jij je school werk en basistaken op kunt verrichten. Het is een ideale laptop voor studenten die een grotere laptop willen en die niet veel weegt.

De laptop heeft een gewicht van 1.69kg waardoor deze nog wel makkelijk rond genomen kan worden zonder rugpijn te krijgen.

De laptop is zeer snel dankzij de AMD Ryzen 7 processor en de 16GB werkgeheugen. Met deze twee kun je makkelijk zware taken aan en zonder last van vertraging.

De laptop komt ook met voldoende opslag om je grote projecten op te slaan. Dankzij de 1TB SSD kun je naast grote projecten opslaan ook snel aan de slag door de snelle opstart van de laptop.

Specificaties

Specificaties:HP Laptops 15s
Beeldscherm15.6inch, Full HD, TN Paneel, Anti Reflecterend
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.3Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD (1000GB)
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 11 home
Batterijduur9.5 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C, Hdmi poort
Gewicht1. 69 kg
Geschikt voorBasistaken, fotobewerking, videobewerking, programmeren
ProsCons
✅ De batterij zit snel vol❌ Kijkhoeken minder fijn
✅ Handig formaat voor film kijken❌ Niet zichtbaar wanneer numlock is ingeschakeld
✅ Multitasken gaat soepel
✅ Snel en stabiel
✅ Veel geheugen

Een laptop kiezen als student – waar op letten

Een aantal heel belangrijke punten waar je op moet letten als een student wanneer je een laptop gaat kopen is de prijs, kwaliteit, draagbaarheid, betaalbaarheid, gebruikelijkheid(touchscreen etc) en wat je ermee kan doen. 

Niet elke laptop kan gebruikt worden voor elk programma of elke doel. Sommige laptops zijn meer bedoeld om zware programma’s te kunnen draaien als Adobe en andere meer bedoeld of programma’s zoals Office pakket te draaien. 

Het is daarom belangrijk dat je weet welke programma’s je veel gaat gebruiken tijdens je studie voordat je een laptop gaat kiezen. Daarnaast is het wel belangrijk om een goede laptop te kiezen want je zal in de toekomst wel zware programma’s moeten gebruiken als je van studie veranderd of gaat werken. 

Volgens Onderwijskennis veranderen zo een 26,000 studenten van studie en ruim 16.000 vallen uit. Dus veel studenten veranderen van studie en daarom moet je laptop wel meer kunnen dan wat je denkt.

Tenslotte is de laatste en ook een heel belangrijke punt, de batterijduur van de laptop. Je wilt niet continu een laptop zitten op te laden omdat deze niet meer dan 7 uur zonder opladen kan. Het is daarom heel belangrijk dat je een laptop neemt die ook lang op batterij kan

Beste laptop merk voor studenten

De beste merken waar je naar beste kunt kijken voor een studenten laptop zijn de volgende merken.

  1. Apple
  2. Lenovo 
  3. Acer
  4. HP
  5. Asus

Deze merken hebben de beste prijzen en kwaliteit wanneer het komt tot een laptop. De laptop zijn klein, compact en wegen niet veel waardoor je makkelijk deze kunt vervoeren. Er zijn natuurlijk ook wel een aantal andere laptops van andere merken maar deze zijn wel mijn top 5 beste laptop merken voor studenten

Gerelateerde vragen

Hoeveel GB heeft een student nodig op een laptop? – Voor studenten die veel tekst gaan verwerken of die kleine projecten gaan maken zoals programmeren, fotobewerking of boekhouding dan is 256GB genoeg. Ga je juist grote projecten aan zoals videobewerking of 3D objecten maken dan is 512GB of 1TB beter voor je.

is 8GB RAM genoeg voor studenten? – Voor studenten die geen zware programma’s gaan gebruiken is 8GB ram voldoende. Ga je juist video’s bewerken of zware 3D programma’s gebruiken dan is 16GB of meer ideaal.

Wat is de beste laptop voor een student? – De beste laptop voor studenten op dit moment voor zijn prijs is de HP Pavilion 15. Deze komt met alle benodigde componenten en ook extra’s zoals verlichte toetsenbord en belangrijke aansluitingen.