Een refurbished laptop kopen kan voor sommige mensen even lastig zijn. Je weet niet precies of deze goed zijn en of ze voor jouw doelen geschikt zijn. In dit artikel ga ik over de punten dat veel mensen zich afvragen bij het kopen van een refurbished laptop en of een kopen handig is. 

Een refurbished laptop is een laptop die is gerenoveerd om weer gebruikt te kunnen worden. Meeste refurbished laptops komen van bedrijven die ze niet meer gebruiken of nodig hebben.

Refurbished Laptop

Wat is refurbished en Verschillende Types

Wat is een Refurbished Laptop

Refurbished staat voor tweedehands, soort van, maar niet helemaal. Refurbished gaat om producten die gerenoveerd zijn om een nieuwe kans te krijgen in de markt.

Een refurbished laptop is een laptop die gerenoveerd is om gebruikt te worden door een nieuwe eigenaar. Meestal zijn dit laptops die eerder gebruikt werden door bedrijven die ze nu niet meer nodig hebben.

Deze bedrijven verzenden dan deze laptops naar webwinkels zoals Computerzaak die ze verbeteren, controleren en klaarmaken voor verkopen aan een nieuwe eigenaar.

Wat is een Tweedehands laptop

Tweedehands producten worden niet gecontroleerd of verbeterd, deze worden zo als ze zijn verkocht. Het is daarom dat tweedehands laptops niet altijd zo een goede keuze zijn als Refurbished laptops.

Tweedehands laptops kun je vinden op Facebook Marketplace, Marktplaats en veel andere plekken waar consumenten producten kunnen verkopen.

Het is wel belangrijk om te zeggen dat je hiervoor moet uitkijken. Vaak zijn er mensen die andere willen scammen met kapotte laptops en producten.

Wat is Tweedekans Bij Coolblue – Unieke Methode

Als een consument weet je dit misschien niet, maar veel kopers sturen vaker dan je denkt producten terug.

Een van deze producten die vaak teruggestuurd worden zijn laptops.

Het kan daarom heel irritant worden voor webwinkels om deze laptops weer te verkopen als ze al uit de doos zijn gehaald of beschadigd.

Hiervoor heeft Coolblue een leuke optie om deze laptops nog een kans te geven en dat is Tweedekans.

Tweedekans laptops, zijn laptops die een aantal dagen door een consument is gebruikt en geretourneerd. Deze laptops zijn geweldig omdat ze voordeliger zijn dan de nieuwe laptops.

Vaak kun je tweedekans laptops vinden die net nieuwe lijken met 100 of 200 euro verlaging in prijs.

Wat is zijn de betere keuzes

Een refurbished laptop of een tweedekans laptop zijn betere keuzes. Deze zijn gerenoveerd of bijna niet gebruikt waardoor je een top laptop krijgt voor een voordelige prijs.

Refurbished en tweedekans laptops zijn geweldig omdat de laptops gerenoveerd zijn door betrouwbare bedrijven. De laptops hebben een gunstige prijs en garantie van een of twee jaar.

Een refurbished laptop

Als je niet veel geld hebt dan is het altijd handig om een tweedehands laptop te kopen die sterk genoeg is voor jouw doel.

Als je nu een laptop wilt voor je dagelijkse taken, school, onderweg, werk of je zakelijke opdrachten. Refurbished laptops zijn ideaal voor als je even een extra 100 tot wel 300 euro wilt besparen.

Een refurbished laptop is zeer goed om te halen, omdat je deze voor een uitstekende prijs kunt krijgen en betaal je veel minder dan voor een nieuwe laptop. 

Ik zal je ook precies wijze waar je deze het beste kunt kopen. Dit is belangrijk om een goede service, garantie en prijs te krijgen.

Top 10 beste Refurbished laptops – beste Keuzes

Een refurbished laptop kopen of niet?

Refurbished laptop kopen of niet.

Laten we eerlijk zijn, veel mensen willen niet een tweedehands laptop. Je weet gewoon simpelweg niet of ze nog goed zullen blijven voor een tijdje.

Meeste van de refurbished laptops die beschikbaar zijn voor zeer lage prijs zijn niet zo sterk als nieuwe laptops en hebben ook niet de beste componenten.

Wat je wel met deze laptop kunt doen zijn je dagelijkse taken, je presentaties maken en ook soms foto’s bewerken

Niet alle refurbished laptops zijn slecht, er zijn ook een aantal die zeker handig zijn en ideaal voor zware taken.

Je hebt een aantal webshops waarbij je een refurbished laptop kunt kopen en daar ga ik veel meer over vertellen onderaan.

Dus om je vraag te beantwoorden, Ja, een refurbished laptop kopen hangt af van je budget en is zeker prima om te doen. De webwinkels die ik ga bespreken hebben garantie op de refurbished laptops waardoor je zonder probleem altijd kan vragen voor retour of reparatie.

Tijdens het kopen van een refurbished laptop, moet je goed kijken naar de componenten van deze laptop. De componenten is wat geven aan wat de laptop aankan.

Als je wilt weten hoe je de perfecte refurbished laptop kan kiezen dan lees dat verder. Hier leg ik uit precies hoe je de ideale laptop kunt kiezen.

Refurbished laptop kopen in Nederland – beste webshop

Waar een refurbished laptop kopen en wat wil je met deze laptop gaan doen. Een refurbished laptop kopen is heel lastig en zeker als er niet voldoende keuze is.

Vaak omdat er niet veel keuze is, kies je voor iets dat niet ideaal is voor je doelen. Het is daarom handig om te kijken naar onze artikel waar een refurbished laptop kopen.

Hier bespreken we de beste webwinkels voor een refurbished laptop en wat deze laptops voor bedoeld zijn. Ook kun je verder lezen over onze top 10 beste refurbished laptops die maandelijks wordt bijgewerkt.

Daarin bespreken we de top refurbished laptops voor verschillende doeleindes.

Een aantal webwinkels waar jij de ideale refurbished laptop kunt vinden zijn:

 • Coolblue Tweedekans
 • RefurbishedlaptopXL
 • Computerzaak
 • Laptops4all
 • Alternate Tweedekans tot 900 euro verlaging

Dit zijn de beste plekken om een refurbished of tweedekans laptop te vinden. Deze webwinkels bespreken we meer uitgebreid in de “Waar een refurbished laptop kopen“.

Top merken

Je wilt zeker geen rare merk krijgen als je een tweedehands laptop gaat kopen.

Bij Coolblue en de andere webwinkels krijg je alleen maar de topmerken van laptops te zien.

Dit is namelijk goed omdat de laptops van grote merken top bouwkwaliteit hebben en ook zijn ze zeer snel. 

De beste refurbished laptop merken:

 • Apple
 • HP
 • Asus
 • Lenovo
 • Dell
 • Microsoft

Laptops van Apple, HP, Asus, Lenovo, Microsoft en veel andere top laptop merken zijn verkrijgbaar.

Deze merken zijn zeer bekend bij consumenten die een laptop gebruiken en je zult zeker de perfecte tweedehands laptop vinden met deze merken

Als je wilt weten welke de beste tweedehandse laptops zijn op dit moment kijk ons artikel daarover.

Goedkope laptops met garantie

Vaak als je een tweedehandse laptop gaat kopen via Marktplaats of andere plekken krijg jij geen garantie.

Dit is heel gevaarlijk omdat je misschien al een kapotte laptop koopt van iemand die je wilt scammen.

Het is daarom beter om een laptop te kopen bij een webwinkel die betrouwbaar is en garantie heeft.

De garantie van de webwinkels voor refurbished laptops gaat van 1 jaar tot wel 2 jaar. Dit is ook wat normale nieuwe laptops ook hebben aan garantie.

Het is daarom verstandig om een van deze webwinkels te kiezen voor jouw ideale refurbished laptop.

Termijnen betalen als nodig

Het kan ook zo zijn dat je een nieuwe laptop wilt, maar kunt niet de volledige bedrag betalen. Misschien moet je kind een nieuwe opleiding volgen en kun je niet meteen een nieuwe laptop kopen.

Sommige van deze webwinkels maken het mogelijk om ook in termijnen te betalen. Naast dat het refurbished laptops zijn en goedkoop zijn, kun je ook vragen om in termijnen te betalen.

Ze maken het supermakkelijk om een refurbished nieuwe laptop te kunnen kopen.

Door het mogelijk te maken om in termijnen betalen kunnen veel mensen een laptop aanschaffen. Er zijn veel grote gezinnen die niet een laptop kunnen aanschaffen, omdat het te duur is voor ze.

Op computerzaak kun je niet alleen goedkope refurbished laptops vinden, je kunt ook in termijnen betalen. De betalingen worden gedaan in 3 termijnen en dit is handig voor als je niet het hele budget hebt op dat moment.

U-pas gebruiken voor een laptop

Laptop krijgen met U-pas

Heeft u een kind die binnenkort naar het voorgezet onderwijs gaat? Dan kunt u gebruik maken van zijn of haar u-pas om korting te krijgen om laptops bij bijvoorbeeld Laptops4all.

Je krijgt in totaal 200 euro korting bij het kopen van een refurbished laptop waardoor u dan veel minder hoeft te betalen voor een laptop voor uw zoon of dochter. 

Ze maken het heel makkelijk voor gezinnen die niet veel inkomsten krijgen om een laptop te krijgen voor hun kinderen. Dit is heel handig voor veel gezinnen en daarom vind ik ze een geweldig bedrijf om refurbished laptop bij te kopen. 

Vergeet niet, je kunt ook bij uw gemeente vragen voor een laptop voor uw kind. Het gaat wel om kinderen in de basisschool of middelbare school.

Een refurbished laptop kopen

Refurbished Laptop Kopen – Waarop Letten

Behuizing en Uiterlijk

De behuizing van de laptop en uiterlijk is heel belangrijk bij een refurbished laptop. Hier wil je naar kijken, want soms is hier de schade als die dat heeft.

De laptops die refurbished of tweedekans zijn hebben vaak krassen en daarom wil je naar de behuizing kijken van de laptop.

Beeldscherm en Paneel

Het beeldscherm van de laptop is ook heel belangrijk en zeker voor kwaliteit. Dit is waar je de hele tijd naar kijkt en deze moet ook beschikken over de beste kwaliteiten voor je taken.

Resolutie

Bij het beeldscherm heb je te maken met resolutie. Resolutie zijn de cijfers die keer elkaar bepalen hoeveel pixels er op het scherm zitten.

Bijvoorbeeld de meest gekozen resolutie voor laptops is Full HD en deze is 1920×1080 pixels.

Een goede keuze voor resolutie is Full HD (1920×1080) pixels of Quad HD (2560×1440) pixels. Deze zijn de meest geoptimaliseerde resoluties op dit moment en welke jij het beste kunt kiezen.

Paneel

De paneel van het scherm is wat weergeeft de kleuren, contrast en brightness. Voor een goede kwaliteit wil je blijven tussen IPS of OLED panelen. Deze zijn de beste keuzes voor kwaliteit en prestaties op je laptop.

Reflectie type

Anti reflecterend is wat je wilt als je veel buiten bent. Anti reflecterend is ook handig wanneer er zonlicht op je scherm komt en je wilt nog alles prima kunnen zien.

Je hebt ook glanzend reflectie maar deze is minder goed wanner de zonlicht op het scherm schijnt.

Deze functie is vaak niet te zien in refurbished laptops omdat ze niet precies de specificaties van de laptops weten. Je kan natuurlijk altijd google gebruiken om meer over een laptop te weten.

Processor en Werkgeheugen

De processor van de laptop en werkgeheugen zijn twee verschillende componenten en zijn een van de meest belangrijke.

Processor

De processor van de laptop is wat zorgt dat je applicaties kunt draaien en gebruiken. De beste en meest ideale processoren voor een bruikbare laptop zijn de Intel core i5/Ryzen 5 of Intel core i7/Ryzen 7 of hoger.

Processoren die lager zijn dan deze zullen je gewoon simpelweg hoofdpijn geven in een Windows laptop. Voor een Macbook laptop of een Chromebook zijn deze anders.

Werkgeheugen

Voor werkgeheugen is 8GB het minimum wat je wilt en 16GB als normaal. Werkgeheugen is wat zorgt dat je kan multitasken en daarom is 16GB zeker een aanrader. Je wilt natuurlijk wel kunnen multitasken als je ook zit te werken.

Videokaart

De videokaart is een andere component die belangrijk is voor gamers, 3D ontwerpers en voor werk zoals bouwkunde en interieurontwerper.

De videokaart zorgt voor het renderen van objecten en dit zijn vaak 3D objecten. Gamers die spelletjes spelen zoals Warzone en Fortnite moeten altijd kiezen voor een sterke dedicated videokaart.

Dit komt omdat die games allemaal gemaakt zijn met veel 3D objecten en alleen een sterke videokaart kan deze renderen.

Ook voor werk of studie zoals bouwkunde, interieur designers en game developer moeten een sterke videokaart hebben.

Het beste is om te kiezen voor een videokaart met minimaal 4GB vram. Deze zal prima genoeg zijn voor de meeste licht games en ook nog 3D ontwerpen.

Opslag

Opslag is simpel, kies voor een SSD opslag en je zit goed. Een SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen enkele seconden opstart en dat je ook sneller aan het werk kan gaan.

Een SSD is ook handig zodat programma’s sneller kunnen omgaan met je bestanden. Sommige refurbished websites kun je ook de opslag zelf aanpassen en de werkgeheugen.

Aansluitingen

Vaak kun je deze niet zien bij refurbished laptops maar aansluitingen zijn ook heel important.

Als je nou veel moet presenteren of juist je externe apparaten aan de laptop wilt sluiten. Je wilt een laptop die beschikt over usb a, c en hdmi poort.

Een van de laptops die alleen usb c beschikken zijn de Macbook laptops en sommige nieuwe laptops.

Kijk daarom goed of de laptop die je kiest alle belangrijke aansluitingen heeft die je nodig hebt.

Als een laptop alleen usb c heeft dan kun je nog een dongle kopen om je andere apparaten aan te sluiten.

Extra’s

Er zijn ook een aantal extra dingen waar je naar wilt kijken en zeker als je alles perfect in een laptop wilt.

Denk bijvoorbeeld aan verlichte toetsenbord voor als je in de avond wilt werken. Een laptop met verlichte toetsenbord kan heel handig zijn zodat je ook in het donker kunt werken.

Een andere ding waar je naar kan kijken is camera. Als jij een laptop zoekt voor zakelijk gebruiken dan wil je zeker een met een webcam. Een webcam is heel handig om gesprekken te voeren via de laptop.