Een refurbished laptop kopen kan voor sommige mensen even lastig zijn. Je weet niet precies of deze goed zijn en of ze voor jou doelen geschikt zijn. In dit artikel ga ik over de punten dat veel mensen zich afvragen bij het kopen van een refurbished laptop en of een kopen handig is. 

Een refurbished laptop staat voor een tweedehands laptop. Meeste tweedehands laptops komen zonder garantie en daarom kopen veel mensen ze niet. Garantie is belangrijk en zeker ook bij een tweedehands laptop. De tweedehands laptop winkel die ik ga bespreken heeft 12 maanden garantie en beschikt over laptops van top merken. 

Refurbished Laptop

Wat is refurbished

Refurbished staat voor tweedehands. Dit betekend dat de refurbished laptops die je gaat kopen tweedehands zijn. Dit is niet meteen iets slecht want veel van de refurbished laptops die beschikbaar zijn komen van bedrijven die ze niet meer gebruiken. 

Tweedehands laptops

Als je niet veel geld dan is het altijd handig om een tweedehands laptop te kopen die sterk genoeg is voor jouw doel. Als je nou een laptop wilt voor je dagelijkse taken of een laptop die sterk genoeg is voor fotobewerking. Een refurbished laptop is zeer goed om te halen omdat je deze voor een uitstekende prijs kunt krijgen en betaal je veel meer dan voor een nieuwe laptop. 

Een refurbished laptop kopen of niet?

Refurbished laptop kopen of niet

Laten we eerlijk zijn, veel mensen willen niet een tweedehands laptop omdat het zou lijken dat deze niet goed, zijn maar dat is niet altijd het geval. Een tweedehands laptop is zeer handig voor jongeren of ouderen die niet veel willen uitgeven voor een laptop. 

Meeste van de refurbished laptops zijn niet zo sterk als nieuwe laptop en hebben ook niet de beste componenten. Wat je wel met deze laptop kunt doen zijn je dagelijkse taken, je presentaties maken en ook soms foto’s bewerken. 

Tijdens het kopen van een refurbished laptop, je kunt zelf kijken naar de componenten van deze laptop. Je kunt zelf ook beslissen om sommige onderdelen hoger te zetten zodat de laptop meer kracht heeft. 

Je kunt bijvoorbeeld de ram van de laptop uitbreiden en ga je bijvoorbeeld van 4GB naar 8GB of naar 16GB. DIt is handig voor als je veel moet multitasken en je wilt graag meer snelheid om taken uit te voeren. 

Wat je ook kunt kiezen bij het aanschaffen van een laptop is dat je de opslag kunt veranderen en kun je betalen voor meer opslag voor als je veel bestanden wilt gaan opslaan. 

Je kunt verder alle specificaties van de laptop checken en zo zie je of de snelheid van de processor of andere onderdelen goed voor je zijn of niet. 

Bekijk ook een laptop kopen artikel waar ik precies uitleg welke onderdelen voor wat bedoelt zijn. Dit zal je helpen om een laptop te kiezen bij de beste refurbished webwinkel van Nederland hier

Refurbished laptop kopen in Nederland – beste webshop

De beste webwinkel om een refurbished laptop te kopen in Nederland is Laptops4all. Deze webwinkel is geweldig en geef je de mogelijkheid om de laptop uit te breiden tijdens het kopen ervan. 

Niet alleen maar dat maar de laptops die je bij ze koopt komen met een zeer lange garantie die niet veel andere webwinkels hebben. Dit is handig omdat je weet dat ze hun best doen om deze laptops in perfecte staat te verkopen aan consumenten. 

De laptops zijn zeer sterk en zijn verkrijgbaar voor een goede prijs. Een goede voorbeeld is de HP probook die voor 279 euro beschikbaar is. Deze laptop heeft een zeer sterke i5 processor met een kloksnelheid van 2.6Ghz tot 3.2 Ghz en daarnaast ook 4GB werkgeheugen dat genoeg is voor je dagelijkse taken. 

Top merken

Refurbished laptops top merken

Je wilt zeker geen rare merk krijgen als je een laptop gaat kopen. Bij laptops4all krijg je alleen maar de topmerken van laptops te zien. Dit is namelijk goed omdat de laptops top bouwkwaliteit hebben en ook van topkwaliteit zijn gemaakt. 

Laptops van HP, Dell, Lenovo, Toshiba en veel andere top laptop merken zijn verkrijgbaar. Deze merken zijn zeer bekend bij laptops en je zal zeker de perfecte tweedehands laptop voor jezelf daar vinden. 

Denk eraan dat je ze ook een mail kunt sturen zodat ze je een laptop kunnen aanraden als je er een gaat kopen en je weet niet precies welke je beste keus is. 

Goedkope laptops met garantie

Wat deze webwinkel zo geweldig maakt naast de topmerken laptops die ze aanbieden is de garantie die ze hebben op de tweedehands laptops. 

De laptops die je bij ze koopt komen met een standaard garantie van 1 jaar. Dit is geweldig van dat geef jou al een zekerheid dat deze laptop langdurig meegaan zonder dat ze kapot gaan. 

1 jaar garantie is geweldig voor een tweedehands laptops en daarom dat ik deze webwinkel geweldig vindt voor mensen die graag een refurbished laptop willen kopen. 

Termijnen betalen als nodig

Wat kan er nog beter zijn aan deze webwinkel. Wat heel handig is voor vele mensen is dat je in termijnen kunt betalen voor deze refurbished laptops. Dit maakt het makkelijk voor mensen met minder inkomsten om een laptop te krijgen voor een goede prijs. 

Door het mogelijk te maken om in termijnen betalen kunnen veel mensen een laptop aanschaffen. Er zijn veel grote gezinnen die niet een laptop kunnen aanschaffen omdat het te duur is voor ze. Met Laptops4all kun je makkelijk in termijnen betalen voor laptops die al goedkoop zijn.  

U-pas gebruiken voor een laptop

Laptop krijgen met U-pas

Heeft u een kind die binnenkort naar het voorgezet onderwijs gaat? Dan kunt u gebruik maken van zijn/haar u-pas om korting te krijgen om laptops bij Laptops4all. Je krijgt in totaal 200 euro korting bij het kopen van een laptop waardoor u dan veel minder hoeft te betalen voor een laptop voor u zoon/dochter. 

Ze maken het heel makkelijk voor gezinnen die niet veel inkomsten krijgen om een laptop te krijgen voor hun kinderen. Dit is heel handig voor veel gezinnen en daarom vind ik ze een geweldige bedrijf om refurbished laptop bij te kopen. 

Laptop reparatie

Wat ze ook nog voor je kunnen doen is je laptop repareren als je dat nodig hebt. Er is veel dat aan je laptop kan gebeuren zoals virus, gaat niet meer aan of is traag waardoor je niet erop kunt werken. 

Laptops4all help je hiermee en zorgt dat je laptop weer goed draait zodat je snel aan de slag weer kunt gaan en kan werken. 

Aan een laptop kan er veel kapot gaan en daarom dat ze voor deze onderdelen makkelijk een reparatie hebben. De onderdelen die makkelijk bij een laptop kapot kunnen gaan zijn de harde schijf, ssd en beeldscherm defect. 

Tips bij het kopen van een refurbished laptop

Een refurbished laptop kopen

Bij het kopen van een refurbished laptop raad ik je aan om goed te kijken naar de componenten die beschikbaar zijn in de laptop. Meestal is de scherm van de laptop niet Full HD waardoor je dan geen series of films op volle HD kunt kijken en daarom raad ik aan om goed naar de specificaties te kijken. 

Waar je naar verder wilt kijken is de processor van de laptop en de snelheid daarvan. Ik zou ook aanraden om de processor naam te googlen en te kijken naar de aantal cores die de processor heeft. Een processor met 2 cores is heel langzamer dan een processor met 4 cores of hoger. 

De werkgeheugen van de laptop is ook heel belangrijk omdat dit zorgt voor meer snelheid als je meer taken tegelijk wilt uitvoeren. Door het internet te browsen gebruik je vaak veel meer tabs dan een en daarom zou je zeker 8GB ram willen of 16GB. 

Tenslotte wil je kijken of de opslag van de laptop goed genoeg is voor je. Als je een student bent of je wilt een laptop die snel opstart zodat je ook snel aan de slag gaat dan wil je zeker een SSD opslag. Een SSD met lagere opslag is altijd beter dan een HDD met meer opslag. 

Je kunt altijd een externe HDD kopen voor een goedkope prijs maar een externe SSD is niet aan te raden als je laptop een interne HDD heeft omdat de windows zeer langzaam zal draaien. Door je windows in een interne SSD te hebben draait alles sneller dan op een HDD. 

Daarom raad ik altijd om een laptop te nemen met SSD en daarna een externe hdd te kopen als je de geld later voor hebt. 

Dit waren de meest belangrijke punten bij het kopen van een refurbished tweedehandse laptop. Als je nog vragen hebt kun je een reactie achterlaten of Laptops4all contacteren. 

 

Categorized in: