Een laptop met een quad core processor is zeker handig voor als je video of foto wilt gaan bewerken. Meeste quad core processors zijn heel snel waardoor je ze voor alles kunt gaan gebruiken. Het is heel belangrijk dat je ook kijkt naar de snelheid van de processor en niet alleen naar de aantal cores wanneer je deze kies. 

Laptops met quad core processor – Top 5

  • Lenovo ThinkBook 15 – 20SM003FMH
  • Acer Aspire 5 A515-55G
  • Lenovo IdeaPad S540
  • HP Envy x360 15
  • Lenovo IdeaPad 3 17IML05

Laptops met een quad core processor

Een quad core processor laptop zijn perfecte laptops in prijs en kwaliteit die geschikt zijn voor video en fotobewerking. De processor moet ook een voldoende snelheid hebben om goed te kunnen presteren in programma’s zoals Photoshop en Premiere pro. 

Lenovo ThinkBook 15 – 20SM003FMH

De Lenovo Think Book 15 is een 15 inch laptop met een Quad core processor die zeer handig is voor bijna alles. De laptop heeft een uitstekende beeldkwaliteit met een IPS paneel waardoor je vanaf elke hoek de perfecte kleuren ziet. 

Lenovo ThinkBook 15 - Beste laptops met een Quad core processor

Componenten

Schermdiagonaal: 15.6 inch

De schermdiagonaal van dit laptop is 15.6 inch. Dit is perfect voor mensen die een wat grotere laptop willen maar niet super groot als de 17 inch laptops. Dit is een geweldige combinatie van prestaties en prijs. 

Resolutie: Full HD 1080P

De Full HD resolutie is perfect. Je hebt geweldige kwaliteit en is snel genoeg voor alles. Soms als je op 4K wilt gaan werken dan gebruikt de laptop veel meer kracht dan op een Full HD. 

Verversingssnelheid: 60 Hz

Verversingssnelheid is niet zo belangrijk voor laptops als ze niet bedoeld zijn om te gamen. 

Paneel: IPS paneel

Een IPS paneel is altijd handig voor als je met kleuren gaat werken of juist de perfecte kleuren wilt gaan zien als je de laptop gebruikt. 

Processor: Intel core i7 Quad Core (4)

De processor is zeer sterk in deze laptop en deze wordt in veel laptops gebruikt. De intel core i7 processor is een van de bekendste dankzij de snelheid die het heeft. 

Aantal cores: 4 Cores

Met 4 cores wordt alles sneller gedaan op de laptop. Dankzij de 4 cores worden taken door de cores verdeeld en kunnen ze ook makkelijker zware taken handelen. 

Kloksnelheid: 1.3 tot 3.9Ghz

De kloksnelheid van de processor is van 1.3Ghz tot 3.9Ghz. Dit is een geweldige snelheid voor een processor en zeker als je video en foto’s wilt gaan bewerken in de toekomst. 

Werkgeheugen: 16GB

16GB werkgeheugen is zeer goed, je kunt meerdere taken tegelijk uitvoeren. Zeer handig voor als je het internet wilt browsen terwijl je een foto zit te editen of een video. 

Opslag: 512 GB SSD

512GB is genoeg om je programma’s en bestanden op te slaan. Dankzij dat het een SSD is worden ook bestanden makkelijk toegankelijk voor de computer waardoor alles sneller gaat. De laptop start binnen 15 seconden en programma’s draaien sneller. 

Videokaart: Intel UHD Graphics

De intel UHD graphics in een basis videokaart op de laptop die helpt met sommige taken om ze makkelijker uit te voeren. 

Acer Aspire 5 A515-55G

De Acer Aspire laptops zijn de beste laptops wanneer het komt tot prijs en kwaliteitverhouding. Deze laptops zijn heel compact en beschikken over componenten zoals geen andere in dezelfde prijsrange. De Acer Aspire 5 A515-55G is een perfecte keus voor een quad core processor laptop. 

Acer Aspire 5 A515-55-71U6 - Acer laptop met een Quad core processor

Componenten

Schermdiagonaal: 15.6 inch

15.6 inch is groot genoeg voor meeste gebruikers. 17 inch is te groot en zwaar en 15.6 inch is perfect voor meeste gebruikers. 

Resolutie: Full HD 1080P

Full HD resolutie helpt om op hd videos en fotos te bewerken en ook om op Full HD films en series te kijken. 

Verversingssnelheid: 50 Hz

Verversingssnelheid is niet super belangrijk als het niet om gaming gaat. 

Paneel: IPS paneel

Een IPS paneel is altijd belangrijk voor als je de perfecte kleuren wilt zien. Het is handig voor als je met kleuren bezig gaat zijn bij het editen. Ook worden kleuren beter weergegeven op de beeldscherm. 

Processor: Intel core i7 Quad Core (4)

Perfecte 4 cores processor. 

Aantal cores: 4 Cores

4 cores is altijd heel handig met een goede snelheid. Deze cores werken allemaal samen om taken sneller uit te voeren.  

Kloksnelheid: 1.3 Ghz tot 3.9Ghz

De kloksnelheid van de processor is zeer goed de turbo snelheid is 3.9Ghz en dit is perfect voor zware taken. 

Werkgeheugen: 16GB

De beste hoeveelheid ram die je kunt krijgen zijn 16GB. Dit is genoeg voor multitasken. Als je video wilt gaan editen en ook veel onderzoek moet doen is het ook perfect daarvoor. 

Opslag: SSD 512 GB

Videokaart: Intel Iris Plus Graphics

Lenovo ideaPad S540

De Lenovo IdeaPad S540 is een perfecte keus voor studenten. Deze laptop is 13 inch en beschikt over alle componenten die studenten en andere mensen nodig hebben voor zakelijke werk. 

Lenovo IdeaPad S540-13IML - Quad core processor laptop van Lenovo

Componenten

Ik zal niet meer over de componenten in gaan. Het zijn basiscomponenten die al besproken zijn. Alleen bij componenten die ik nog niet heb besproken zal ik in details gaan. 

Schermdiagonaal: 13.3 inch

Resolutie: Quad HD 1440p

Quad HD is een resolutie die net boven Full HD is. Dit is een perfecte resolutie voor als je geen 4k wilt maar iets daaronder. 

Verversingssnelheid: 60Hz

Paneel: IPS paneel

Processor: Intel core i7 processor 

Aantal cores: 4 Cores

Kloksnelheid: 1.8Ghz tot 4.9Ghz

Werkgeheugen: 16GB

Opslag: 1TB SSD

Videokaart: Intel UHD Graphics

HP Envy x360 15

Een andere geweldige keus voor als je een flexibele laptop wilt die je thuis, op werk en voor buiten kunt gebruiken is de HP Envy x360 15. Deze laptop is een flexibele 2 in 1 laptop die makkelijk gebruikt kan worden dankzij de buigbaarheid. 

HP ENVY x360 15-ed0985nd - 4 cores processor laptop van HP

Componenten

Schermdiagonaal: 15.6 inch

Resolutie: Full HD 1080p

Verversingssnelheid: 60 Hz

Paneel: IPS paneel 

Processor: Intel core i7 Quad core 

Aantal cores: 4 cores

Kloksnelheid: 1.8Ghz tot 4.9Ghz

Werkgeheugen: 16GB

Opslag: 512GB SSD

Videokaart: Nvidia GeForce MX330

Lenovo IdeaPad 3 17IML05

De laatste laptop is AMD laptop genaamd Lenovo IdeaPad 3 17ILM05 met de AMD Ryzen 7 processor. Deze laptop heeft 4 cores ook die werken ook een geweldige snelheid. De laptop is 14 inch en is zeker handig voor als je veel gaat bewegen en zoals school of werk. 

Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 - AMD Quad core processor laptop

Componenten

Schermdiagonaal: 14 inch

Resolutie: Full HD 1080p

Verversingssnelheid: 60 Hz

Paneel: TN Paneel

Een TN paneel is niet zo goed als een IPS paneel. Een TN paneel wordt meestal gebruikt in goedkopere laptops en ze weergeven wel de kleuren normaal maar niet perfect als IPS paneel.

Processor: AMD Ryzen 7 

Net zoals de Intel core i7 is de AMD Ryzen 7 ook een perfecte keus processor voor als je veel met een laptop wilt gaan doen. Ook deze processor is 4 cores. 

Aantal cores: 4 cores

Kloksnelheid: 2.3 GHz tot 4Ghz

Werkgeheugen: 8GB

Opslag: 512GB SSD

Videokaart: AMD Radeon Vega 10