Wat zijn de beste Microsoft surface laptops en waar zijn deze laptops nou goed voor. Ik zal het hebben over waar deze laptops goed voor zijn en wie deze laptop het beste kan gebruiken.

De Microsoft laptops, zijn laptops die ontworpen zijn voor onderweg, moderne technologie en lange batterijduur. Dit betekent dat deze laptops ideaal zijn voor mensen die vaak onderweg zijn en die niet vaak kunnen opladen.

Maar, wat zijn nou de beste Microsoft surface laptops van dit jaar, welke Microsoft laptop moet jij kopen, wat kosten ze en hoelang gaan ze nou mee.

Beste Microsoft surface laptops van dit jaar:

  1. Microsoft Surface Pro 9
  2. Microsoft Surface Laptop Studio
  3. Microsoft Surface Laptop 5
  4. Surface Go 3
  5. Surface Laptop Go 2
  6. Surface Pro X
  7. Surface Pro 8
  8. Surface Book 3
  9. Surface Laptop 3
  10. Surface Laptop 4
Gerelateerde afbeelding

Deze top 10 beste Microsoft surface laptops zijn de beste keuzes op dit moment. Deze zijn de meest gekozen en daarnaast zal ik ook de beste voor je klaar leggen hieronder.

Top 10 Beste Microsoft Surface laptops

De top 10 beste Microsoft surface laptops zijn uitstekend voor als je continue onderweg bent. Deze laptops zijn compact, klein en beschikken over uitstekende componenten voor de meeste zaken.

Een van de dingen dat ik supergoed vind aan de Microsoft laptops is dat ze super stijlvol zijn. Deze laptop zijn geweldig voor ondernemers en mensen die een laptop nodig hebben voor werk en professionele zaken.

Een Microsoft Surface laptop prijs gaat van 365 euro tot wel 3200 euro en dat verschil aan de hand van wat je met de laptop wilt gaan doen. Als je de laptop nodig hebt voor zware taken dan zal je wel meer moeten uitgeven dan als je alleen je mail en office pakket wilt gebruiken.

Op dit moment is de nieuwste Microsoft Surface de Pro 9. Deze is geweldig voor zware taken zoals fotobewerking en videobewerking maar ook andere zakelijke taken zoals Office pakket en programmeren.

De behuizing van de Microsoft laptops is heel stijlvol en geven een professionele vibe. Deze zijn daarom handige laptops voor mensen die een professionele straling willen afgeven.

De formaat van de Microsoft Surface laptops is van 10 inch tot 15 inch en deze formaten zijn geweldig voor onderweg. De gewicht van de meeste Surfaces is ook van 0.88 kg tot 1.56 kg wat niet heel zwaar is.

Een andere geweldige punt aan de Microsoft Surface laptops is de beeldkwaliteit. De meeste van deze laptops hebben een hogere resolutie van Quad HD waardoor de kwaliteit al meteen beter is dan 90% van alle andere laptops in de markt.

#1. Microsoft Surface Pro 9

Nieuwste en beste Microsoft Surface laptop - Surface Pro 9
Nieuwste en beste Microsoft Surface laptop – Surface Pro 9

De eerste en zeker de beste Microsoft surface laptop is de Microsoft Surface Pro 9. Dit is een zeer dunne laptop voor als jij een laptop wilt die niet veel weegt en die super sterk is.

De laptop is geschikt voor bijna alle taken behalve gamen en taken waarbij je een sterke en dedicated videokaart voor nodig hebt.

De Microsoft Surface Pro 9 is de nieuwste Microsoft surface laptop op de markt en deze presteert ook uitstekend. Met de sterke processor die beschikt over 10 cores op een snelheid van 4.7Ghz kun je makkelijk de meeste applicaties draaien zonder enige vertraging.

De gewicht van de laptop is ook heel laag en maakt het ook een ideale laptop voor studenten, ondernemers en programmeurs die vaak onderweg zijn naar klanten.

De laptop heeft een zeer dunne en luxe behuizing. De hoogte van de laptop is 0.88 cm en is bijna niet te geloven hoe sterk zo een dunne laptop kan zijn, zeker een aanrader.

Vergeet ook niet de hoge verversingssnelheid van 120Hz. Dit is iets waar ik nu niet zonder kan na dat ik ben begonnen het te gebruiken met mijn gaming PC.

Verversingssnelheid geeft jou computer/laptop een betere gevoel waardoor alles sneller voelt.

Specificaties:Microsoft Surface Pro 9
Beeldscherm:13inch, WQXGA, 120Hz, Touchscreen, LCD
Processor:Intel Core i7, Deca core(10), 4.7Ghz
Werkgeheugen:16GB ram
Opslag:256GB SSD
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Besturingssysteem:Windows 11 Home
Gewicht:0.879 kg
Batterijduur:15.5 uur
Hoogte:0.93 cm

#2. Surface Laptop Studio

De Surface Laptop Studio - Ideaal voor Tekenen/3D projecten en videobewerking
De Surface Laptop Studio – Ideaal voor Tekenen/3D projecten en videobewerking

De tweede laptop op de lijst is de Surface Laptop Studio. Dit is een andere geweldige keuze voor als je zware taken moet doen waarmee je een sterke en dedicated videokaart voor nodig hebt.

De laptop beschikt namelijk over de Nvidia GeForce RTX 3050 Ti videokaart. Dit is een dedicated videokaart met 4GB vram waarmee je programma’s zoals Premiere Pro kunt gebruiken om sneller te renderen.

Het verschil van deze laptop vergeleken met de Pro 9 is dat deze een wat lagere processor heeft met minder cores maar wel een sterkere videokaart.

Deze laptop is ook 14 inch en niet 13 inch zoals de vorige laptop. De gewicht is ook zwaarder en dat komt natuurlijk door de zware dedicated videokaart.

Verder is ook deze laptop heel stijlvol en is gewoon ideaal voor een moderne uitstraling. De laptop is zeer compact en beschikt over 1TB SSD wat zeer hoge opslag.

De laptop is heel flexibel en ergonomisch, je kan het aanpassen aan hoe jij dat wilt en ook erop tekenen met een laptop pen.

Al met al is dit een prima laptop voor als jij programma’s draait waar een videokaart voor nodig is. Natuurlijk kun je deze laptop ook gebruiken om games te spelen op Full HD.

Specificaties:Surface Laptop Studio
Beeldscherm:14.4inch, Wide QXGA, 120Hz, Touchscreen, LCD
Processor:Intel Core i7 Quad Core(4) 4.8Ghz
Werkgeheugen:32GB ram – heel veel vaak niet nodig
Opslag:1TB SSD dus 1000 GB
Videokaart:Nvidia GeForce RTX 3050 Ti – 4GB vram
Besturingssysteem:Windows 11 Home
Gewicht:1.8 kg
Batterijduur:18 uur
Hoogte:1.9 cm

#3. Microsoft Surface Laptop 5

Microsoft Surface Laptop 5 - Microsoft 15 inch laptop
Microsoft Surface Laptop 5 – Microsoft 15 inch laptop

Wil je liever een wat grotere scherm om meer te kunnen zien dan is de Microsoft Surface laptop 5 de ideale keuze.

Met een formaat van 15 inch kun je voldoende scherm krijgen om alles goed te zien en ook elke programma op volle scherm te krijgen zonder steeds te moeten scrollen.

Ook deze laptop komt met uitstekende componenten zoals de Intel core i7 processor met 10 cores en 32 GB ram.

Zeker een geweldige laptop voor zware taken waarbij de videokaart niet te belangrijk is. Meestal zijn dit taken zoals fotobewerking, videobewerking, Muziek productie etc.

Ook deze laptop beschikt over een touchscreen beeldscherm waarmee je creatief kan zijn en ermee kan tekenen, designen en veel meer. Het is een zeer leuke functie om te hebben bij je laptop.

Specificaties:Surface Laptop 5
Beeldscherm:15inch, WQXGA, 60Hz, Touchscreen
Processor:Intel Core i7, Deca Core(10), 4.7Ghz
Werkgeheugen:32GB Ram
Opslag:1TB SSD
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Besturingssysteem:Windows 11 home
Gewicht:1.56 kg
Batterijduur:17 uur
Hoogte:1.47 cm

#4. Surface Go 3

De Kleinste Microsoft Surface Laptop - Surface Go 3
De Kleinste Microsoft Surface Laptop – Surface Go 3

De allerkleinste laptop van Microsoft is de Microsoft Surface Go 3. Deze mini laptop is 10.5 inch en beschikt over een Full HD resolutie en is een geweldige keuze voor als jij een simpele en mooie laptop wilt voor dagelijkse taken.

De laptop is niet de sterkste en daarom dat het zo klein is. De laptop is daarom meer bedoeld voor als jij vaak onderweg bent en graag je favoriete series, films en taken wilt uitvoeren on the go.

Dingen zoals je mail checken, internetten, office pakket gebruiken enzovoort kun je wel doen maar niet zware taken.

De laptop komt met de windows s mode aan en dit is bedoeld voor betere prestaties en hogere snelheid. Door de windows s mode ben jij beperkt aan wat je mag installeren en wat niet.

De laptop heeft wel prima reviews en sommige die zeggen dat het te traag is. Daarom raad ik je aan om deze eerst te testen en kijken of het bij je past. Zo niet, je krijgt altijd 30 dagen bedenktijd en je kan deze retourneren zonder enige probleem.

Specificaties:Surface Go 3
Beeldscherm:10.5 inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Intel Pentium, Dual core(2), 3.9Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Opslag:128GB SSD
Videokaart:Intel UHD Graphics 615
Besturingssysteem:Windows 11 s Home
Gewicht:0.54 kg
Batterijduur:11 uur
Hoogte:0.83 cm

#5. Surface Go 2

Microsoft Surface Go 2 - 12 inch Microsoft Surface laptop met i5 processor
Microsoft Surface Go 2 – 12 inch Microsoft Surface laptop met i5 processor

Studie, onderweg openbaar vervoer, maar 12.45 inch, weeg net 1.1 kg, usb a en c.

Als jij graag nog een kleinere laptop wilt die ietsjes sterker is dan is de Surface Go 2 de keuze. Dit is een 12 inch laptop met een intel core i5 processor die ideaal is voor wat zwaardere taken zoals fotobewerking en studeren.

De laptop is simpel en ideaal voor als je niet teveel geld wilt besteden aan een super laptop. Deze laptop is prima genoeg voor de meeste casual gebruikers die af en toe wat zware dingen moeten doen.

Het enige minpunt aan deze laptop die ik kon vinden is dat de resolutie niet Full HD is en dat de toetsenbord geen backlight heeft.

Verder is het een zeer goede laptop voor de prijs en zeker aangezien de meeste laptops boven de 800 euro zijn.

Specificaties:Surface Go 2
Beeldscherm:12.45inch, HD+, 60hz, Touchscreen, LCD
Processor:Intel core i5, Quad core(4), 4.2Ghz
Werkgeheugen:8GB ram
Opslag:256GB SSD
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Besturingssysteem:Windows 11 home
Gewicht:1.1 kg
Batterijduur:13.5 uur
Hoogte:1.5 cm

#6. Surface Pro X

De Surface Pro X - AI communicatie versterkte laptop
De Surface Pro X – AI communicatie versterkte laptop

Op nummer 6 hebben we de Surface Pro X een geweldige laptop voor zakelijk gebruik vanuit thuis of andere plekken. De laptop beschikt over geweldige AI technologie die zorgt voor betere prestaties tijdens gesprekken via de camera.

De laptop is een soort tablet laptop waardoor je deze kunt gebruiken terwijl je zit te lopen of staat. Het is een uitstekende keuze voor een Microsoft laptop en het heeft ook een sterke processor.

De processor van de laptop is de Microsoft SQ2 octa core(8) met een core snelheid van 3.15Ghz. Daarnaast is de werkgeheugen 16GB en dit is perfect hoeveelheid voor een laptop.

Dit is zeker de meest lichtgewicht laptop van de Microsoft laptops omdat het maar 774 gram weegt. Zeker ideaal voor onderweg en om thuis te gebruiken terwijl je andere dingen moet doen.

Specificaties:Surface Pro X
Beeldscherm:13inch, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Microsoft SQ2 Octa core(8), 3.15Ghz
Werkgeheugen:16GB ram
Opslag:512GB SSD
Videokaart:Shared videokaart
Besturingssysteem:Windows 11 Home
Gewicht:774 g
Batterijduur:15 uur
Hoogte:0.7 cm

#7. Surface Pro 8

De Surface Pro 8 - 13 inch Microsoft Surface laptop met sterke comps
De Surface Pro 8 – 13 inch Microsoft Surface laptop met sterke comps

Op nummer 7 hebben wij de Surface Pro 8. DIt is een wat oudere model van de Microsoft Surface series maar die nog wel geweldig is voor als je niet teveel geld van je zakken wilt uitgeven.

De laptop is sterk genoeg om gebruikt te worden voor zware taken. Taken zoals fotobewerking, studie en zelfs videobewerking kan deze laptop aan zonder probleem.

Dankzij de Intel core i7 processor met 4 cores op een snelheid van 4.8Ghz kun je de meeste applicaties draaien. Daarnaast heeft het 16GB ram en en zeer mooie beeldscherm die touchscreen heeft en 120Hz.

Je zal geen zorgen hoeven te hebben over langzame en trage laptop dankzij de componenten die erin zitten.

De laptop is ook verder niet zwaar en kan overall genomen worden. Met een 13 inch behuizing en een hoogte van 0.9 cm kun je deze in elke tas passen. De gewicht is 891 g en dit is ideaal voor gebruikers die continu onderweg zijn of die elke dag moeten reizen.

Specificaties:Microsoft Surface Pro 8
Beeldscherm:13 inch, 120Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Intel Core i7, Quad core(4), 4.8Ghz
Werkgeheugen:16GB ram
Opslag:256GB SSD
Videokaart:Intel Iris Xe Graphics
Besturingssysteem:Windows 11 Home
Gewicht:891 g
Batterijduur:16 uur
Hoogte:0.9 cm

#8. Surface Book 3

De Surface Book 3 - 13/15 inch laptop met Nvidia Videokaart
De Surface Book 3 – 13/15 inch laptop met Nvidia Videokaart

De Surface Book 3 is een andere ideale keuze voor als je graag een Nvidia videokaart wilt hebben.

De laptop is beschikbaar als 15 inch en als 13 inch. De 13 inch is altijd natuurlijk handig voor als je vaak onderweg bent en niet een zware laptop wilt.

Maar, als je graag meer beeldruimte wilt en een grotere scherm dan is 15 inch een betere keuze.

De laptop heeft een zeer hoge resolutie van 3000 x 2000 pixels waardoor de beeldkwaliteit super hoog zal zijn als je deze gebruikt.

Verder is de processor sterk genoeg om bijna elke taak die er is uit te voeren zonder vertraging. Dit komt omdat het een van de meeste gebruikte processor is voor werk en zakelijke doeleinde.

Het is ook heel belangrijk om te weten hoeveel poorten een laptop heeft en welke soort. Deze beschikt over USB A, C en een SD kaartsleuf.

Een kleine laptop is altijd handig voor onderweg maar je wilt ook natuurlijk weten hoelang deze kan op batterij. Je wilt dus niet continu aan de lader zitten en er niet zonder kunnen werken.

De batterijduur van deze laptop is 15.5 uur en hiermee kun je meer dan voldoende werk kunnen verrichten. Denk er wel aan dat zware taken zoals videobewerking sneller de batterij op maken.

Specificaties:Surface Book 3
Beeldscherm:13.5/15inch,4K, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Intel Core i7, Quad core(4), 3.9Ghz
Werkgeheugen:16GB
Opslag:256GB SSD
Videokaart:Nvidia GeForce GTX 1660 Ti Max-Q
Besturingssysteem:Windows 10 Pro
Gewicht:1.91 kg
Batterijduur:12 uur
Hoogte:1.5 cm

#9. Surface Laptop 3

De Surface Laptop 3 - Normale laptop design van Microsoft
De Surface Laptop 3 – Normale laptop design van Microsoft

Op nummer 9 hebben wij de Surface laptop 3 en dit is een laptop die veel op de andere lijkt. Je zal deze moeten kiezen alleen als je de behuizing mooier vindt aangezien deze zwarte behuizing heeft.

Ook deze laptop is een kleine mini laptop van 13 inch en heeft een wide QXGA resolutie waarop je alles op hoge kwaliteit kunt zien. Natuurlijk kun je ook niet vergeten dat de laptop touchscreen heeft om sneller dingen te kunnen zoeken en doen.

De processor van deze Microsoft laptop is de Intel core i7 processor. Deze heeft 4 cores en deze draaien op 3.9Ghz snelheid. Een prima processor die niet de snelste is maar ook niet de langzaamste.

Verder is de werkgeheugen ook 16GB, SSD is 512GB wat wel meer is dan de andere laptops. Dus als je graag meer opslag wilt dan is dit misschien een betere keuze voor je of je kan een externe SSD halen bij de andere laptops.

Specificaties:Microsoft Surface Laptop 3
Beeldscherm:13inch, Wide QXGA, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor:Intel Core i7, Quad core(4), 3.9Ghz
Werkgeheugen:16GB ram
Opslag:512GB SSD
Videokaart:Intel Iris Plus Graphics 950
Besturingssysteem:Windows 10 Home
Gewicht:1.25 kg
Batterijduur:11.5 uur
Hoogte:2.44 cm

#10. Surface Laptop 4

Microsoft Surface Laptop 4 - AMD Microsoft Laptop
Microsoft Surface Laptop 4 – AMD Microsoft Laptop

De laatste laptop is de Microsoft surface laptop 4 die komt met een AMD ryzen processor met 8 cores.

De laptop is 13.5 inch en heeft een resolutie van 2256 x 1504 pixels wat een Quad HD resolutie is. Dit is heel goed voor als je graag wat betere kwaliteit wilt hebben dan Full HD.

Ook zoals alle andere Microsoft laptops beschikt deze ook over touchscreen. Dit is altijd belangrijk als je snel door documenten moet scrollen of als je met de laptop wilt tekenen.

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 7 met 8 cores die draaien op een snelheid van 4.4Ghz. Een zeer snelle processor waarmee je de meeste zware taken zal kunnen draaien.

Verder zijn alle andere componenten bijna hetzelfde als alle andere en dit komt omdat dat de nieuwe norm is in laptops. Je 16GB ram, 512GB SSD opslag enzovoort.

Het is zeker een aanrader voor als je wat anders wilt dan de vorige laptops en meer keuzes beschikbaar wilt stellen voor jezelf.

Specificaties:Microsoft Surface Laptop 4
Beeldscherm:13.5 inch, 2256×1504 pixels, Touchscreen, 201 ppi
Processor:AMD Ryzen 7 Octa core(8) 4.4Ghz
Werkgeheugen:16GB
Opslag:512GB SSD
Videokaart:AMD Radeon Graphics
Besturingssysteem:Windows 11 Pro
Gewicht:1.27 kg
Batterijduur:19 uur
Hoogte:1.45 cm

Waarom zou je een Surface laptop kopen?

Een van de redenen om een Surface laptop te kopen is de formaat, draagbaarheid, luxe design en lange batterijduur. Het is een ideale laptop voor mensen die continu op stap zijn en die graag een laptop bij zich willen hebben. Daarnaast is de flexibele design en touchscreen heel handig.

Wat is het verschil tussen een laptop en een Surface?

Het grootste verschil tussen een laptop en een surface is dat de surface laptops van Microsoft een dunnen slim behuizing hebben, zijn heel sterk, compact en hebben lange batterijduur. De meeste laptops op dit moment komen meestal niet met meer dan 8 uur batterijduur terwijl de Microsoft Surface wel boven de 10 uur hebben.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Surface Laptops

De Microsoft Surface laptops zijn ontworpen voor gebruikers die graag kleine laptop nodig hebben met goede componenten.

De Microsoft laptops zijn zo gemaakt dat je deze in veel verschillende manieren kan gebruiken om het beste uit ze te halen. Zo kun je de laptops als tablet gebruiken en als laptop met toetsenbord.

Hoelang gaat een Surface laptop mee?

Een surface laptop gaat wel 3 tot 5 jaar lang mee of langer. Als je de laptop elke dag gebruikt voor zware doeleinde dat kunnen de componenten minder sterk worden als software steeds nieuwe updates krijgen en nieuwe features.