Beste Lichtgewicht Laptops voor Onderweg en Reis

Als je nou of reis gaat of vaak onderweg bent, een lichtgewicht laptop is zeer belangrijk. Een lichtgewicht laptop is belangrijk voor als je gaat op reis of veel onderweg bent en daarom zal ik de beste lichtgewicht laptops hier bespreken. 

Deze laptop wegen minder dan 1 kg  en zijn perfect voor als je gaat reizen naar verre plekken zonder een zware of grote laptop te nemen. Voor de formaat is het handig om 

onder de 14 inch te blijven zodat de laptop niet teveel ruimte neemt. 

Hoe kies je een lichtgewicht laptop voor onderweg en reis

Als je een laptop nodig hebt voor als je veel onderweg bent of op reis gaat dan is het belangrijk als deze niet veel weegt. De laptop moet een lage formaat hebben, prima resolutie en moet niet veel wegen. Daarnaast moet deze laptop ook de taken kunnen uitvoeren die jij wilt verrichten. 

Formaat

Als eerst heb jij de formaat van de laptop. Je wilt graag een 13 inch laptop of lager voor een lichtgewicht laptop voor onderweg en voor op reis. Deze formaten zijn uitstekend omdat ze bijna  geen ruimte nemen is zijn zeer lichtgewicht. 

Gewicht

Voor de gewicht van een laptop voor onderweg en reis is het handig als deze onder de 1.5 kg is. Dit is een prima gewicht voor als je continu onderweg bent of op reis gaat. De laptop zal je kunnen gebruiken terwijl je veel moet bewegen en deze zal niet lastig zijn om in je hand of tas rond te nemen. 

Resolutie 

Verder heb je de resolutie van zo een lichtgewicht laptop. Bij het kiezen van een lichtgewicht laptop voor onderweg of reis wil je meestal een Full HD resolutie nemen. Full HD resolutie is heel handig om series/films op topkwaliteit te kunnen beleven. Full HD resolutie is 1920×1080 pixels en dit is een prima aantal pixels voor kwaliteit. 

Als je een laptop neemt onder de 13 inch zoals 12 of 11 inch dan zal de resolutie ook wat kleiner zijn. Deze laptops zijn meer zoals een tablet omdat ze zo klein zijn en is de resolutie ook meestal kleiner. 

Aanbevolen voor (taken/doelen)

Een laptop is bedoeld om taken te kunnen verrichten die jij wilt. Zo zijn er laptops die goed zijn voor dagelijkse taken zoals mailen, series/films kijken en andere meer bedoeld zijn voor fotobewerking of videobewerking. 

Het is de bedoeling dat je een laptop neemt voor wat je wilt gaan doen onderweg en op reis. Heb je nou een laptop nodig voor je werk die sterk genoeg is om video’s en foto’s te bewerken of juist een laptop om het internet te browsen. 

Type laptop 

Naast de taken en doelen zijn er ook type laptops. Je hebt normale laptops die je normaal kunt gebruiken maar je hebt ook 2 in 1 laptops  die je kunt gebruiken als een tablet. 

Voor meer flexibiliteit is een 2 in 1 laptop altijd een goede keus. Je kan de laptop vouwen en gebruiken als een  tablet voor als je rond ermee gaat lopen. 

Er zijn ook laptops die nog meer als een tablet gebruikt kunnen worden. Deze zijn echte windows tablets en je kan een toetsenbord eraan zetten voor betere controle. Dit zijn de Microsoft  surface laptops. 

Top 3 beste laptops voor op reis – Lichtgewicht voor onderweg

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook Tablet Duet Chomebook - Lichtgewicht laptop voor op reis
Duet Chomebook – Lichtgewicht laptop voor op reis

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

De eerste en zeker beste laptop voor op reis is de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook. Dit is een 10 inch laptop waarop jij je dagelijks taken kan uitvoeren zonder enige probleem. De laptop is ook een tablet met een extra toetsenbord die je op elke moment eraf kunt halen voor meer flexibiliteit. 

Dit is zeker de laptop die je wilt nemen als je gaat op reis en niet echt zware taken wilt uitvoeren. De laptop is ideaal voor series/films kijken, Office pakket en mail lezen. Verder dan dat is de resolutie ook best wel hoog voor een 10 inch laptop is dat is  1920 x 1200 pixels Full HD. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Duet Chromebook
Prijs349,-
Beeldscherm10.1inch, FHD, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorMediaTek, Octa core(8), 2Ghz snelheid
Werkgeheugen4GB ram
Opslag128 GB Flash
VideokaartArm Mali G-72 MP3
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb C
Gewicht0.92 kg
Asus Zenbook 14 BX435EAL-Asus ZenBook 14 - lichtgewicht Laptop voor onderweg/reis voor werk
Asus ZenBook 14 – lichtgewicht Laptop voor onderweg/reis voor werk

Asus ZenBook 14

Als jij juist een laptop nodig hebt om je werk onderweg en op reis te kunnen verrichten zoals fotobewerking en videobewerking dan is de Asus Zenbook 14 je beste keuze. 

Dit is een 14 inch laptop waarop je Adobe programma’s kan draaien zonder probleem dankzij de i7 processor. De laptop is 14 inch is klein maar geef je wel genoeg ruimte om deze programma’s goed te kunnen zien en gebruiken. 

De laptop weegt maar 1.13 kg en is zeer lichtgewicht. Verder is de resolutie van de laptop Full HD en kan je naast je werk ook series/films goed beleven. De laptop heeft een opslag van 1 TB wat heel handig is voor je projecten van werk en je andere bestanden. 

Al met al dit is een top laptop voor zijn prijs en je krijgt voldoende ruimte. De resolutie is perfect omdat je ook goed alle functies in Photoshop en Premiere Pro wilt zien als je deze gaat gebruiken. 

Specificaties:Asus ZenBook 14 UX425EA
Prijs1.349,-
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.7Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur6 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.13 kg
Microsoft Surface Pro 7 - i5 - 8 GB - 256 GB Microsoft Laptop/Tablet - Lichtgewicht voor op reis
Microsoft Laptop/Tablet – Lichtgewicht voor op reis

Microsoft Surface Pro 7 

Als je heel graag een tablet laptop die lichtgewicht is en handig is voor onderweg en reis dan is de Microsoft Surface Pro 7 een top keuze. 

De laptop is geschikt voor een aantal zware taken zoals fotobewerking en office pakket draaien. De laptop is maar 12.3 inch en heeft een geweldige beeldkwaliteit voor zijn formaat. 

Met de processor en de werkgeheugen van deze laptop kun jij makkelijk je taken uitvoeren op reis en onderweg. Als je ook veel moet schrijven kun jij meteen de toetsenbord eraan zetten en werken. 

Het is een echte multipurpose laptop die je kan gebruiken als tablet of als een laptop voor je dagelijkse taken of werk. 

Voor meer specificaties over deze lichtgewicht laptop voor op reis of onderweg kun je hieronder lezen. 

Specificaties:Microsoft Surface Pro 7
Prijs1.049,-
Beeldscherm12.3 inch, Wide QXGA, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel core i5, Quad Core(4), 3.7GHz snelheid
Werkgeheugen8GB ram
Opslag128GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10.5 uur
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht0.77 kg

Plaats een reactie