Het kiezen van een laptop voor videobewerking en Adobe Premiere Pro is zeker niet makkelijk. Naast dat de laptop geschikt moet zijn voor videobewerking is het belangrijk om te weten voor welke gebruikt doelen je het wilt gebruiken. 

De beste laptop voor videobewerking en Adobe Premiere Pro op dit moment is de HP Envy 15. Deze laptop is een 15.6inch laptop met een 4k resolutie en super sterke componenten waarmee je op 4K resolutie video’s kunt bewerken. 

Wil je nou een laptop waarmee je professioneel video’s kunt bewerken zoals in 4K of wil je juist een laptop waarmee je video’s kunt bewerken in Full HD en ook gamen. Deze zijn een aantal van de belangrijke punten waar je op moet letten. Hieronder zal ik de top 5 beste laptops voor videobewerking bespreken, je tips geven en veel meer. 

Top 5 beste laptops voor videobewerking en Adobe Premiere Pro

Er is nooit alleen een laptop die genoeg is voor een bepaalde doel. Het is daarom dat ik besloten heb om 5 verschillende laptops te bespreken die geweldig zijn voor videobewerking. Elke van deze laptop is goed in een bepaalde gebied waardoor elke persoon die opzoek is naar een laptop voor videobewerking er een hier kan vinden. 

Beste laptop voor 4k videobewerking op Premiere Pro

Als eerst hebben we de beste laptop voor 4k videobewerking en dat is de HP envy 15. De HP Envy 15 is de beste laptop voor 4k videobewerking en is een 15 inch laptop met een 4k resolutie waarop je ook video’s op 4K kunt bewerken zonder enige vertraging. 

HP ENVY 15 - Beste laptop voor 4K videobewerking

De laptop beschikt over top componenten waarmee je niet alleen maar video’s en foto’s op 4K kunt bewerken maar ook op Full HD resolutie kunt gamen. Dankzij de sterke videokaart kun je naast gamen op video’s sneller renderen in programma’s zoals Adobe Premiere Pro zonder enige probleem. De videokaart zorgt namelijk voor dat je projecten sneller klaar zijn dan als je ze zou renderen met de CPU. 

Zeker een perfecte keus voor fotografen of gebruikers die professioneel video’s en foto’s willen bewerken en daarnaast ook willen gamen. De laptop is 15 inch en dit is ook zeer goed omdat de programma’s die je erop zal gebruiken niet heel erg klein zullen uitzien. Met een 15 inch laptop heb je namelijk veel meer ruimte dan een 13 inch laptop wat heel fijn is in Adobe programma’s. 

Specificaties:HP Envy 15 ep1330nd
Beeldscherm15.6inch, UHD 4K, 60Hz, Touchscreen, OLED
ProcessorIntel core i7, Octa core(8), 4.6Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia Geforce RTX 3050 Ti 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenStandaard usb A, usb C, hdmi poort
Gewicht2,18 kg

Dit is een zeer sterke laptop voor videobewerking op 4K resolutie. Het is wel belangrijk om te weten dat het geen gaming laptop is en dat je alleen erop kunt gamen op Full HD resolutie. De videokaart is meer bedoeld om video’s sneller te renderen in videobewerkingsprogramma’s zoals Premiere Pro. 

Bekijk ook: Hoe kies je een laptop voor fotobewerking

Beste laptop voor videobewerking in prijs en kwaliteit 

De beste laptop voor videobewerking in prijs en kwaliteit is de Lenovo IdeaPad Gaming 3. Deze laptop beschikt wel over gaming in zijn naam en je zou denken dat het bedoeld is voor alleen gamen maar dat is niet zo waar. 

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Beste laptop voor videobewerking in prijs en kwaliteit 

Deze Ideapad gaming 3 is zeer geschikt voor videobewerking dankzij de sterke processor en videokaart. Niet alleen dat maar de beeldkwaliteit is redelijk goed waardoor je ook de kleuren op de scherm prima kunt zien dankzij zijn VA paneel. 

De laptop is ideaal voor gebruikers die voor een goede prijs een videobewerking laptop willen kiezen met uitstekende kracht om zware videobewerkingsprogramma’s te draaien zoals Adobe Premiere Pro en Pinnacle. 

Daarnaast kun je ook video’s sneller renderen en ook gamen op Full HD dankzij de videokaart die het beschikt. Deze videokaart maakt het mogelijk om sneller videos te renderen en ook om op 60 fps of hoger te gamen.  

Specificaties:Lenovo IdeaPad Gaming 3
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, VA Paneel
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.2Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512 GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur6.7 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.2 kg

Een zeer goede keuze voor als je video’s moet bewerken op Full HD resolutie en je wilt een goede prijs voor een laptop. De laptop is zeker goed voor zijn prijs en je kan ook foto’s mee bewerken als je dat wenst. 

Bekijk ook:  Hoe kies je een laptop voor videobewerking

Goedkoopste laptop voor videobewerking

De goedkoopste laptop voor videobewerking is de Lenovo IdeaPad 3 14ADA05. Deze laptop komt met een super sterke i7 processor die ideaal is voor videobewerking op zware programma’s. 

Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 Goedkoopste laptop voor videobewerking

De laptop is zeer handig voor als je een goedkope laptop wilt voor videobewerking en als je niet zeer veel taken tegelijk wilt uitvoeren. De paneel van de laptop is wel een TN paneel waardoor je niet veel met kleuren op een professionele level zal kunnen werken maar is prima voor kleine projecten. 

De laptop komt verder met 8GB ram en dit is genoeg om je videobewerking programma te draaien maar niet veel meer ernaast. Dit is een echte goedkope laptop om alleen video’s te bewerken en niet om veel te multitasken. Je kan wel de laptop gebruiken voor fotobewerking en voor je basis taken zonder enige probleem. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3 14ADA05
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, TN Paneel
ProcessorAMD Ryzen 7, Quad core(4), 4Ghz turbo
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Vega 10
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7.5 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Hdmi poort, Hoofdtelefoon
Gewicht1.6 kg

Een geweldige keuze voor als je pas begonnen bent met videobewerking en werk aan kleine projecten. De laptop is ideaal voor school ook als je niet veel voor een laptop wilt uitgeven. 

Laptop voor videobewerking en gamen

Als jij juist op zoek bent naar een laptop voor videobewerking en gamen dan is de MSI GF63 Thin een perfecte keus. De beeldscherm van de laptop is perfect voor videobewerking dankzij de IPS paneel en ook voor gamen dankzij de 144 Hz. 

MSI GF63 Thin Laptop voor videobewerking en gamen

De Videokaart en processor van deze laptop zijn uitstekend en geweldig voor videobewerking en gaming. Zware programma’s kunnen makkelijk gedraaid worden op deze laptop en dankzij de GTX 1650 TI MAX-Q kun je ook videos sneller renderen. 

Met een Full HD resolutie is dit een perfecte laptop voor videobewerking, fotobewerking en gamen. De verversingssnelheid is ook heel handig voor zowel als je de laptop normaal gebruikt en in games. 

Specificaties:MSI GF63 Thin
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Hexa core(6), 5Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti MAX-Q – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi pport
Gewicht1.86 kg

Als je een videobewerking laptop wilt waarmee je ook op topkwaliteit kunt gamen dan is dit je beste keuze. De laptop kan elke game aan op hoge instellingen en kan ook makkelijk video’s bewerken dankzij de sterke processor en videokaart. 

Lees ook: Top 5 laptops voor video en fotobewerking

Macbook laptop voor videobewerking

De beste macbook laptop voor videobewerking is de Apple Macbook Pro 13 (2020). Deze is de nieuwste macbook pro laptop die er is met de nieuwe M1-chip  van Apple. 

Apple MacBook Pro 13" (2020) Macbook laptop voor videobewerking

De nieuwe macbook M1-chip processors zijn uitstekende processors die ook gebruikt kunnen worden als videokaart. Deze processors zorgen dus dat je zowel de zware programma’s kunt draaien en ook snel renderen waardoor je niet lang hoeft te wachten bij het exporteren van je videos. 

De Apple Macbook Pro 13 (2020) is ook geschikt om op 4K resolutie video’s te bewerken voor je werk of hobby. De laptop heeft een Retina scherpte die super goed is voor grafisch werk. 

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 (2020)
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8) cores
Werkgeheugen16GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemMacOS van Apple
Batterijduur20 uren
Verlichte toetsenbordJa
Poorten2 USB C
Gewicht1.4 kg

Als je al bekend bent met macbook laptops dan is de Apple Macbook Pro 13 van 2020 een top keuze. Deze laptop is supersterk en kan van alles. Zelfs kun je sommige games erop spelen omdat de M1-chip ook werkt als een videokaart. De laptop heeft een professionele en mooie design die goed past bij andere iPhone producten zoals misschien je telefoon :). 

Dit is de perfecte laptop voor werk en zakelijk gebruik. Als je veel onderweg bent voor videobewerking of voor fotobewerking dan is deze laptop een goede keuze. Niet alleen is het klein maar het heeft een batterijduur van 20 uur waardoor je lang kunt werken zonder op te laden. 

Beste laptop voor videobewerking 2021

Als je wilt weten wat de beste laptop voor videobewerking is in 2021 dan zal ik dat hier bespreken. De beste laptop voor videobewerking in 2021 is de  HP Envy 15. Deze laptop heeft een prima formaat die geweldig is om programma’s te gebruiken zoals Premiere Pro er ook alles goed kunt zien. 

Een 15 inch scherm is wat groter en zeker handig als je alles wilt zien in je videobewerkingsprogramma. Daarnaast is de resolutie 4K en is zeker handig als je op 4K resolutie video’s wilt gaan bewerken. 

 Deze HP laptop is heel compact en heeft een professionele design. Een uitstekende laptop voor videobewerking en fotobewerking op 4K zonder enige vertraging. 

Bekijk ook: Goede laptop voor videobewerking

Beste laptop die geschikt is voor Pinnacle

De beste laptop voor videobewerking op Pinnacle is de Macbook air 2020Deze macbook laptop is zeer handig in gebruik en kan makkelijk gebruikt worden voor Pinnacle. De laptop komt in verschillende prijs ranges waaruit je kunt kiezen en zo kun je kiezen tussen 8GB of 16GB ram. 

Apple MacBook Air (November, 2020) Beste laptop die geschikt is voor Pinnacle

De laptop heeft ook de nieuwe M1-Chip van Apple die zeer sterk is voor designers en fotografen. De laptop zit er heel professioneel uit en kan tot wel 18 uren gebruikt worden zonder op te laden. 

De beeldkwaliteit van deze macbook laptop is top klasse en is zeker aan te raden voor als je veel onderweg bent. Het is wel zo dat de laptop 13 inch is en kan te klein zijn voor sommige gebruikers. Ik zou dan wel aanraden om de HP Envy 15 te bekijken als je een grotere scherm wilt. 

Specificaties:Apple Macbook Air 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8)
Werkgeheugen8GB/16GB ram – zelf kiezen
Opslag
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1,3 kg

De Macbook air 2020 is een goede laptop voor videobewerking en als je een laptop wilt gebruiken voor Pinnacle. Deze macbook laptop is heel goedkoop vergeleken met de andere modellen en beschikt over de nieuwe krachtige m1-chip van Apple. 

Belangrijke punten bij het kiezen van een laptop voor videobewerking – Tips

Bij het kiezen van een laptop voor videobewerking zijn er een aantal punten waar je op moet letten. De processor van de laptop die je kiest moet een i7  processor beschikken of een AMD Ryzen 7 processor of hoger en met goede kloksnelheid van 3.5Ghz turbo of hoger. 

De i7 en AMD Ryzen 7 processors moeten ook beschikken over 4 cores of meer om hun werk te kunnen doen. Als de processor minder cores heeft  dan kan het zijn dat ze niet voldoende kracht kunnen zetten om deze zware programma’s te draaien. 

Dit zal zorgen dat je een geen vertraging hebt als je zit te bewerken en dat de programma’s die je gebruikt zoals Adobe Premiere Pro en Pinnacle niet crashen als je bezig bent. Dit is heel belangrijk omdat je niet wilt dat al je werk kwijt raakt als je bezig bent met het bewerken van je videos.

Naast de processor is het ook belangrijk dat je kiest voor 8GB werkgeheugen of 16GB werkgeheugen als je meer wilt multitasken. Als je gaat multitasken tijdens het bewerken van video kan het voorkomen dat je programma crash. 

Naast de processor is beeldkwaliteit en resolutie ook belangrijk. De resolutie van een scherm is belangrijk want die laat je zien hoe het eruit zal zien op dat resolutie. Als je video’s op 4K wilt bewerken dan wil je ook een 4K scherm om de kwaliteit zelf te kunnen zien. 

Het is zo dat je tussen Full HD, Quad HD en UHD(4K) resoluties wilt kiezen omdat deze de meest gebruikte zijn op dit moment. Deze resoluties zijn uitstekend en je kan ook met een Full HD resolutie een 4K video bewerken. Het is wel zo dat je zelf de kwaliteit niet kunt ervaren en zien voordat je de video gaat leveren aan je klant of uploaden op youtube. 

Een laatste component die ook heel belangrijk kan zijn als je sneller wilt renderen is de videokaart. De videokaart van een laptop kan zorgen dat je uren van je tijd kan besparen. Als je videos gaat bewerken dan wil je een videokaart die beschikt over 2GB vram of meer. Dit is genoeg om je video’s sneller te renderen in programma’s zoals Adobe Premiere Pro. 

Laptop voor videobewerking – Koopgids 

Hier zal ik een lijstje maken van waar je naar moet kijken als je een laptop gaat kopen voor videobewerking. Naast de componenten heb je te maken met resolutie en beeldkwaliteit die ook belangrijk zijn. De  componenten zullen van basis naar expert gaan. 

  • Processor/CPU: Processor moet een i7/Ryzen 7/i9 of Ryzen 9 of hoger zijn. Deze processors moeten meer dan 4 cores hebben en een snelheid van 3.5Ghz of hoger. 
  • Werkgeheugen/Ram: Voor de werkgeheugen wil je 8GB ram of 16GB ram. 16GB ram is handiger voor als je veel wilt multitasken ook als je zit te bewerken. 
  • Opslag/SSD: Voor opslag wil je altijd een SSD voor snelle opstart en snelle bestanden gebruik. SSD moet 256GB zijn of meer. Je kunt ook een laptop nemen met SSD en HDD voor meer opslag. 
  • Videokaart/GPU: Voor een videokaart wil je een videokaart met 2GB vram of meer. De beste die je kunt kiezen zijn van Nvidia en AMD. Deze zijn prima voor programma’s zoals Premiere Pro en Davinci Resolve. 
  • Besturingssysteem: De beste besturingssystemen voor videobewerking zijn Windows 10 of Mac OS. Deze zijn de meest gekozen besturingssystemen voor videobewerking. 
  • Resolutie: De beste resoluties voor videobewerking zijn Full HD, Quad HD en Ultra HD(4K). Deze resoluties zijn uitstekend en ook een van de meest gebruikte. 
  • SchermGrootte: Voor de scherm grootte van een laptop wil je tussen 13 inch en 17 inch blijven. 13 inch is handig als je veel moet reizen en 15/17 inch handig voor als je meer een grote scherm wilt. 
  • Beeldscherm paneel: Voor videobewerking is de beste paneel een IPS paneel. Een VA paneel kan ook goed zijn maar de beste is de IPS paneel. Deze weergeeft de kleuren perfect op het scherm van je laptop. 

Conclusie

Het kiezen van een laptop voor videobewerking kan lastig zijn als je niet weet waar je naar moet kijken. De processor is de meest belangrijkste componenten om de programma te draaien maar daarnaast zijn er andere componenten die belangrijk zijn voor snelheid en kwaliteit. De componenten waar je naar moet kijken zijn de processor, ram, videokaart en beeldscherm. Deze zullen de belangrijkste zijn tijdens je zoektocht. Als je nog steeds niet weet welke je moet kiezen, dan kun je bij Coolblue kijken welke ze aanraden voor videobewerking. Je hebt altijd 30 dagen bedenktijd als de laptop niet naar je wens is.  

Categorized in: