De beste laptops voor thuiswerken en welke moet jij gaan kiezen. Als je nou thuis wilt gaan traden, tekstverwerken, ondernemen of je werk moet verrichten zoals foto/videobewerking dan is het belangrijk dat je de juiste laptop neemt. 

Het kopen van de juiste laptop om thuis te kunnen werken hangt zeer af van wat je met de laptop wilt gaan doen. Ga je nou zware taken doen, ga je traden, ga je juist programmeren of juist tekstverwerken. 

Elke van deze taken heeft een unieke laptop nodig die het kan uitvoeren en die perfect is in prijs en kwaliteit. Je wilt toch niet teveel geld uitgeven als dat niet nodig is en zeker met hoe het nu gaat in de economie. 

Beste laptops voor thuiswerken zijn de volgende:

  • Laptop voor traden – Asus ZenBook Pro Duo 
  • Laptop voor tekstverwerking – Macbook Air (2020)
  • Laptop voor ondernemers – Macbook Pro 13 (2020)
  • Laptop voor thuiswerken aan foto’s en videobewerking – HP envy 13
  • Laptop voor thuiswerken als producer –  Microsoft Surface Pro 7
  • Thuiswerken laptop voor programmeur – Acer Predator Triton 300 SE

Natuurlijk zijn deze laptops top keuzes. Maar hoe kun jij zelf gaan zoeken naar de juiste laptops. Je wilt toch wel meer keuzes hebben voordat je besluit. Als eerste wil je zeker zijn dat jij de laptops bekijk bij Coolblue. Zij hebben veel meer laptops waardoor je meer ruimte hebt bij het kiezen van een laptop. Hieronder zal ik je ook meer uitleggen naar wat je wilt kijken en waarom deze laptops die ik heb gekozen zo uitstekend zijn voor jou. 

Beste laptops voor thuiswerken

Hieronder zal ik de beste laptops voor thuiswerken bespreken. Deze laptops zijn ideaal in verschillende vakgebied en zijn zeer sterk ervoor. Sommige van deze laptops zijn goedkoper dan de andere en dat komt omdat de doelen ook minder kracht nodig hebben. 

Asus ZenBook Pro Duo 15 - Beste laptop voor thuiswerken - Traden, Crypto, Stockmarket
Beste laptop voor thuiswerken – Traden, Crypto, Stockmarket

Beste laptop voor traden – Thuiswerken met traden stock/Crypto

Als eerst hebben we de beste laptop voor traden en dat is de Asus ZenBook Pro DUO. Dit is een dure laptop maar is zeker belangrijk voor als je serieus wilt gaan traden. 

De laptop komt met twee schermen en als je al bezig bent met traden weet je dat je dit nodig zal hebben. Dankzij de tweede scherm kan je makkelijk meerdere charts op de grote scherm hebben terwijl je de buy/sell pagina op de tweede scherm kunt hebben. 

Zeker de beste laptop voor traden in mijn opinie omdat het gewoon heel handig is om een extra scherm te hebben als je onderweg bent. Je kan toch geen monitor rond nemen in de trein, straat of als je gaat naar vrienden. Deze laptop komt al met die extra scherm dat je zeker nodig zal hebben voor je chart analyse en kopen/verkopen van aandelen. 

Specificaties:Asus ZenBook Pro Duo
Prijs3.899,- – duur maar zeker een langdurige laptop voor traden en meer. 
Beeldscherm15.6inch, 4K, OLED, Touchscreen
ProcessorIntel core i9, Octa core(8), 5.3Ghz
Werkgeheugen32GB ram
Opslag1000GB SSD, 1TB
VideokaartNvidia GeForce RTX 3070 – 8GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uren
Verlichte toetsenbordJa  – belangrijk voor s avond traden of crypto traden
PoortenUsb A, Usb C, hdmi poort
Gewicht2.34 kg
Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A - 13.3 inch - Apple M1 - 256 GB - Space Grey
Beste laptop voor tekstverwerking – Laptops voor thuiswerken

Beste laptop voor tekstverwerking – Basis laptop voor thuiswerken

Een laptop voor thuiswerken als je gaat tekstverwerken is de Macbook Air (2020) een goede keus. Deze laptop is zeer sterk maar ook tegelijkertijd goedkoop waardoor je niet zoveel zal moeten betalen. 

De macbook laptops hebben ook een comfortabele toetsenbord waarop je voor uren lang kunt typen zonder dat je moe wordt. Zeker een aanraden voor schrijven en tekstverwerking

De Macbook Air kan ook gebruikt worden voor fotobewerking dankzij de M1-Chip. Dit is zeker handig voor als je gaat bloggen en foto’s voor je blog moet bewerken. 

De laptop heeft 8GB ram wat voldoende is als je thuis gaat werken en tekstverwerken. Verder kan je ook kleine video’s bewerken en is de laptop heel snel en compact. 

Specificaties:Apple Macbook Air (2020)
Prijs1.039,-
Beeldscherm13.3inch, Retina, IPS Paneel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8)
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.29 kg
Apple MacBook Pro 13" (2020) 16GB/512GB - Beste laptops voor thuiswerken en ondernemers - Thuiswerken en onderweg
Beste laptop voor ondernemers – Thuiswerken en onderweg

Beste laptop voor ondernemers – Thuiswerken en onderweg

Voor ondernemers die thuiswerken is de Macbook Pro 13 van 2020 een geweldige keuze. Deze laptop is zeer aangenaam en wordt door veel ondernemers gekozen omdat het van alles kan doen. 

Dit is de laptop die je wilt nemen als je een zakelijke laptop wilt. De laptop kan foto’s en video’s bewerken en veel andere zware taken zoals programmeren en 3D programma’s voor bouwkunde. 

De laptop heeft ook de speciale scherpte van Apple die ontzettend hoog is en soms wel beter is dan 4K en dat is Retina. Zeer handig voor wanneer je projecten gaat bewerken of juist om kleuren en kwaliteit goed te beleven. 

Specificaties:Apple Macbook  Pro 13 (2020)
Prijs1.869,-
Beeldscherm13,3inch, Retina, IPS Paneel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8)
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-Chip 
BesturingssysteemMacOS – Apple besturingssysteem
Batterijduur20 uren – handig voor onderweg naast thuiswerken
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.4 kg
HP ENVY 13 - Laptop voor thuiswerken aan foto en videobewerking
Laptop voor thuiswerken aan foto en videobewerking

Thuiswerken aan fotobewerking of videobewerking

Ben je juist meer bezig met designen of fotobewerking/videobewerking dan wil je zeker naar de HP envy 13 kijken. Dit is een 13 inch laptop die heel handig is voor foto en videobewerking dankzij de dedicated videokaart. 

De reden dat ik voor een 13 inch laptop heb gekozen voor thuiswerken voor fotobewerking en videobewerking is omdat je wel soms als fotograaf naar buiten moet gaan om videos of fotos te maken. 

Je kan dan je laptop meenemen als je deze gaat fotograferen of video’s gaat maken. Je kan dan aan kleur werken en enhance zodat ze zo realistisch mogelijk worden weergegeven op de laptop. 

Als je juist een grotere laptop wilt zoals een 14 inch dan kun je ook kiezen voor de ConceptD 3 Ezel CC314. Je kan ook lezen over de beste laptops voor foto en videobewerking voor meer informatie. 

Deze laptops zijn heel sterk en kunnen makkelijk andere zware taken aan. De reden dat we vaak kiezen voor een 14 inch laptop voor videobewerking is om meer te kunnen zien in programma’s zoals Premiere pro. Voor fotobewerking is een 13 inch laptop wel voldoende. 

Specificaties:HP Envy 13
Prijs1.199,-
Beeldscherm13.3inch, Full HD, IPS  Paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.7GHz
Werkgeheugen16GB 
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX450 – 2GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa – Handig voor s avond
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.3 kg
Microsoft Surface Pro 7 - Beste laptops voor thuiswerken - Laptop voor thuiswerken als producer
Laptop voor thuiswerken als producer

Laptop voor thuiswerken als producer

Als je een producer bent en je wilt een laptop voor thuiswerken dan is de Microsoft Surface Pro 7 een prima keuze. De laptop is heel sterk en flexibel zodat je deze rond je huis kunt gebruiken. 

Om programma’s zoals Ableton, Logic en Pro Tools te kunnen gebruiken voor music producer is het handig om een sterke laptop te nemen als deze. 

De extra voordelen aan deze laptop is dat je het ook kunt gebruiken als een tablet. Dit is heel handig omdat het je meer flexibiliteit geeft. Naast de tabletvorm is het ook touchscreen natuurlijk zodat je alles bij de hand hebt. 

De touchscreen en flexibele behuizing is heel handig voor als je even snel van plek wilt veranderen als je zit te werken. Het lijkt niet veel maar geloof mij dat het wel veel uitmaak als je een laptop lang genoeg gebruikt. 

Dankzij de lichtgewicht en behuizing kan deze laptop ook gebruikt worden voor als je gaat reizen of veel onderweg bent. Naast thuiswerken is dit een top keuze voor je dagelijks leven als je buiten bent. 

Specificaties:Microsoft Surface Pro 7
Prijs2.049,-
Beeldscherm12.3 inch, QXGA, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Quad Core(4), 3.9Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10.5 uren
Verlichte toetsenbordNee – externe toetsenbord
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht0.77 kg
Acer Predator Triton 300 SE  - Laptop voor thuiswerken als programmeur - coderen/ICT
Laptop voor thuiswerken als programmeur – coderen/ICT

Laptop voor thuiswerken als programmeur – Programmeren

Wil jij juist een laptop voor thuiswerken als programmeur dan wil je de Acer Predator Triton 300 SE. Deze laptop heeft alles wat je nodig hebt als je gaat programmeren als ICT’er of informatica gaat doe. 

De laptop komt met zijn eigen dedicated videokaart waardoor de videokaart zeer sterk is dan andere laptops in zijn prijsrange.  Verder dan dat is de laptop 14 inch en is makkelijk te vervoeren als je naast thuiswerken ook ergens moet gaan. 

De laptop heeft ook een zeer hoge verversingssnelheid van 144Hertz wat je bijna nooit ziet op zo een laptop. Als je dit samen combineert met de nieuwe videokaart die het heeft de RTX 3060 kun je makkelijk naast programmeren ook games draaien voor wanneer je niets te doen hebt. 

Dit is zeker een top laptop en als ik een nieuwe laptop zou moeten kopen dan is dit een van mijn eerste keuzes. Topsnelheid, kwaliteit, prestaties in games en zware programma’s en is lichtgewicht. 

Specificaties:Acer Predator Triton 300 SE
Prijs1.599,-
Beeldscherm14inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.8Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB Ram
OpslagSSD van 1TB (1000GB)
VideokaartNvidia GeForce RTX 3060 – 6GB Vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7 uren – prima
Verlichte toetsenbordJa, handig voor s avond
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.7 kg

Beste laptop voor thuiswerken kiezen, Koopgids?

Als je een laptop gaat kopen moet je eerst weten wat je met de laptop wilt gaan doen. In deze sectie ga ik het hebben over waar je naar moet kijken als je een laptop gaat kopen. Deze koopgids is heel eenvoudig en als je deze lees zal je zeker je ideale laptop kunnen vinden.  

Wat ga je met de laptop doen? 

Als eerst wil je weten wat je met een laptop wilt gaan doen. Wil je nou alleen dagelijkse taken uitvoeren dan kan een chromebook je voldoende helpen. Als je nou zwaarder dingen wilt gaan doen zoals foto’s bewerken als fotograaf dan wil je wel een wat sterkere en duurder laptop. Voor videobewerking en gamen wil je zeker een sterk genoeg laptop die de zware programma’s kan draaien en daar zal je zelfs nog meer moeten uitgeven. 

Het is daarom belangrijk dat je weet wat je doelen zijn in een laptop voor thuiswerken. Wil je kunnen werken en ook gamen, wil je juist alleen basistaken of wil je een laptop die alles kan. 

Budget

Je budget is wat bepaald welke laptop je kan halen. Meestal kun je op webwinkels zoals Coolblue filters gebruiken om te zoeken naar een laptop die geschikt is voor je doel en sorteren op prijs. 

Dit is heel handig als je opzoek bent naar een laptop omdat zo kun je zien welke laptop allemaal prima zijn voor jou specifieke taken. Je kan dan kijken welke komen dichtbij je budget en kijken of die goed is voor je of niet. 

Formaat

Naast de budget en doel wil je ook weten wat de formaat is van een laptop. Een laptop voor thuiswerken is niet zo belangrijk om naar de formaat te kijken alleen als je weet dat je ook  vaak buiten zal zijn met de laptop. 

Voor de meeste gebruikers raad ik altijd om onder de 15 inch laptops te blijven. 17 inch laptops zijn vaak te groot en ze nemen teveel ruimte in je tas, bureau enzovoort. Deze laptops zijn gewoon te groot en vaak niet zo handig alleen als je gaat gamen. 

Een 15 inch laptop is perfect als je een sterke videokaart wilt en een 14 inch laptop is geweldig voor tussenin gewicht en prestaties.  Als je naast thuiswerken ook veel moet bewegen met een laptop en onderweg moet zijn dan wil je een 13 inch laptop kiezen. 

Resolutie 

Voor resolutie in een laptop voor thuiswerken is Full HD altijd de beste keuze. Je kan natuurlijk gaan voor een laptop met hogere resolutie want deze geven je meer ruimte. 

Het is wel zo dat je niet te hoog wilt gaan als je dat niet nodig hebt omdat de laptop ook trager van kan worden. Te hoge resolutie kan zorgen dat de videokaart meer moet werken omdat er meer pixels zijn op het scherm. 

Processor

De processor van een laptop voor thuiswerken moet een i5/Ryzen 5 processor zijn of hoger. Het is wel beter als de processor een i7/ryzen 7 is maar voor minimaal benodigheden is een i5/Ryzen 5 prima. De beste is wel de i7/Ryzen 7 processors omdat deze gebruikt kunnen worden voor foto/videobewerking en andere zware taken zoals gamen. 

Werkgeheugen

Voor werkgeheugen is er niet veel te vertellen. Ga altijd voor 8GB ram of 16GB ram. Voor zware programma’s zoals videobewerking of gamen wil je wel 16GB. Voor andere thuiswerken taken zoals schrijven of fotobewerking is 8GB prima. 

Videokaart

De videokaart van een laptop is niet super belangrijk. Er zijn alleen maar 2 verschillende situaties wanneer je een sterke videokaart wilt hebben en dat is bij videobewerking of gamen.  Als je gaat video’s bewerken thuis dan wil je wel een laptop met een prima videokaart van 2GB vram of hoger.  

Gerelateerde vragen?

Wat is handig voor thuiswerken? Als je thuis gaat werken is het belangrijk dat je wifi sterk is en dat je een bureau hebt die bedoeld is voor werken. Zonder een goede werkruimte kun jij makkelijk je aandacht kwijtraken van je werk. 

Hoe moet je thuiswerken? Thuiswerken kan lastig zijn als je niet een specifieke ruimte hebt om te werken. Het is belangrijk om een bureau te hebben weg van afleidingen om je werk aandachtig te kunnen verrichten. 

Wat is een goede laptop? Een goede laptop die bijna van alles kan is de HP Envy 13. Deze is een kleine laptop die geschikt is voor alles. De laptop kan ook kleine games draaien zoals Minecraft en The Sims.