De beste laptops voor ouderen zijn laptops die makkelijk te gebruiken zijn. Deze laptops komen met touchscreen en 2 in 1 design waardoor de laptop niet veel weegt en kan gebruikt worden als een tablet. 

Omdat senioren niet zoveel programma’s gebruiken is een dure laptop niet een goede keuze. Laptops zoals de Chromebooks en Windows s laptops zijn juist de perfecte keuzes omdat deze goedkoop zijn en snel voor dagelijkse taken zoals email lezen, internetten, en Office pakket gebruiken. 

De beste laptops voor ouderen zijn de volgende:

  • Acer Chromebook Spin 311
  • Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5
  • HP Chromebook x360
  • Acer Chromebook Spin 514
  • Lenovo IdeaPad Flex 5

De meeste van deze laptops zijn 13 inch of hoger. De reden dat ik niet kies voor een kleinere laptop is omdat het moeilijk kan worden om erop te lezen voor senioren. Voor senioren is een 13 of 14 inch perfect omdat het niet te klein is maar ook niet te groot. Het is ideaal om basistaken te kunnen uitvoeren en om rond te nemen als je wilt lopen of even op de bank wilt zitten. 

De Beste laptops voor senioren – Top 5 keuzes

Acer Chromebook Spin 311

Als eerst hebben we de Acer Chromebook Spin 311 als een van de beste laptops voor ouderen. Deze laptop is 11.6 inch en heeft een prima resolutie waarop je voldoende kunt zien. 

Acer Chromebook Spin 311 Beste laptops voor ouderen - Acer ChromeBook Spin 311
Beste laptops voor ouderen – Acer ChromeBook Spin 311

De laptop is best wel klein maar heeft een geweldige prijs waardoor het een van de goedkoopste laptops is voor senioren. Het is een Chromebook laptop en omdat het een Chromebook is werkt het bijna alleen maar met internet. 

Een chromebook laptop is zeker handig omdat alle bestanden online worden opgeslagen. Dit betekent dat je geen extra geld moet uitgeven voor antivirus omdat Google zelf alles beveiligd online. 

De laptop heeft een prima processor en werkgeheugen om je dagelijkse taken te kunnen uitvoeren. Dingen zoals je mail lezen, internetten en series/films kijken kunnen makkelijk gedaan worden op deze laptop. 

Specificaties:Acer ChromeBook Spin  311 CP311
Prijs349,-
Beeldscherm11.6inch, Wide XGA, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual core(2), 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB Ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.19 kg

Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5

De Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5 is een andere geweldige keuze voor ouderen. De laptop is 13.3 inch en heeft een Full HD resolutie waardoor je alles ziet op top kwaliteit. Dit is handig om je favoriete TV shows en series te kunnen kijken. 

Prima Laptop voor Senioren - IdeaPad Flex 5
Prima Laptop voor Senioren – IdeaPad Flex 5

De laptop heeft verder een 2 in 1 design met touchscreen waardoor senioren deze makkelijker kunnen gebruiken en besturen. De laptop is simpel en sterk en dankzij de Chrome besturingssysteem is alles sneller dan windows laptops. 

De processor en andere componenten van deze laptop zijn zeer sterk en kan zelfs gebruikt worden voor andere wat zware taken. 

Specificaties:Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5
Prijs399,-
Beeldscherm13.3inch, Full HD, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual core(2), 1.9Ghz
Werkgeheugen4GB
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.35 kg

HP Chromebook x360

Een andere goede keuze voor een laptop voor ouderen is de HP Chromebook x360. Deze laptop is 14 inch wat groter is dan de vorige laptop en heeft ook een Full HD resolutie. 

Laptop voor senioren - HP Chromebook x360
Laptop voor senioren – HP Chromebook x360

Een Full HD resolutie is heel handig voor kwaliteit en om je series/films te kijken. De laptop heeft ook een Chrome Os besturingssysteem die heel goed is voor snelheid. Het is de snelste besturingssysteem die er is voor goedkope laptops en zeker handig voor senioren. 

De besturingssysteem is zo goed omdat het alleen werkt met internet en slaat ook alles op online. Je hoef je dus geen zorgen te maken dat je bestanden niet beveiligd zijn omdat Google dat al doet. 

Specificaties:HP Chromebook x360
Prijs339,-
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual core(2), 2.8Ghz
Werkgeheugen4GB Ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur12 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.49 kg

Acer Chromebook Spin 514

Een andere keuze laptop voor senioren is de Acer Chromebook Spin 514. Deze laptop is ook 14 inch en heeft een Full HD resolutie waarop je alles op topkwaliteit kunt beleven. 

Acer Chromebook Spin 514 - 14 inch Laptop voor senioren - Top keuze
14 inch Laptop voor senioren – Top keuze

De laptop is heel simpel en heeft ook een 2 in 1 design met touchscreen om alles makkelijker te maken voor senioren. Dankzij de touchscreen kunnen ze makkelijk dingen zoeken en dankzij de behuizing kunnen ze de laptop gebruiken als een tablet. 

De laptop heeft de Chrome OS besturingssysteem die eenvoudig is om te gebruiken. Je gaat naar de Chrome web store en daar download je de programma’s die je nodig hebt zoals om te internetten en je email checken. 

Specificaties:Acer Chromebook Spin 514
Prijs579,-
Beeldscherm14inch, Full HD, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 3, Quad core(3), 3.5GHz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemGoogle Chrome Os
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.55 kg

Lenovo IdeaPad Flex 5

De Lenovo IdeaPad Flex 5, zoals op de naam staat flex voor flexibel. Deze laptop is ideaal voor senioren dankzij de flexibiliteit en touchscreen scherm waarmee je de laptop snel kunt besturen. 

Flexibele laptop voor ouderen - Lenovo IdeaPad Flex 5
Flexibele laptop voor ouderen – Lenovo IdeaPad Flex 5

De laptop is heel handig in gebruik en andere gebruikers die het al hebben vinden het een sneller laptop. De laptop is 14 inch en heeft een Windows besturingssysteem waarmee je meer vrijheid hebt. 

Als je juist zelf wilt bepalen welke programma’s je op je laptop wilt hebben dan is dit een betere keuze. Het is wel zo dat een windows laptop moeilijker is om te besturen als je geen verstand van hebt. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Prijs449,-
Beeldscherm14inch, Full HD, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Pentium, Dual core(2), 3.5Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag128GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi 
Gewicht1.5 kg

Hoe kies je een laptop voor ouderen – Koopgids

Zo hoe kies je een laptop voor senioren en wat is belangrijk in een laptop. Hieronder zal ik de belangrijke punten van waar je op moet letten. 

Besturingssysteem 

De besturingssysteem van een laptop is belangrijk voor senioren. Meestal wil je kijken naar Chromebook laptops en als de oudere persoon kennis heeft van windows dan kan je windows kiezen. 

Het is wel zo dat ChromeOS de beste keuze is voor als ze een eenvoudige besturingssysteem wilt om te gebruiken. Naast hoe makkelijk het is om Chrome OS te gebruiken het is ook zeer goed beveiligd. Omdat alle bestanden online worden opgeslagen worden deze door Google beveiligd en hoef jij niets te doen. 

Laptop design

Een andere belangrijke punt is de design van de laptop. Een 2 in 1 laptop design is de beste keuze voor ouderen. Deze komt bijna altijd met touchscreen en is flexibel waardoor je de laptop als een tablet kunt gebruiken. 

Formaat

De formaat van een laptop voor senioren is ook belangrijk. Het is wel zo dat je boven de 13 inch wilt blijven. Hoe kleiner de laptop hoe moeilijker het is om goed te kunnen zien en als het te groot is dan wordt de laptop te zwaar. De beste formaat is tussen 13 en 14. Soms kun je wel een wat kleinere laptop nemen als je veel onderweg bent en thuis rond wilt lopen. 

Batterijduur

 De batterijduur van een laptop voor senioren moet tenminste 8 uur moeten zijn. Op deze manier hoeven ze niet continu te laden en kunnen ze de laptop om de dag laten laden.