Een laptop hoeft niet duur te zijn en zeker niet hoger dan 1000 euro. Er zijn veel laptops onder 1000 euro die ideaal zijn voor lichte en zware taken en daar gaan we het over hebben.

Laptops zijn tegenwoordig een product dat we niet zonder kunnen om ons dagelijkse taken te doen. Je moet dagelijks je mail checken, internetten, werk bijhouden en veel meer en daarom is een laptop heel essentieel.

Tijdens dit artikel ga ik de beste laptops onder de 1000 euro bespreken. Deze laptop zijn van verschillende prijs bereik en we beginnen met de beste en gaan langzaam de lijst af.

Top 10 beste laptops onder 1000 euro:

  1. Lenovo IdeaPad Gaming 3 – Gaming laptop
  2. Lenovo ThinkBook 15 – Zakelijke laptop
  3. HP Pavilion 15 – Fotobewerking
  4. Asus Vivobook 15 OLED – Videobewerking
  5. Acer Chromebook Spin 513 CP513 – Dagelijkse taken
  6. Microsoft Surface Laptop Go 2 – Reis Laptop
  7. HP Chromebook x360 – Goedkope Chromebook
  8. Lenovo IdeaPad Flex 5 – 2 in 1 laptop onder 1000 euro
  9. Acer Aspire 3 A317 – 17 inch laptop voor thuis
  10. MSI Katana GF76 – 17 inch gaming laptop onder 1000 euro

Beste budget laptops onder 1000 euro

De volgende laptops zijn perfect voor verschillende gebruikers en dat kun je lezen op de titel. Sommige van deze laptops zijn juist ideaal voor gamers terwijl andere meer bedoeld zijn voor thuis of als je vaak op reis bent.

#1. Lenovo IdeaPad Gaming 3 – Gaming laptop

De Lenovo IdeaPad Gaming 3

De eerste en de beste 15 inch gaming laptop onder 1000 euro is de Lenovo Idea pad Gaming 3.

De Lenovo Ideapad gaming 3 komt met 120Hertz verversingssnelheid op de beeldscherm. Dit is een belangrijke onderdeel van gamen tegenwoordig en als een gamer zou je zeker moeten weten wat verversingssnelheid voor staat.

De laptop is 15 inch en beschikt over een Full HD resolutie. Deze resolutie is altijd de juiste keuze voor gamers die op een laptop gaat spelen omdat het zorgt voor prestatie en kwaliteit.

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5 met 6 cores. Deze hexa core processor kan gebruikt worden om te gamen maar zelfs ook om foto’s te bewerken en kleine video’s

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is meer dan genoeg voor zware taken. Naast de werkgeheugen is de opslag van de laptop 512GB SSD. Een SSD is altijd belangrijk voor snelle opstart en snellere programma’s.

Tenslotte hebben we de videokaart waarmee je games zal draaien en dat is de Nvidia RTX 3050. Deze videokaart heeft 4GB vram en hiermee kun jij op Full HD gamen zonder probleem.

#. 2 Lenovo ThinkBook 15 – Zakelijke laptop

De Lenovo ThinkBook 15 - Zakelijke laptop onder 1000 euro
De Lenovo ThinkBook 15 – Zakelijke laptop onder 1000 euro

Als jij graag een laptop wilt voor zakelijk gebruik of studeren dan is de Lenovo ThinkBook 15 de keuze.

Deze laptop is 15.6 inch en komt ook met een Full HD resolutie zoals de vorige. Dit is een perfecte resolutie voor laptops aangezien het goede kwaliteit heeft en prestaties.

De laptop komt met windows 11 pro een betere versie van windows die bedoeld is voor mensen die vaak werken op afstand. Dankzij deze windows kun jij andere computers op afstand besturen en is de laptop meer veilig.

De processor van de laptop is de Intel core i5 met 4 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.2 Ghz wat best wel snel is en geschikt is voor fotobewerking.

De werkgeheugen is wel wat lager en dat is 8GB ram. Voor veel mensen is dit voldoende aangezien je niet ontzettend veel programma’s open zal hebben.

De opslag van de laptop is 256GB van type SSD. Een SSD is altijd belangrijk voor snelheid en het zorgt ook dat je binnen 10-15 seconden je laptop kan gebruiken.

De videokaart van deze laptop is de Intel Iris Xe Graphics en deze is heel handig voor programma’s waarbij je 3D modellen moet renderen.

#3. HP Pavilion 15 – Fotobewerking

HP Pavilion 15 - Fotobewerking laptop onder 1000 euro.
De beste laptop voor fotobewerking onder 1000 euro

Ben jij juist opzoek naar een prima laptop die goed is voor fotobewerking. De HP Pavilion 15 is een uitstekende goedkope laptop die ideaal is voor fotobewerking en basis taken.

De laptop is 15.6 inch en komt met een licht grijze behuizing die heel mooi uitziet als je aan de slag bent of buiten. De laptop ziet er heel professioneel uit en is heel compact.

De beeldscherm van de laptop is Ful HD en hiermee krijg je top prestaties en ook Full HD kwaliteit bij je projecten en series. De paneel van de laptop is een IPS paneel en deze is de top keuze wanneer het komt tot kleurweergave.

De processor van de laptop is de intel core i5. Dit is de minimale benodigde processor op dit moment om Photoshop en andere fotobewerking ’s programma’s te kunnen gebruiken zonder vertraging.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is altijd wat nodig is om zware programma’s te kunnen draaien. Daarnaast kan je ook meerdere programma’s open hebben hiermee.

De videokaart van de laptop is de Intel Iris Xe Graphics en deze is de meest gebruikte interne videokaart voor laptops op dit moment. Deze zorgt voor snellere rendering op programma’s waar 3D modellen gerendeerd moeten worden.

Tenslotte heeft de laptop een opslag van 512GB type SSD. Met een SSD start een laptop binnen enkele seconden waardoor je sneller aan de slag kunt gaan en niet lang moet wachten, altijd de beste keuze een SSD.

#4. Asus Vivobook 15 OLED – Videobewerking

Beste laptop voor videobewerking onder 1000 euro
Beste laptop voor videobewerking onder 1000 euro

Wil je wat zwaardere programma’s kunnen gebruiken zoals Adobe Premiere Pro voor videobewerking.

De Asus Vivobook 15 OLED is de beste videobewerking laptop onder 1000 euro op dit moment. Deze laptop is ook 15.6 inch en heeft een Full HD resolutie waarmee jij video’s kunt bewerken.

De beeldscherm van de laptop is Full HD en deze komt met een OLED paneel waarmee je kleuren zelfs nog beter kan zien dan op andere panelen.

De Asus Vivobook 15 OLED kan gebruikt worden voor videobewerking en fotobewerking. Deze kost maar onder de 1000 euro en is heel handig voor gebruikers die niet veel geld willen besteden.

De processor van deze laptop is de intel core i7 processor. Dit is een processor die noodzakelijk is voor zware programma’s zoals Adobe.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is altijd de benodigde hoeveelheid om zware programma’s te kunnen gebruiken zonder vertraging.

Tenslotte is de opslag van deze laptop een SSD van 1TB wat behoorlijk veel is vergeleken met andere en de videokaart is de Intel iris xe graphics.

#5. Acer Chromebook Spin 513 CP513 – Dagelijkse taken

De Acer Chromebook is de beste laptop onder de 1000 euro voor dagelijkse taken
De Acer Chromebook is de beste laptop onder de 1000 euro voor dagelijkse taken

Als jij opzoek bent naar een lichte, compacte en betaalbare laptop om mee te nemen of om thuis te gebruiken dan is de Acer Chromebook Spin 513 de perfecte keuze.

Met slechts 1.2 kg aan gewicht is deze laptop ideaal om rond te nemen voor je dagelijkse taken. Deze past makkelijk in elke tas en heeft een 2-1 design waardoor je deze als tablet of laptop kan gebruiken op elke moment dan ook.

De laptop is 13.3 inch en heeft een Full HD resolutie waardoor jij je favoriete series en films op hoge kwaliteit kan bekijken. Verder heeft de laptop een IPS paneel waardoor je de laptop van elke kijkhoek kunt zien zonder scherpte te verliezen.

De processor en de werkgeheugen van de laptop zijn ook uitstekend. Omdat de laptop een Chromebook is heeft het geen sterke componenten nodig om snel te zijn.

De opslag van de laptop is een flash drive met 64GB waarmee je belangrijke foto’s en bestanden kunt opslaan. Denk er ook na dat Google ook veel van je bestanden zal opslaan op Google Drive.

#6. Microsoft Surface Laptop Go 2 – Reis Laptop

Microsoft Surface Laptop Go 2 - Reis Laptop onder 1000 euro voor onderweg.
De beste laptop voor reis en onderweg onder 1000 euro

Als jij veel op reis moet of vaak onderweg bent dan is deze laptop de beste keuze. De Microsoft Surface Laptop Go 2 is de beste laptop onder 1000 euro voor reizen en onderweg.

De laptop is maar 12.4 inch en weeg bijna niets, de gewicht van de laptop is 1.1 kg en deze kan zeer makkelijk rond genomen worden voor je zakelijke meetings, vakantie tijdens en als je even naar een familielid moet gaan.

De laptop heeft een resolutie van 1536 x 1024 pixels en dit is prima voor zijn formaat en om je favoriete shows te kijken. De laptop is verder heel flexibel en beschikt over touchscreen waardoor je deze als een laptop of tablet kan gebruiken op elke moment van de dag.

De processor van de laptop is de intel core i5 processor en deze is perfect voor taken zoals fotobewerking, Office pakket en andere programma’s die niet te zwaar zijn.

De werkgeheugen van de laptop is 8GB en daarnaast is de videokaart van de laptop de intel iris xe graphics. Deze twee zijn prima en zijn snel genoeg voor de meeste taken behalve gamen of video bewerken.

Tenslotte is de opslag van de laptop een SSD van 128GB en deze zorgt ervoor dat je sneller de laptop kan gebruiken bij opstart en bij programma’s zoals Photoshop.

#7. HP Chromebook x360 – Goedkope Chromebook

Goedkope laptop onder de 600 euro - HP Chromebook x360.
De HP Chromebook x360 – Goedkope chromebook onder 1000 euro

Wil je graag een laptop die zeer goedkoop is en die je kan gebruiken thuis voor je dagelijkse taken.

De HP Chromebook x360 is een goedkope laptop onder de 600 euro waarmee jij je dagelijkse taken en tv shows kunt kijken.

De laptop is 14 inch en heeft een Full HD resolutie waarmee je alles op Full HD kunt zien. Dit is handig voor als je thuis je favoriete series/films/shows wilt kijken in je bed, bank of in de keuken.

De laptop heeft een 2 in 1 design en deze heeft ook touchscreen technologie. De laptop kan daarom gebruikt worden als een laptop of als een tablet op elke moment dat jij dat wens. Dit zorgt ervoor dat je veel meer flexibiliteit hebt met je laptop.

Omdat de laptop een Chromebook is heeft het ook wat beperkingen en dat komt in welke programma’s je wel en niet mag installeren. De programma’s die je mag installeren komen van Google store en je mag geen andere windows programma’s installeren.

#8. Lenovo IdeaPad Flex 5 – 2 in 1 laptop onder 1000 euro

De beste 2 in 1 laptop onder 1000 euro
De beste 2 in 1 laptop onder 1000 euro

Voor designers en als jij graag een laptop wil die flexibel is dan is de Lenovo IdeaPad Flex 5 een goede keus. Deze laptop heeft een 2 in 1 design en heeft een prijs onder de 1000 euro.

De laptop is 14 inch maar heeft een zeer hoge resolutie van 2240 x 1400 pixels. Dit is een QHD resolutie waarmee je foto’s en video’s kunt bewerken op hoge resolutie.

De laptop heeft een 2 in 1 design behuizing en dat betekend ook dat je de laptop kan gebruiken als een tablet en laptop op elke moment. Daarnaast dankzij de touchscreen kan je deze makkelijker besturen

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 7 en deze heeft 8 cores die werken op een snelheid van 4.3Ghz. De processor is best wel snel en daarom kan het ook gebruikt worden voor zware taken.

De werkgeheugen van de laptop is natuurlijk 16GB en dit is wat je wilt hebben voor zware programma’s.

Verder is de opslag van de laptop 512GB en daarnaast is de videokaart de AMD Radeon Graphics. Een uitstekende opslag waarmee je voldoende bestanden en programma’s kunt opslaan.

#9. Acer Aspire 3 A317 – 17 inch laptop voor thuis

17 inch laptop voor thuis onder duizend euro

Een geweldige laptop die thuis gebruikt kan worden onder 1000 euro is de Acer Aspire 3 A317. Deze laptop is 17 inch groot en heeft voldoende schermgrootte zodat je alles goed erop kunt zien.

Deze 17 inch laptop heeft een Full HD resolutie zoals de meeste laptops. Full HD is altijd de meest gekozen omdat de meeste series/films en shows alleen beschikbaar zijn op Full HD.

De processor van de laptop is de intel core i5 processor. Deze processor is snel en kan ook gebruikt worden om foto’s te bewerken thuis als je dat wenst.

Met 8GB werkgeheugen heb je voldoende snelheid voor je dagelijkse taken. Vergeet dan niet dat je niet veel programma’s open mag hebben anders zal de laptop traag worden.

Met 512GB opslagruimte zal je ook voldoende programma’s en documenten kunnen opslaan. Als je nou vindt dat dit niet voldoende is dan kan je ook een externe hdd kopen voor meer ruimte.

De videokaart van de laptop is niet te belangrijk aangezien je geen zware programma’s zal draaien maar het is de Intel UHD Graphics.

#10. MSI Katana GF76 – 17 inch gaming laptop onder 1000 euro

17 inch gaming laptop onder duizend euro

Voor gamers die houden van een grote scherm is de MSI Katana GF76 de beste gaming laptop onder 1000 euro. Deze laptop komt met hoge verversingssnelheid van 144Hertz en heeft een Full HD resolutie waarmee jij je top games kunt ervaren.

De processor van de laptop is de intel core i7 en deze heeft 8 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.6Ghz en dit is ideaal voor je zware games en applicaties.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is altijd belangrijk voor zware applicaties op dit moment. De opslag van de laptop is 512GB wat misschien niet hoog genoeg is voor een gamer die veel games speelt.

De videokaart van de laptop is wel de Nvidia GeForce RTX 3050 en deze heeft 4GB vram waarmee je de meeste games op hoge instellingen zal kunnen spelen.