Als je nou opzoek bent naar de beste laptops met lange accuduur omdat je misschien op   vakantie gaat of veel moet reizen dan zoek niet verder. In dit artikel ga ik de beste laptops met lange batterijduur bespreken van sterke laptops voor videobewerking tot goedkopere laptops voor dagelijkse taken. 

Zo wat precies wordt beschouwd als een laptop met lange accuduur. Ik vind zelf dat een laptop met meer dan 10 uren als batterijduur is een laptop met lange accuduur. De meeste laptops komen meestal niet boven de 10 uur batterijduur omdat het ontzettend veel is. 

De laptops die ik hier ga bespreken zijn laptops met de beste accuduur. Ik zal een aantal laptops bespreken voor zware taken en andere voor lichte taken. Het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past en als je ermee wilt gaan werken op batterij. Denk er wel aan dat een laptop op batterij niet goed is om te werken omdat de batterij sneller leeg gaat worden. 

Beste laptops met lange accuduur:

  • Apple Macbook Pro 13(2020)
  • HP ZBook Fury 15 G7
  • Apple Macbook Air (2020)
  • Lenovo IdeaPad 5 15ALC05
  • Lenovo Chromebook S330 

Wanneer het komt tot de beste laptop met lange accuduur zijn de macbook laptops je beste keuzes. Deze laptops komen met 18 uur batterijduur of meer waardoor je gerust onderweg kunt werken zonder op te laden. De laptops zijn ook zeer handig voor zware taken dankzij de nieuwe M1-Chip van Apple en zitten er professioneel uit. 

De Macbook Pro en de Macbook Air zijn geschikt voor zowel fotobewerking, videobewerking en dagelijkse taken. Deze laptops zijn een van de beste keuzes voor iedereen die niet op een laptop gaat gamen. Dit zijn ook een van de meest gekozen laptops voor studenten, grafisch werk, fotobewerking en videobewerking. 

Natuurlijk heb je ook een aantal windows en Chromebook laptops die wat lange batterijduur hebben. Deze zijn echter niet zo lang als de Macbook Pro of Air. Deze zijn goedkopere laptops van windows en de goedkoopste is en Chromebook natuurlijk. 

Bij elke van de laptops zal ik uitleggen voor wat de laptop gebruikt kan worden en wat zijn sterke punten zijn. Op deze manier kun je kiezen welke het beste bij je gaat passen qua taken die je zal verrichten. 

Beste laptops met lange accuduur – Top 5 Keuzes

Hieronder zal ik de beste laptops met lange batterijduur bespreken. Deze top 5 laptops heb ik gekozen omdat ze een van de meest gekozen laptops zijn op dit moment. Deze laptops zijn sterk en kunnen zeker nog veel jaren met je mee gaan. 

Apple Macbook Pro 13(2020)

Als eerst hebben we natuurlijk de Apple Macbook pro 13 van 2020. Deze laptop is je beste keuze als je een sterke laptop wilt voor zware taken zoals videobewerking en fotobewerking. 

Apple Macbook Pro 13 - Beste laptop met lange accuduur - Beste laptops met lange accuduur
Apple Macbook Pro 13 – Beste laptop met lange accuduur

De batterijduur of accuduur van de laptop is 20 uur wat zeker gek is vergeleken met andere laptops. 

De laptop zelf komt ook met betere beeldkwaliteit dan andere windows of Chromebook laptops omdat Apple laptops over de Retina scherpte beschikken. 

De laptop zelf komt met de nieuwe M1-Chip met 8 cores waardoor de laptop zelf alle zware taken aankan. 

Verder is de processor zeer uniek en kan deze als videokaart gebruikt worden voor programma’s zoals Premiere Pro en Photoshop bij het renderen. 

De Macbook Pro heeft een zeer mooie design die zeer handig is voor werk of studenten. De design is heel professioneel en kan gebruikt worden voor studeren en als je gaat werken. 

Specificaties:Apple Macbook Pro 13(2020)
Prijs1.909,-
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60 Hz, IPS Paneel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8), 3.2 Ghz
Werkgeheugen16GB Ram
OpslagSSD van 512GB
VideokaartM1-Chip 
BesturingssysteemMacOs, Apple
Batterijduur20 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.4 kg

Als een van de beste laptops die er zijn is de Macbook Pro 13 een geweldige keuzes voor zakelijk werk, studenten, fotografen die veel onderweg zijn en reizigers. 

HP ZBook Fury 15 G7

Heb je nou een zeer sterke laptop nodig voor 3D modellen in programma’s zoals AutoCAD en SketchUp dan wil je de HP ZBook Fury 15 G7

HP ZBook Fury 15 G7 Sterke laptop voor 3D modellen met lange accuduur - Beste laptops met lange accuduur
Sterke laptop voor 3D modellen met lange accuduur – Beste laptops met lange accuduur

Deze laptop komt met een sterke videokaart dat gebruikt kan worden voor zware 3D programma’s, videobewerking en zelfs gamen. 

De laptop komt verder met een i7 processor en 32GB ram waardoor je naast video’s bewerken ook andere taken tegelijk kan uitvoeren. Denk er wel aan dat als je zware programma’s gaat draaien dat de laptop wel sneller batterij zal gebruiken. 

De laptop zelf komt met Windows 10 Pro besturingssysteem die heel handig is voor zakelijk werk. Dit komt omdat deze besturingssysteem het mogelijk maakt om van afstand te werken op de laptop. 

Verder is de laptop wel heel zwaar. Dit komt een keuze zijn als je echt zware programma’s moet gaan gebruiken en ook af en toe wat games wilt spelen. De laptop is 15 inch en weegt 2.35 kg wat lastig kan zijn als je elke dag met de trein moet reizen. 

Specificaties:HP ZBook Fury 15 G7
Prijs2.559,-
Beeldscherm15inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Hexa core(6), 5Ghz
Werkgeheugen32GB
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia Quadro T2000 (4GB vram)
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa, en veel meer zoals morsbestendig, programmeerbare toetsen, etc. 
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.35kg

Ik zou zelf deze laptop aanraden als je veel met 3D modellen moet werken. Als je een opleiding of werk gaat volgen in Architect, interieurarchitect, game designer of Kleding designer of Designen in het algemeen. De laptop is wel zwaar dus een eigen auto hebben voor onderweg maakt alles makkelijker. 

Apple Macbook Air (2020)

De Apple Macbook Air (2020) is de beste keuze voor prijs en kwaliteit in een laptop. Deze macbook laptop komt ook met de nieuwe processor van Apple maar de prijs is nog behoorlijk lager dan de Pro. 

Apple MacBook Air (November, 2020) Beste laptop met lange accuduur in prijs en kwaliteit
Beste laptop met lange accuduur in prijs en kwaliteit

De laptop komt met 8GB ram en ook zeer lange batterijduur waardoor het een top keuze is. De laptop is zeker een van de beste laptops met lange accuduur dankzij de 18 uren batterijduur en de prijs ervan. 

Als je als kennis hebt met macbook laptops dan is deze een prima keuze. Deze laptop kan ook gebruikt worden om een aantal zware taken uit te kunnen voeren zoals fotobewerking en ook kleinschalig videobewerking. 

Als je niet bekend bent met de MacOS besturingssysteem dan kan het een beetje lastig worden de eerste paar weken om deze te leren. Verder dan dat is het een geweldige laptop en deze komt ook met de Retina scherpte. 

Zelf zou ik zeggen dat als je een fotografie als een hobby hebt dat je deze laptop moet kiezen. Niet alleen is de laptop geweldige qua accuduur het weegt ook maar 1.29 kg waardoor je deze onderweg kunt nemen. 

Specificaties:Apple Macbook Air (2020)
Prijs1.039,-
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60hz, IPS paneel
ProcessorApple M1-Chip Octa core(8).3.2Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemMacOs
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.29 kg

Voor fotografen die veel onderweg zijn is dit een geweldige keuze. Natuurlijk kan je de laptop ook gebruiken voor andere dagelijkse taken als je onderweg bent. 

Lenovo IdeaPad 5 15ALC05

Nu gaan we naar de wat goedkopere windows laptops die ook sterk zijn voor wat zware taken zoals fotobewerking. De Lenovo ideaPad 5 15ALC05 is een windows laptop die sterk genoeg is voor fotobewerking en is ook een van de beste laptops met lange accuduur. 

Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 Beste windows laptop in prijs en kwaliteit - Lange accuduur
Beste windows laptop in prijs en kwaliteit – Lange accuduur

De laptop heeft een accuduur van 14 uren waardoor het zeer goed is vergeleken met andere in zijn prijsrange. De laptop zelf is 15.6 inch wat groot kan zijn voor sommige maar het komt met geweldige componenten waardoor je zeker een oogje erop moet zetten. 

De laptop komt met een Ryzen processor en niet een intel processor. De AMD processor is de Ryzen 5 met 6 cores op een snelheid van 4Ghz. Dit betekent dat het zeer sterk is en zeker bijna zo sterk als sommige i7 processors. 

De processor is handig voor als je foto’s gaat bewerken en dankzij de 16GB ram kun je ook makkelijk multitasken als je dat nodig hebt. De laptop heeft ook een ontzettend hoge opslagruimte voor wanneer je veel programma’s,films, series erop wilt downloaden. 

Als je een windows laptop wilt die perfect is in prijs en kwaliteit dan is de Lenovo IdeaPad 5 je beste keuzes. Deze laptops komen met de beste componenten voor een goede prijs. 

Kijk maar naar de componenten van deze laptop en de prijs ervan, het is bijna niet te geloven. De opslag zelf kost al veel geld en zeker de 16GB ram en de processor ervan. 

De laptop weegt ook niet veel vergeleken met andere 15 inch laptops die boven de 2 kg wegen. Dit is zeker een top keuze laptop voor zijn budget. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 5 15ALC05
Prijs699,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 5, Hexa core(6), 4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1256GB SSD + HDD combinatie
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 home
Batterijduur14 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.66 kg

De beste keuze voor een budget windows laptop die geschikt is voor fotobewerking en andere vergelijkbare taken. De laptop is 15 inch maar weegt niet veel en komt met top werkgeheugen, processor en opslag. 

Acer Chromebook Spin 513 CP513

Als laatste hebben we een Chromebook laptop die ideaal is voor als je niet zware taken gaat uitvoeren maar juist je dagelijkse taken. Denk hierbij aan mailen, internetten, video’s/series/film kijken, social media enzovoort. 

Acer Chromebook Spin 513 CP513 - Beste Chromebook met lange accuduur - Spin 513
Beste Chromebook met lange accuduur – Spin 513

De Acer Chromebook Spin 513 CP513  is een van de beste chromebook laptops met lange batterijduur waardoor je onderweg niet steeds moet opladen als je aan het internetten bent. 

De laptop komt met een lange batterijduur van 14 uur waardoor het lang gebruikt kan worden zonder enige probleem. Wat deze laptop nog beter maakt is dat het komt met prima componenten waarmee je kunt multitasken en ook de laptop sneller kunt besturen. 

De chromebook komt met een 2 in 1 design en touchscreen waardoor je het kan gebruiken als een tablet en sneller door het internet kan browsen. De laptop is 13 inch en heeft een Full HD resolutie waarmee jij je favoriete series en films kunt beleven. 

Dit is zeker een van de beste Chromebook laptops met lange batterijduur die er zijn. Deze laptop is zeer handig voor als je gaat reizen, naar familie gaat of gewoon onderweg een laptop wilt gebruiken om je dagelijkse taken te kunnen doen. 

De laptop heeft ook een verlichte toetsenbord dat heel handig is voor als je s avond series wilt kijken of je wilt internetten. Dit is een ideale laptop voor je meeste casual taken. 

Specificaties:Acer Chromebook Spin 513 CP513
Prijs499,-
Beeldscherm13.3inch, Full HD, 60hz, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorQualcomm, SnapDragon 7c Compute Platform
Werkgeheugen8GB
Opslag64GB Flash
VideokaartQualcomm Adreno 618
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur14 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.2 kg

Wil jij een laptop met lange accuduur waarmee je kan internetten, films/series/video’s kunt kijken op Full HD, emailen enzovoort dan is deze laptop je beste keuze. De laptop is 13 inch, Full HD, weegt maar 1.2 kg en heeft 14 uur batterijduur een echte lange accuduur laptop. 

Hoe kies je een laptop met lange accuduur

Zo, hoe precies heb ik deze beste laptops met lange accuduur gevonden en hoe kan jij zelf een kiezen/zoeken. Het is eerst belangrijk om te weten wat belangrijk is voordat je zelf opzoek gaat naar de beste laptops met lange accuduur op Coolblue. 

Als eerst wil je zeker zijn dat jij een laptop zoekt op Coolblue omdat ze meer laptops hebben en verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Dit maakt het makkelijker om laptops te vinden met 14 uren batterijduur of hoger. 

Formaat en Resolutie 

Als eerst wil je kijken naar de formaat van een laptop. Voor een laptop met lange accuduur wil je blijven tussen 13 inch tot 15 inch laptops. Voor een chromebook kun je lagger gaan maar je wilt nooit een 17 inch laptop. 

De 17 inch laptops zijn simpelweg gewoon te groot en het heeft geen zin om een laptop te nemen met lange accuduur als je niet veel gaat bewegen of onderweg bent. 

De resolutie van een laptop moet ook bijna altijd Full HD zijn en zeker als je lange accuduur wilt. Als je hoger gaat dan zal de laptop sneller leeg raken omdat het meer kracht moet zetten op een hogere resolutie. Het is daarom handig om Full HD te nemen omdat de kwaliteit nog prima is en de prestaties zijn ook goed. 

Zware componenten?

Voor een laptop met lange accuduur wil je alleen kiezen voor zware componenten als je weet dat je ze gaat nodig hebben. Je wilt niet een laptop nemen met een Top dedicated videokaart van 6GB vram en 32GB ram of i9 processor. 

Denk eraan dat hoe sterker de componenten hoe meer energie deze componenten zullen gebruiken. Als de componenten meer energie gebruiken dan zal de laptop sneller leeg raken ook al is de batterijduur wel 20 uur. 

Geen gaming laptop kiezen

Een heel belangrijk punt als je een laptop wilt met lange batterijduur is dat je geen gaming laptop neemt. Gaming laptops zijn bedoeld om te gamen en komen met zeer sterke componenten. Deze componenten gebruiken zoveel energie dat je bijna niets kan doen op batterij. 

Gaming laptops moeten continu op de stekker zitten om zelfs goed te kunnen presteren en daarom wil je niet een gaming laptop nemen. Je wilt dus daarom weg blijven van gaming laptops als je ze niet nodig hebt voor je opleiding/werk of omdat je een gamer bent. 

Batterijduur boven 10 uur 

Tenslotte na dat je een aantal laptops keuzes hebt wil je gaan kijken naar de beschrijving. De beschrijving is waar je de meest belangrijke informatie zal vinden en hier kan je kijken of de batterijduur van de laptop boven de 10 uur is. 

Je wilt altijd een laptop nemen met een batterijduur van 10 uur of hoger. Dit zal ervoor zorgen dat je nog op batterij kunt werken zonder dat de laptop binnen enkele uren leeg raakt. Denk eraan dat de meeste laptops nooit die uren bereiken omdat ze vaak op hoge intensiteit worden gebruikt. 

Dit wil zeggen dat als je een 10 uur laptop neemt en je gebruikt het continue dat deze maar tot wel 6-7 uur zal komen. Dit komt door wat voor intensiteit het zit en hoe hard het moet werken zodat jij geen vertraging tegenkomt tijdens het gebruiken ervan. Als je gewoon gaat internetten en kleine taken gaat verrichten dan kan deze wel langer duren.