Een laptop voor zakelijk gebruik is heel ideal voor je business meetings. Niet alleen dat maar ze zijn handig voor je administratie bijhouden, presentaties houden, editen en tekstverwerken als je dat nodig hebt. 

Tijdens mijn onderzoek naar de beste laptop voor zakelijk gebruik heb ik een aantal laptops gevonden die ideaal zijn. Deze zijn geweldige voor ondernemers en mensen die vaak onderweg zijn naar klanten en die veel verschillende type dingen moeten doen. 

Top 5 beste laptops voor zakelijk gebruik:

  1. Macbook Pro 14 2021
  2. Lenovo ThinkBook 15 G2 
  3. Asus Expertbook B15
  4. MSI Summit E16 Flip 
  5. Acer Chromebook 314 CB314

Deze laptops zijn ideaal voor de meeste zakelijke taken. Ze zijn snel genoeg voor foto en videobewerking, administratie doen, voor onderweg, presentaties dankzij de HDMI poort, internetten en tekstverwerken, zware programma’s draaien en voor op kantoor. 

Top 5 beste zakelijke laptops 

Wat heel handig is aan deze 5 zakelijke laptops is dat ze ideaal zijn voor zware programma’s. Programma’s die nodig zijn voor je dagelijks gebruik zal je zonder enige probleem kunnen draaien op deze laptops. 

1. Macbook Pro 14 2021

De Macbook Pro 14 2021 - Beste laptop voor zakelijk gebruik - administratie, presentaties en zware taken
De Macbook Pro 14 2021 – Beste laptop voor zakelijk gebruik – administratie, presentaties en zware taken

Als eerst hebben we natuurlijk een macbook laptop. Ik heb gekozen voor de Macbook Pro 14 en niet de 13 omdat deze over een Hdmi poort beschikt waardoor je presentaties kunt houden zonder een hub te moeten kopen. 

Niet alleen dat, maar de componenten van de Macbook Pro 14 zijn beter en de scherm is groter. Met een grote scherm zie je veel meer en beter.

De beeldkwaliteit van Macbook laptops is ook de beste die er bestaat door de Retina scherpte die onverslaanbaar zijn. De pixels van de Retina scherpte zijn zoveel dat de menselijk oog het verschil niet kan merken.

De Macbook Pro 14 komt met geweldige componenten die maken het mogelijk dat jij alles ermee kan doen voor je onderneming. De laptop is sterk genoeg om op 4K foto’s en video’s te bewerken en ook voor andere zware programma’s.

Specificaties:Macbook Pro 14 2021
BesturingssysteemMacOS
Formaat14 inch
SchermLiquid Retina XDR, 120Hz, MiniLED
ProcessorApple M1 Pro
Werkgeheugen 16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1 Pro
Gewicht1.6 kg
PoortenUsb C, Hdmi poort, Thunderbolt
Batterijduur17 uur batterijduur

2. Lenovo ThinkBook 15 G2

De Lenovo ThinkBook 15 G2 - Windows 11 Pro laptop voor zakelijk gebruik - Full HD resolutie
De Lenovo ThinkBook 15 G2 – Windows 11 Pro laptop voor zakelijk gebruik – Full HD resolutie

Als jij graag een windows laptop wilt gebruiken voor je zakelijke opdrachten dan is de Lenovo ThinkBook 15 G2 een prima keuze. Deze laptop komt met de Windows 11 Pro versie die uitstekend is voor ondernemers.

De windows zelf zorgt ervoor dat je op afstand je laptop kan gebruiken en andere apparaten. Stel je voor je bent op werk en je wilt graag iets doen op je computer thuis. Als deze computer ook pro heeft dan kun jij deze ook besturen met je laptop.

De laptop is wel 15.6 inch en is zeer elegant voor ondernemers. Wat heel belangrijk is, is dat je deze laptop niet met openbaar vervoer wilt gaan dragen. Het is een best wel zware laptop met een gewicht van 1.7 kg en is beter voor ondernemers die een auto gebruiken om rond te reizen.

De laptop komt met alle benodigheden om je opdrachten te kunnen maken. Dankzij de i7 processor en de 16GB ram kun je zware programma’s draaien en ook multitasken.

Wat ook heel handig is, is de opslag van de laptop. De laptop komt met een SSD die beschikt over 512GB. Dit is voldoende voor de meeste gebruikers en dankzij de SSD start de laptop ook binnen enkele seconden en kan je sneller aan de slag.

Dit is een prima laptop voor als je niet teveel zware taken zal uitvoeren. Denk aan taken zoals je administratie bijhouden, presentaties maken en af en toe zware taken zoals Photoshop en Adobe Premiere Pro om kleine ads video’s te maken.

Specificaties:Lenovo ThinkBook 15 G2
BesturingssysteemWindows 11 Pro
Formaat15.6 inch formaat
SchermFull HD 1920 x 1080 pixels – 60Hz – IPS Paneel
ProcessorIntel core i7, Quad Core(4), 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
Gewicht1.7 kg
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort, Thunderbolt
Batterijduur6 uur batterijduur

3. Asus Expertbook B15

De Asus Expertbook B15 - Ideale windows Pro laptop voor zakelijk gebruik - Luxe design
De Asus Expertbook B15 – Ideale windows Pro laptop voor zakelijk gebruik – Luxe design

Een andere optie voor een windows laptop is de Asus ExpertBook B15. Deze laptop heeft een betere professionele look waardoor het ideaal is voor zakelijk gebruik.

Niet alleen is de behuizing ideaal voor ondernemers maar de componenten die het heeft ook. Dankzij de componenten kun jij makkelijk en zonder zorgen zware taken en lichte taken uitvoeren op elke moment.

Ook deze laptop komt met Windows Pro waardoor het uitstekend is voor zakelijk gebruik. Ook kun je op afstand verbinden met andere computers die ook Windows Pro draaien.

Als je computer hebt thuis of op kantoor die windows pro draaien dan kun je makkelijk met deze verbinden en je werk op afstand doen.

Deze laptop heeft de zelfde componenten als de vorige laptops maar beschikt wel over een andere design. Zelf vind ik deze design beter en mooier maar niet iedereen is hetzelfde en daarom hebben we allebei hier.

Specificaties:Asus Expertbook B15
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Formaat15.6 inch
SchermFull HD 1920 x 1080 pixels – 60 Hz – IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Quad Core(4), 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
Gewicht1.73 kg
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi Poort, VGA poort
Batterijduur8 uur

4. MSI Summit E16 Flip

De MSI Summit E16 Flip - Sterkste laptop voor zakelijk gebruik
De MSI Summit E16 Flip – Sterkste laptop voor zakelijk gebruik

Wanneer het komt tot zware programma’s draaien en gamen met een zakelijke laptop is de MSI Summit E16 Flip geweldig.

Dit is zeker een dure laptop maar het is aanbevolen voor gebruikers die naast werk ook willen gamen. De laptop komt met een Quad HD resolutie en een RTX videokaart waarmee je de meeste nieuwe games op kunt spelen.

Wat heel handig is aan deze laptop is dat je de videokaart ook kunt gebruiken om te renderen. In programma’s zoals Blender, CAD, Unity en Adobe Premiere Pro kun jij de videokaart gebruiken om objecten sneller te renderen.

De laptop heeft verder een 2 in 1 design waardoor het ideaal is voor zakelijk gebruik. Je kan dus de laptop gebruiken als een tablet en deze gebruiken om voor je klanten te presenteren. Je wilt natuurlijk niet zo een oude toaster laptop bij je meetings gebruiken.

Met de 2 in 1 design van deze zakelijke laptop presenteer je niet alleemaal sneller maar je gebruik de laptop ook sneller. Verder kun je ook dankzij de hdmi poort ook verbinden aan een beamer of externe monitor en beter presenteren of werken.

Specificaties:MSI Summit E16 Flip
BesturingssysteemWindows 11 Pro
Formaat16 inch
SchermWide QXGA – 165 Hz – Touchscreen – IPS paneel
ProcessorIntel Core i7, Hexa core(6), 4.8Ghz
Werkgeheugen32GB ram
Opslag2TB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 Ti – 4GB vram
Gewicht1.9 kg
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort, Thunderbolt
Batterijduur7 uren

5. Acer Chromebook 314 CB314

De Acer Chromebook 314 CB314 - Goedkope laptop voor zakelijk gebruik
De Acer Chromebook 314 CB314 – Goedkope laptop voor zakelijk gebruik

De laatste laptop is meer bedoeld voor ondernemers die niet perse een zware laptop nodig hebben. Als je een laptop nodig hebt voor je administratie bijhouden en om af en toe dingen te presenteren dan is een chromebook prima.

De Acer Chromebook 314 is een goedkope Chromebook die prima is voor je basistaken en internetten. Dit is een laptop die ideaal is voor ondernemers die niet teveel willen uitgeven en die niet elke dag een laptop gaan gebruiken dan alleen voor administratie en mail checken.

Chromebook laptops zijn veilige en goedkope laptops van Google met een besturingssysteem die ideaal is voor beginners. Deze laptops zijn ook ideaal voor tekstverwerken omdat je erop Google drive kunt gebruiken en internetten.

Deze laptops zijn niet bedoeld voor gebruikers die windows applicaties moeten draaien. Dit komt omdat de meeste programma’s op een Chromebook komen van de Google Store.

Het is meer een ideale laptop voor internetten voor boekhouden en je administratie, tekstverwerken op internet of Google Drive, presenteren met Office pakket en andere basistaken zoals mailen en films/series kijken.

Specificaties:Acer Chromebook 314 CB314
BesturingssysteemChromeOS
Formaat14 inch
SchermFull HD 1920 x 1080 pixels – 60Hz – IPS paneel
ProcessorIntel Celeron Dual core(2), 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
Gewicht1.5 kg
PoortenUsb A, Usb C, Hoofdtelefoon aansluiting
Batterijduur12,5 uren

Laptop voor zakelijk gebruik – Waar op letten

Bij het kopen van een zakelijke laptop zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk aan de formaat, gewicht, design, batterijduur en andere belangrijke punten. Je wilt natuurlijk niet een laptop die je na 3 uur moet opladen.

Kijk daarom naar de volgende punten en check of ze bij je passen of niet. Ik zal precies aangeven waar je naar wilt kijken bij je aankoop van een zakelijke laptop.

Formaat

Ten eerste wil je kijken naar de formaat van een laptop. Als een ondernemer ben je vaak onderweg en je wilt daarom een laptop die niet te groot is. Het beste formaat voor zakelijk gebruik is 13 tot 16 inch.

Aan de hand van wat je met een laptop gaat doen neem je de formaat. Voor fotografen en designers is 16 inch geweldig omdat Photoshop en Adobe programma’s beter kunnen worden gezien.

Voor andere simpele applicaties is 13 tot 15 inch ideaal. Deze wegen niet zoveel en nemen ook niet zoveel ruimte in.

Design 

De andere punt waar je naar wilt kijken is de design van de laptop. Is de design professioneel en past deze bij jou smaak. De design van een laptop is heel belangrijk en zeker als het voor zakelijk gebruik is.

Batterijduur 

Veel mensen kijken niet naar dit maar dit is heel belangrijk. De batterijduur van een laptop is heel belangrijk omdat je niet elke 2 uur je laptop opladen. Neem daarom een laptop met minimaal 6 uur batterijduur.

Poorten 

Als je veel moet presenteren voor je werk dan wil je een laptop met belangrijke poorten. Denk aan poorten zoals Hdmi poort of Thunderbolt als je die nodig hebt. Een hdmi poort is heel handig voor zakelijk gebruik om snel te kunnen presenteren op een beamer.

Processor/Ram 

De processor en de ram van een laptop zijn wat zorgen dat je zware programma’s kunt draaien. Als je weet dat je zware programma’s zoals die van Adobe moet draaien dan neem een processor die dat aankan.

De meest gebruikte processor en ram voor zulke zware taken zijn de Intel core i7 processor met 16GB ram. Soms kun je ook gaam voor de AMD Ryzen 7 processor.

Verder kun je altijd kijken naar wat de lapotp aankan bij de omschrijving van de product via bol of coolblue.

Videokaart

De videokaart van een laptop is soms belangrijk. Als je bezig zal zijn met 3D vormgeving, videobewerking of gamen dan is een dedicated videokaart wel handig.

Voor andere lichte taken zoals fotobewerking of internetten is een videokaart niet zo handig. Neem daarom eerst een kijkje naar wat je precies met een laptop wilt gaan doen en als je denk dat je de zware taken ooit zal moeten doen.

Besturingssysteem 

Verder hebben we de besturingssysteem van een laptop. De meest gekozen besturingssystemen zijn MacOs en Windows.

Je wilt kiezen welke jij meer kent en welke het beste bij je past. Veel ontwerpers kiezen juist voor MacOs omdat macbook laptops beter voor ze zijn. Andere gebruikers kiezen liever voor Windows omdat ze meer bekend zijn met deze besturingssysteem.

Gewicht

Voor zakelijk gebruik wil je niet een laptop die te zwaar is. Je wilt niet een 2.5 kg laptop rond nemen die bijna niet vast te houden is. Ga daarom voor een laptop die onder de 2kg is en die niet veel weegt.

Als je sterke componenten nodig hebt zoals een sterke dedicated videokaart. Ga dan voor een laptop rond de 1.9 kg en niet hoger.

Camera

Een van de dingen dat geen een laptop kan missen, dat is een camera. Voor je onderneming zal je zeker meetings moeten hebben en daarvoor heb je een camera nodig. Kijk naar de camera resolutie en kwaliteit voor dat je de laptop gaat kopen.

Veiligheid

Tenslotte gaan we het hebben over veiligheid want dit is heel cruciaal. Bij een laptop krijg je vaak een antivirus of wat dan ook en deze moet je apart aanschaffen.

Probeer een antivirus te nemen bij je kapot voor zakelijk gebruik. Deze laptop zal belangrijke informatie bevatten over je onderneming en je wilt niet deze kwijt raken.

Een andere belangrijke punt is om Windows Pro te nemen als je voor windows gaat. Deze is meer beveiligd dan Windows home en is all around beter voor ondernemers.

Is een laptop zakelijk aftrekbaar

Een laptop is zakelijk aftrekbaar alleen als je deze voor 90% of meer voor je zakelijke doeleinde gebruikt. Als je alleen twee dagen in de week gebruikt voor je onderneming dan valt deze niet aftrekbaar.

Een meer uitgebreide artikel kan jou meer vertellen over hoe jij je zakelijke laptop kunt aangeven als zakelijke kosten. Je kan dan precies kijken of jou laptop wel of niet aftrekbaar is.

Categorized in: