Als een student kan het moeilijk zijn om te weten welke laptop je zou moeten kiezen voor je studie/opleiding. Een laptop kopen als student is ingewikkeld en zeker in 2021 waar er zoveel verschillende laptops modellen zijn dat de juiste kiezen is als een speld in een hooiberg zoeken. 

Het is daarom belangrijk dat je al een beetje informatie hebt over wat voor specificaties een laptop nodig heeft voordat je deze gaat kopen. Het beste wat je kunt doen is vragen aan je leraren, nieuwe school wat de specificaties zijn voor een laptop voor je opleiding. 

Naast de specificaties wil je ook zeker zijn dat de laptop niet zwaar is. De beste laptop voor studenten zijn 14 inch en er zijn ook een aantal laptops die geschikt zijn voor elke student maakt niet uit wat je ermee gaat doen. 

In dit artikel ga ik een aantal laptops bespreken voor studie en opleidingen. Ik ga je ook verwijzen naar andere artikelen met meer informatie erover zodat jij de juiste laptop kunt kiezen voor je studie/opleiding. 

Welke laptop voor studie 

Als het gaat op een student laptop kopen voor je studie dan is het zeker handig om een kleine laptop te kopen. Een laptop die 13 inch is of 14 inch. Een laptop van dit formaat is namelijk zeer makkelijk om te vervoeren zonder dat je rugpijn krijgt in de trein of op de fiets. 

Een aantal geweldige laptop keuzes voor studenten en verschillende opleidingen zijn de volgende laptops die ik ga bespreken. Deze zijn de meest gekozen laptops omdat ze voor zeer wel alles gebruikt kunnen worden. 

Macbook Pro 13 van 2020 – 13 inch studenten laptop MacOS

Macbook pro 13 - Beste studenten laptop all around 2021 en verder

De nieuwe Macbook Pro 13 – 2020 is je beste keus als je al verstand hebt van de MacOS. De nieuwe Macbook Pro 13 is de beste studenten laptop van 2020 en is ontzettend sterk en kan namelijk gebruikt worden om zelfs te gamen dankzij de nieuwe processor chip die het beschikt. 

De nieuwe Macbook processor chip is handig voor fotobewerking, videobewerking, gamen en veel meer. Alles wat je met een laptop zou willen doen kun je ook met de Macbook Pro 13 van 2020. 

Niet alleen de nieuwe chip maar ook de design van de toetsenbord is ook verbeterd. Dit zorgt dat je makkelijker erop kunt gaan typen als je verslagen moet gaan schrijven of documenten. 

Wat heel cool is aan deze laptop is de aantal reviews die het heeft en de score. Dit is een van de hoogste scorende laptops met 9.6 uit de 10 van over 100 reviews. De laptop scoort alleen maar 5 sterren en 4 sterren, niets lager. 

Specificaties: Macbook Pro 13 – 2020
Beeldscherm 13.3 inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
Processor Apple M1-Chip Octa core(8)
Werkgeheugen 16GB
Opslag 512GB SSD
Videokaart Apple M1-Chip
Besturingssysteem MacOS

Als je kunt zien deze laptop beschikt over de belangrijke componenten die een studenten laptop nodig heeft voor elke opleiding. Het is wel zo dat je misschien wel touchscreen zou willen voor als je grafisch werk moet gaan doen en daarvoor hebben we de volgende Dell XPS laptop. 

Dell XPS 13 – 13 inch Windows Studenten Laptop Touchscreen

Dell XPS 13 - Beste windows laptop voor je studie

Als je juist een windows laptop wilt voor studeren met touchscreen en een geweldige 4k resolutie voor kwaliteit dan is de Dell XPS 13 je beste keus. 

De Dell XPS 13 is een windows laptop die net zo sterk is als de Macbook Pro 13 voor als je zware programma’s moet gebruiken. Voor windows gebruikers die niet van Macbook houden is dit een perfecte keus. 

Dankzij de touchscreen scherm kun je ook makkelijk door het internet browsen, pdf’s en ook makkelijker designen en tekenen om het scherm. Zeker een aanrader voor studenten die een grafisch design opleiding gaan volgen of iets als Communication and Multimedia Design. 

Wat heel handig is aan deze laptop is de 4K resolutie. Meeste laptops hebben een Full HD resolutie waardoor je niet op een hogere resolutie kunt editen. Wel, met deze laptop kun je video’s en foto’s op 4K bewerken voor je opleiding als dat moet. 

Specificaties: Dell XPS 13
Beeldscherm 13.3 inch, 4K, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel
Processor Intel core i7, Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz
Werkgeheugen 16GB
Opslag 512GB SSD
Videokaart Intel UHD Graphics 600
Besturingssysteem Windows 10 Pro

Zo welke laptop heb je nou nodig voor een opleiding en precies welke laptops horen bij welke opleiding het best. Wel, het is namelijk een beetje ingewikkeld om precies te weten welke laptop het beste is voor je opleiding maar niet onmogelijk. 

Het is wel zo dat als je veel met grafisch design bezig gaat houden dat je een laptop neemt die een touchscreen heeft. Het zal het makkelijk voor je maken om te designen en zelf te tekenen als nodig is. 

Het is daarnaast ook belangrijk dat de processor van een studenten laptop die een opleiding gaat volgen waar zware programma’s worden gebruikt een sterke processor beschikt. Denk aan opleiding zoals ICT, CMD en Filmopleiding waar je veel gaat werken met Adobe programma’s. 

Bekijk: Welke laptop heb ik nodig voor mijn opleiding 

Voor studenten die in 2021 een nieuwe opleiding moeten volgen dan is het handig om te weten welke de meest gekozen laptops zijn voor studenten. 

Laptops worden met de jaren beter en beter en nieuwe modellen komen steeds in de markt. Het is daarom belangrijk dat je een laptop kies die nieuw en en geoptimaliseerd om veel jaren lang te duren. 7

Als je wilt weten welke de beste laptops zijn voor studenten in 2021 dan raad ik je om deze artikel te lezen. 

Bekijk: Beste laptop voor studenten in 2021

 

Het kan ook zo zijn dat je 13 inch te klein vind en dat je iets wat groter wilt zoals 14 inch en 15 inch laptops voor studenten. Hieronder ga ik je twee andere alternative laptops laten zien die zeer goed zijn voor gamen/studeren en voor als je een 14 inch laptop wilt met geweldige componenten. 

Laptop voor studenten HP 14 inch

HP Pavilion x360 (14-inch) - Studenten laptop van HP beste keus Prijs en kwaliteit

Als je een 14 inch laptop wilt voor studenten die flexibel is en makkelijk te gebruiken is voor je belangrijke taken dan is de HP Pavilion x360 de perfecte keus. 

De HP Pavilion x360 is een flexibele laptop die makkelijk gebruikt kan worden als een tablet. Dit maakt het een perfecte keus voor studenten die een wat grotere laptop nodig hebben voor design. 

De laptop kan gebruikt worden als een tablet en heeft daarnaast ook touchscreen waardoor je makkelijk je designs kan tekenen. 

Verder kun je deze laptop ook gebruiken voor foto en videobewerking dankzij de sterke processor en ook voor als je ICT opleiding gaat volgen en je wilt meer controle. Het is zo dat je bij ICT veel moet coderen en je wilt dus makkelijk door je code kunnen gaan kijken, touchscreen helpt veel daarbij. 

Specificaties: HP Pavilion x360
Beeldscherm 14inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS Paneel, 250 cd/m2
Processor Intel core i7, Quad core(4) 1.3Ghz tot 3.9Ghz
Werkgeheugen 8GB
Opslag 512GB SSD
Videokaart Intel Iris Plus Graphics
Besturingssysteem Windows 10 Home

 

Laptop voor studie en gamen – Lenovo 15 inch

Lenovo IdeaPad Gaming 3 - Laptop voor gamen en school studie. Beste keus laptop voor gaming en studeren

Er zijn veel gamers die een laptop zoeken voor school en games. Het is daarom belangrijk dat gamers een goede laptop kopen zoals de Lenovo IdeaPad Gaming 3. Deze laptop voor studenten van Lenovo is zeer goed en kan ook gebruikt worden voor andere taken behalve gamen. 

Dit is een perfecte keus voor als je af en toe wilt gaan gamen of serieus wilt gaan gamen. De design van de laptop is niet extreem voor gamers en daarom kan deze laptop ook gebruikt worden door andere gebruikers die een wat professionele design willen. 

Met de videokaart van de laptop kun je games spelen zoals Call of Duty Modern Warfare op hoge instellingen en veel meer games. Dit is zeker een perfecte 15 inch lenovo studenten laptop voor gamers of gebruikers die af en toe een game willen spelen naast school. 

Specificaties: Lenovo IdeaPad Gaming 3
Beeldscherm 15.6inch, Full HD, VA Paneel, 250 cd/m2
Processor AMD Ryzen 7, Octa core(8) 2.9Ghz tot 4.2Ghz
Werkgeheugen 16GB
Opslag 512GB SSD
Videokaart Nvidia GeForce GeForce GTX 1650 Ti
Besturingssysteem Windows 10 Home

 

Als jij niet hebt kunnen vinden welke laptop je wilt kun je ook verder kijken naar onze top 10.

Bekijk ook: Top 10 beste studenten laptops