Tips bij het vinden van de beste laptop voor school

Ben jij op zoek naar een laptop voor school waarmee jij je studie goed kunt volgen en ook daarna nog verder gebruik kan maken van deze laptop voor je dagelijkse taken of werk.

Een laptop voor school kiezen is niet zo makkelijk. Je moet precies weten wat de minimale benodigde componenten zijn die je moet hebben. Het beste wat je kan doen is dit aan je school vragen, op deze manier heb je al een idee van welke laptop je zal kiezen.

Dell XPS 13 – Laptop – 13.3 Inch

Gerelateerde afbeelding

beste laptop voor studenten  – Voor algemeen gebruik en overal mee te nemen.

Een van de beste laptop voor studenten die er is en de kleinste laptop ter wereld. Werelds eerste Infinity Edge-beeldscherm de Dell XPS 13 is een van de beste laptop die er is doordat het zeer klein is kan je het makkelijk dragen en hoef je geen zware laptop elke dag mee naar school mee te nemen. Daarnaast is het heel krachtig bij editing en programmeren doordat het processor een van de nieuwste is, de Intel core i7. Ook heeft een 16 GB werkgeheugen waardoor je veel meer kan doen dan een ding tegelijk en 512 GB opslag SSD (solid state drive) dit is de allersnelste schijf die er is. Deze laptop beschikt ook over touchscreen voor meer controle. Met zo een perfecte laptop komt er ook een hoge prijs, maar als je het kan halen zou ik het heel erg aanraden want deze laptop is het beste en kleinste de er is.

Voordelen:

  • Klein (veegt niet veel/ makkelijk om overal mee te nemen)
  • Kan  voor alles gebruikt worden
  • zeer goed in editing en Photoshop
  • Windows 10
  • 16 GB werkgeheugen
 • SSD

Nadelen:

  • Doordat het klein is kan je soms niet alles goed zien van ver.
 • Bij het programmeren, door kleine beeld kan je niet veel code zien, maar als je dat geen probleem vindt is dit een + punt.

Lenovo Legion Y520 – Gaming Laptop – 15.6 Inch

Afbeeldingsresultaat voor Lenovo Legion Y520

De Lenovo Legion is een van de beste laptop voor school en studenten die graag naast studie ook af en toe willen gamen. Heeft een zeer goede prijs en kan bijna elke game aan die er nu is. Deze laptop is full HD waardoor je alles op hoge kwaliteit kan zien. Daarnaast heeft het 8 GB werkgeheugen om verschillende taken uit te voeren tegelijkertijd en 1000 GB harde schijf waarmee je veel bestanden en projecten kan opslag en je games. Ook heeft deze laptop   een SSD en een i7 processor en door deze twee start de laptop binnen 10 seconden. De laptops GPU (Videokaart) is de GTX 1050 en die heeft 4 GB videogeheugen, dat meer dan genoeg is om bijna elke game te kunnen spelen die er nu zijn.

Voordelen:

  • Kan bijna elke game aan
  • Beschikt over een van de laatste processor i7.
 • GTX 1050 met 4GB videogeheugen – Videokaart.

Nadelen:

 • Deze laptop is kwetsbaar

 

==> Beste laptop voor school

 

APPLE MACBOOK AIR 13

Afbeeldingsresultaat voor APPLE MACBOOK AIR 13

De Apple macbook air 13 ,beste laptop voor school en studenten die alleen ermee willen werken. Bijna iedereen is bekend met macbook want deze zijn juist de beste laptops en computers om te gebruiken bij je werk of studie. De macbook is supersnel en is de beste keus voor je als je alleen ermee wilt werken aan design, video editing, Photoshop en programming. Bij programming is het zeer handig omdat mac-book’s komen met hun eigen ingebouwde Localhost system om je websites te bekijken die met PHP worden gemaakt. Als je hier geen verstand van heb maar je gaat studeren als een programmeur zou je wel even ernaar moeten zoeken want dit is zeer belangrijk.

Voordelen:

  • Laptop is klein
  • Dunner en lichter dan soortgelijke modellen
 • Laptop start in 15 sec dankzij de SSD schijf.

Nadelen:

  • Resolutie van 1440×900 Pixel is het beeld minder scherp dan een laptop met full HD.
 • Gamen, Deze laptop is niet bedoeld voor gamen.

Laptop voor school

Een laptop voor school is zeer belangrijk. Je kan kiezen om een goedkope laptop te kopen die je voor nu zal helpen om je studie te doen of je kan een laptop kiezen die je jaren lang zal helpen voor je school en misschien wel daarna je werk.  

Bij het kiezen van een laptop is het cruciaal dat je weet welke onderdelen er zijn er wat deze allemaal doen. Daarom hebben wij besloten om u eerst alle onderdelen te laten zien en daarbij een kort samenvatting van wat deze component doet.

Processor

Als je veel video’s of foto’s moet gaan bewerken dan is een hoge processor iets dat je nodig hebt. Dit zul je veel helpen bij het renderen van video’s en foto’s. De snelheid van een processor is wat zorgt dat je systeem snel gaat en niet crash.

Ram

Naast de Processor heb je ook de ram geheugen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het browser van internet terwijl je een programma aan het gebruiken bent. Dit komt ook goed van pas als je een foto aan het bewerken bent en je wilt meerdere layers apart gaan bewerken.

Videokaart

De videokaart bij een laptop of computer wordt vaak gebruikt alleen voor als je wilt gaan gamen. Je hebt wel sommige videobewerkingsprogramma die gebruik maken van de Processor en de videokaart om video’s te renderen. Maar voor fotobewerking heb je een goede videokaart niet echt nodig. Je kan wel voor een goede videokaart gaan als je gamen leuk vindt.

Beeldscherm

De beeldscherm is een ontzettend belangrijke onderdeel bij het kiezen van monitoren of laptop. De type paneel die je kiest zul je zeker helpen om de perfecte kleuren toe te passen en foto’s. Maar als je de slechte paneel kies zul je wel de goede kleuren zetten die alleen voor jou mooi zullen uitzien en niet voor andere. Er zijn 3 type panelen. IPS, TN en VA zijn de panelen en bij fotobewerking heb je een IPS paneel nodig. De IPS paneel is de meest gekozen paneel voor foto en videobewerking dankzij de kleurweergave. Voor meer informatie over de panelen kan je hier meer lezen.

Opslag

Voor de opslag kan je zeker voor een SSD gaan. De HDD zijn niet meer zo goed als ze vroeger waren. Op dit moment wordt door bijna iedereen een SSD gekozen en zelfs komen alle nieuwe laptop met een SSD. De SSD kan sneller omgaan met je bestanden en het laat je laptop binnen 15 seconden opstarten. Als je een applicatie gebruikt wil je ook dat deze sneller gaat met je bestanden.

Laptops kun je het beste bij deze webwinkels bekijken!

Coolbluebol.com – Mediamarkt