Laptop voor school (Beste keuzes in 2020 voor studenten)

De beste laptop voor school kiezen kan moeilijk zijn als je niet veel verstand hebt van computers. Ik heb zelf 5 laptops moeten kopen omdat die ik eerder had slecht werd en niet gebruikt kon worden voor mijn studie.  Ik ga verder in details en ik ga de beste laptop keuzes voor school bespreken. 

De beste laptops voor school zijn de volgende. Deze laptops worden door vele studenten gebruikt omdat ze goed zijn in verschillende gebieden. 

  • HP Pavilion 15 
  • Apple Macbook Pro 13 – Touch bar
  • Asus VivoBook S14
  • Lenovo IdeaPad C340
  • Asus ZenBook Duo

Laptop voor school

Dit zijn de beste laptops voor school in 2020. Deze laptops zijn geschikt voor alles behalve gamen. Als een student wil je de meeste van je tijd juist besteden aan je schoolwerk dan gamen en daarom heb ik besloten om geen game laptops hierin te bespreken. 

Laptop voor school – Beste keuzes 

Als je een laptop voor school gaat gebruiken dan zijn er een aantal punten waar je op wilt gaan letten. Je wilt zeker zijn dat de laptop een i7 processor heeft. Dit is de beste processor voor studenten om alles te kunnen doen op een laptop. 

Laptop voor school (Beste keuzes in 2020 voor studenten)

Zelf had ik eerst een i5 processor maar deze was langzaam toen ik tijdens een schoolproject een video moest bewerken. Niet alleen was de i5 processor langzaam maar de laptop dat ik had was 17 inch groot. 

Een 17 inch laptop is te groot en je gaat heel snel rugpijn krijgen omdat 17 inch laptops zeer heel zwaar. Je wilt juist een 13 inch tot 15 inch laptop gebruiken voor school. 

Verder wil je 8GB of hoger als ram hebben op een laptop voor school. Als je weinig ram hebt dan gaat de laptop veel vastzitten en dat is iets dat je niet wilt hebben tijdens je lessen of projecten. 

 

Tenslotte is een van de meest belangrijke onderdelen op een laptop voor school en dat is de opslag. Als opslag wil je zeker een SSD hebben omdat deze heel snel omgaan met je bestanden. Op een SSD gaat alles sneller en start de laptop ook binnen 15 seconden waardoor je snel aan de slag kunt gaan. 

Dit waren de belangrijke componenten voor een laptop voor school en nu ga ik een aantal van de beste school laptops bespreken. 

HP Pavilion 15

De HP Pavilion 15 is een geweldige keus voor als je van alles wilt doen met een laptop en je ook niet veel wilt uitgeven.

HP Pavilion 15 - Laptop voor school studenten

Met deze laptop kun je foto’s en video’s bewerken zonder enige probleem dankzij de snelle processor. Verder kan je ook games zoals league of legends en fortnite spelen voor als je even niets te doen hebt thuis of als je naar vrienden of familie gaat. 

De HP pavilion 5 is een geweldige laptop voor als je gaat een opleiding volgen op HBO of VWO. Deze laptop is sterk genoeg om de meeste programma’s aan te kunnen. Daarnaast heeft de laptop ook een geweldige videokaart waardoor je kleine games erop kunt spelen. 

Dit is ook heel handig voor als je een ICT opleiding volgt en jij je gecodeerde games moet testen. De laptop is ook 15.6 inch waardoor het niet heel zwaar is om mee te nemen naar school. 

Onderdelen 

 De laptop heeft een zeer standaard beeldscherm met een Full HD resolutie en 60Hz verversingssnelheid. Verder beschikt de laptop over IPS paneel die heel belangrijk  is voor studenten als ze met kleuren moeten werken tijdens projecten zoals fotobewerking of videobewerking. 

De processor van de laptop is de intel core i7 processor en deze processor heeft 4 cores die draaien op een snelheid van 1.3Ghz tot 3.9Ghz turbo snelheid. Dit betekend dat de processor tussen deze twee snelheden zal draaien aan de hand van hoe zwaar een taak is. Zoals ik al eerder zei je wilt een processor die 3.0Ghz of hoger heeft als turbo snelheid. 

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB en dit is meer dan genoeg om te multitasken en programma’s te draaien. 16GB ram is heel handig en dat is wat de meeste gebruikers nemen omdat ze van alles kunnen doen zonder dat de laptop vast blijft.

De opslag van dit laptop is een perfecte keus voor de meeste studenten die een laptop zoeken. De opslag is 512GB van type SSD. Een SSD is heel belangrijk voor studenten omdat de laptop binnen 15 seconden start ermee. Zonder een SSD duurt het soms wel 1 minuut voor dat een laptop opstart. 

Apple Macbook Pro 13 – Touch bar

Iedereen weet dat de Macbook laptops een van de beste zijn voor studenten. De meeste studenten gebruiken juist een macbook dankzij de look en de snelheid die het beschikt. De Apple Macbook Pro 13 Touch bar is een van de beste keuzes voor studenten dankzij de functionaliteit en de snelheid. 

Ook is de kwaliteit van de beeldscherm ontzettend goed omdat macbooks hebben een andere soort display van Retina die meer kleuren weergeeft voor kwaliteit. 

Onderdelen

De beeldscherm van de Apple macbook Pro 13 is een Retina scherm die 13.3 inch is. Dit maakt de laptop zeer klein en makkelijk te dragen naar school, vrienden, familie of vakantie. 

De verversingssnelheid van de laptop is 60Hz en dit is normaal bij de meeste laptops die niet voor gaming zijn bedoeld. Verversingssnelheid is namelijk hoe vaak de beeldscherm wordt ververst zodat je meer details kunt zien. Dit is alleen belangrijk als je gaat gamen. 

De paneel van de beeldscherm is een IPS paneel en dit is de beste paneel die er is voor kwaliteit dankzij de kleur weergave. 

De processor van de laptop is de intel core i5 en deze processor heeft 4 cores die werken op een geweldige snelheid van 2.4Ghz tot 4.1Ghz. Dit is een prima processor voor bijna alles. 

De ram van de laptop is 8GB en dit is genoeg voor alles wat je met een laptop kunt gaan doen. Als je nou wilt multitasken of juist foto’s of video’s wilt gaan editen. 

De opslag van deze macbook laptop voor school heeft een SSD van 256GB en dit is genoeg voor je meeste programma’s en bestanden. Je kunt altijd een externe hdd of ssd nemen als je meer ruimte wilt. 

Asus VivoBook S14

De asus VivoBook S14 is een andere geweldige keus voor als je een laptop voor school nodig hebt. 

Asus VivoBook S14 - Laptop voor studenten

Deze laptop is 14 inch en is klein genoeg om overal mee genomen te worden. De laptop is heel fijn om te typen en heeft ook een mooie design die er professioneel uitziet. 

Componenten

Deze Asus Vivobook S14 is 14 inch en dit is heel handig op een laptop voor school. Een laptop voor school moet klein zijn en niet zeer groot. Als een laptop te groot is dan wordt het heel moeilijk om mee te nemen. 

De resolutie van de beeldscherm is Full HD en heeft ook een IPS paneel waardoor je alle kleuren perfect kunt zien tijdens het bewerken van fotos of film, series kijken. 

De processor van de laptop is een sterke processor. De processor is de intel core i7 processor en deze heeft 4 cores met een snelheid tussen 1.3Ghz en 3.9Ghz

De opslag van de laptop is een SSD die beschikt 512GB. Dit is meer dan genoeg opslag voor een studenten laptop en zeker als je niet super veel programma’s op de laptop gaat opslaan. Als je meer opslag nodig hebt dan kan je makkelijk een externe hdd of ssd nemen. 

Lenovo IdeaPad C340 

Een andere geweldige laptop voor school die geschikt is voor alles behalve gamen is de Lenovo IdeaPad C340.

Lenovo IdeaPad C340 - Laptop voor school en studenten Deze laptop voor studenten is geweldig voor als je moet tekenen op je opleiding of school dankzij de touchscreen en de flexibiliteit. 

Laptop componenten

De Lenovo IdeaPad C340 heeft een 15.6 inch beeldscherm met een full hd resolutie. De resolutie is heel fijn en Full HD is altijd goed voor prestaties en kwaliteit. Daarnaast heeft de beeldscherm ook een IPS paneel waardoor je de kleuren heel goed ziet. 

De processor van de laptop is een intel core i7 processor met 4 cores die hebben een snelheid van 1.8Ghz tot 4.9Ghz. Dit is een zeer sterke processor die gebruikt kan worden voor alles. 

De werkgeheugen in deze laptop voor studenten is 16GB en dit is genoeg om alle programma’s te kunnen draaien en multitasken. Je kan dus makkelijk onderzoek doen terwijl je een verslag zit te maken. 

De opslag van de laptop is een SSD met 1TB opslag erin. Dit is meer dan genoeg voor de meeste studenten omdat je alleen de belangrijke programma’s zal installeren en dan projecten zal opslaan. 

Asus ZenBook Duo

De laatste laptop voor school op deze lijst is de Asus ZenBook Duo. Deze laptop is echt geweldig en ziet er fantastisch uit dankzij de duo beeldscherm die het heeft.

Asus ZenBook Duo - Beste laptop voor school

Je kan dus heel makkelijk met deze laptop je programma’s besturen en ook bestanden makkelijk opzoeken. Dankzij de duo beeldscherm kan je makkelijk twee panelen open hebben en zo je werk makkelijker uitvoeren. 

Laptop componenten

De laptop is een 14 inch laptop en is zeker een geweldige laptop voor school. Een 14 inch laptop is makkelijk om mee te nemen voor onderweg en daarnaast heeft de laptop een Full HD resolutie en een IPS paneel

De processor van de laptop is de intel core i7 processor en deze heeft 4 cores. De 4 cores werken op een snelheid van 1.8Ghz en 4.9Ghz. Verder is de werkgeheugen van de laptop 16GB en dit is meer dan genoeg voor scholieren om hun werk makkelijk te kunnen uitvoeren zonder dat de laptop vast loopt. 

Tenslotte is de opslag van deze laptop 1TB van type SSD. 1TB is 1000GB en dit is genoeg voor de meeste studenten die niet super veel programma’s nodig hebben. Als je video’s gaat bewerken op hoge kwaliteit en je moet er veel opslaan dan raad ik aan om een externe hdd te nemen voor opslag. 

Ik bespreek niet de videokaart van deze laptops omdat ze niet bedoeld zijn voor gamen. De meeste laptops die ik heb besproken hier hebben een GeForce MX250 videokaart met maar 2GB vram waarmee je league of fortnite op low kunt spelen. 

Conclusie

Als een student wil je een laptop voor  school die makkelijk te dragen is en sterk genoeg is voor multitasken. Als je nou een video moet bewerken voor school of een foto moet bewerken. Deze laptops kunnen dat allemaal. Ook programma’s zoals Adobe premiere, Photoshop of programmeer programma’s kunnen deze laptops makkelijk draaien. 

Leave a Reply