Beste laptop voor professionele fotobewerking

Het is heel belangrijk dat je een goede laptop gebruikt als je als professionele foto’s wilt gaan bewerken. Professionele fotobewerking is niet heel gemakkelijk en je hebt altijd een goede laptop voor nodig.

Tijdens deze artikel ga ik je precies vertellen welke laptops je beste keuzes zijn voor als je als een professional aan de slag wilt gaan met foto’s bewerken.

Laptop voor professionele fotobewerking

Als je aan de slag gaat met fotobewerking wil je graag een laptop die dit goed kan en dat je zonder enige vertraging je werk kunt doen.

Een laptop is heel belangrijk voor elke fotograaf. Dit komt omdat je graag thuis en ook in kantoor wilt gaan werken aan je projecten zodat je deze ook sneller kunt afmaken.

De belangrijke componenten in een laptop zijn de beeldscherm, processor, ram en opslag.

Afbeeldingsresultaat voor laptop screen

Beeldscherm: De beeldscherm is een van de meest belangrijkste componenten in een laptop. Dit kan bepalen als je een foto goed of slecht zal bewerken en opslaan.

De redenen hiervan is dat er zijn 3 verschillende beeldscherm types waaruit je kunt kiezen.

De IPS paneel, TN paneel en VA paneel. Als je foto’s of video’s wilt bewerken moet je altijd voor een IPS paneel kiezen. Een IPS paneel zorgt ervoor dat je de ware kleuren van elke foto kunt zien.

Daarom is het heel belangrijk dat de laptop die je kiest een IPS paneel beschikt. Dit zal ervoor zorgen dat elke foto die je wilt bewerken in ware kleuren ziet zodat deze ook in elke andere paneel er goed uitziet.

Afbeeldingsresultaat voor processor

Processor: Naast de beeldscherm is de processor ook een belangrijke keus. Deze zorgt namelijk ervoor dat je alles smooth kan doen zonder dat iets vast loopt. Ook bij elke toepassing die je maakt wil je dat deze snel gaat zonder enige probleem.

Nadat je klaar bent met het bewerken van een foto moet je deze ook exporteren. Als je veel hebt bewerkt duurt het soms lang om een foto ook te exporteren. Daarom is een snelle processor belangrijk.

Afbeeldingsresultaat voor ram

Ram: De hoeveelheid ram dat in een laptop ziet zal ervoor zorgen dat je meerdere taken kan uitvoeren. Als je bijvoorbeeld Photoshop aan wilt hebben en ook daarnaast andere programma’s of de browser zal je wel 8GB ram moeten beschikken of meer.

Denk eraan dat 8GB het minimum is wat je zal moeten hebben om te kunnen bewerken. Een laptop voor professionele fotobewerking moet aan veel eisen voldoen en deze is er ook een van.  

Afbeeldingsresultaat voor ssd

Opslag: Tenslotte gaan we het hebben over de opslag. Deze is belangrijk maar niet zoveel. Een ssd schijf als opslag kan je veel tijd besparen vergeleken met een hdd. Een ssd zorgt ervoor dat je ook gemakkelijker en sneller aan de slag kunt gaan omdat je laptop binnen 15 seconden zal starten. Ook gaat een ssd sneller om met de gegevens in je laptop en kan het deze ook sneller gebruiken.

Welke laptop voor professionele fotobewerking

De Apple macbook pro 13

voorkant MacBook Pro 13'' (2017) Space Gray

De Apple MacBook Pro 13 is een 13.3 inch laptop. Daardoor dat het macbook pro 13 heet. Deze macbook beschikt over een 2K Resolutie 2560 x 1600 pixels. Daarnaast heeft deze beeldscherm ook een IPS paneel die zorgt dat je elke foto die je bewerkt in ware kleur ziet zodat je geen fouten maakt bij het bewerken.

De processor is een dual core i5 processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz een turbo frequency van 3.6 Ghz en een cache van 4 MB.

De ram geheugen is 8 GB DDR3. De DDR3 is niet het beste ram die er is maar is wel goed genoeg om het werk te doen. Deze macbook kan in totaal 16 GB ram beschikken.

De opslag is een ssd. Deze ssd heeft het minimum geheugen dat je nodig zal moeten hebben. Deze ssd heeft 128 GB en dit is net genoeg om je bestanden op te slaan. Macbook zijn zeer duur omdat ze ook heel snel zijn en hebben altijd een uitstekende beeldscherm.

Ook omdat deze macbook 13 inch is kost het veel. Een kleine laptop is moeilijker om veel componenten erin te krijgen.

Dell XPS 15

voorkant XPS 15 CNX95604

De Ultieme laptop voor professionele fotobewerking in elke programma dan ook is de Dell XPS 15. Dit is de meest gekozen laptop voor zakelijk gebruik.

Als je niet wilt veranderen van Windows naar Mac omdat je Windows prettiger vind en je wilt ook af en toe games spelen dan is deze laptop je beste keus.

Deze 15.6 inch laptop is de beste Windows laptop die er is. De 15 is de laptop dat ik zelf zou kiezen als ik een Windows laptop zou moeten kiezen.

De resolutie van de laptop is 3840 x 2160 en dit is een 4k beeldscherm die veel meer ruimte beschikt dan een full hd beeldscherm. De beeldscherm heeft een IPS paneel en zoals eerder verteld is dit je beste keus als fotograaf.

Deze uitstekende laptop voor fotografen en fotobewerking in Photoshop beschikt over een Quad core intel core i7 processor met een kloksnelheid van 2800 MHz en een Turbo frequency van 3800 MHZ. De cache in deze processor is 6 MB en dit is zeer goed vergelijken met andere laptops.

De ram van deze laptop zal je zeker helpen in photoshop om foto’s te bewerken omdat je meer dan genoeg krijgt. De ram van de laptop is 16 GB DDR4. DDR4 is super sneller dan de DDR3 en is de nieuwste in dit moment.

De opslag van deze laptop is 512GB SSD. de SSD schijven zijn super duur en het is zeker super handig dat je een SSD gebruikt omdat deze sneller met je data omgaat in de laptop.

Al met al als ik het geld zou hebben om de ultieme laptop te kopen om voor een lange tijd te kunnen werken dan zou het zeker deze zijn.

Lenovo Ideapad 520

voorkant Ideapad 520-15IKBR 81BF008MMH

De Lenovo Ideapad 520. Dit is een 15.6 inch laptop met een Full-HD beeldscherm en een IPS paneel waarmee jij je projecten goed kunt uitvoeren omdat deze de ware kleuren laat zien.

De laptop is zeer snel en het heeft een Quad core Intel core i5 processor met een kloksnelheid van 1600 MHz en een Turbo snelheid van 3400 MHz. De cache van deze processor is 6 MB en is meer dan bij andere laptops.

De werkgeheugen in deze laptop is ook zeer genoeg voor fotobewerking in photoshop. De 8 GB werkgeheugen zijn zeer snel omdat deze DDR4 sneller is dan de DDR3.

Verder is de opslagcapaciteit van de laptop heel goed. De 256GB SSD capaciteit is zeer handig voor als je projecten wilt opslaan omdat de SSD sneller omgaat met data van de schijf en start ook sneller op.

Dit waren de top 10 beste laptops voor fotografen en fotobewerking in photoshop. Als je meer laptops wil bekijken kun je op coolblue de beste laptops bekijken.

Professionele fotobewerkingsprogramma

Deze zijn de professionele fotobewerkingsprogramma die er zijn en die veel worden gebruikt. Photoshop wordt door iedereen door de hele wereld gebruikt omdat het zo makkelijk is om te begrijpen en het beschikt over alle functionaliteit die je nodig hebt om een mooie foto te bewerken/maken.

Photoshop

Lightroom

Gratis fotobewerking programma

Dit zijn de gratis fotobewerkingsprogramma die er op dit moment zijn.

Gimp: zeer handig om te gebruiken en wordt door bijna iedereen gekozen die gratis wilt doen wat je ook met photoshop kan doen. Het is wel even wennen in het begin.

Deze andere drie worden ook door velen gekozen. Zelf heb ik ze nog niet geprobeerd maar ik laat een link in de naam zodat je deze kunt bekijken.

Photo Pos Pro

Paint.Net

Pixlr Editor

Laptop voor fotobewerking in photoshop

Wil je graag een laptop voor fotobewerking in photoshop. Hiervoor heb ik apart een hele artikel geschreven met laptops die hiervoor zeer goed zijn. Deze laptop beschikken over de componenten die je nodig zal hebben om goed te kunnen bewerken zonder enige zorgen.

Bekijk hier: Beste laptop voor fotografen en photoshop