Een laptop voor muziekproductie is belangrijk als een DJ, zanger, zangeres, rapper of als je als hobby muziek wilt produceren.

Een laptop voor producers moet wat sterk zijn om programma’s zoals Ableton Live, Logic Pro X en FL studio te kunnen draaien. 

De belangrijke computer voor een laptop voor muziek produceren is een sterke processor en ram geheugen. Daarnaast is de opslag heel belangrijk voor snelheid en data snelheid. 

Het is daarom dat de laptops die ik hier heb gekozen zijn de beste laptops voor muziek producers en DJ’s. De componenten zijn sterk en snel waardoor je zonder probleem je programma’s kan draaien. 

Als een DJ ben je vaak onderweg dus een kleine laptop is altijd handig. Een laptop die lichtgewicht is en die klein is voor onderweg is een top keuze voor een DJ. In dit artikel ga ik de beste laptops bespreken voor zowel onderweg als sterkere laptops voor muziek produceren en zelfs gamen. 

Beste laptops voor muziek produceren:

  • Apple Macbook Pro 13 (2020)
  • Apple Macbook Air 
  • Microsoft Surface Pro 7
  • MSI GF63
  • Acer Swift 3

Deze laptops zijn uitstekend en hebben een van de beste componenten die je nodig hebt voor muziek produceren. Ook zijn sommige van deze laptop best wel klein waardoor een DJ ze kan gebruiken om onderweg te zijn naar werk. 

Beste laptops voor muziek produceren

Beste laptops voor muziek producers/DJ's - Macbook Pro 13
Beste laptops voor muziek producers/DJ’s – Macbook Pro 13

Apple Macbook Pro 13 (2020)

Als eerst hebben we de Apple Macbook Pro 13 van 2020. Dit is een ideale laptop voor zowel muziek producers als DJ’s die vaak onderweg zijn. Omdat de laptop van Apple is en beschikt over de MacOS besturingssysteem kan deze laptop de DAW programma gebruiken van Apple. 

De laptop kan gebruikt worden om Logic Pro X te draaien een van de beste muziek producer programma die er is. Het is een heel sterke programma die komt met veel professionele functies voor muziek maken. 

De laptop komt zelfs ook met de nieuwe processor chip van Apple de M1-Chip en deze is zeer sterk. Dit is een octa core(8) processor met een snelheid van 3.2Ghz waardoor je zonder probleem je muziek zal kunnen produceren. 

Specificaties:Apple Macbook Pro 13(2020)
Prijs1.909,-
Beeldscherm13.3inch, Retina, IPS Paneel
ProcessorM1-Chip Octa core(8), 3.2Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD zeer snel en data verkeer sneller
VideokaartM1-Chip
BesturingssysteemMacOS – handig voor Logic Pro X
Batterijduur20 uren snelste die er is
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.4 kg

Als je een DJ bent, en je bent op zoek naar een laptop waarmee je veel onderweg zal zijn dan zoek niet verder. De Apple Macbook Pro 13 (2020) is de beste keuze op dit moment dankzij de sterke componenten en professionele look voor zakelijk gebruik. 

Goedkopere Macbook - Beste laptops voor muziek produceren - Macbook Air 2020
Goedkopere Macbook – Beste laptops voor muziek produceren – Macbook Air 2020

Apple Macbook Air 

Voor als je een goedkope Macbook laptop wilt voor muziek producen is de Apple Macbook Air een goede keuze. De Apple Macbook Air komt ook met de nieuwe processor van Apple de M1-Chip die zeer snel is voor muziek produceren. 

Verder dat dan heeft de laptop wel minder werkgeheugen en opslag als je dat kiest. Denk eraan dat je bij macbook laptops zelf kan bepalen hoe sterk deze is. Voor deze model vond ik dat 8GB ram en 256GB opslag voldoende was voor muziek producers en DJ’s. 

Ook met deze laptop kan je lekker gebruik maken van Logic Pro X. Veel gebruikers vinden dit een van de beste programma’s voor muziekproducers. 

Specificaties:Apple Macbook Air (2020)
Prijs1.039,-
Beeldscherm13.3inch, Retina, IPS Paneel
ProcessorM1-Chip Octa core(8), 3.2Ghz
Werkgeheugen8GB
Opslag256GB 
VideokaartM1-Chip
BesturingssysteemMacOs
Batterijduur18 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb C
Gewicht1.29 kg

Dit is ook een geweldige keuze voor DJ’s die onderweg zijn. De laptop is een goedkopere versie van de Pro die net zo sterk is. Dit is een ideale macbook laptop voor zijn prijs. 

Tablet laptop voor DJ/Muziek produceren - Surface Pro 7
Tablet laptop voor DJ/Muziek produceren – Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7

Als je meer een windows gebruiker bent dan is de Microsoft Surface Pro 7 een uitstekende keuze. Dit is een kleine 12.3 inch laptop waarmee je ook rond kunt gaan als een DJ of muziek producer. 

De laptop heeft een grotere resolutie dan de meeste laptop, heeft een tablet design en beschikt over touchscreen. Dit is een geweldige keuze voor als je een flexibele laptop wilt die je kunt gebruiken als een tablet en normale laptop tijdens werk. 

Specificaties:Microsoft Surface Pro 7
Prijs1.649,-
Beeldscherm12.3inch, QXGA, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 3.9Ghz
Werkgeheugen16GB
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10.5 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht0.77 kg

Het is belangrijk om te weten dat deze laptop zonder een toetsenbord komt en dat je deze ernaast moet kopen. Dit is een tablet windows laptop die zeer klein is voor onderweg. 

MSI Gaming GF63 10UD-231NL Thin - Gaming Laptop - 15.6 inch - 144 Hz - Zwart
MSI GF63 – Gaming en laptop voor producers

MSI GF63

Voor muziekproducers die ook willen gamen is de MSI GF63 een goede keuze. Dit is een 15 inch laptop met een super sterke videokaart waarmee je de nieuwste games kunt spelen zonder enige probleem. 

De processor van de laptop is de intel core i7 processor en dit is een sterke processor voor muziekproducers. Denk er wel aan dat de laptop 8GB ram heeft wat lager kan zijn voor veel multitasken. 

De laptop is heel sterk maar is niet zo handig voor onderweg omdat de batterijduur maar 5 uur is. Verder dan dat is de gewicht van de laptop 2.3 kg waardoor het wat zwaarder kan zijn voor sommige. 

Specificaties:MSI GF63
Prijs989,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7, Hexa core, (6), 5Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartGeForce RTX 3050 Ti – 4GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur5 uur
Verlichte toetsenbordRode lichten
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.3 kg
Acer Swift 3 - Top laptop voor muziek producers
Acer Swift 3 – Top laptop voor muziek producers

Acer Swift 3

De laatste laptop keuze voor muziekproducers is de Acer Swift 3 SF316. De laptop komt met een prima processor en voldoende werkgeheugen. 

De processor is de i7 processor en deze is prima processor voor de programma’s die je zal gebruiken. Verder dan dat is de laptop 16 inch en heeft een Full HD resolutie waarop jij je programma’s op goede kwaliteit kunt gebruiken. 

De laptop is heel aangenaam voor als je niet veel onderweg bent en juist veel thuiswerkt. De formaat is 16 inch en alle componenten zijn prima voor de programma’s die je zal gebruiken. 

Specificaties:Acer Swift 3 SF316
Prijs1.105,-
Beeldscherm16inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorIntel core i7
Werkgeheugen16GB
Opslag1TB SSD (1000GB)
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur12 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb, Hdmi poort
Gewicht1.75 kg

Wat is belangrijk in een laptop voor muziek produceren?

Als je een laptop voor muziek produceren gaat kopen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Dit zijn belangrijke punten die handig zijn om te weten voor dat je een laptop koopt. 

Budget

Bij het kopen van een laptop voor muziek maken en produceren is het belangrijk om te kijken naar je budget. Je maximale budget is heel belangrijk omdat je niet teveel wilt uitgeven. 

Het is wel zo dat je rond de 700-1000 of meer moet uitgeven voor een laptop die geschikt is voor muziek produceren. 

Formaat

Verder hebben we de formaat van de laptop. Als je veel onderweg bent dan wil je zeker een 13 inch of 14 inch laptop. Deze zijn handig voor onderweg omdat de gewicht ervan vaak heel laag is. 

Als je niet veel onderweg bent en zelfs ook met een laptop wilt gaan gamen dan is een 15 inch of 17 inch laptops een goede keuze. Deze hebben grotere scherm waarbij je meer kunt zien en ook scherm split kan gebruiken. 

Processor

De processor van de laptop is ook heel belangrijk voor muziek produceren. Voor muziek produceren is het belangrijk dat de processor sterk genoeg is om de programma’s die je gaat gebruiken te kunnen draaien. 

Een processor voor muziekproducers moet tenminste een i5 processor zijn met 4 cores en een snelheid van 3 Ghz of hoger. Dit is heel belangrijk als je niet wilt dat je DAW programma’s crashen. 

Werkgeheugen 

Voor de werkgeheugen wil je tenminste 8GB ram hebben voor muziek producen. Het beste is het beter om 16GB ram te nemen voor producers en DJ’s omdat je meer taken tegelijk kan uitvoeren. 

Opslag

Voor opslag is het altijd belangrijk om een SSD te nemen. Een SSD opslag is heel belangrijk voor snelheid en data verkeer snelheid. Er zijn laptops die komen met een SSD en HDD combinatie en dit is handig als je grote bestanden gaat opslaan. Omdat muziekprojecten niet zo groot zijn is 256GB of 512GB vaak voldoende. 

Besturingssysteem

De besturingssysteem van een muziek producer of DJ’s laptop is Windows of MacOs. Deze zijn de beste besturingssysteem die je de vrijheid geven om je favoriete DAW’s programma’s te installeren en te gebruiken zonder enige verbod. 

Populaire programma’s voor muziekproducers

Ableton Live

Een van de meest gebruikte DAW programma’s door producers is de Ableton Live. Deze programma is flexibel en komt met effecten, instrumentale geluiden en veel meer om je op weg te helpen met je projecten. 

Logic Pro X

Logic Pro X is de beste keuze voor Apple Macbook laptops. Dit is een zeer professionele programma’s die ook komt met effecten, instrumentele geluiden en veel meer top kwaliteit geluid voorbeelden om je beter te helpen. 

FL Studio

De laatste DAW programma is de FL Studio. Dit is een meer eenvoudige DAW programma die gebruikt wordt om video’s te snijden, plakken en mixen. Het is beginners friendly en handig voor als je met muziek producen wilt beginnen.

Wat is de betekenis van DAW?

Zo wat is de betekenis van DAW en waarom wordt deze term veel gebruikt door muziek producers en DJ’s. DAW staat voor Digital Audio Workstation en dit zijn de programma’s die muziek producers gebruiken om hun werk te verrichten.