Wat moet de beste gaming laptop voor Minecraft beschikken en hoe kan je voldoende mods draaien zonder lag.

Dit zijn allerlei vragen dat jij zeker zou hebben als een Minecraft speler.

Een laptop voor Minecraft is niet makkelijk te vinden en zeker als je voldoende mods wilt gebruiken.

De 5 beste laptops voor minecraft zijn:

  1. HP Victus 16
  2. Asus Vivobook Pro 16X
  3. Lenovo IdeaPad Gaming 3
  4. MSI Katana GF76
  5. Asus TUF Gaming F15

Je wilt niet dat je laptop heel langzaam gaat draaien. Dit kan makkelijk zorgen voor veel irritatie en dat je tijdens je Minecraft PVP gaat verliezen.

Met de hoeveelheid online servers die mods gebruiken is het verstandig om een laptop te nemen die deze aankunnen. 

Componenten zijn vaak niet duidelijk en geven niet aan of je wel of niet mods kunt draaien.

Natuurlijk krijg je van Minecraft een minimale vereiste componenten maar vaak zijn deze niet genoeg voor 60+ fps te krijgen met mods of shaders. 

5 Beste Laptops Voor Minecraft Gamers – Mods & Shaders

Minecraft is niet zo een makkelijk spel om te draaien wanneer het komt tot mods en shaders. 

Deze zijn heel zwaar op de meeste computers en zeker als je veel mods gaat gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat je een van de volgende laptops neemt om te kunnen minecraften. 

#1 – HP Victus 16 

Goede laptop voor Minecraft is de HP Victus 16. Dit is een 16 inch laptop dit best wel groot is zodat je goed je games kunt zien.

De laptop heeft een professionele look en is zeker handig voor als je elke dag naar school moet gaan. De laptop is 16 inch en kan wel zwaar zijn voor veel gebruikers maar als je veel thuis bent dan is het een prima laptop.

Beeldscherm (FHD)

De laptop heeft een Full HD resolutie wat heel ideaal is voor hoge FPS. Daarnaast is de verversingssnelheid van de laptop 144Hertz en is zeker ideal voor snelle beelden zoals in Minecraft Skywars en Dragon Ball Servers waarin je veel met PVPen.

Hoge verversingssnelheid geef jou een voorsprong op iedereen omdat jij de snelle beelden beter en sneller ziet dan andere gebruikers. Zeker handig om de nummer 1 player te worden tussen jou vrienden.

Verder heeft de beeldscherm een IPS paneel op de scherm wat weergeeft de kleuren zeer goed. Heel handig voor wanneer je perfecte kleuren wilt zien in Minecraft met Shaders aan en extra mods.

Processor (CPU)

De processor van de laptop is de Intel core i7 processor met 8 cores. Dankzij deze 8 cores kun je grote maps laden en ook hoge textures. De snelheid van deze 8 cores is 4.6Ghz en dit is ideaal om grote maps snel te laden en zeker als je shaders gebruikt die de textures van de game veranderen.

Het is een ideale processor voor zware taken en ook handig voor als je Youtube video’s wilt gaan maken en editen op Premiere Pro. Ook thumbnails kun je maken met Photoshop dankzij deze sterke processor die de meeste Adobe programma’s aankan.

Werkgeheugen (RAM)

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is prima voor elke taak die je maar wilt uitvoeren.

Games zoals Minecraft, Sims 4, GTA V en Apex gebruiken niet meer dan een aantal GB ram. Met 16GB ram kun je niet alleen gamen maar je kan ook andere programma’s gebruiken terwijl je game zoals Discord en YouTube.

Opslag (SSD)

De opslag van de laptop is 512GB en dat is meer dan genoeg voor Minecraft gamers. Het is wel handig voor als je andere programma’s gaat gebruiken.

Het is voldoende opslag voor verschillende projecten waaraan je zal werken. Je kan ook video’s gaan opnemen en bewerken voor je Youtube channel met deze laptop.

Videokaart (GPU)

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce RTX 3060 en deze heeft 6GB vram. Met deze hoeveelheid vram kun jij de meeste games op hoge instellingen spelen op Full HD wat heel handig is.

De videokaart is daarom ook ideaal voor Minecraft en shaders die zorgen dat de game er beter uitziet.

#2 – Asus Vivobook Pro 16X

Als jij een laptop wilt met een hogere resolutie waarop je Minecraft op kunt spelen met prima FPS dan is de Asus Vivobook Pro 16X een top keuze.

Beeldscherm (QHD)

Dit is een 16 inch laptop met een Quad HD resolutie waarin je Minecraft op hogere kwaliteit kunt beleven.

De resolutie van deze laptop is 2560 x 1600 pixels en dit is een QHD resolutie die meer pixels heeft dan Full HD.

De laptop beschikt ook over een verversingssnelheid van 120Hz. Dit is heel handig voor Minecraft als je snellere beelden beter wilt zien. Heel handig voor PVP mod servers, Skywars en Freerun.

Processor (CPU)

De processor van de laptop is de Intel core i5 en deze heeft een snelheid van 4.4Ghz. Zeker een prima processor voor Minecraft als je een aantal mods gaan gebruiken en heel zware shaders of mods.

Werkgeheugen (RAM)

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is altijd de beste keuze. Je kunt gamen en ook andere taken uitvoeren zonder dat de laptop traag van wordt.

Als een laptop voor Minecraft is dit een uitstekende hoeveelheid werkgeheugen. Ook andere programma’s zoals Photoshop of school programma’s zal je kunnen gebruiken met deze laptop.

Opslag (SSD)

De opslag van de laptop is ook prima en zeker ideaal voor deze laptop. De opslag is een SSD van 512GB en zoals de vorige laptop is dit prima voor de meeste taken die je zal uitvoeren op de laptop.

Videokaart (GPU)

De videokaart is de laatste component en ook heel belangrijk. Wanneer je Minecraft gaat draaien moet je 3D modellen renderen en alleen een videokaart kan dat.

Deze 3D modellen beschikken over textures en deze twee worden gerenderd door een videokaart en in dit geval is dat de RTX 3050 met 4GB vram.

Voor Minecraft is deze prima dankzij de 4GB vram maar als je veel mods wilt gebruiken kun je beter voor een sterkere videokaart gaan omdat dit QHD is.

Meer pixels betekent ook dat de videokaart harder moet werken om all de textures en 3D modellen te renderen en te weergeven op het scherm. Hogere resolutie = hogere kosten op de videokaart en lagere FPS.

#3 – Lenovo IdeaPad Gaming 3

Wanneer het komt tot prijs en kwaliteit voor Minecraft is de Lenovo IdeaPad Gaming 3 de beste keuze.

Dit is een gaming laptop onder de 1000 die ideaal is voor gamers die niet een te hoge budget hebben maar die wel top prestaties willen zien.

Ook deze laptop heeft een gaming design wat heel cool uitziet als je bij je vrienden bent. De toetsenbord beschikt over RGB verlichting wat heel belangrijk is als je s’ avond gaat gamen.

Beeldscherm (FHD)

De laptop is 15.6 inch en heeft een Full HD resolutie. De resolutie is 1920 x 1080 pixels en deze is ideaal voor kwaliteit en snelheid in Minecraft.

Als een laptop voor Minecraft wil je natuurlijk altijd snelheid en prestaties. De laptop heeft naast de Full HD resolutie ook 120Hz verversingssnelheid zodat je sneller kunt reageren in je games.

Kies deze laptop voor Minecraft als je perfecte kleuren wilt zien. Dankzij de IPS paneel kun jij de ware kleuren in je games zien. Deze zien er ook zeer goed uit en geven je een betere kwaliteit.

Processor (CPU)

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 5. Deze processor is een hexa core processor dus het heeft 6 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.2Ghz en het is in sommige dingen zelfs beter dan de intel core i5.

Het is zeker handig voor Minecraft gamers dankzij de hoeveelheid cores en de snelheid ervan. Grote maps en veel objecten van je mods zullen niet te erg zijn voor deze processor.

Werkgeheugen (RAM)

De ram van de laptop is 16GB en dit is voldoende voor games. Ook voor Minecraft is dit meer dan voldoende en ideaal als je ook met je vrienden wilt praten via Discord en muziek wilt luisteren op Spotify.

Als je de laptop gaat gebruiken voor andere dingen naast gamen in Minecraft dan zal de werkgeheugen heel handig zijn. Dit komt omdat werkgeheugen heel goed is voor multitasken.

Opslag (SSD)

De opslag van de laptop is ook een SSD van 512GB. Dit zal je genoeg ruimte geven om Minecraft en mods te downloaden en ook andere belangrijke games en programma’s.

Prima opslag voor je belangrijke dingen en zeker ook als je school opdrachten en projecten moet opslaan.

Videokaart (GPU)

De videokaart van de laptop is de Nvidia RTX 3050. Dit is een van de nieuwe videokaarten in de markt en deze beschikt over 4GB vram waarmee je de nieuwste games op gemiddelde instellingen kunt spelen.

Het is een prima videokaart voor Minecraft en zeker als je niet extreem veel mods gaat gebruiken. Voor 1-5 mods is dit een prima videokaart en ook voor een shader die niet te complex is.

# 4 – MSI Katana GF76

Wanneer jij een laptop voor Minecraft wilt waarmee je shaders en mods tegelijker tijd wilt draaien dan is de MSI Katana GF76 de keuze.

Dit is een 17 inch gaming laptop waarmee je bijna elke game op hoge instellingen kunt spelen zonder probleem.

De laptop heeft een formaat van 17.3 inch wat de grootste formaat is op dit moment op de markt.

Dit is een grote en zware laptop en daarom is het vaak verstandig om deze te kopen als je veel thuis gaat gamen.

Beeldscherm (FHD)

De beeldscherm van de laptop is 17.3 inch en heeft een Full HD resolutie waarop jij de meeste games op kunt draaien.

De resolutie is 1920 x 1080 pixels en deze is de meest gekozen resolutie door gamers die hoge FPS en hoge kwaliteit willen.

Naast de resolutie heeft de beeldscherm ook 144Hz verversingssnelheid en een IPS paneel waarmee je snelle beelden beter ziet en ook de ware kleuren in je games.

Processor (CPU)

De processor van de laptop is de Intel core i7 processor. Deze processor heeft 8 cores dus het is een Octa core processor. Deze cores draaien op een snelheid van 4.7Ghz wat heel snel is en handig voor Minecraft shaders en zware mods.

Natuurlijk kan je ook andere zware applicaties draaien zoals Adobe programma’s, Andere games en zware programma’s.

Werkgeheugen (RAM)

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit geef je de ruimte om naast Minecraft ook muziek te luisteren en met je vrienden te praten via Discord.

Met 16GB ram kun jij makkelijker multitasken en veel andere dingen doen naast je games. Heel handig voor wanneer je dingen wilt opzoeken terwijl je ziet te gamen en met je vrienden zit te praten.

Opslag (SSD)

De opslag van de laptop is een SSD van 1000 GB wat veel meer is dan de andere laptops in de lijst. Dit is de duurste en sterkste laptop op de lijst en komt ook met meer ruimte voor je games.

Met 1000GB wat ook 1TB wordt genoemd, kun jij voldoende games, projecten en video’s opslaan. Je kan ook je gameplay opnemen, bewerk en uploaden naar YouTube als je dat wenst.

Begin die YouTube carrière die je altijd al wilde beginnen met deze uitstekende pro gamer laptop.

Videokaart (GPU)

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce RTX 3070 Max-Q en deze heeft een vram van 8GB. Dit is een uitstekende videokaart en het is ideaal voor gamers die alle games op hoge instellingen willen draaien.

Met deze videokaart speel je niet alleen Minecraft op top prestaties maar ook andere games zoals Sims 4, GTA V, Apex Legends en veel andere games.

#5 – Asus TUF Gaming F15

Voor jongeren die een goedkope gaming laptop willen voor Minecraft is de Asus Tuf Gaming F15 prima.

Deze laptop kost rond de 800 euro en is uitstekend voor de prijs. Deze komt met hoge refresh rate, verlichting bij toetsenbord en sterke componenten om Minecraft te draaien en andere games.

Beeldscherm (FHD)

De beeldscherm van deze geweldige laptop is 15.6 inch. De resolutie van de beeldscherm is Full HD en dit is een 1920 x 1080 pixels resolutie.

Naast de resolutie heeft de laptop ook een hoge verversingssnelheid van 144Hz. Dit is een die je niet vaak ziet op laptops onder de 1000 euro wat heel indrukwekkend is.

Maar niet alleen dat, de laptop komt ook met ingebouwde G-sync functie zodat je FPS in games altijd hoog genoeg blijven. Het zorgt ervoor dat je beeldscherm en videokaart sneller beelden laten zien en beter communiceren zodat je geen stutter of frame lag ziet.

Processor (CPU)

De processor op deze laptop voor Minecraft is de intel core i5 processor. Deze heeft 4 cores en deze draaien op een best wel hoge snelheid van 4.5Ghz.

Het is een prima processor voor Minecraft maar niet als je veel mods gaat gebruiken. Het kan namelijk zorgen voor een beetje vertraging als je dat doet.

Werkgeheugen (RAM)

De werkgeheugen van de laptop is ook prima en dat is 8GB. Met 8GB ram kun jij voldoende multitasken en ook Minecraft spelen.

Denk er wel aan dat je niet teveel browser tabs open kan hebben als je zit te spelen omdat je dan gaat laggen.

Zorgt ervoor dat je zo min mogelijk dingen open hebt als je gaat Minecraft spelen met shaders of mods.

Videokaart (GPU)

De videokaart van deze budget gaming laptop voor Minecraft is de GTX 1650. Deze heeft 4GB vram maar heeft wel een wat lagere snelheid vergeleken met de RTX videokaarten.

Het is nog best wel een prima videokaart waarmee je voldoende games op kunt spelen. Maar verwacht niet dat je de nieuwste games op hoge instellingen zal spelen, gemiddelde instellingen of lager voor 60+ FPS.

Opslag (SSD)

De opslag van de laptop is ook wel een SSD en deze heeft 512GB in zich. Het is een prima opslag capaciteit en is voldoende voor beginnende gamers die niet teveel games nodig hebben om zich te vermaken.

Laptop voor Minecraft benodigdheden

We starten eerst met de minimale benodigdheden volgens verschillende sources op Google. Deze geven aan wat de minimale requirements zijn voor Minecraft om deze te kunnen starten.

De minimale benodigdheden voor Minecraft:

Volgens gamertweak.com zijn de volgende componenten de minimale benodigdheden om Minecraft te draaien. 

Processor (CPU)

Volgens gaming websites zoals gamertweak.com is de Intel core i3-3210 3.2GHz of AMD A8-7600 APU 3.1Ghz de minimale benodigde processor.

Met deze processor kun je Minecraft draaien en spelen maar dat zal zijn op zeer lage FPS. Dit is wel prima als je de spel alleen wilt spelen en zonder shaders en mods op lage instellingen wilt gamen.

Werkgeheugen (RAM)

De minimale werkgeheugen voor minecraft is 4GB of hoger. 4GB is gewoon te laag op dit moment en zelfs als je Minecraft erop kunt draaien zal je lag krijgen omdat je windows zelf ook van deze werkgeuhen moet gebruiken.

Videokaart (GPU)

De videokaart dat ze geven aan als laagste om de game te draaien zijn de Intel HD Graphics 400 / AMD Radeon R5 Series with OpenGL 4.4.

Zelf vind ik dat deze videokaarten gewoon te oud zijn en je zal maar niet prima erop Minecraft kunnen spelen.

Een van de nieuwe videokaarten zullen beter presteren. Deze zullen ook je beter helpen met andere games zoals Sims 4 en programma’s zoals Photoshop.

Opslag (SSD)

2GB voor de game maar meer voor mods & Shaders. De meeste laptops komen nu met 256GB SSD of hoger en dit is prima voor de meeste gebruikers.

Kijk even daarom goed als je de laptop wilt gebruiken voor andere taken die meer opslag nodig hebben.

Laptop voor Minecraft - Lag is niet wat je wilt en daarom kies je niet voor minimale benodigdheden
Dit is niet wat je wilt hebben als je Minecraft zit te spelen – Laptop voor Minecraft die niet sterk zijn en laag FPS hebben.

Ook zegt gamertweak.com dat je Java & Windows 10 moet hebben om Minecraft te kunnen draaien met betere prestaties.

Maar ja, deze componenten zijn alleen bedoeld voor als je gaat gamen op de echte minimum. 

Je zal laggen en vertraging hebben in je games en je zal zeker niet vaak winnen door de lag. 

Dit komt omdat minimale requirements worden alleen aangegeven om de game te starten. Vaak krijg je met deze veel lag en vertraging waardoor je geen game plezier zal hebben. 

Benodigdheden die wij aanraden:

Beeldscherm

is een van de dingen dat veel gamers niet naar kijken. Jammer genoeg is hier een van de belangrijkste punten. 

Als jij een laptop neemt met een verkeerde op te grote scherm en resolutie, zal je snel laggen. Het is daarom verstandig om een laptop te nemen met Full HD resolutie.

Naast de resolutie wil je gaan voor een laptop met het liefst 120Hz of hoger voor competitive gameplay zoals PVP en skywars. 

Hogere verversingssnelheid zorgt dat je sneller kunt reageren op tegenstanders en ze sneller kunt verslaan. 

Als je juist met vrienden mods wilt spelen voor adventure dan is de verversingssnelheid niet zo belangrijk. Het is alleen heel goed voor competitieve gamers die veel van PVP houden. 

Processor (CPU)

Intel core i5 of een AMD Ryzen 5 met 3Ghz snelheid of hoger. Een I7 of Ryzen 7 zijn beter als je heel veel mods en shaders wilt gebruiken. 

Videokaart (GPU)

Als je mods en shaders wilt gaan gebruiken in Minecraft dan wil je een dedicated videokaart. Een videokaart zoals de AMD RX 5700 of de RTX 3060 zijn geweldig voor mods en shaders op Minecraft. 

werkgeheugen (RAM)

De werkgeheugen dat je wilt hebben voor Minecraft is 8GB minimum. Dit is als je mods en shaders wilt gebruiken wil je zeker 8GB of 16GB ram geheugen. 

Opslag (SSD)

Voor een laptop voor Minecraft wil je tenminste 256GB SSD hebben. Een SSD is altijd beter dan een HDD dankzij de snelheid ervan. 

Sterkere laptops voor Minecraft - betere prestaties met shaders en mods. Hoge kwaliteit en veel meer.
Draai minecraft smooth en zonder lag met deze volgende laptops – Shaders + Mods

Minecraft voor laptop kopen

Z0 waar kan je Minecraft kopen en welke is de betere keuze voor als je mods wilt gebruiken en shaders.

Wanneer je Minecraft gaat kopen voor je laptop dan raden we aan om de Java edition Minecraft te kopen.

Deze heeft namelijk meer mods, betere graphics en meer servers beschikbaar om veel meer plezier te hebben met je vrienden.

De Java versie kost ook minder dan de windows 10 minecraft en is beter in het algemeen.

De Minecraft java versie kun jij kopen via website als G2A waarin de prijs heel goedkoop is ok je kan het kopen via Minecraft.net.

Laptop stickers van Minecraft

Misschien wil je ook wat coole stickers van Minecraft op je laptop. Stickers zijn wat geven je laptop dat extra smaak en dat extra personaliteit die bij je hoort.

Deze stickers van Minecraft zijn geweldig want je krijg 50 stuks die je kunt gebruiken voor je laptop en voor andere spullen thuis.

Dit zijn zeer unique stickers en beschikken ook over de meeste charachters in Minecraft. Denk aan de wolfs, creeps, Varkens, Minecraft logo, Steve, Slanderman en veel andere.