Beste laptop voor fotografen en fotobewerking in photoshop

Als een fotograaf zijn er een aantal dingen die zeer cruciaal voor je zijn.  Je camera moet goede foto kunnen maken en deze wil je zeker ook nog mooier kunnen maken door ze te bewerken.

Het is dus heel belangrijk dat je over een uitstekende laptop beschikt die dit waar kan maken. Een laptop waarop je uitstekende foto’s kunt bewerken.

Ik heb een lijst met de beste laptops voor fotobewerking samengesteld voor fotografen waaruit ze kunnen kiezen. Deze laptops zijn uitstekend om Photoshop te gebruiken en om moeiteloos Photoshop te gebruiken.

Het is niet zo dat elke laptop geschikt is om photoshop te draaien. Om photoshop te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je een laptop hebt die zeer sterk.

Je wilt niet een laptop die vast zal lopen als je bezig bent met een project. Dit kan veel problemen zorgen en zelfs je projecten kwijt raken waardoor je helemaal opnieuw zal moeten beginnen en dat wil je zeker niet.

Als  je goed photoshop wilt gaan gebruiken zal je een laptop moeten gebruiken met een i5 of i7 processor die sterk genoeg zijn om foto’s sneller te renderen. Hoe sneller een laptop is hoe sneller jij aan je projecten kan werken en ook effecten kan toepassen zonder dat de laptop vast loopt.

Dit is de reden dat een goede laptop belangrijk is voor je als fotograaf. Het is beter om genoeg uit te geven voor een laptop die het werk perfect doet dan een laptop die het werk okey doet en dat je later opnieuw een moet kopen waardoor je zelfs nog meer zal uitgeven.

Belangrijke dingen om op te letten

Als alleen de processor het werk zou doen dan zou het heel gemakkelijk zijn om een  laptop te kiezen. Er zijn vele meer punten waar je moet kijken als je echt het beste uit een laptop wilt halen en ook de perfecte laptop wilt kiezen.

Naast de processor is het heel handig dat je naar de schijf kijk van de laptop. Tegenwoordig wordt er gemaakt gebruikt van de SSD (Solid State Drive) schijf omdat deze supersnel is en ook sneller dan de HDD. Maar omdat het sneller is zal je wel meer uit moeten geven voor zelfs minder opslagruimte.

Daarom is het belangrijk dat je een laptop kies die beide beschikt waardoor je snelheid zal hebben en ook genoeg opslagruimte om je projecten op te slaan.

Bij veel fotografen heeft MacBook merkt een voorkeur en dat is niet zonder een reden. De MacBook laptops hebben uitstekende componenten en ontzettend mooie beelden waardoor elke fotograaf zijn werk goed kan doen. Maar er zijn ook nog andere laptops die dit goed kunnen doen en deze ga ik nu met u bespreken.

1. Apple MacBook Pro 13” Touch Bar (2018)

Top

De Apple MacBook Pro 13” Touch Bar is de meest gekozen laptop door fotografen. Dit komt omdat de laptop over alles beschikt dat je nodig zal hebben om foto’s te bewerken.

Daarnaast heeft de laptop een ontzettend mooie en professionele design waardoor je altijd als een professional bij andere overkomt.

De MacBook Pro is een 13.3 inch laptop met een resolutie van 2560 x 1600 p. Dit is een 2k Beeldscherm die een Retina scherpte en IPS paneel heeft waardoor je alles super goed kunt zien en ook de ware kleuren kunt bekijken van een foto.

Dit is zeer handig omdat als fotograaf wil je de ware kleuren van een foto kunnen zien om deze ook goed te kunnen bewerken zonder enige fout.

Daarnaast heeft deze laptop een Dual core Intel core i5 processor met een supersnelle kloksnelheid van 2300 MHz en een Turbo Frequency van 3800 Mhz heeft. De cache van deze processor is 4MB en is dubbel dan velen andere laptops.

Verder gaan we het hebben over de werkgeheugen van deze MacBook Pro. Als de beste laptop voor fotografen en fotobewerking in Photoshop beschikt deze laptop over 8 GB werkgeheugen en dit is genoeg voor als je alleen foto’s wilt gaan bewerken.

De opslag van de laptop is een SSD en deze beschikt over 512 GB. Dit is meer dan genoeg om bestanden op te slaan projecten en ook programma’s.

De Touchbar is ook ontzettend handig want zo kun je ook sneller multimedia knoppen kan bereiken en ook de verlichting van de beeldscherm.

2. Apple MacBook Pro 15

voorkant Apple MacBook Pro Retina 15,4'' 256 GB

De Apple MacBook Pro 15  is een 15,4 inch laptop met een resolutie van 2880 x 1800p. De beeldscherm heeft een IPS paneel en een scherpe Retina scherpte.

Zelf vind ik deze MacBook geweldig dankzij de Hexa core intel i7 processor met een snelheid van 2200 MHz en een turbo Frequency van 4100 MHz. De cache van deze processor is 9 MB en is ontzettend veel vergelijken met andere laptops.

De werkgeheugen in deze Apple MacBook Pro 15 is zeker goed voor Fotobewerking in Photoshop.

De werkgeheugen is 16 GB DDR3. 8GB is wel wat vele gebruiken maar als je 16GB beschikt zul je je geen zorgen hoeven te maken voor als je meerdere taken tegelijk wil uitvoeren naast Photoshop.

Tenslotte is de SSD schijf zeker handig om je bestanden op te slaan. Je krijgt bij deze laptop 256 GB en dat is meer dan genoeg voor fotobewerking. Naast de SSD kun je ook een externe schijf gebruiken als je meer ruimte wilt.

Zelf vind ik dit de beste MacBook op dit moment omdat de componenten zo ontzettend goed zijn zelfs voor videobewerking.

3. Dell XPS 15

voorkant XPS 15 CNX95603

De Ultieme laptop voor fotografen en fotobewerking in Photoshop is de Dell XPS 15. Dit is de meest gekozen laptop voor zakelijk gebruik.

Als je niet wilt veranderen van Windows naar Mac omdat je Windows prettiger vind en je wilt ook af en toe games spelen dan is deze laptop je beste keus.

Deze 15.6 inch laptop is de beste Windows laptop die er is. De 15 is de laptop dat ik zelf zou kiezen als ik een Windows laptop zou moeten kiezen.

De resolutie van de laptop is 1920 x 1080p en dit is best wel het meest gebruikte resolutie op dit moment. De beeldscherm heeft een IPS paneel en zoals eerder verteld is dit je beste keus als fotograaf.

Deze uitstekende laptop voor fotografen en fotobewerking in Photoshop beschikt over een hexa core(6) intel core i7 processor met een kloksnelheid van 2200 MHz en een Turbo frequency van 4100 MHZ. De cache in deze processor is 9 MB en dit is zeer goed vergelijken met andere laptops.

De ram van deze laptop zal je zeker helpen in photoshop om foto’s te bewerken omdat je meer dan genoeg krijgt. De ram van de laptop is 16 GB DDR4. DDR4 is super sneller dan de DDR3 en is de nieuwste in dit moment.

De opslag van deze laptop is 512GB SSD. de SSD schijven zijn super duur en het is zeker super handig dat je een SSD gebruikt omdat deze sneller met je data werkt.

Al met al als ik het geld zou hebben om de ultieme laptop te kopen om voor een lange tijd te kunnen werken dan zou het zeker deze zijn.

4. Microsoft Surface Book 2

voorkant Surface Book 2 - i5 - 8 GB - 256GB

De Microsoft Surface Book 2 is een kleine laptop met een 13.5 inch scherm en een IPS paneel die zorgt ervoor dat je in elke foto die je maar ook bewerkt de ware kleuren kunt zien.

De processor van deze laptop is ook goed voor fotobewerking. De dual Core Intel core i5 heeft een kloksnelheid 2600 MHz en een turbo Frequency 3500 MHz.

De ram is 8GB en is de gemiddelde benodigdheden voor photoshop. Daarnaast is de opslag 256 GB SSD. De SSD schijf is uitstekend voor snelheid. Ook start je laptop binnen enkele seconden dankzij de SSD schijf.

5. Dell XPS 13

voorkant XPS 13 9370 BNX37001

De Dell XPS 13 zeker handig voor fotografen die veel foto’s bewerken. Deze laptop beschikt over een 13.3 inch schermgrootte en een Intel core I5 processor die zeker het werk zal doen.

De Ram is 8GB en is genoeg voor als je foto’s wilt gaan bewerken. De Opslagcapaciteit is wel een voordeel bij deze laptop omdat het 256 GB SSD is. De SSD schijven zorgen voor dat de laptop binnen 15 seconden opstart en dan je ook sneller aan de slag kunt gaan.

6. Lenovo Yoga 520

voorkant Yoga 520-14IKBR 81C80065MH

De Lenovo Yoga 520 is een 14 inch 2 in 1 laptop die zeer krachtig is voor fotobewerking in photoshop.

Dankzij de intel core i5 processor kun je zonder enige zorgen je foto’s bewerken en dit is super handig omdat je dan niet veel hoeft te wachten voor als je je foto’s zit te renderen.

De ram is 8 GB en de opslagcapaciteit is 256GB SSD. deze ram is zeer genoeg om foto’s te bewerken en de opslagcapaciteit is meer dan genoeg om je projecten op te slaan. De SSD schijf zorgt ervoor dat de laptop ook sneller opstart.

7. Acer Aspire 5 A515-51G

voorkant Aspire 5 A515-51G-55SC

De Acer Aspire 5 A515 is een uitstekende 15.6 inch laptop met een uitstekende processor die geschikt is voor fotobewerking.

De ram van deze laptop is 8 GB en dit is de gevraagde benodigdheden voor als je foto wilt gaan bewerken.

De opslagcapaciteit is 256GB SSD. de SSD schijf is zeer handig omdat de laptop in 15 seconden zal opstarten en zodat je ook snel aan de slag kunt gaan op elke moment dat je maar wilt.

8. Asus ZenBook UX430UA

voorkant ZenBook UX430UA-GV002T

De Asus ZenBook UX430UA een zeer geschikte laptop voor fotografen en fotobewerking in photoshop.

De laptop is een 14 inch laptop met een full hd scherpte. Dit is zeer handig omdat de laptop klein is waardoor je hem makkelijk kan vervoeren en de resolutie is 1920 x 1080p die door bijna iedereen wordt gebruikt. De IPS paneel van deze beeldscherm is de belangrijkste deel voor als je foto wilt gaan bewerken met deze laptop.

De laptop is zeer snel dankzij de Dual core Intel core i5 processor met een kloksnelheid van 2500 MHz en een turbo Frequency 3100 MHz.

De geheugen van deze laptop is 8 GB DDR4. Het is super handig dat de ram DDR4 is omdat deze sneller is dan de DDR3.

De opslag van deze laptop is SSD. deze SSD beschikt over 256 GB opslagcapaciteit die je zeker nodig zal hebben om je projecten op te slaan. Daarnaast dankzij de SSD start de laptop binnen 15 seconden. Hierdoor zul je sneller aan de slag gaan en hoef je niet te wachten op lange opstarttijd.

9. HP 15-bs190nd

voorkant 15-bs190nd

De HP 15-bs190nd is een van de goedkoopste laptops voor fotobewerking. De laptop beschikt over een schermgrootte van 15,6 inch met een Full-HD beeldscherm en een resolutie van 1920 x 1080p. Een minpunt aan deze laptop is dat de beeldscherm beschikt over een TN paneel.

De processor van deze laptop is de Quad core Intel core i5 processor met een kloksnelheid is 1600 MHz en een turbo Frequency 3400 MHz.

De werkgeheugen van deze laptop is 8 GB DDR4. De DDR4 is sneller dan de DDR3 ram geheugen.  

Tenslotte ga ik het hebben over de opslagruimte van de laptop. Deze laptop heeft een SSD schijf met 128 GB. 128 GB is genoeg voor als je alleen foto’s wilt gaan opslaan en projecten.

Maar als je meer bestanden wilt opslaan en veel programma’s wilt gaan gebruiken zul je wel meer opslagcapaciteit nodig hebben. Voor dit is een externe harde schijf je beste keus als je deze laptop kies.  

10. Lenovo Ideapad 520

voorkant Ideapad 520-15IKBR 81BF008MMH

Als laatste hebben we de Lenovo Ideapad 520. Dit is een 15.6 inch laptop die beschikt over een Full-HD beeldscherm met een IPS paneel waarmee jij je projecten goed kunt uitvoeren.

De laptop is zeer snel en het heeft een Quad core Intel core i5 processor met een kloksnelheid van 1600 MHz en een Turbo Frequency van 3400 MHz. De cache van deze processor is 6 MB en is meer dan bij andere laptops.

De geheugen is deze laptop is ook zeer genoeg voor fotobewerking in photoshop. De 8 GB werkgeheugen zijn zeer snel omdat deze DDR4 sneller is dan de DDR3.

Verder is de opslagcapaciteit van de laptop heel goed. De 256GB SSD capaciteit is zeer handig voor als je projecten wilt opslaan omdat de SSD sneller omgaat met data van de schijf en start ook sneller op.

Dit waren de top 10 beste laptops voor fotografen en fotobewerking in photoshop. Als je meer laptops wil bekijken kun je op bol.com de beste laptops bekijken.

One Response

  1. Stefan April 23, 2019