Als fotograaf wil je graag een uitstekende laptop waarmee je je foto’s kunt bewerken en mooier maken. Een laptop is zeer belangrijk maar je kunt niet zomaar een laptop gebruiken voor dit.

Tijdens deze artikel zal ik je vertellen welke laptop ik vind dat je beste keuzes zijn om je foto’s het beste te kunnen bewerken.

Een laptop voor fotobewerking moet beschikken over goede componenten die het werk kunnen maken. De processor moet zeer snel zijn, opslagruimte en snelheid is belangrijk en de meest belangrijke is de beeldscherm.

De beeldscherm van een fotobewerking laptop moet zeer tot perfect zijn zodat jij de ware kleuren van de foto’s goed kunt zien. Dit is ontzettend handig omdat de kleuren bij een foto het meest belangrijke is.

Daarom zal ik tijdens deze artikel de top 5 laptops voor fotobewerking bespreken waardoor je zelf kan zien welke componenten de beste zijn voor fotobewerking en waar je moet opletten. Bekijk hier welke componenten nodig zijn voor fotobewerking.

Top 5 Laptops voor fotobewerking

1. Apple MacBook Pro 13

voorkant MacBook Pro 13'' MPXT2N/A Space Gray

De Apple Macbook Pro 13 is een van de meest gekozen laptop voor fotobewerking. Deze Macbook Pro 13 beschikt over een schermgrootte van 13.3 inch waardoor het super makkelijk is om te vervoeren.

De beeldscherm beschikt over een Retina scherpte en een resolutie 2560 x 1600 p. Deze beeldscherm beschikt over een IPS paneel en is super goed voor als je foto’s wilt gaan bewerken omdat de kleurweergave op een ips paneel ontzettend beter is dan op andere panelen.

De intel core i5 processor van deze Macbook maken het ideaal om foto te bewerken door de kloksnelheid van 2300 MHz en de turbo Frequency van 3600 MHz.

De geheugen van deze laptop is 8 GB en dit is zeer genoeg om foto’s te bewerken. Om photoshop te kunnen draaien is het handig dat je genoeg werkgeheugen beschikt

De SSD opslagruimte is 256 GB en is zeer handig om je projecten op te slaan. De SSD is super snel en dankzij de SSD start de laptop ook binnen 15 seconden waardoor je sneller aan de slag kunt gaan.

2. Lenovo Yoga 520-14IKBR

voorkant Yoga 520-14IKBR 81C80065MH

De Lenovo Yoga 520 is een 14 inch laptop met een Full HD beeldscherm en een resolutie van 1920 x 1080p. Omdat de laptop klein is, is het makkelijk om deze overal mee te nemen.

De IPS paneel van deze laptop zal ervoor zorgen dat je de echte kleuren van elk foto’s zal kunnen zien waardoor je altijd perfect je foto’s zal kunnen bewerken zonder enige zorgen.

Deze laptop is ontzettend goed dankzij de Quad core Intel core i5 die een kloksnelheid heeft van 1600 MHz en een Turbo Frequency 3400 MHz.

De Ram geheugen in deze laptop is 8 GB en deze is DDR4. De DDR4 ram is sneller dan de DDR3 ram geheugen.

De opslag van dit laptop is 256GB van type SSD. De SSD zorgt ervoor dat de laptop sneller opstart. Daarnaast verwerk de SSD de data sneller dan een hdd.

3. Acer Aspire 5 A515-51G

Afbeeldingsresultaat voor Acer Aspire 5 A515-51G

De Acer Aspire 5 A515-51G is een 15.6 inch full hd laptop voor fotobewerking met een IPS paneel waarmee je elke werkstuk waar kunt maken. De IPS paneel zorgt ervoor dat je de kleuren op elke foto’s perfect kunt zien zodat je deze ook goed kunt bewerken.

Naast de beeldscherm is de processor ook een belangrijke punt voor fotobewerking. Hoe sneller de processor hoe beter het rendering en hoe soepel je programma’s zullen draaien.

Deze laptop voor fotobewerking beschikt over een Quad core Intel core i5 processor die zeer snel is en die 6 MB cache beschikt.

De ram is ook ontzettend belangrijk want hoe meer ram hoe meer je tegelijk kunt doen. De laptop heeft 8 GB die zeer genoeg is voor fotobewerking en internetten.

De opslag is 256 GB SSD. Een ssd schijf is super snel vergeleken met andere schijven. Deze zorgt ook dan data aan de computer/laptop sneller wordt gegeven waardoor alles sneller gaat.

4. Asus ZenBook UX534FTC

Asus ZenBook UX534FTC-AA052T Main Image

De Asus ZenBook UX534FTC Een uitstekende laptop die door velen wordt gekozen omdat het klein is en makkelijk te dragen is.

Deze 14 inch laptop heeft een full hd resolutie van 1920 x 1080p waarmee je alles op full hd kunt zien. Daarnaast heeft de laptop een IPS paneel die zorgt dat je kleuren beter kunt zien dan andere panelen.

De processor in deze laptop is ook een snelle processor. Deze Dual core Intel core i5 processor heeft een super snelheid die zeer goed is om foto’s te bewerken.

De geheugen is 8GB en is de gemiddelde dat je nodig hebt om foto’s te bewerken in photoshop of iets dergelijk.  

De SSD opslag van 256 GB is geweldig om bestanden op te slaan zoals foto’s die je hebt bewerkt.

5. HP Pavilion 15

voorkant Pavilion 15-ck093nd

De HP Pavilion 15 is een 15.6 inch laptop met een full scherpte beeldscherm. De schermtype van deze laptop is IPS paneel. De IPS paneel is je beste keus wanneer het komt tot video of fotobewerking.

De laptop heeft een uitstekende processor die zeer goed is voor fotobewerking. De Quad core intel core i5 heeft een kloksnelheid van 1600 MHz. Deze processor is zeer goed om foto’s te bewerken en kan ook gebruikt worden voor kleine videobewerking.

De werkgeheugen van de laptop is 8GB DDR4. Deze 8GB zijn zeer belangrijk wanneer het komt als je veel foto’s tegelijk wilt gaan bewerken. Hoe meer ram je hebt hoe meer taken en programma’s je tegelijk kunt doen.

De SSD opslag van deze laptop is 128 en de HDD is 1TB. Deze zorgen dat je meer dan genoeg ruimte hebt waardoor je ontzettend veel bestanden kunt opslaan naast je foto’s.

 

Categorized in:

Tagged in: