Het kiezen van een laptop voor Adobe Lightroom is niet zo bijzonder. Maar er zijn veel gebruikers die niet weten welke laptop ze precies nodig zullen hebben.

Een high-end videokaart is niet nodig bij een laptop, laptops met grote en snelle harde schijven en geheugen zijn deze laatste tijd al een standaard geworden.

Het kan wel een probleem worden als je over een aantal jaren weer een laptop moet kopen omdat welke je nu koopt niet sterk genoeg is.

Voor deze artikel heb ik de beste laptop voor fotobewerking in Lightroom gekozen die ook lang zullen duren. Voor elk van deze laptop zullen we de geweldige punten van elk laptop bespreken en de minpunten.  

Daarnaast zullen we goed kijken naar het budget zodat iedereen de kans krijgt om een goede laptop te kiezen voor fotobewerking in Lightroom en die misschien ook voor photoshop gebruikt kunnen worden.

Beste laptop voor fotobewerking in Lightroom

Als je graag de beste laptop voor fotobewerking in lightroom wilt weten dan zal ik tijdens deze artikel 5 laptops bespreken die hiervoor ontzettend goed zijn.

1. HP Pavilion 15

De HP Pavilion 15 is een excellente laptop voor fotobewerking in Lightroom. De processor van deze laptop is uitstekende en supersnel. Daarnaast is de beeldscherm van goede kwaliteit en beschikt over alles wat je nodig zult hebben om je foto’s te bewerken en de kleuren ook op perfecte kwaliteit te kunnen bekijken.

HP Pavilion 15 - Beste all around laptop voor fotobewerking in Lightroom en Photoshop
Beste all around laptop voor fotobewerking in Lightroom

De IPS paneel van de beeldscherm beschikt over de functionaliteit om de ware kleuren van elke foto te laten zien.

De processor die je bij deze laptop kunt kiezen zijn de I5 en de i7 processor. Beide van deze processor zijn uitstekend maar de i7 zal je best wel beter doen dan de i5. De i7 processor beschikt over meer snelheid waardoor je foto’s zelfs nog sneller zal kunnen bewerken en renderen.

De ram en wat veel fotografen kiezen en dat is 8GB. Dit is best wel wat je nodig zal hebben om foto te bewerken. Maar als je meer taken wilt uitvoeren zoals meerdere foto’s tegelijk bewerken of foto’s zoeken naast je bewerking zal je wel soms meer nodig hebben.

2. Apple Macbook Pro 13(2020)

Apple MacBook Pro 13-inch M1 - Beste Macbook laptop voor fotobewerking in Lightroom en Photoshop
Beste Macbook Laptop voor fotobewerking en snelheid – Macbook Pro 13(2020)

De Macbook Pro 13 (2020) editie, de laptop die elke professionele designer wilt. Deze laptop is ideaal voor fotobewerking dankzij de sterke componenten, beeldkwaliteit die hoger is dan 4K resolutie en hoe eenvoudig het is ok te gebruiken.

Voor gebruikers die veel onderweg zijn is deze Apple Macbook Pro 13(2020) een ideale keuze. Wat de laptop wel wat minder goed maakt is de kleine beeldscherm van 13 inch.

Het is wel zo dat je de laptop kunt gebruiken met een monitor voor fotobewerking. Maar ja, niet iedereen wilt een extra monitor gaan kopen als ze al een laptop hebben.

Daarom is het zo dat je deze laptop alleen zou kiezen als je veel moet reizen. Als je veel naar klanten moet gaan of als je continue naar werk moet reizen met je eigen laptop.

De Macbook Pro 13 beschikt over alles wat je nodig zal hebben voor fotobewerking in Lightroom. Denk aan snelheid dankzij de M1 Pro processor die uitstekend is voor bewerking en render snelheid. Verder is de beeldkwaliteit een van de beste en dat is Retina scherpte die zelfs beter is dan 4K beeldkwaliteit.

Natuurlijk is deze laptop prijzig en niet iedereen kan hem aanschaffen. Daarom kan je ook kijken naar de Macbook Air(2020) die ook best wel sterk is en komt ook met de M1 Pro processor. Maar voor de beste snelheid en kwaliteit is de Pro 13 de juiste keuze.

3. Lenovo IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5 - Windows laptop voor fotobewerking in Lightroom en Photoshop
Lenovo IdeaPad Flex 5 – Flexibele Windows laptop voor fotobewerking

Een andere uitstekende windows laptop voor fotobewerking in Lightroom is de Lenovo IdeaPad Flex 5. Deze laptop is heel flexibel en handig om te gebruiken als je houdt van laptops die als een tablet gebruikt kunnen worden.

Het is natuurlijk niet zo dat de laptop alleen goed is door zijn flexibiliteit. De componenten die het beschikt zijn net zo sterk als die van de andere top windows laptops voor fotobewerking.

De Lenovo IdeaPad Flex 5 zou zeker mijn favoriete keuze zijn voor fotobewerking in Lightroom dankzij de flexibiliteit, snelheid van de processor, 15 inch formaat, touchscreen en Nvidia videokaart die handig is voor renderen.

De opslag van de laptop is best wel goed en je krijgt een SSD met 512GB wat meer dan voldoende is voor fotobewerking. Hiermee kan je zeker naast je Lightroom en Adobe programma’s ook andere bestanden en projecten opslaan.

De videokaart is de Nvidia GeForce MX450 en deze heeft 2GB vram. Deze kan gebruikt worden voor het renderen van foto’s en video’s in programma’s als Lightroom, Photoshop en Premiere Pro.

4. HP Envy 17

HP Envy 17 (2020) - 17 inch laptop voor fotobewerking in Lightroom.
HP Pavilion 17 – 17 inch laptop voor fotobewerking in Lightroom

Wanneer je juist voor een grotere scherm van 17 inch wilt gaan voor fotobewerking in Lightroom of Photoshop dan is de HP Envy 17 de juiste keuze. Deze laptop komt met verschillende componenten waaruit je kunt kiezen en ze zijn ideaal voor fotobewerking en zelfs videobewerking.

De HP Envy 17 heeft een resolutie van Full HD en verder kun je de laptop zelf configureren zoals je deze wilt. Je kan dus zelf kiezen voor de processor van AMD Ryzen 5 tot Intel core i7 en de werkgeheugen van 8GB tot 16GB. Verder kan je ook beslissen als je wilt een verlichte toetsenbord of niet.

Het configureren van een laptop is zeker heel handig en deze laptop maakt dat mogelijk bij aankoop ervan. Verder dan dat is de laptop ideaal voor fotobewerking zonder een externe monitor omdat de beeldscherm 17 inch is.

Naast het configureren van de standaard componenten heb je ook een sterke videokaart voor fotobewerking en videobewerking. De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce MX450 met 2GB vram waardoor je sneller je projecten kunt renderen.

5. HP Envy x360

HP Envy x360 13 (2020) - Budget laptop voor fotobewerking in Lightroom
HP Envy x360 – Flexibele laptop voor fotobewerking voor laag budget

Een goedkope laptop voor fotobewerking in Lightroom is de HP Envy x360. Dit is een flexibele laptop met een 2 in 1 design die heel handig is voor fotobewerking op klein schaal.

De laptop komt met de essentiële componenten om erop foto’s te kunnen bewerken in Lightroom. Daarnaast beschikt het ook over een 15.6 inch grootte met een Full HD resolutie waarmee je alles goed kunt zien.

Verder beschikt de beeldscherm over touchscreen waardoor je makkelijk door alles kunt surfen. Met een IPS paneel kun je verder de ware kleuren zien op het scherm en dankzij de AMD Ryzen 5 en de 8GB ram kun je foto’s op Lightroom bewerken zonder enig probleem.

Goedkope laptop voor fotobewerking in Lightroom en Photoshop

Acer Aspire 5 15 (2020) - Goedkope laptop voor fotobewerking Lightroom
Goedkope laptop voor fotobewerking in Lightroom – Acer Aspire 5

De Acer Aspire 5 is een 15.6 inch full hd laptop voor fotobewerking met een IPS paneel waarmee je elke werkstuk waar kunt maken. De IPS paneel zorgt ervoor dat je de kleuren op elke foto’s perfect kunt zien zodat je deze ook goed kunt bewerken.

Naast de beeldscherm is de processor ook een belangrijke punt voor fotobewerking. Hoe sneller de processor hoe beter het rendering en hoe soepel je programma’s zullen draaien.

Deze laptop voor fotobewerking beschikt over een Quad core Intel core i5 processor die zeer snel is en die 6 MB cache beschikt.

De ram is ook ontzettend belangrijk want hoe meer ram hoe meer je tegelijk kunt doen. De laptop heeft 8 GB die zeer genoeg is voor fotobewerking en internetten.

De opslag is 256 GB SSD. Een SSD schijf is super snel vergeleken met andere schijven. Deze zorgt ook dan data aan de computer/laptop sneller wordt gegeven waardoor alles sneller gaat.

Categorized in:

Tagged in: