Beste laptop voor fotobewerking in Lightroom

Het kiezen van een laptop voor Adobe Lightroom is niet zo bijzonder. Maar er zijn veel gebruikers die niet weten welke laptop ze precies nodig zullen hebben.

Een high-end videokaart is niet nodig bij een laptop, laptops met grote en snelle harde schijven en geheugen zijn deze laatste tijd al een standaard maar het is wel een probleem als je over een paar maanden of jaren een nieuwe laptop moet kopen. Dus een laptop moet wel geupgrade kunnen worden voor in de toekomst of lang kunnen duren.

Voor deze artikel heb ik de beste laptop voor fotobewerking in lightroom gekozen die ook lang zullen duren. Voor elk van deze laptop zullen we de geweldige punten van elk laptop bespreken en de minpunten.  

Daarnaast zullen we goed kijken naar het budget zodat iedereen de kans krijgt om een goede laptop te kiezen voor fotobewerking in lightroom en die misschien ook voor photoshop gebruikt kunnen worden.

Beste laptop voor fotobewerking in Lightroom

Als je graag de beste laptop voor fotobewerking in lightroom wilt weten dan zal ik tijdens deze artikel 5 laptops bespreken die hiervoor ontzettend goed zijn.

1. HP Pavilion 15

linkerkant Pavilion 15-ck093nd

De HP Pavilion 15 is een excellente laptop voor fotobewerking in lightroom. De processor van deze laptop is uitstekende en supersnel. Daarnaast is de beeldscherm van goede kwaliteit en beschikt over alles wat je nodig zult hebben om je foto’s te bewerken en de kleuren ook op perfecte kwaliteit te kunnen bekijken.

De IPS paneel van de beeldscherm beschikt over de functionaliteit om de ware kleuren van elke foto te laten zien.

De processor die je bij deze laptop kunt kiezen zijn de I5 en de i7 processor. Beide van deze processor zijn uitstekend maar de i7 zal je best wel beter doen dan de i5. De i7 processor beschikt over meer snelheid waardoor je foto’s zelfs nog sneller zal kunnen bewerken en renderen.

De ram en wat veel fotografen kiezen en dat is 8GB. Dit is best wel wat je nodig zal hebben om foto te bewerken. Maar als je meer taken wilt doen zoals meerdere foto’s tegelijk bewerken of foto’s zoeken naast je bewerking zal je wel soms meer nodig hebben.

2. Pavilion 17

Front

De HP pavilion 17 is een laptop die bedoeld is voor bijna alles. Je kunt met deze laptop gamen, foto bewerken en kleine video bewerken.

De laptop is 17.3 inch en is voor sommige mensen wel even zwaar om mee te nemen. Maar als je een laptop voor fotobewerking in lightroom wilt zal deze wel een goede keus zijn. En daarnaast kun je ook nog gamen met deze laptop voor als je even een pauze wilt. Dit is zeer handig omdat je deze laptop voor meerdere dingen kan gebruiken dan fotobewerken.

De processor van de laptop is een i7 en deze is zeer snel. De ram is 16GB is zorgt ervoor dat je het werk in Lightroom kunt doen zonder enige probleem. Verder is de opslagruimte 1256 GB in HDD en SSD. Een SSD is zeer belangrijk wanneer je foto of video aan het bewerken bent omdat de data ook sneller gaat en daarnaast start de laptop ook sneller.

De videokaart van de laptop is niet zeer belangrijk wanneer het komt tot fotobewerking in lightroom maar het kan je wel helpen als je even een game wilt spelen. Dit laptop is een uitstekende keus voor als je foto’s wilt bewerken en ook spelletjes spelen af en toe.

3. Dell XPS 15

voorkant XPS 15 CNX95603

De Dell XPS 15 is volgens mij de beste laptop op dit moment. Deze laptop is net als een MacBook maar in een Windows. De laptop is klein en beschikt over alle nieuwe en beste  componenten die er nu zijn.

Deze Dell XPS 15 heeft een 15.6 inch beeldscherm met een IPS paneel waarmee je kleuren ontzettend goed kunt zien vergeleken met andere panelen.

De processor is een van de snelste die er is. De processor is de Quad core Intel core i7. Deze heeft een topsnelheid vergeleken met andere processors en is zeker goed voor fotobewerking in Lightroom, Photoshop en videobewerking als je dat nodig hebt.

De ram geheugen in deze laptop is van top kwaliteit en snelheid. De 16GB ram van de laptop zijn van type DDR4. Deze is de nieuwste ontwikkeld geheugen en is ontzettend sneller dan de oude DDR3.

Verder heeft deze laptop een SSD schijf met 512GB dat ontzettend veel is als een SSD. Ook de SSD is de nieuwste ontwikkeld schijf op dit moment en de snelste ter wereld. Op een normale schijf(HDD) zou je zelf 1 min of langer wachten voor je laptop om op te starten met een SSD gaat dat binnen 15 seconden.

(Deze laptop is de meest aangeraden laptop door iedereen naast de MacBook. Maar als een windows gebruiker zou ik liever deze kiezen en niet een MacBook.)

4.Asus ROG Strix 

Front

De Asus ROG Strix  is een 15.6 inch laptop die bedoeld is voor zeker alles. De componenten in deze coole laptop kunnen gebruikt worden voor alles wat je zou wensen.

Fotobewerking in lightroom kan zonder enige probleem door de Quad core intel core i7 processor. De snelheid van deze processor is op de top van elk andere en is zeker je beste keus.

De laptop heeft een perfecte hoeveelheid ram geheugen waardoor je veel taken tegelijk kan uitvoeren. De 16GB ram van deze laptop is DDR4 en is zeker sneller dan de DDR3. De DDR4 is de nieuwste ram type die er is.

Tenslotte is de opslag 256 GB SSD en 1TB HDD. De combinatie tussen beide is zeker heel verstandig. Je kan de SSD gebruiken om je huidige projecten op te slaan zodat deze ook sneller worden behandeld door de computer. Je projecten die klaar zijn kun je bewaren in je HDD omdat deze langzamer is maar groter.

Games kun je ook zeker spelen met de Nvidia GeForce GTX 1050 die deze laptop beschikt. Deze videokaart heeft 4GB VRAM die zeer handig is om bijna elke game te spelen.

5. Apple MacBook Pro 13” (2017)

voorkant Pro 15'' Retina (2015) 16/512GB - 2,5GHz

De Apple MacBook Pro 13 is een 15.4 inch laptop met een 2K beeldscherm en een IPS paneel waardoor het fotobewerking in Lightroom ontzettend gemakkelijk zult worden.

Verder is de processor supersnel waardoor je elke bewerking die je doet zonder enige moeite gaat. De Quad core intel core i7 is een van de beste op dit moment en kan van alles aan.

Deze laptop kan niet alleen maar gebruikt worden voor fotobewerking in lightroom maar je kunt ook videobewerken.

De ram is 16GB. 16GB ram is meer dan genoeg om het werk te kunnen doen. Het is wel fijn dat je meer hebt dan de aanbevolen omdat je dan meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren zonder enige vertraging. De Opslagcapaciteit is 512GB SSD en omdat het een SSD schijf is gaat deze sneller om met de data die in je laptop ziet.

Deze componenten maken deze Macbook pro een uitstekende keus niet alleen voor Lightroom maar ook voor Photoshop en videobewerking.

De redenen dat we voor mid tot high-end laptops hebben gekozen is omdat er op dit moment vele nieuwe componenten binnen komen en je zal met een low-end laptop niet ver komen en zal je opnieuw een laptop moeten kopen waardoor je zelfs nog meer zult uitgeven dan normaal.

Goedkope laptop voor fotobewerking in Lightroom en Photoshop

voorkant Aspire 5 A515-51G-55SC

De Acer Aspire 5 A515 is een van de goedkoopste laptop voor fotobewerking die er is.

De Acer Aspire 5 A515-51G is een 15.6 inch full hd laptop voor fotobewerking met een IPS paneel waarmee je elke werkstuk waar kunt maken. De IPS paneel zorgt ervoor dat je de kleuren op elke foto’s perfect kunt zien zodat je deze ook goed kunt bewerken.

Naast de beeldscherm is de processor ook een belangrijke punt voor fotobewerking. Hoe sneller de processor hoe beter het rendering en hoe soepel je programma’s zullen draaien.

Deze laptop voor fotobewerking beschikt over een Quad core Intel core i5 processor die zeer snel is en die 6 MB cache beschikt.

De ram is ook ontzettend belangrijk want hoe meer ram hoe meer je tegelijk kunt doen. De laptop heeft 8 GB die zeer genoeg is voor fotobewerking en internetten.

De opslag is 256 GB SSD. Een ssd schijf is super snel vergeleken met andere schijven. Deze zorgt ook dan data aan de computer/laptop sneller wordt gegeven waardoor alles sneller gaat.

1 gedachte over “Beste laptop voor fotobewerking in Lightroom”

  1. De Dell xps 15 is een van de beste laptops voor als je windows wilt gebruiken en niet mac. Je kan met deze laptop fotobewerken en videobewerken. Een uitstekende laptop voor zakelijk gebruik.

Reacties zijn gesloten.