Je laptop scherm schoonmaken dagelijks is heel belangrijk. Ik weet nog toen ik van een leraar te horen kreeg dat mijn laptop scherm heel vies was en dat ik die moest schoon maken, wat een vernedering. Maar ja het is natuurlijk wel te begrijpen dat een laptop scherm snel vies wordt dagelijks en nog als deze touchscreen is. 

In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe jij je laptop scherm schoon kan maken en ook hoe je deze dagelijks schoon kan houden. Dit is handig voor je macbooks, andere laptop schermen, telefoon en zelfs ook monitor als je een desktop bezit. 

Laptop scherm schoonmaken

Wanneer het komt tot je laptop scherm schoonmaken zijn er veel manieren hoe jij dit kan doen. Maar natuurlijk wil je dit op de veiligste manier doen zodat je laptop niet kapot gaat of wordt beschadigd omdat dit heel erg kan zijn. 

Hier zal ik je een aantal stappen geven hoe jij je macbook laptop of je laptop kunt schoonmaken en vlekken kunt weghalen. 

Laptop scherm schoonmaken – Stappenplan

 1. Start door je laptop uit te zetten
 2. Verwijder alle kabels van je laptop 
 3. Neem een microfiber doekje als je die hebt en begin de scherm te vegen 
 4. Als dit niet genoeg is en je hebt veel vlekken dan zal je wel een vloeistof moeten maken om je laptop schoon te maken
 5. Neem een kleine beker en doe 50% water en 50% azijn erin. 
 6. Neem een doekje en maak het vochtig, NIET nat maar vochtig. 
 7. Maak je laptop scherm ermee schoon en gebruik daarna de microfiber cloth om strepen weg te halen.
 8. Zorg dat er geen vloeistof naar de onderkant van je scherm gaat
 9. Je kan de vochtige doekje ook gebruiken voor de behuizing en de toetsenbord
 10. Finish daarna alles af met de microfiber cloth als je die hebt. 

Vlekken laptop scherm schoonmaken onderweg, school of werk

Een van de meest irritante dingen is om je laptop onderweg schoon te maken zoals op werk of op school. Meestal is een microfiber cloth niet genoeg omdat vlekken heel moeilijk zijn om weg te vegen zonder vloeistof. 

Het is daarom handig om een spray en microfiber cloth bij je te hebben om dit te doen. Met een goede spray kun je 1 tot 3 keer van afstand op je scherm spuiten en dan wegvegen om de scherm schoon te maken en krassen/vlekken weg te halen. 

Een zeer geweldige product die je kunt gebruiken om dit makkelijker te maken is de Screen cleaner 2 in 1 spray en microfiber cloth

Voor en na de screen cleaner 2 in 1

Deze product gebruik ik dagelijks om me laptop scherm schoon te houden. Met 1 tot 3 spuit om het scherm kan ik meteen die behuizing microfiber gebruiken om de vocht te vegen en de scherm net als nieuw schoon te maken. 

Het is wel belangrijk om te weten dat je van een beetje afstand de spray moet gebruiken omdat je geen druppels op je scherm wilt maar juist uitgebreide vocht. Deze kan je dan makkelijk na het spuiten vegen met de spray zelf omdat de behuizing is van microfiber gemaakt heel simpel en snel voor onderweg naar werk of school. 

Schoonmaakmiddel voor scherm – Laptop scherm schoonhouden

Natuurlijk wil jij weten hoe jij zelf je schoonmaakmiddel voor je scherm kunt maken en er zijn twee manieren om dit te kunnen doen. 

De eerste manier is heel makkelijk en deze kun je met thuis middelen makkelijk maken. Het eerst wat je wilt doen is azijn pakken en water. Je wilt in een beker 50% azijn doen en 50% water, deze is een makkelijke oplossing voor als je geen geld wilt besteden aan een meer professionele schoonmaakmiddel

De tweede manier is wat ingewikkeld en je zal een aantal bijzondere middelen nodig hebben. De middelen die je nodig hebt om je speciale scherm cleaner vloeistof te maken is 70% alcohol isopropyl en gedestilleerd water. Je wilt 50% alcohol en 50% water in een spray zetten die je gaat gebruiken. 

Deze spray droogt sneller uit en reinig je scherm heel snel. Je krijgt deze ook bij de screen cleaner 2 in 1 spray en microfiber behuizing die wij verkopen. 

Tips voor het schoonhouden van je laptop scherm

 • Probeer zo min mogelijk je vingers op het scherm te zetten
 • Maak gebruik van en microfiber cloth om de scherm continue schoon te maken. Onze 2 in 1 screen cleaner spray is een geweldige keuze.
 • Probeer niet te eten als jij je laptop gebruikt
 • behoud je laptop altijd in een tas of een sleeve zodat er geen stoffen op komen
 • Gebruik je laptop niet met vieze handen
 • Neem altijd een desinfecterende gel voor je hand
 • gebruik een vochtige doekje elke 2 dagen om de behuizing en toetsenbord van je laptop schoon te maken

 Lees ook: Laptop opschonen en sneller maken