Een laptop of een desktop kiezen kan moeilijk zijn voor vele mensen. Vaak weet je niet precies welke sterker is en welke goedkoper is om te nemen. Hier zal ik je precies uitleggen welke het beste is voor jou en waarom.

Een laptop is handig voor als je veel onderweg bent. Zeker als je moet werken dan is een laptop handig omdat je deze naar huis en naar werk kunt meenemen. Een desktop is handig voor als je thuis werkt of op kantoor en je hebt een sterke computer nodig voor een goedkope prijs. Verder zijn desktops ook makkelijker te upgrade met nieuwe componenten. 

Kiezen tussen een laptop of desktop

Het kiezen tussen een laptop of desktop kan zeer moeilijk zijn voor sommige. Daarom zullen wij tijdens deze artikel precies vertellen wat je nodig hebt.

Voordat je een van beide koopt moet je eerst een aantal dingen weten over beiden. Je moet weten wat de voordelen en nadelen zijn van elke van deze twee en waar ze je precies zullen mee helpen.

Voordelen en nadelen van een laptop

De voordelen van een laptop is natuurlijk dat je deze overal kan meenemen. Een laptop is zeer flexibel en je kunt overal deze gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld naar een vriend of familie en door gaan met je werk.

Daarnaast zijn de nadelen van een laptop dat deze vaak minder sterk zijn dan gewone desktop. Dit komt vaak voor bij gamers.

Als je een gaming laptop vergelijk met een gaming desktop zie je vaak veel verschil. Dit komt omdat de componenten voor een laptop zeer klein zijn en moeilijker zijn om te maken en ook om de upgrade.

Ook is het zo dat je met een desktop makkelijk nieuwe componenten kan toevoegen en deze desktop steeds upgraden als er nieuwe componenten uitkomen. Met een laptop is dit niet zo en zal je vaak een nieuwe laptop moeten kopen.

Voordelen en nadelen van een desktop

Een desktop is zeer makkelijk om te upgraden en nieuwe componenten toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld een nieuwe videokaart kopen om te gamen en hoef je deze maar erin te zetten paar kabels toevoegen en dan is het klaar.

Ook zijn desktop computer goedkoper om te gamen want je kan al met een desktop van rond 700 euro bijna alle games spelen terwijl je bij een laptop rond de 1000 of meer moet uitbesteden.

 

De nadelen van een desktop is dat je altijd op dezelfde plek moet zitten om het te kunnen gebruiken. Daarnaast moet je ook een beeldscherm, toetsenbord, muis, camera en veel meer extra dingen moeten kopen om volledig gebruik ervan te kunnen maken.

Samenvatting

Als je veel naar buiten gaat en naar vrienden dan is een laptop wel je beste keus. Ook dit is dit handig voor als je op je werk een laptop nodig hebt of een student ben. Er zijn sommige laptops die een geweldige prijs hebben waarmee je ook kunt gamen. Maar dit zal niet zo sterk zijn als een desktop computer en deze zal je ook niet makkelijk kunnen upgraden.

 

Als je veel thuis zit en je hebt al een uitstekende laptop waarmee je naar buiten gaat zoals naar school of werk dan is een desktop wel je beste keus. Ook kun je met een desktop computer makkelijker projecten renderen op Photoshop of premiere pro omdat desktop vaak betere videokaart hebben en processor voor een uitstekende prijs.

Zo je moet kiezen wat je denk dat je meer nodig zal hebben aan het eind. Ga je vaak uit en wil je graag een laptop gebruiken bij vrienden, familieleden, school of werk. Dan is een laptop zeker je beste keus.

Zit je vaak thuis aan het gamen of wil je graag een thuis computer hebben dit iedereen die thuis is kan gebruiken. Dan kun je het beste gaan voor een desktop die vaak voor een goedkope prijs gekocht kunnen worden.

Bekijk de beste laptops hier

Bekijk desktop computers hier

Monitoren kun je hier bekijken

Mening

Zelf vind ik dat beide veel kunnen. Ik zelf ben een gamer en daarom heb ik gekozen voor een desktop computer omdat ik deze zelf ook kan upgraden als er nieuwe componenten uitkomen die ik graag wil.

Maar als je niet een gamer bent kun je zeker voor een laptop gaan omdat deze geweldig zijn voor bijna alles behalve gamen.

Laptops hebben tegenwoordig uitstekende processor, ram en opslag waardoor je makkelijk Photoshop erop kan gebruiken en ook veel kunt multitasken zonder dat het traag wordt.

Categorized in: