Een laptop kopen kan heel moeilijk zijn als je niet veel verstand hebt van computers en onderdelen ervan. Als een ervaren persoon die veel met computers omgaat kan ik je vertellen dat toen ik begonnen was met computers en laptops dat ik er niets van wist. Ik heb meer dan 5 laptops gehad en had steeds moeten veranderen omdat ze niet meer goed waren voor wat ik moest doen of te groot waren om overal mee te nemen zoals school. Op dit moment beschik ik over de Dell xps 13 en vind dat deze laptop goed genoeg is voor mij als een student. In dit artikel ga ik alles uitleggen over laptops en hoe jij er een kan kiezen. 

Als jij een laptop wilt kopen dan wil je eerst kijken wat voor componenten deze laptop beschikt. Als je foto’s, video’s wilt gaan bewerken of je bent een student dan moet de processor topklasse zijn en de beeldscherm een IPS paneel. Voor gamen wil je graag een videokaart met 6GB vram of hoger.

Laptop kopen

Een laptop kopen – Belangrijke punten

Hoe koop je een laptop en wat zijn de componenten die je op moet letten. Bij het kopen van een laptop zijn er veel punten waarop je moet letten en deze zijn verschillend voor verschillende gebruikers. 

Als je een laptop gaat kopen is er altijd een doel om wat je met die laptop wilt gaan doen. Je kan een laptop kopen voor als je gaat studeren, werken of juist dagelijkse taken wilt uitvoeren. 

Als je nou een laptop wilt om te gamen, studeren, dagelijks gebruik, fotobewerking of juist videobewerking. Je moet goed opletten dat je goed kijkt naar de volgende punten die ik ga uitleggen. 

Deze punten zijn belangrijk voor verschillende aspecten en ik ga precies vertellen voor welke aspecten deze zijn. 

Laptop kopen waar moet je op letten 

De formaat

Formaat van een laptop

De formaat van een laptop is heel belangrijk, dit is niet alleen belangrijk voor als je gaat reizen maar ook als je niet met een zware laptop rond wilt gaan. De formaten van een laptop zijn meestal tussen 17 inch en 10 inch laptops. 

Bij een laptop is de formaat heel belangrijk. Een laptop die 17 inch is heeft meestal betere componenten en hebben een goedkopere prijs. De reden hiervoor is dat de laptop groter is dus  het kan grotere componenten aan. 

Voor een kleinere laptop zoals een 13 inch laptop is het zeer moeilijk om het zo sterk te maken als een 17 inch laptop. Een 13 inch laptop is kleiner dus het heeft kleine componenten nodig die moeilijk zijn om te maken. 

Vaak zal je zien dat als je een gaming laptop wilt met zeer sterke componenten dat je meer aan de grote kant van een laptop zal moeten kiezen. Een 15 inch of een 17 inch laptop zijn vaak handig voor gamers. 

Als je juist een zakelijke laptop, studenten laptop nodig hebt of een laptop voor foto/videobewerking dan is een 14 inch of een 13 inch laptop een goede keuze. Deze laptop wegen niet veel en je kunt ze overal meenemen zoals je zakelijke meetings. 

De Beeldscherm

laptop beeldscherm kiezen

De beeldscherm van een laptop komt meestal met verschillende resoluties. Elke resolutie is anders en hoe hoger de resolutie hoe zwaarder het wordt voor je laptop om dingen te doen. 

Als jij als grafisch designer moet werken dan wil je zeker een 4k beeldscherm. Als designer wil je altijd op de hoogste resolutie zitten van een beeldscherm om zo goed mogelijk je projecten te exporteren. 

Als je nou een foto/video gaat bewerken dan wil je deze op verschillende resoluties willen exporteren. De leuke aan een 4k beeldscherm is dat je op 4k een foto kunt bewerken en deze kun je exporteren voor alle andere lage resoluties. 

Je kunt het niet alleen maar exporteren maar je kunt ook zien hoe mooi ze eruit gaan zien als je ze hebt geëxporteerd. Met een lage resolutie kun jij niet zien hoe mooi die eruit zal zien op een hogere resolutie. 

Daarom is het belangrijk dat als je gaat werken met video’s of foto’s dat je een 4k beeldscherm neemt en niet een lage resolutie zoals Full HD of QHD. 

Denk eraan dat dit meer is voor professionele designer. Als je een student bent en je wilt een laptop die je kunt gebruiken voor de meeste taken en dat is meestal photoshop en premiere pro dan is een laptop met een Full HD of QHD resolutie een goede keus. 

De paneel

De beeldscherm van de scherm is zeer belangrijk voor als je met kleuren wilt werken of niet. Niet alleen dat maar de resolutie van de beeldscherm is ook belangrijk. Als jij foto’s gaat bewerken of video’s dan wil je zeker een IPS paneel kiezen waardoor de kleuren perfect worden weergegeven. 

Verder wil je een resolutie die Full HD is of hoger. Als je foto’s of video’s op 4k resolutie moet bewerken dan moet je een laptop kiezen met een 4k resolutie en IPS paneel. Deze twee combinatie zullen je helpen om op de juiste resolutie je foto’s/video’s te bewerken en ook om de kleuren perfect te zien. 

Ook voor studenten is een laptop voor foto/videobewerking een goede keus omdat je dat vaak tijdens opleidingen dat moet gaan doen. Je gaat niet gamen als een student en ik raad je aan om geen gaming laptop te halen. 

Maar als je graag een gaming laptop wilt gaan halen dan kun je verder lezen want ik ga een aantal top laptops bespreken hieronder die bedoeld zijn voor verschillende gebruikers zoals jij. 

Verder heb je andere panelen zoals de TN en VA paneel en deze zijn meer voor prestaties dan voor kleur kwaliteit. De VA paneel is goed voor kleuren maar niet zoals perfect als de IPS paneel en de TN paneel is meestal voor gaming laptops en laptops waarop kleuren niet veel uitmaakt zoals goedkope laptops. 

Als een gamer wil je juist een Full HD resolutie beeldscherm en niet hoger. Als je hoger gaat dan zal je meer lag zien in je games. De paneel van een gaming laptop is belangrijk voor als je mooie kleuren wilt zien dan kun je de IPS paneel kiezen. 

De meest belangrijke onderdeel van een beeldscherm voor een gamer is de verversingssnelheid. Als een gamer wil je zeker boven de 144hz zitten voor smooth gameplay. 

Verder is er niet veel te vertellen over de beeldscherm van een laptop en het hangt allemaal af van wat je wilt gaan doen. 

 

Foto/videobewerkingGaming laptopDagelijkse takenStudenten laptopZakelijke laptop
IPS paneelTN,VA, IPS paneel– IPS paneelIPS paneel
Full HD, QHD of UHDFull HD of QHD niet hogerFull HDFull HD, QHD of UHDFull HD, QHD of UHD
200+ cd/m2 helderheidHelderheid maakt niet uit200+ cd/m2 helderheid200+ cd/m2 helderheid

 

De processor

Laptop processor

De processor van een laptop is wat zorgt hoe snel de laptop programma’s kan openen en gebruiken. Als je programma’s zoals Photoshop en Premiere pro gaat gebruiken dan wil je zeker een sterke processor. 

Niet alleen de programma’s die je gebruikt gaan sneller maar ook als je de internet gaat browsen. De CPU/Processor samen met de ram is wat zorgt dat je snel door het internet kan browsen en dan je ook kunt multitasken zonder dat de laptop vast gaat zitten. 

De processor is heel belangrijk voor gebruikers die veel programma’s moeten gaan gebruiken of zware programma’s zoals Photoshop en Premiere Pro. Als je een grafisch designer bent en je gaat veel aan de slag met zware programma’s dan wil je zeker een i7 of hoger processor met 4 cores en een kloksnelheid van 3.0Ghz of hoger als turbo snelheid. 

Denk eraan dat als een student dat je ook een sterke processor nodig hebt omdat je veel tegelijk moet gaan doen. Zelf toen ik ICT deed moest ik presentaties maken, video’s bewerken en veel meer. Een sterke processor is ook belangrijk voor studenten. 

Bij het kopen van een laptop voor gaming is een processor niet zo belangrijk. Een i5 of i7 met 4 cores en een snelheid van 2.5Ghz of hoger is goed genoeg. 

De ram

Laptop ram geheugen

De ram van een laptop is wat zorgt dat je meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren. Als je veel tabs wilt open hebben op je browser dan is ram heel belangrijk. Als je op google onderzoek moet gaan doen voor een opdracht en daarnaast ook programma’s moet open hebben dan wil je zeker 16GB ram hebben. 

16GB ram is goed genoeg voor de meeste gebruikers en je zal niet meer dan dit nodig hebben. Als je een goedkopere laptop nodig hebt of wilt dan kun je met 8GB goed zitten. 

Als je echt helemaal niet veel gaat doen met je laptop dan alleen je emails checken, videos kijken en je taken zoals dat. Dan kun je een 4GB ram nemen maar ik vind dat nog steeds te laag en raad ik nog 8GB aan. 

De videokaart

Videokaart op laptop

De videokaart van een laptop is alleen belangrijk voor als je video’s gaat bewerken of gaat gamen. Veel programma’s die video’s moeten renderen maken gebruik van een GPU om dat sneller te doen. Door een laptop te gebruiken met een goede videokaart die beschikt over 4GB VRAM of meer dan kun je makkelijk video’s renderen. 

Verder als je serieus wilt gaan gamen met een laptop dan wil je een laptop met een videokaart die beschikt over 6GB VRAM of meer. Omdat games steeds meer complex worden en nemen ze meer geheugen, het is handig om 6GB VRAM te hebben of meer. 

Touchscreen

Een andere goede functie van laptops is de touchscreen optie. Veel laptops hebben dit maar niet allemaal. Touchscreen is iets dat je veel kan helpen maar soms ook weer niet. Als je veel met design bezig bent dan wil je zeker een touchscreen laptop hebben omdat je erop kunt tekenen en veel meer. 

Als een student kun je ook gebruik maken van touchscreen maar het is niet noodzakelijk. Zelf heb ik ook een touchscreen laptop maar deze wordt heel snel vies omdat ik steeds met mijn vingers op de scherm zit. 

Touchscreen is een optie die je zelf moet bepalen. Wil jij het hebben of niet en is het noodzakelijk om te hebben of niet. Voor grafisch design vind ik dat het noodzakelijk is als je wilt gaan tekenen maar je kunt ook altijd een externe tekening tablet gebruiken. 

De opslag

De opslag van een laptop is belangrijk en heeft veel impact op de prestaties van je laptop. Een normale HDD opslag is heel langzaam en je laptop zal minuten duren voordat die opstart. Vaak draaien programma’s zoals Photoshop en Premiere pro ook heel langzaam als je een HDD gebruikt en daarom is een SSD heel belangrijk. 

Een SSD opslag in een laptop zorgt dat de laptop binnen 15 seconden opstart en dat de laptop ook sneller omgaat met bestanden. Dit zal zorgen dat programma’s sneller bestanden kunnen vinden en deze ook kunnen gebruiken. 

Als een student zal je veel bestanden en projecten moeten opslaan en daarom wil je een combinatie van SSD en HDD. Je kunt de HDD gebruiken voor je projecten en je kunt de SSD gebruiken voor je meest gebruikte applicaties en bestanden. Je gebruikt de HDD altijd voor je projecten die je niet meer gaat gebruiken en wilt opslaan voor later. 

Hulp bij het kiezen van een laptop

Een heel goede optie dat coolblue heeft is de hulp met je keuze optie. Daarbij krijg jij een vragen lijst en sorteert voor jou de laptops zodat jij de juiste kunt kiezen die bij je past.

Laptop keuzehulp

Door op Hulp met je keuze te druken kun jij makkelijk door de vragenlijst heen klikken en zo kun je makkelijk een laptop kiezen.

Ik raad aan om dit te checken als je meerdere keuzes wilt, je kunt natuurlijk ook doorlezen waarin ik veel meer uitleg over hoe jij de perfecte laptop kunt kiezen en ook een aantal keuzes die zeer goed zijn.

Meest gekozen laptops en doelen

Laptop voor fotobewerking

De beste laptop voor fotobewerking die je kunt kopen is de HP Spectre X360. Deze laptop beschikt over alle onderdelen die je nodig zal hebben voor als je foto’s gaat bewerken of als grafisch design aan de slag gaat. 

De HP Spectre X360 is een 2 in 1 laptop die makkelijk te gebruiken is omdat deze flexibel is. De laptop is zeer klein omdat het een 13 inch laptop is en heeft een 4K resolutie waardoor je genoeg ruimte hebt om je foto’s te bewerken. 

Laptop kopen voor fotobewerking

Wat heel handig aan deze laptop is dat je het makkelijk kan vervoeren. Het is een perfecte laptop niet alleen voor fotobewerking maar ook voor als je op reis gaat dankzij de formaat en flexibiliteit ervan. 

Componenten

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is een perfecte scherm voor de mensen die kleuren perfect willen zien door de OLED paneel. Daarnaast is de resolutie 4k(UHD) waardoor je foto’s op 4K kunt bewerken voor je klanten of voor als je deze online wilt gaan verkopen op websites. 

Processor

De processor van de laptop is een intel core i7 processor. Dit processor heeft 4 cores en deze cores werken op een snelheid van 1.3Ghz tot 3.9Ghz. De processor is sterk genoeg voor fotobewerking maar ook voor videobewerking. 

Werkgeheugen

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en zoals ik al eerder zei dit is precies de hoeveelheid ram die je wilt hebben. Met 16GB ram kun je meer dan genoeg doen en ook multitasken voor als je foto’s wilt zoeken voor als je gaat bewerken. 

Opslag

De opslag van de laptop is een combinatie van Optane en SSD. in totaal krijg je 1TB geheugen SSD van de Optane is en dit is supersnel voor als je snel aan de slag wilt gaan werken. 

Videokaart

De videokaart van de laptop is de intel Iris Graphics en dit is een shared videokaart die komt in de moederbord en is niet bedoeld voor gaming. 

Videobewerking laptop

Als je nou video’s wilt gaan bewerken en je wilt graag een laptop kopen voor videobewerking Dan is de Asus ZenBook UX534FTC een perfecte keus voor je. De laptop beschikt over een 4k resolutie die heel handig is voor als je video’s gaat bewerken. Het is zo dat als je foto’s of video’s gaat bewerken dat je dit op 4K doet zodat je klanten of kijkers op Youtube de beste kwaliteit van je krijgen. 

Laptop kopen voor videobewerking

Componenten

Voor een videobewerking zijn de volgende componenten ontzettend goed. Je gaat merken dat wat ik eerder had verteld hier goed wordt getoond in componenten. Een goede voorbeeld is de videokaart van deze laptop die 4GB vram heeft waardoor je makkelijker video’s kan renderen. 

Beeldscherm

 • 15.6inch scherm
 • 4K resolutie
 • IPS paneel

Processor

 • Intel core i7 
 • Quad core (4) cores
 • 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
 • 8MB cache

Werkgeheugen

 • 16GB ram

Opslag

 • 1TB SSD supersnel

Videokaart

 • GeForce GTX 1650 – 4GB Vram handig voor rendering van video’s die je bewerkt

Studenten  laptop kopen voor school 

Als een student wil je graag een laptop kopen die goed genoeg is voor bijna alles. Als je nou even een video moet bewerken of juist een foto moet bewerken voor je opleiding dan wil je dat goed kunnen doen. 

Voor een studenten laptop raad ik ook de Asus ZenBook UX534FTC omdat deze laptop handig is voor bijna alles. Als je nou even foto’s, video’s wilt gaan bewerken of juist een kleine spel wilt spelen is dat allemaal mogelijk met dit laptop. 

Laptop kopen voor studenten

Componenten

Een studenten laptop kopen is soms wel moeilijk maar als je snap wat je precies allemaal op school zal moeten doen dan niet. Als een student mijzelf weet ik dat je een beetje van alles zal moeten doen. 

Zelf in mijn HBO-ICT opleiding moest ik video’s bewerken om deze te presenteren. Deze video’s gingen over prototypes van projecten en daarom wil je een laptop die sterk genoeg is  voor video/fotobewerking en genoeg ram heeft voor multitasken. 

Beeldscherm

 • 15.6inch scherm
 • 4K resolutie
 • IPS paneel

Processor

 • Intel core i7 
 • Quad core (4) cores
 • 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
 • 8MB cache

Werkgeheugen

 • 16GB ram

Opslag

 • 1TB SSD supersnel

Videokaart

 • GeForce GTX 1650 – 4GB Vram handig voor rendering van video’s die je bewerkt

Laptop voor grafisch design 

Een laptop voor grafisch design kopen is wel ietjes moeilijk dan andere laptops. Reden hiervan is omdat je wel soms wel met touchscreen wilt gaan tekenen of foto’s/video’s wilt gaan bewerken. Met de Lenovo Yoga C940 kun jij dit allemaal zonder enige probleem. Dit is een 14 inch laptop die zeer flexibel is en je kan het ook gebruiken als een tablet en werk je ook fijner. 

Lenovo Yoga C940 Laptop voor grafisch design

Componenten

De componenten in deze laptop voor grafisch design zijn zeer goed. De laptop is een 2 in 1 laptop die makkelijk gebogen kan worden voor als je wilt gaan tekenen op de touchscreen scherm van de laptop. Verder is de processor en de ram genoeg voor video en fotobewerking waardoor je veel meer ruimte hebt om meerdere dingen te doen. 

Beeldscherm

 • 14 inch
 • 4K (UHD) Resolutie
 • IPS paneel

Processor

 • Intel core i7 
 • Quad core (4) cores
 • 1.3Ghz tot 3.9Ghz turbo
 • 8MB cache

Werkgeheugen

 • 16GB ram

Opslag

 • 1TB SSD supersnel

Videokaart

 • Intel Iris Plus Graphics

Goedkope laptop voor dagelijkse taken 

Als je niet veel wilt uitgeven en je wilt graag een laptop kopen voor je dagelijkse taken zoals emailen, Microsoft office gebruiken of video’s op Youtube of Netflix kijken dan is een goedkope laptop beter iets voor jou. 

De Acer Chromebook 314 is een uitstekende keus voor als je niet veel wilt gaan doen met een laptop dan je dagelijkse taken. Deze laptop is sterk genoeg om de internet te browsen en om je emails te checken, films en series kijken en documenten schrijven. 

Acer Chromebook 314 Goedkope laptop voor dagelijkse taken bestellen

Componenten

De componenten van deze basislaptop zijn niet super sterk maar zijn wel goed genoeg voor je dagelijkse taken. De laptop heeft daarnaast ook een geweldige resolutie van 1920 x 1080 waardoor je series en films op full HD kunt bekijken. Daarnaast is de laptop 14 inch en beschikt over touchscreen waardoor je makkelijk online kunt surfen. 

Beeldscherm

 • 14 inch scherm
 • Full HD resolutie
 • IPS paneel

Processor

 • Intel Celeron
 • Dual core (2) cores
 • 1.1 Ghz tot 2.6Ghz turbo
 • 4 MB cache

Werkgeheugen

 • 4GB ram

Opslag

 • 64GB Flash

Videokaart

 • Intel UHD Graphics 600 – Shared

Laptop kopen voor zakelijk gebruik

Als je op zoekt bent naar een zakelijke laptop dan weet je dat de meest gekozen laptops voor dit zijn de Macbook pro laptops. Deze laptop hebben een zeer mooie uitstraling en een professionele look waardoor je altijd op je meetings er goed uitziet. Je wilt niet een met grote machine laptop naar een meeting gaan waardoor je klanten er anders over je gaan denken. Door een representatieve en professionele laptop te hebben zoals de Macbook Pro of de Dell XPS 13 heb je altijd een professionele uitstraling aan je. 

Macbook pro laptops kopen voor zakelijk gebruik

Componenten

De componenten van deze basislaptop zijn niet super sterk maar zijn wel goed genoeg voor je dagelijkse taken. De laptop heeft daarnaast ook een geweldige resolutie van 1920 x 1080 waardoor je series en films op full HD kunt bekijken. Daarnaast is de laptop 14 inch en beschikt over touchscreen waardoor je makkelijk online kunt surfen. 

Beeldscherm

 • 13.3 inch scherm
 • Retina scherpte
 • IPS paneel

Processor

 • Intel core i5 processor
 • Quad core (4) cores
 • 2.4 Ghz tot 4.1 Ghz turbo
 • 6 MB cache

Werkgeheugen

 • 8GB ram

Opslag

 • 256 GB SSD

Videokaart

 • Intel Iris Plus Graphics 655

Laptop kopen voor gamen en alles doen

Als je graag een gaming laptop wilt kopen dan is de Lenovo Legion 5 een goede keus. Deze gaming laptop beschikt over de nieuwste generatie videokaart waardoor je voor een lange tijd nieuwe games kunt spelen voordat je een nieuwe laptop hoeft te kopen. De laptop beschikt ook over een sterke i7 processor waarmee je ook video’s en foto’s kunt bewerken en is maar 15 inch waardoor je het makkelijker kan vervoeren dan een 17 inch laptop. 

Lenovo Legion 5 - Gaming laptop kopen

Componenten

Voor een gaming laptop is deze laptop geschikt voor bijna alles. De laptop heeft niet een zware gaming look waardoor het geschikt is voor vele gebruikers die graag een laptop willen om te gamen en ook voor werk of school. De videokaart van de laptop is de RTX 2060 en dit is een van de nieuwste generatie videokaart waardoor je nieuwe games op kan spelen. 

Door de componenten en de beeldschermkwaliteit is deze laptop geschikt om alles te kunnen doen. De laptop is  handig voor foto/videobewerking, gaming, dagelijkse taken of reizen. Een geweldige keus voor een all around laptop. 

Beeldscherm

 • 15.6 inch scherm
 • Full HD (1080p)
 • 144 Hz
 • IPS paneel

Processor

 • Intel core i7 processor
 • Hexa core (6) cores
 • 2.6 Ghz tot 5 Ghz turbo
 • 12 MB cache

Werkgeheugen

 • 16 GB Ram

Opslag

 • 512 GB SSD + 1TB HDD opslag
 • Totaal 1512 GB opslag

Videokaart

 • Nvidia GeForce RTX 2060 – 6GB VRAM

Paneel van een laptop scherm 

De paneel van een laptop scherm is heel belangrijk voor als je een laptop gaat kopen. De paneel van een laptop is wat zorgt voor beeldkwaliteit en dat je veel beter kleuren kunt zien. Hieronder ga ik kort vertellen over de meest voorkomende laptop scherm panelen die er zijn. 

IPS paneel

Een IPS paneel van een laptop scherm is de beste paneel voor kleurweergave. Deze paneel weergeeft de kleuren perfect en dit betekend dat je de ware kleuren ziet van video’s en foto’s op een laptop met deze paneel. 

Een IPS paneel is heel handig voor als je met foto’s gaat werken en je wilt zeker zijn dat als je de kleuren gaat bewerken dat je wel de ware kleuren toepast. 

Verder is een IPS paneel ook handig voor als je veel series/films wilt gaan kijken op de laptop. Als je series/films gaat kijken wil je zeker de beste kleuren zien en zo goed mogelijk deze series/films beleven. 

TN paneel

TN panelen komen meestal voor op goedkope laptops of op gaming laptops die meer bedoeld zijn voor prestaties dan kwaliteit. Vaak zie je gaming laptops met 144hz en 1ms reactietijd en veel meer prestaties voor gaming. De reden voor dit is omdat de paneel van de scherm een TN paneel is waardoor ze meer aan prestaties kunnen werken dan aan kleurweergave. Een TN paneel weergeeft de kleuren minder goed dan een IPS paneel of de VA paneel. 

VA paneel

Als je graag een combinatie wilt van prestaties en kwaliteit dan is een VA paneel je beste keus op te kiezen. Een VA paneel is wat tussen in zit van TN en IPS. De VA paneel weergeeft de kleuren goed genoeg om foto’s te kunnen bewerken maar niet voor professionele doelen. Ik raad deze paneel aan voor als je een student bent en je wilt graag een laptop die goede prestaties heeft om te gamen en je werk te kunnen doen. 

 

Formaat van een laptop 

Laptop formaat, 17, 15, 14, 13, 12 inch

De formaat van een laptop als je die gaat kopen is een van de meest belangrijke punten. Als je een laptop koopt die zeer sterk is voor een lage prijs en heeft een 17 inch grootte dan zal je veel moeite hebben om deze te vervoeren. Daarom is het belangrijk dat je een combinatie neemt van prestaties en grootte zoals een 14 inch laptop of een 15 inch laptop als je niet een groot budget hebt. 

Als je veel op reis bent dan  wil je juist een 13 inch laptop kopen zoals de Macbook pro of de Dell xps 13 laptop met een windows OS

17 inch

Als je niet veel moet reizen en vanuit thuis werkt en je wilt graag een laptop en niet een desktop dan is een 17 inch laptop een goede keus voor je. Omdat deze laptops wat groter zijn, zijn ze ook goedkoper om sterke componenten erin te krijgen waardoor je een laptop met sterke componenten voor een lage prijs kunt krijgen. 

Ik raad eigenlijk niet aan om een 17 inch laptop te kopen omdat je beter een desktop kan  kopen als je thuis gaat werken. Een 17 inch laptop is te groot en te moeilijk om te vervoeren waardoor je later spijt van zal krijgen aan je weer op kantoor moet werken of bij een klant of vriend de laptop wilt gaan gebruiken. 

Een 17 inch laptop is irritant en je hebt een zeer grote tas nodig om deze mee te nemen en veilig te houden. Ik zou aanrader om juist een 15 inch laptop te nemen die nog wel goed kunnen worden vervoert zonder veel moeite. 

15 inch

Wanneer het komt tot balans dat is een 15 inch formaat laptop je beste keus. Deze laptops hebben goede componenten en zijn niet super groot waardoor je ze nog wel goed kunt vervoeren zoals naar school, werk of familieleden. 15 inch laptops zijn een ideale keus voor als je het beste wilt krijgen in prijs/kwaliteit verhouding. 

14 inch 

De 14 inch laptops zijn zoals de 15 inch laptops maar dan ietsjes kleiner. Deze wil jij kiezen als je een student bent en je gaat elke dag naar school. Als je veel met de trein moet reizen en je wilt niet rugpijn krijgen elke dag. Zelf sta ik altijd in de trein omdat het altijd vol zit, door een 14 inch laptop te hebben zal je niet veel moeite hoeven te doen om de laptop naar school mee te brengen. Een 14 inch laptop of 13 inch laptops zijn heel handig voor studenten. 

13 inch

De 13 inch formaat op laptops zijn de beste keus voor zakelijk gebruik zoals professionele fotobewerking voor klanten en fotografen. Als een fotograaf moet je vaak naar klanten toe en foto’s van ze maken en deze dan weergeven op je laptop. Door een laptop te hebben met een 13 inch scherm kun je makkelijk ook nog ruimte besparen voor je camera die  zeker ook nog zwaar is. Daarom raad ik altijd een 13 inch laptop voor zakelijk. Je hebt altijd ruimte nodig voor andere spullen als je naar je  klanten gaat of je zakelijke meetings. 

Een laptop tas kopen

Laptoptas kopen

Nu dat je een keuze hebt voor een laptop moet je ook een laptoptas kopen die bij je laptop pas. Als je nou naar een klant moet gaan of naar school, je wilt zeker zijn dat je laptop veilig zit en dat die geen krassen krijgt in je tas. Naast een laptop tas bespreek ik ook de laptop sleeves die de laptop beschermen van krassen. Maar om de laptop te kunnen vervoeren heb je een laptoptas nodig. 

Een laptoptas kiezen is heel eenvoudig, je wilt eerst kijken wat de formaat is van je laptop en dan wil je kijken naar alle laptoptassen die geschikt zijn voor die formaat. Je kunt de laptoptassen hier bekijken of je kunt de laptop rugzakken hier bekijken. Je kunt de formaat aan de linkerkant aanvinken. 

Naast laptoptassen heb je ook rugzakken en je moet zelf beslissen welke je mooier of handiger vindt. Als een student kan je wel een laptop rugzak nemen en voor zakelijk gebruik zou ik een laptoptas nemen. 

Een laptop sleeve kopen

Laptop sleeve kopen

Een laptop sleeve is wat bescherm je laptop van krassen in je tas en als je deze uit de laptop haalt. Daarom vind ik het altijd belangrijk om naast je laptoptas ook een sleeve te kopen. Deze is zeker handig voor als je de laptop voor een heel lange tijd mooi wilt behouden en niet lelijk wilt maken met krassen en stoten. 

AIk zou dan wel een laptoptas kopen die 1 inch groter is dan je laptop waardoor je de laptop in de sleeve nog in de tas kunt zetten voor extra bescherming. Hier kun je alle laptop sleeves bekijken en zelf bepalen de formaat van je laptop. 

Een refurbished laptop juist kopen

Refurbished laptops te koop

Als je niet veel geld wilt uitgeven om een laptop te kopen dan kun je altijd een refurbished laptop kopen online. Deze laptops zijn zeer sterk en zitten er nog goed uit waardoor ze nog lang mee kunnen gaan. 

Bij laptops4all kun je makkelijk tweedehands laptops kopen voor een goede prijs en met uitstekende componenten. Je kunt zelf aanvinken welke componenten je wilt in de laptop en zo worden de laptops met die componenten weergegeven voor jou om te kiezen. 

Wat nog goed is aan deze webwinkel en daarom dat ik het aanraad is dat ze 12 maanden garantie hebben op alle laptops die je bij ze koopt. Dit betekent dat als je een tweedehandse laptop koopt en deze gaat kapot dat je die terug kunt sturen. 

De laptops die ze beschikken zijn top laptops van de beste merken waardoor je zeker weet dat je krijgt het beste voor je geld. De laptops zijn goedkoper en hebben uitstekende componenten waardoor je makkelijk je dagelijkse taken ermee kunt uitvoeren en meer. 

Ik zou niet aanraden om een laptop te kopen voor professionele werk omdat je dan er niet zeer professioneel uitziet met een tweedehands laptop. Deze laptops zijn meer bedoeld voor mensen die graag alleen dagelijkse taken willen uitvoeren. 

Zelfs voor studenten die nog in de middelbare school zitten raad ik aan om een nieuwe en goede laptop te kopen die veel aankan omdat je laptop op  ROC of hogeschool deze laptop nog kunt gebruiken. Je wilt niet twee keer veel geld uitgeven om een laptop te vervangen omdat je eerst goedkoop ging en deze niet meer kan gebruiken voor je nieuwe opleiding. 

Laptop vs Chromebook – welke kopen

Laptop vs chromebook - welke moet je kopen

Het kiezen tussen een laptop of een chromebook kan moeilijk zijn voor sommige. Een laptop is meestal duurder dan een chromebook en daarom vinden sommige dat ze juist een chromebook moeten kopen en niet een laptop. 

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een laptop en een chromebook en welke moet je kopen voor je doelen. 

Een laptop beschikt over een windows OS terwijl een Chromebook beschikt over een Google Chrome OS. 

Dit betekent dat je met een laptop met een windows OS alle applicaties die er zijn erop kan installeren en je zal niet veel problemen tegenkomen als je spelletjes zoals league of legends of programma’s  zoals CCleaner erop installeer. 

Met een Chromebook is dit anders. Je hebt niet de vrijheid om alles te installeren wat je maar wilt. Je kunt alleen maar apps installeren die zitten in de Google play store. Verder kun jij een chromebook gebruiken als een tablet en zijn meer bedoeld voor mensen die alleen hun dagelijkse taken willen uitvoeren en niet veel geld willen uitgeven. 

Een laptop is meer bedoeld voor als je sterke taken wilt gaan uitvoeren zoals Photoshop of Premiere pro gebruiken of als je juist wilt gaan gamen met een laptop. Als je gaat studeren dan raad ik ook om een laptop te kiezen en niet een Chromebook. 

Chromebook zijn alleen bedoeld voor gebruikers die niet veel met een laptop willen gaan doen dan dagelijkse taken zoals emails checken, Youtube/video’s kijken en Microsoft office pakket gebruiken. 

Conclusie

Bij het kopen van een laptop wil je goed checken wat je doelen zijn voordat je een laptop zomaar kies. Wil je juist foto’s bewerken of video’s bewerken. Wil je graag gamen met een laptop of juist een laptop die alles aankan en die er professioneel uitziet. 

Dit zijn allemaal vragen dat jij jezelf moet stellen voordat je een laptop kies. Wat zijn je doelen voor nu en in de toekomst en wat is je budget voor de laptop die je gaat kopen. Door dit allemaal in je hoofd te brengen kun je makkelijk bepalen welke laptop het beste is voor je zodat je later niet opnieuw een laptop hoeft te kopen. Kijk naar mijn recommandaties en zie de voorbeelden die ik heb voor elke doel. 

Categorized in: