Hoe kies je een laptop voor videobewerking

Het kiezen van een laptop voor videobewerking is niet zo gemakkelijk. Je moet goed kunnen weten wat deze laptop moet beschikken voor videobewerking. Als je de verkeerde laptop koopt dan moet je na een aantal jaren weer een nieuwe moeten kopen.

Een laptop voor videobewerking kun je makkelijk kiezen door te kijken welke processor de laptop heeft. Voor videobewerking wil je zeker een i7 processor hebben met een clocksnelheid van 3.0Ghz of hoger. Vaak wil je ook een wat sterke videokaart om de videos sneller te renderen in programma’s zoals premiere pro. 

Om te voorkomen dat je de foute laptop kiest zal ik u een aantal dingen vertellen waar u moet opletten bij het zoeken van een laptop voor videobewerking. Dit zal u helpen om het kiezen van een laptop voor videobewerking en bij het filteren ervan in onze aangeraden webwinkel.

Voordat we beginnen als u niet veel onderzoek zelf wilt doen kunt u ook onze blogpost bekijken waar we de beste laptops voor videobewerking bespreken. De top 5 laptops voor video en fotobewerking is een handige artikel om te lezen.

Bekijk de beste laptops voor videobewerking: Beste webwinkel voor laptops

Belangrijke componenten in een laptop voor videobewerking

De belangrijke componenten voor als je video wilt gaan bewerken zijn de CPU(processor), beeldscherm, ram geheugen en de opslag van de laptop. We zullen hieronder vertellen waarom deze componenten zo belangrijk zijn.

CPU

Hoe kies je een laptop voor videobewerking vraag je jezelf af. Als eerst moeten we even praten over een meest belangrijke component voor als je video wilt gaan bewerken. De CPU of wel Processor genoemd is de belangrijkste component voor videobewerking.

De processor van de laptop is wat zorgt ervoor dat programma’s snel genoeg draaien en dat deze ook snel taken draaien die je uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan een videobewerkingsprogramma draaien zoals Adobe Premiere, Sony vegas of Magix Movie Edit Pro.

Ook als je klaar bent met het editen van video’s wil je deze weer veranderen naar een type die gebruikt kan worden zoals MP4. Om dit te kunnen doen moet je deze projecten exporteren/converteren naar een andere formaat waardoor je deze moet renderen en dit zal de processor ook doen.

Daarom is het zeer belangrijk dat je een uitstekende processor kiest die zeer sterk is om dit te kunnen doen. Wat we aanraden is een Quad core(4) processor met een minimale kloksnelheid van 2.5Ghz en een turbo snelheid van 3.5Ghz.

Beeldscherm

De beeldscherm van een laptop voor videobewerking is ook super handig omdat soms zul je werken met effecten en kleuren voor je video’s. Om kleuren goed te kunnen zien is het belangrijk dat de laptop een IPS Paneel beschikt omdat deze de beste paneel is voor kleur weergeving.

Niet alleen de Paneel is belangrijk bij een beeldscherm maar ook de resolutie. Om dit moment werken veel mensen met Full HD(1080P) Beeldschermen omdat dit super mooier is dan lagere resolutie beeldschermen en daarnaast wordt Full HD meer en meer gebruikt. Er wordt zelfs 4K beeldschermen gebruikt nu omdat de kwaliteit van de video’s beter worden.

Ram geheugen

Voor de ram geheugen is het heel belangrijk dat je 8GB als minimum neemt maar we raden aan om 16GB te kiezen. 16GB zal je helpen om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Dit komt omdat je computer meerdere taken kan verzenden en processen. Dit zal zorgen dat de processor ook sneller gaat werken en beter.

Opslag

De opslag van een laptop is ook belangrijk. Je wilt graag minimaal 256GB SSD. Als je video’s gaat bewerken moet je ook opslag nodig hebben voor je projecten. Als je veel projecten gaat opslaan en bewaren dan zal je wel een externe harde schijf moeten kopen naast de SSD die de laptop zal beschikken. Je kunt ook kiezen voor een laptop die een combinatie heeft tussen SSD en HDD waardoor je niet een externe harde schijf hoeft te kopen.