Als een student wil je nooit de goedkoopste laptops die er zijn. Een goedkope laptop kan lijden tot veel problemen als je later in je opleiding zit of als je zware programma’s moet draaien.

Het is heel verstandig dat je een laptop neemt die wel goedkoop is maar die ook sterk genoeg is om zware programma’s te draaien zoals Adobe Photoshop en Adobe Premiere Pro.

Tijdens je studie als je nu op Hogeschool, Middelbare of Universiteit zit zal je zeker moeten werken met programma’s die zwaar zijn. Het is daarom heel verstandig dat je een laptop neemt die sterk genoeg is voor deze programma’s.

Het kan zo zijn dat je nu op de middelbare bent en dan je binnenkort naar een opleiding gaat waar je een sterkere laptop nodig zal hebben. Het kan ook zo zijn dat je nu een opleiding zit te volgen en later gaat werken, een goede studenten laptop is daarom heel belangrijk.

De goedkope laptops voor studenten

In dit artikel ga ik het hebben over de beste goedkope laptops voor studenten. Deze laptops zijn 15 inch waardoor je niet een te zware laptop zal krijgen en hebben een geweldige prijs.

Als een student wil je niet een zware 17 inch laptop omdat je constant onderweg bent. Je wilt een kleine laptop die 13 tot 15 inch is waardoor je niet zoveel pijn zal krijgen aan je rug.

Daarnaast wil je ook een goede laptop die snel genoeg is bij opstarten zodat je in hoorcolleges je notities kunt maken.

HP 14s

Goedkope laptop voor studenten - HP 14s

Als eerst hebben we de HP 14s die zeker een van de goedkoopste laptops is voor studenten. Deze laptop is 14 inch waardoor studenten niet veel kracht hoeven te zetten om het te vervoeren.

Verder zijn de componenten van deze laptop zeer sterk en kunnen zelfs gebruikt worden voor fotobewerking en videobewerking op kleine schaal.

Voor een laptop die rond de 600 euro kost en deze zeker een geweldige keuze voor studenten die een goedkope laptop willen.  De laptop batterijduur is ook uitstekend en je zult de laptop niet veel hoeven op te laden.

Als je een student bent die veel met video’s bezig is en die veel videos moet bewerken dan raad ik je zeker aan om een laptop te nemen die wat sterker is.

Specificaties:HP 14s
Beeldscherm14 inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel core i5 Quad Core(4) 1Ghz tot 3.6Ghz Turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics

Bekijk: De top 10 studenten laptops 2021

Lenovo IdeaPad 5

Goedkope laptop voor ICT opleiding - Lenovo IdeaPad 5

Een wat sterkere laptop en ook ietjes groter is de Lenovo IdeaPad 5. Als je houdt van wat grotere laptops met een grotere scherm waarop je meer kunt zien dan is dit een perfecte keus.

De laptop heeft meer ram en betere processor waardoor taken zoals fotobewerking en videobewerking beter gedaan kunnen worden dan de vorige laptop.

Dit is een perfecte laptop voor als je een opleiding gaat volgens als ICT of Communication and Multimedia Design want het heeft genoeg kracht om zware programma’s te draaien.

Programma’s als Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Atom, Brackets, Pycharm enzovoort kunnen makkelijk gebruikt worden in deze laptop.

De prijs/kwaliteit verhouding van deze laptop is perfect en zeker voor studenten die niet veel geld kunnen uitgeven.

Specificaties:Lenovo IdeaPad 5
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel, 300 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 5 Hexa Core(6) 2.3Ghz tot 4Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartAMD Radeon 520

Acer Aspire 5

Laptop voor studenten goedkoop - Acer Aspire 5

Een andere goede keus voor een goedkope laptop als je de HP14s niet een goede keus vind is de Acer Aspire 5.

De Acer Aspire 5 is een 15 inch laptop met een geweldige processor en videokaart die perfect zijn voor de prijs. De videokaart heeft genoeg vram die gebruikt kan worden voor het renderen van videos in programma’s zoals Adobe Premire pro.

De videokaart kan ook gebruikt worden om spelletjes te spelen die niet zwaar zijn zoals The Sims, League of Legends en Age of Empire.

Specificaties:Acer Aspire 5
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS Paneel, 200 cd/m2
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 1Ghz tot 3.6Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartNvidia GeForce MX350 2GB VRAM

Acer Swift 3

Goedkope laptop voor studenten - Acer Swift 3

Een andere goede keus van Acer is de Acer Swift 3 die zeker een goedkope laptop is en sterk is voor zijn formaat. De laptop weegt maar 1.19 kg en is perfect voor als je veel onderweg bent waardoor je niet je rug zal kapot maken.

De laptop heeft een zeer goede prijs waardoor studenten niet veel hoeven te betalen om een goede laptop te krijgen. Zeker een goede laptop in prijs en kwaltieit verhouding die handig is voor de meeste taken van school.

Specificaties:Acer Swift 3
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 1Ghz 3.6Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics

HP Pavilion X360

Flexibele goedkope studenten laptop - HP Pavilion X360

De HP Pavilion X360 is een perfecte keus voor scholieren die een flexibele laptop willen. Deze laptop is makkelijk te bouwen waardoor je deze ook als een tablet kunt gebruiken om te presenteren of series/films te kijken.

De laptop is 14 inch en heeft een Full HD beeldscherm waardoor je ook wat je doet op Full HD ziet. Als je nou series/films wilt kijken of juist foto’s wilt gaan bewerken op Full HD.

Tenslotte heeft deze laptop ook touchscreen wat heel handig is samen met de flexibiliteit van de laptop. Je kan dus de laptop gebruiken als een tablet en zo kun je makkelijk door je bestanden, pdfs en films surfen om te vinden wat je zoekt.

Specificaties:HP Pavilion X360
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 1Ghz 3.6Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics

HP Pavilion 13

Goedkope 13 inch voor studeren - HP Pavilion 13

 

Wil je zelfs een nog kleinere laptop die je zeer makkelijk kunt vervoeren en die sterk genoeg is voor klein schaal foto en videobewerking.

De HP Pavilion 13 is een goede keus voor studenten die uren lang moeten reizen naar de ROC, Hogeschool of Universiteit. De laptop is maar 13 inch en het weegt maar 1.2 kg waardoor je heel makkelijk deze in je rugzak kunt vervoeren.

De laptop heeft ingebouwde microfoon en ook een prima 720p camera die zeker handig zijn voor als je thuis school krijgt en online les.

Specificaties:HP Pavilion 13
Beeldscherm13.3inch, Full HD, 50Hz, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i5 Quad Core(4) 2.4Ghz 4.2Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics

Acer TravelMate P2

Goedkope studenten laptop voor fotobewerking en videobewerking Acer TravelMate P2

Als je een wat zware laptop nodig hebt omdat je misschien een film production of video en motion director opleiding gaat volgen dan is de Acer TravelMate P2 een goede keus.

De Acer TravelMate P2 is een wat duurdere laptop rond de 970 euro maar het is wel een perfecte keus om zware programma’s te draaien zonder enige vertraging.

Programma’s als Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, Blender en Adobe After effects kunnen makkelijk gebruikt worden op dit laptop dankzij de Intel core i7 processor van dit laptop.

Specificaties:Acer TravelMate p2
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS paneel
ProcessorIntel Core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartIntel UHD Graphics

Lenovo ThinkBook 15

Eenvoudige goedkope laptop voor studenten - Lenovo ThinkBook 15

Als je een laptop nodig hebt om lichte programma’s te draaien en waarop je genoeg kunt zien dan is de Lenovo ThinkBook 15 een prettige keus.

De Lenovo ThinkBook 15 is een eenvoudige 15 inch laptop die gebruikt kan worden voor lichte taken zoals presentaties maken met Powerpoint of fotos bewerken met Adobe Photoshop.

Deze laptop is niet zeer geschikt voor zware programma’s zoals Adobe Premiere pro maar je kan ze wel gerbuiken voor kleine taken. De laptop heeft een professionele look waardoor je ook tijdens je lessen er professioneel uit zal zien.

Specificaties:Lenovo ThinkBook 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS paneel
ProcessorIntel Core i5 Quad core(4) 2.4Ghz tot 4.2Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB van SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics

Lenovo IdeaPad S540

Als de vorige Lenovo laptop niets voor je was dan is de Lenovo IdeaPad S540 misschien iets voor je. De prijs van dit laptop is ietjes hoger maar zeker zijn prijs waard dankzij de componenten en de formaat van de laptop.

De laptop heeft een prijs rond de 1000 euro waardoor het wat duur kan lijken voor veel mensen en ook niet voor sommige. Zelf heb ik 1400 euro moeten betalen voor mijn laptop en die is net zo sterk als deze of zelfs wel minder.

Deze Lenovo IdeaPad S540 is perfect voor studenten die genoeg willen uitgeven voor een perfecte laptop die ze voor jaren lang kunnen gebruiken zonder te hoeven upgraden. De beeldscherm van deze laptop is ook Quad HD wat hoger is dan je normale Full HD schermen.

Deze 13 inch laptop is super sterk en kan namelijk gebruikt worden voor alles zelfs gamen. Games zoals The Sims, League of Legends en Hearthstone kunnen makkelijk gedraaid worden op deze laptop voor als je soms niets te doen hebt.

Specificaties:Lenovo IdeaPad S540
Beeldscherm13.3inch, Quad HD, 60Hz, IPS paneel, 300 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB van SSD
VideokaartNvidia GeForce MX350 2GB VRAM

Tips bij het kopen van een laptop – Studenten

  1. Vraag je leraar wat de minimale benodigdheden zijn in een laptop voor je opleiding.
  2. Beseft zelf wat je ook naast je studie met deze laptop wilt gaan doen (gamen of video bewerken)
  3. Kijk naar de prijzen en je maximale budget
  4. Lees de reviews en kijk wat andere van de laptop vinden
  5. Uit eindelijk nadat je dit hebt gedaan koop je de laptop en test je deze. Je krijg 14 tot 30 dagen bedenktijd bij aankoop via onze link.

Categorized in: