Goedkope laptop voor videobewerking

Waarom is een goedkope laptop voor videobewerking handig

Voor sommige is het moeilijk om boven de duizend euro uit te geven voor een laptop voor videobewerking.

Je wilt graag een laptop die het werk goed kan uitvoeren en die ook voordelig is. Daarom zullen we tijdens deze artikel de beste goedkope laptops voor videobewerking bespreken.

Deze laptops beschikken over de componenten die geschikt zijn voor videobewerking en ook daarnaast voor fotobewerking voor als je dat wenst.

De prijzen van laptops die we zullen bespreken

De prijzen van de laptops die we zullen bespreken zijn rond de 700-900 euro. Laptops die hieronder zitten zullen niet echt heel goed zijn voor videobewerking omdat de componenten niet heel goed zullen zijn.

Daarnaast hebben we gekeken naar de beste webwinkel voor laptops hier in Nederland en dat is Coolblue. Bij coolblue hebben ze de beste laptops voor een uitstekende prijs.

Als je graag een goedkope laptop wilt zal je wel een tweedehands laptop moeten kopen om sparen voor een van de volgende laptop die we nu gaan bespreken.

Beste goedkope laptops voor videobewerking – Top 5

  • Lenovo  Ideapad 520

Afbeeldingsresultaat voor Lenovo  Ideapad 520-15IKBR

De Lenovo Ideapad 520  is een 15.6 inch laptop met een uitstekende full-hd beeldscherm waarin je elke video goed kunt bewerken. 

De beeldscherm heeft een IPS paneel die heel handig is voor als je foto of video wilt bewerken. Daarnaast is de processor ook heel uitstekend.

De processor van deze laptop is de quad core intel i7 met een kloksnelheid van 1.8 Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. De cache van deze laptop is 8 MB en hierin wordt data tijdelijk opgeslagen voor snelle gebruik.

De ram geheugen van deze laptop is 8GB en dit is van type DDR4. De DDR4 is sneller dan de DDR3.

De opslag van deze laptop is SSD. SSD is de nieuwste opslagtype. De oude HDD is nu niet meer zo snel als het toen was. Dankzij een ssd start je laptop nu binnen 15 seconden en gaat deze ook heel sneller om met je bestanden.

Als je snel wilt video’s bewerken dan is het handig dat je een ssd gebruikt omdat de programma’s die je gebruikt ook sneller zullen omgaat met je video bestanden.

 

  • Dell Vostro 3568 H71C5

voorkant Vostro 3568 H71C5

De Dell Vostro 3568 H71C5 is een 15.6 inch laptop met een full hd beeldscherm waardoor je zeker goede video’s kunt bewerken.

De laptop heeft een VA paneel die zeer handig is om kleuren te zien maar niet zo goed is als de IPS Paneel. Zoals eerder besproken is de IPS paneel het beste paneel dat je kunt kiezen voor videobewerking of fotobewerking.

De processor in deze laptop is een Quad core intel core i7 processor met een kloksnelheid van 2.7 Ghz en een turbo frequency van 3.5 Ghz. De cache van deze processor is 4 MB en hierin wordt tijdelijke data opgeslagen die de processor gebruikt om sneller te werken.

De ram in deze laptop is 8GB van type DDR4. De DDR4 is sneller dan de oude DDR3 en daarom is deze beter voor videobewerking en fotobewerking.

De opslag van deze laptop is ook  erg handig. De ssd schijf van deze laptop heeft 256GB die je zeker kunt gebruiken om projecten op te slaan maar als je meer ruimte wilt om je videobewerking projecten op te slaan dan zal je wel een externe harde schijf moeten hebben ernaast.

 

  • Acer Aspire 5 A515-51G-88YE

voorkant Aspire 5 A515-51G-88YE

De Acer Aspire 5 A515-51G-88 YE is een goedkope laptop voor videobewerking met een full HD beeldscherm en een IPS paneel die zeer handig is voor foto en videobewerking.

De IPS paneel is zeer handig omdat deze de kleuren van video’s en foto’s zeer goed laat zien. Als je een andere paneel kiest zal je wel de VA paneel moeten kiezen omdat deze ook ok is vergelijken met de TN paneel. TN paneel is meer bedoeld voor gamers die niet veel geven om kleuren maar meer om FPS en Hz.

De processor van deze goedkope laptop is de Intel core I7 processor met een Quad core kloksnelheid van 1.6 Ghz en een turbo frequency van 3.4 Ghz. De cache in deze laptop is 6 MB.

Verder is de geheugen in deze laptop 8GB. Deze 8GB ram is zeer handig voor videobewerking en is zeker het minimum wat je moet hebben. Als je veel projecten tegelijk wilt gaan bewerken zal je wel meer ram moeten hebben.

De opslag van deze laptop is een SSD met  256GB. De ssd is super snel en kan zorgen dat de laptop binnen 15 seconden opstart. Dit is heel handig omdat je dan geen tijd hoeft te verspillen aan het wachten tot je laptop is geladen.

 

  • Lenovo Yoga C940

Yoga 700-14ISK 80QD008YMH

De Lenovo Yoga C940 is een 14 inch laptop met een full hd beeldscherm waardoor je video’s gemakkelijk kunt bewerken op HD. Dankzij de IPS paneel kun je goede kwaliteit video’s bekijken en bewerken.

De Intel core processor is een dual core i7 met een kloksnelheid van 2.5 Ghz en een turbo frequency van 3.1 Ghz. De cache van deze processor is 4 MB.

De ram geheugen is 8 GB en dit is het minimum dat iedere professionele video bewerker nodig heeft. Als je meerdere video’s tegelijk wilt bewerken of meerdere taken wilt uitvoeren zal je wel meer ram moeten hebben.

De opslag van deze laptop is 256GB SSD. de SSD schijf is zeer belangrijk voor elke video bewerker omdat deze zorgt dat je snel aan de slag kunt gaan. Je laptop zal binnen 15 seconden opstarten en deze gaat ook sneller met je gegevens.

 

  • HP Envy x360 15-bp196nd

voorkant Envy x360 15-bp196nd

Als laatst hebben we de HP Envy x360 15-bp196nd. Dit is een 15.6 inch laptop met een full hd beeldscherm. De resolutie van deze laptop is 1920 x 1080p.

De paneel van deze beeldscherm is IPS. Een IPS paneel is zeker waar je voor moet kijken als je een laptop of monitor wilt kopen voor videobewerking of fotobewerking.

De processor van deze laptop is een quad core intel core i7 processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo frequency 4.0 Ghz. De cache van deze processor is 8MB. Hierin wordt tijdelijke data opgeslagen die door de processor wordt gebruikt.

Componenten die heel belangrijk zijn in een laptop voor videobewerking

De Processor (CPU)

De processor is de meest belangrijke component in een laptop voor videobewerking. Dit komt omdat dankzij de processor zal de rendering van video’s sneller gaan. Als de processor langzaam is zal het renderen van video’s langer duren en zal je heel veel tijd besteden in het wachten tot je video klaar is.

Daarom dat een goede processor belangrijk is bij het kopen van een laptop voor videobewerking. Zelfs zal je meer aandacht moeten besteden bij het kiezen van een goedkope laptop voor videobewerking omdat deze vaak verschillende processor hebben maar dan hebben ze andere componenten hetzelfde waardoor je makkelijk in de war kunt raken.

De beeldscherm

Naast de processor is de beeldscherm een grote deel voor videobewerking. Een beeldscherm voor videobewerking moet een full hd scherm hebben en een IPS paneel.

De reden waarom je een IPS paneel wilt hebben is omdat deze kleuren van elke foto of video op zijn best laat zien. Elke video kun jij in ware kleuren zien waardoor je geen fouten zal maken bij het bewerken van video en kleurverandering.

De ram geheugen

De ram geheugen in een laptop is ook heel belangrijk. Hoe meer ram, hoe meer je kunt doen. Een laptop voor videobewerking kan wel 8GB hebben. Maar dit is de minimum dat je zou moeten hebben. Als je graag heel veel meer wilt gaan doen tijdens het bewerken van video’s zoals Video’s zoeken of informatie zoeken zal je wel wat extra ram moeten gebruiken.

De Opslag (Geheugen)

Tenslotte gaan we het hebben over de opslag van een laptop voor videobewerking. De twee type geheugen die heel bekend zijn nu zijn de ssd en de hdd. De hdd is de normale die door velen wordt gebruikt. Deze is oud en is niet snel genoeg. De nieuwe ontwikkelde is de ssd en deze is supersnel en laat zelfs je laptop binnen 15 seconden opstarten. Niet alleen maar dat maar het zorgt ook dat de laptop sneller omgaat  met de bestanden in de schijf. Zo als je graag wilt videobewerken of fotobewerken dan is een ssd je beste keus.