Een goedkope gaming laptop – Top 5

Wil je graag een goedkope gaming laptop kopen. In deze artikel zullen we de top 5 goedkope gaming laptop bespreken. We zullen de componenten van de laptop bespreken en hoe deze laptop presteert in games.

Goedkope gaming laptop – Top 5 keuzes

 1. HP Pavilion G15
 2. Acer Aspire 7 A715  
 3. Lenovo Legion Y520 
 4. MSI GF63
 5. HP Omen 15

De HP Pavilion G15

HP Pavilion G15-cx0830nd Main Image

De HP Pavilion G15 is een uitstekende en goedkope gaming laptop vergeleken met andere laptop met deze componenten. De laptop heeft over 285 reviews waarvan ze bijna allemaal goed zijn. De laptop beschikt over een uitstekende videokaart met 2GB VRAM waarmee je games op medium of hoger kunt spelen.

Componenten van deze laptop 

Deze 15.6 inch laptop beschikt over een geweldige Full HD beeldscherm met Anti reflecterende reflectie. De paneel van deze laptop is een IPS Paneel en deze zorgt voor perfecte kleuren weergave.

De processor in deze laptop is de intel core i5 quad core(4) met een kloksnelheid van 2.3Ghz en een turbo snelheid van 4Ghz.

De ram in deze geweldige laptop is 16GB. Normaal kan je al met 8GB veel doen dus met 16GB zul je van alles kunnen doen en veel multitasken zonder enige vertraging.

De opslag van deze laptop is een combinatie van SSD en HDD. De SSD in deze laptop is 128GB en de HDD is 1TB. Dit is meer dan genoeg om veel games op te slaan en projecten.

Tenslotte de videokaart is de GTX 1050 met 2GB VRAM. Met 2GB VRAM kun je games spelen op laag of hoger. Hieronder zie je een aantal test met deze laptop in verschillende games.

Prestaties in games:

 • League of Legends: Hoge instellingen (gem. 149 fps)
 • Overwatch: Hoge instellingen (gem. 93 fps)
 • Fortnite: Gemiddelde instellingen (gem. 132 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 91 fps)
 • BF5: Lage instellingen & HD resolutie (gem. 79 fps)

Wat vinden andere van deze laptop:

Pluspunten

 • Professionele look
 • Heerlijk snel
 • Multi-tasken zonder problemen

Minpunten

 • Touch pad kon beter

Review

“De volle sterren voor deze prachtaankoop! Wat een snelheid en wat een service weer van coolblue! Ik had hiervoor een laptop gekocht waarbij de kleur en grafische kaart iets tegenviel. Terstond, na melding hiervan, heb ik dezelfde dag nog een nieuwe mogen ophalen! Deze HP is echt een opmerkelijk afgeprijsde top laptop! Je krijgt een I7 paradepaardje (7700 HQ) + 16 GB ram! (DDR4 2133) en een zeer degelijk videokaart (GTX1050) waarmee je met gemak spellen als Battlefield 1 en 4, Crysis of GTA 4 kunt spelen en niet erg luidruchtig is. Resumé, een uitstekend product waarbij je ontegenzeggelijk waar voor je geld krijgt!”

Acer Aspire 7 A715

Acer Aspire 7 A715-72G-56BC Main Image

De Acer Aspire 7 A715 is een geweldige goedkope laptop voor gaming. Deze laptop beschikt over een videokaart waarmee je games op high op hoger kunt spelen. Daarnaast kun je gemakkelijk in deze laptop inloggen met maar een vingerafdruk.

Componenten

Dit is een 15.6 inch laptop met een anti reflecterende beeldscherm en een IPS paneel die zorgt voor ware kleuren weergave. De processor in deze laptop is de intel core i5 quad core(4) processor met een  kloksnelheid van 2.3Ghz en een turbo snelheid van 4Ghz.

De ram geheugen in deze laptop is 8GB en dit is meer dan genoeg om te gamen. Daarnaast kun je hiermee multitasken zonde enige probleem.

De opslag van de laptop is een SSD en een HDD. De SSD beschikt over 128GB en de HDD over 1 TB. Dit is heel handig om je games op te slaan en projecten.

Tenslotte is de videokaart in deze laptop de GTX 1050 TI. Deze videokaart beschikt over 4GB VRAM en hiermee kun je games spelen tussen Laag en high.

Prestaties in games:

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 161 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 67 fps)
 • Fortnite: Hoge instellingen (gem. 73 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 126 fps)
 • BF5: Lage instellingen (gem. 65 fps)

Wat vinden andere van deze laptop:

Pluspunten

 • Snel
 • Stevig
 • Typt prettig
 • Prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Vlekgevoelig

Review

“Voor 900€ is dit vrijwel de enige laptop die verkrijgbaar is met een 8th gen i5 en een GTX1050ti. Daarnaast voelt de behulzing kwalitatief aan en is de laptop toch nog redelijk licht.”

Lenovo Legion Y520 

Lenovo Legion Y520-15IKBN 80WK016TMH Main Image

De Lenovo Legion Y520 is een geweldige gaming laptop voor de prijs. Gaming laptop zijn moelijk te verkrijgen als je niet rond de 1000 euro uitgeeft. Dat is tenminste als je goede games erop wilt spelen en niet over een paar jaar een nieuwe wilt halen. Deze Lenovo Legion Y520 is je perfecte gaming laptop keus voor de prijs. Deze laptop heeft een GTX 1050 TI waardoor je de meeste games op High kan spelen.

Componenten in deze laptop

De Lenovo Legion Y520 is een 15.6 inch laptop met een Full HD(1080p) beeldscherm. De beeldscherm is een Anti reflecterende reflectie en een IPS paneel waardoor kleuren goed worden weergegeven.

De processor van deze laptop is de Intel core i7 processor. Deze processor heeft 4 cores dus het is een quad core processor en het  heeft een snelheid van (kloksnelheid)2.8Ghz tot (turbo snelheid)3.8Ghz.

De werkgeheugen in deze laptop is geweldig. De ram is 16GB en dit zal meer dan genoeg is om bijna alles te kunnen doen. Je kan multitasken, gamen, video’s en foto’s bewerken en meer zonder enige zorgen.

Verder hebben we de opslag capaciteit van deze laptop. Deze laptop heeft 2256GB in totaal en dit is een combinatie van SSD en HDD. De SSD is 256GB en hier sla je games op die je vaak speelt. Daarnaast heb je 2TB HDD waarin je projecten en grotere games kunt opslaan.

Tenslotte hebben we de videokaart en de meest belangrijke componenten om te gamen. De videokaart in deze laptop is de Nvidia GeForce GTX 1050 TI met 4GB VRAM. Met 4GB kun je de meeste games spelen op hoge kwaliteit zonder enige probleem. Hieronder hebben we een lijst met hoe goed deze laptop het doet in games.

Prestaties in games:

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 161 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 67 fps)
 • Fortnite: Hoge instellingen (gem. 73 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 126 fps)
 • BF5: Lage instellingen (gem. 65 fps)

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Snel
 • Krachtig
 • Verhouding prijs/kwalitiet
 • Snel met opstarten
 • Prima videokaart

Minpunten

 • Snel vetvlekken

Review

“Het is een snelle laptop met een fijne toetsen aanslag, er zit prachtig scherm in met hoge resolutie. De games tot nu toe draaien op volle toeren. De SSD schijf is wat aan de kleine kant maar die gebruik ik alleen voor de besturing. Games etc installeer ik naar de 1 TB schijf dus ruimte in overvloed”

MSI GF63

MSI GF63 8RD-050NL Main Image

De MSI GF63 is ook een geweldige goedkope gaming laptop. Denk eraan dat als je een gaming laptop wilt dat je wel rond de 1000 euro zal moeten uitgeven anders zul je alleen games kunnen spelen zoals league en niet nieuwe games. Dankzij de videokaart in deze laptop kun je nieuwe games spelen on hoge kwaliteit en kan je ook andere taken uitvoeren zonder enige probleem.

Componenten 

Dit is een 15.6 inch laptop met een Full HD(1080p) scherpte en een anti reflecterende reflectie. De paneel van deze laptop is een IPS paneel waarmee je kleuren goed kunt zien.

De processor is een wat sterkere processor dan onze vorige. De processor in deze laptop is de Intel core i7 processor. Deze processor heeft 6 cores(hexa core) en een uitstekende snelheid. De snelheid van deze hexa core processor is (kloksnelheid)2.2Ghz tot (turbo snelheid)4.1Ghz.

De werkgeheugen in deze laptop is 16GB. Met 16GB kun je meer dan genoeg doen met een laptop. Je kunt multitasken, video’s en foto’s bewerken, gamen, internetten en veel meer. De type van de ram is de snelste type op dit moment DDR4.

De opslag in deze laptop is ook een combinatie van SSD en HDD. De SSD heeft 256GB is en HDD is 1TB. Dit is meer dan genoeg om veel games op te slaan en ook projecten. Zeer  handig voor als je projecten van school wilt opslaan en ook games.

Tenslotte onze meest belangrijke component de videokaart. De videokaart in deze laptop is ook een GTX 1050 TI. De GTX 1050 TI is zeer sterke videokaart waarmee je de meeste nieuwe games kunt spelen op hoge instelling zonder enige probleem. Hieronder zie je hoe deze laptop doet in sommige games.

Prestaties in games:

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 161 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 67 fps)
 • Fortnite: Hoge instellingen (gem. 73 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 126 fps)
 • BF5: Lage instellingen (gem. 65 fps)

Wat vinden andere van deze laptop

Pluspunten

 • Licht gewicht
 • Mooi design
 • Perfect voor gamen

Minpunten

 • Ventilator (Fan)

Review

“Uitermate tevreden met het product. Ik doe momenteel een ICT opleiding en alle programma’s benodigd hiervoor runnen goed op de laptop. Ook kan ik hierop met Ultra settings gamen. De ventilator is soms een beetje luid tijdens het gamen, maar dit wordt goed gemaakt door de performance.”

HP Omen 15

HP Omen 15-dc0975nd Main Image

De HP Omen 15 is een geweldige goedkope gaming laptop. Deze laptop heeft geweldige componenten waarmee je de laatste games kan spelen op een geweldige beeldscherm. Deze beeldscherm beschikt over 144hz waardoor je snellere bewegingen beter kunt zien.

Componenten

Dit is een 15.6 inch laptop met een geweldige beeldscherm. De resolutie van deze laptop is 1080P een Full HD beeldscherm waarbij je alle kleuren perfect kunt bekijken dankzij de IPS paneel die het beschikt.

Om te kunnen gamen heb je niet alleen een goede videokaart nodig maar ook een goede processor en ram. De processor in deze laptop is de Intel core i7 hexa core(6) processor. Dit is een geweldige processor en het draait op een snelheid tussen (kloksnelheid)2.2Ghz en (turbo snelheid)4.1Ghz.

De ram geheugen in deze laptop is geweldig. Het is de snelste type ram die er is en is meer dan genoeg. De laptop heeft 16GB ram waarmee je makkelijk kunt gamen en veel taken tegelijk uitvoeren.

De opslag van deze laptop is een uitstekende combinatie van SSD en HDD. De SSD beschikt 256GB waarmee je de belangrijkste games kunt opslaan. Daarnaast heb je 1TB HDD waarin je grotere games kunt opslaan zonder enige probleem.

Tenslotte de belangrijkste component voor gamers de videokaart(GPU). De videokaart in deze laptop is de GTX 1050 TI. Met deze videokaart kun je de meeste games spelen op hoge instellingen zonder enige probleem.

Dit waren onze Top 5 goedkope gaming laptop. Als je een andere betere goedkope laptop hebt laat het ons weten in een reactie hieronder. Denk eraan dat een goedkope laptop moet ook wel goed zijn anders is het een verspilling van geld.  Als je een gaming laptop niet rond de 1000 euro koop zal je in een aantal jaren niets meer met dat laptop kunnen doen.

Daarnaast kun je niet alleen gamen met deze laptops die hier zijn benoemd maar ook video’s en foto’s bewerken. Dit is zeer handig voor als je een student bent en een laptop nodig hebt of als je werk.

 

Bekijk ook: De beste asus gaming laptops

Ook: Beste laptops in prijs en kwaliteit

Meer over laptops: Laptops || koopgids