Gamers die een goedkope gaming laptop willen kopen. In deze artikel zullen we de top 5 goedkope gaming laptop bespreken. We zullen de componenten van de laptop bespreken en hoe deze laptops presteren in games.

Goedkope gaming laptop – Top 5 keuze

 1. Asus TUF Gaming F15
 2. Lenovo IdeaPad Gaming 3
 3. Asus Vivobook 15X
 4. HP Pavilion G15
 5. Acer Aspire 7 A715

Als jij een gamer bent en je wilt graag een budget gaming laptop, dan zijn deze top 5 keuzes ideaal voor jou.

Deze goedkope gaming laptops zijn ideaal voor nieuwe games en kunnen ook gebruikt worden voor andere zware taken.

5 Beste Goedkope Gaming Laptops

Met deze goedkope laptops kun jij je favoriete games spelen en ook nieuwe games op hoge instellingen.

Deze kun je gebruiken thuis en zelfs onderweg of bij je familie of vrienden. Verder dankzij de hoge verversingssnelheid krijg je meer beelden in minder tijd en zie je veel meer.

1. De Asus TUF Gaming F15

Beste Budget gaming laptop - Asus TUF Gaming F15
Beste Budget gaming laptop – Asus TUF Gaming F15

De eerste en zeker de beste goedkope gaming laptop op dit moment is de Asus TUF Gaming F15.

Dit is een 15.6 inch laptop met een Full HD resolutie die ideaal is voor de meeste games. Dankzij de Full HD resolutie kan de videokaart ook beter presteren en op hogere instellingen goed presteren.

Wat deze laptop zo bijzonder maakt is de buiten gewoon verversingssnelheid die het heeft. De laptop komt namelijk met 144Hz verversingssnelheid wat hoger is dan de meeste goedkope gaming laptops.

Componenten van deze laptop 

Deze 15.6 inch laptop beschikt over een geweldige Full HD beeldscherm met Anti reflecterende reflectie. De paneel van deze laptop is een IPS Paneel en deze zorgt voor perfecte kleuren weergave.

De processor in deze laptop is de intel core i5 quad core(4) met een kloksnelheid van 2.5Ghz en een turbo snelheid van 4.5Ghz.

De ram van de laptop is prima en dit is 8GB. Dit is voldoende om ermee te kunnen gamen maar niets meer. Multitasken wordt lastig met deze hoeveelheid ram.

De opslag van deze laptop is een SSD met 512GB. Met deze hoeveelheid opslag kun je voldoende games opslaan. Als je meer opslag nodig hebt dan kun je ook een externe hdd gebruiken.

Tenslotte de videokaart is de GTX 1650 met 4GB VRAM. Met 4GB VRAM kun je games spelen op hoge instellingen op Full HD resolutie. Zeker handig ook dat de laptop met 144Hz komt voor meer beelden per seconden.

Wat vinden andere van deze laptop:

Pluspunten

 • Professionele look
 • Heerlijk snel
 • Relatief licht gewicht

Minpunten

 • Ventilator luid bij zware processen/games.

Review

“mooie en snelle laptop, zeer geschikt en betaalbaar om op te gamen.
prima geluid uit de speakers voor een laptop.
met gamen gaat altijd de stroom eraan voor betere prestaties, overige zaken gaan goed op de accu en kan ongeveer 5 uren zonder stopcontact.
het geluid bij het koelen van de laptop valt reuzen mee bij zware games produceert ie wat geluid maar je hebt toch een koptelefoon op voor het geluid.”

2. Lenovo IdeaPad Gaming 3

Goedkope Gaming laptop - Lenovo IdeaPad Gaming 3
Goedkope Gaming laptop – Lenovo IdeaPad Gaming 3

Een andere goedkope laptop is de Lenovo IdeaPad Gaming 3. Deze laptop komt ook met de zelfde componenten als de vorige maar beschikt niet over de verversingssnelheid.

De laptop is prima voor gamen op Full HD en zeker als je veel mmo’s speelt en niet veel FPS games. Verversingssnelheid is heel handig voor FPS games en minder belangrijk voor single player games of mmo’s.

Componenten

Dit is een 15.6 inch laptop met een anti reflecterende beeldscherm en een IPS paneel die zorgt voor ware kleuren weergave. De processor in deze laptop is de intel core i5 quad core(4) processor met een  kloksnelheid van 2.3Ghz en een turbo snelheid van 4Ghz.

De ram geheugen in deze laptop is 8GB en dit is meer dan genoeg om te gamen. Daarnaast kun je hiermee multitasken zonde enige probleem.

De opslag van de laptop is een SSD van 512GB. Een SSD is heel handig voor snelle opstart en zeker als je sneller wilt gaan gamen.

Tenslotte is de videokaart in deze laptop de GTX 1650. Deze videokaart beschikt over 4GB VRAM en hiermee kun je games spelen tussen Laag en high.

Wat vinden andere van deze laptop:

Pluspunten

 • Goede batterijduur
 • Heerlijk snel
 • Goede laptop voor hobbygamers

Minpunten

 • Maakt veel lawaai

Review

“Het is een zeer snel beestje met een mooi design en een unieke blauwe kleur, blijft ook erg stil onder zware prestaties. Opstarten duurt ca. 10 seconden. Echter als je wilt dat hij herrie maakt, blijft hij ook wat sitl, de speakers missen net dat beetje body. Niets wat je headphone of speakerset die je waarschijnlijk toch al hebt staan niet oplost. Het toetsenbord is erg fijn en alle toetsen zitten op de plek waar je ze verwacht, dus geen verkortte of verplaatste shift-toetsen etc. De lichtblauwe toetsverlichting is een leuke afwisseling. Ondanks het wat forse gewicht van de laptop, buigt deze nauwelijks door wanneer je hem aan één hoek vastpakt. Batterij gaat bij normaal kantoor gebruik ca. 5-7 uur mee lijkt het afhankelijk van het ingestelde prestatieniveau.

3. Asus Vivobook 15X

Asus Vivobook 15X - Budget gaming laptop met professionele design
Asus Vivobook 15X – Budget gaming laptop met professionele design

Voor hobby gamers die graag een goedkope gaming laptop willen is de Asus Vivobook 15X een uitstekende keuze. Deze laptop heeft een professionele look en dat is ook een goede reden om deze te kiezen voor werk, thuis of school en om te gamen.

De laptop komt met de basis componenten die nodig zijn om de meeste games te kunnen draaien. De i5 processor, de 8GB werkgeheugen en de GTX 1650 videokaart zijn allemaal ideaal voor de meeste games.

Componenten in deze laptop

De Asus Vivobook 15X is een 15.6 inch laptop met een Full HD(1080p) beeldscherm. De beeldscherm is een Anti reflecterende reflectie en een IPS paneel waardoor kleuren goed worden weergegeven.

De processor van deze laptop is de Intel core i5 processor. Deze processor heeft 4 cores dus het is een quad core processor en het  heeft een snelheid van (kloksnelheid)2.4Ghz tot (turbo snelheid)4.1Ghz.

De werkgeheugen in deze laptop is prima. De ram is 8GB en dit zal genoeg zijn voor je games en je andere taken. Multitasken zal wat moeilijk zijn maar voor een budget gaming laptop is het wel prima.

Verder hebben we de opslag capaciteit van deze laptop. Deze laptop heeft 2256GB in totaal en dit is een combinatie van SSD en HDD. De SSD is 256GB en hier sla je games op die je vaak speelt. Daarnaast heb je 2TB HDD waarin je projecten en grotere games kunt opslaan.

Tenslotte hebben we de videokaart en de meest belangrijke componenten om te gamen. De videokaart in deze laptop is de Nvidia GeForce GTX 1050 TI met 4GB VRAM. Met 4GB kun je de meeste games spelen op hoge kwaliteit zonder enige probleem. Hieronder hebben we een lijst met hoe goed deze laptop het doet in games.

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

 • Snelheid
 • Best licht, dus ook fijn voor op schoot
 • veel opslagruimte
 • mooi en strak design
 • Beeldkwaliteit is prachtig

Minpunten

 • Batterij gaat redelijk snel leeg
 • Beetje zwaar in gewicht

Review

“Het is een heel fijn product, mooi, snel en genoeg opslag. De batterij gaat niet super lang mee, maar het is geen groot probleem. Als je kijkt naar prijs-kwaliteitverhouding is dit een superlaptop”

4. HP Pavilion G15

HP Pavilion G15 - Prima goedkope gaming laptop van HP
HP Pavilion G15 – Prima goedkope gaming laptop van HP

Een zeer uitstekende en goedkope HP gaming laptop is de HP Pavilion G15. Deze laptop is 15.6 inch en komt ook met een Full HD resolutie waarmee je op hoge instellingen kunt spelen.

De laptop komt met G-sync een uitstekende functionaliteit voor Nvidia videokaarten voor betere FPS, screen tearing en input lag. Het zorgt namelijk voor dat je beter kunt gamen zonder lag en zonder vertraging.

G-sync samen met de 144 Hz verversingssnelheid van de laptop is uitstekend voor gamers die veel FPS games spelen. Het is ideaal voor snelle beelden in games zoals Fortnite, Apex legends en Csgo.

Componenten 

Dit is een 15.6 inch laptop met een Full HD(1080p) scherpte en een anti reflecterende reflectie. De paneel van deze laptop is een IPS paneel waarmee je kleuren goed kunt zien. De beeldscherm heeft G-sync en ook een verversingssnelheid van 144Hz.

De processor van de laptop is de intel core i5 processor. Deze processor heeft 4 cores en heeft een snelheid van 4.4Ghz. Het is dus een prima processor voor games en andere zware taken zoals fotobewerking.

De werkgeheugen van de laptop is 8GB en dit is voldoende voor gamen maar niet voor multitasken. het is prima voor de meeste gebruikers en zeker als je niet veel wilt uitgeven.

De opslag van de laptop is een SSD met 512GB totaal. Dit is prima opslag voor de meeste gamers die niet veel games hebben. Als je wel veel games wilt installeren dan kan je ook een externe hdd kopen voor meer opslag.

Tenslotte onze meest belangrijke component de videokaart. De videokaart in deze laptop is ook een GTX 1650. De GTX 1650 is zeer sterke videokaart waarmee je de meeste nieuwe games kunt spelen op hoge instelling zonder enige probleem. Hieronder zie je hoe deze laptop doet in sommige games.

Wat vinden andere van deze laptop

Pluspunten

 • Snelle laptop
 • Voldoende grafisch vermogen
 • Fijn toetsenbord incl numeriek deel

Minpunten

 • Kunststof klep voelt niet zo robuust maar is voldoende stevig in gebruik.

Review

“Pas kort in gebruik en niet om te gamen maar brede zakelijke toepassingen, programmeren + muziek etc..
Hiervoor is de laptop zeer geschikt, ruim snel genoeg, werkgeheugen met 16Gb perfect. Snelle processor, mooi scherm. Grafische kaart voldoende voor gamen en videobewerking. Heel fijn toetsenbord, even groot als normaal desktop formaat met erg handig numeriek deel en prettig toets-gevoel.
Beeldscherm met 15,6 inch een topper, echt HP!

5. Acer Aspire 7 A715

Acer Aspire 7 A715 - Goedkoopste gaming laptop
Acer Aspire 7 A715 – Goedkoopste gaming laptop
2
Acer Aspire 7 A715-75G-55FY Azerty
9.5
3
Acer Aspire 7 A715-75G-549P
9.3

De Acer Aspire 7 A715 is de goedkoopste gaming laptop die je kunt kiezen op dit moment. Deze laptop komt ook met de essentiële componenten die je nodig hebt om je favoriete games te kunnen spelen.

De laptop is 15.6 inch en beschikt ook over een Full HD resolutie waardoor je de meeste games op hoge instellingen kunt spelen. De videokaart in de laptop is ideaal voor zware games en de processor is ook uitstekend voor de prijs.

Componenten

Dit is een 15.6 inch laptop met een geweldige beeldscherm. De resolutie van deze laptop is 1080P een Full HD beeldscherm waarbij je alle kleuren perfect kunt bekijken dankzij de IPS paneel die het beschikt.

Natuurlijk heb je ook een wat sterke processor nodig om te kunnen gamen. De processor van deze laptop is de AMD Ryzen 5 met 4 cores. De quad core processor draait op een snelheid van 3.7Ghz en dit is prima voor de meeste games.

De werkgeheugen van de laptop is ook prima. Bij de laptop krijg je 8GB ram en dit is vaak voldoende voor games. Er zijn natuurlijk sommige zware games die meer nodig hebben maar voor de budget is 8GB fijn.

De opslag van de laptop is ook niet teveel en zeker niet door de budget. Bij de laptop krijg je een SSD opslag van 256GB. Dit is voldoende voor een aantal games maar niet genoeg als je veel zware games erop wilt installeren.

Tenslotte de belangrijkste component voor gamers de videokaart(GPU). De videokaart in deze laptop is de GTX 1650 TI. Met deze videokaart kun je de meeste games spelen op hoge instellingen zonder enige probleem.

Een budget laptop kopen – Waar op letten

Prijs/Budget

Wanneer het komt tot prijs voor een budget laptop, wil je altijd onder de 1000 euro blijven. Dit is een ideale budget voor een prima gaming laptop waarmee je de meeste games kunt spelen zonder enige vertraging.

Beeldscherm

Als je een goedkope game laptop gaat halen wil je altijd gaan voor een Full HD beeldscherm. Je kan ook kiezen voor een 17 inch gaming laptop die dat heeft en die ook niet teveel kost. Denk er wel aan dat deze zwaarder zijn en niet makkelijk genomen kunnen worden.

Verversingssnelheid

verversingssnelheid is heel handig voor gamers en zeker als je veel FPS games speelt. Verversingssnelheid wordt getoond in Hz(Hertz) en dit komt in de beeldscherm van een laptop of monitor. Verversingssnelheid geeft aan de aantal keren dat een beeldscherm wordt ververst per seconden zodat je meer beelden kunt zien.

G-Sync

Niet veel laptops hebben het maar als ze het hebben wil je deze zeker nemen, G-sync. G-sync is een functionaliteit van Nvidia die zorgt ervoor dat je minder gaat laggen tijdens je gaming sessies.

G-sync helpt bij het synchroniseren van je beeldscherm en je verversingssnelheid zodat je laptop kan bijhouden en hoge FPS kan houden. Verder helpt G-sync ook tegen screen tearing, Input lag en display stutter. Het is een uitstekende functionaliteit die je zeker altijd wilt hebben als het kan.

Processor & werkgeheugen

De processor en werkgeheugen van een goedkope gaming laptop is belangrijk maar niet zoveel. Zolang je een processor neemt die een i5/Ryzen 5 is of hoger zit je goed. Voor de werkgeheugen is 8GB ram prima maar als je 16GB kunt nemen dan zou ik het zeker aanraden.

Videokaart

De videokaart van een budget gaming laptop is wel de belangrijkste. Om te kunnen gamen op Full HD is het belangrijk dat je een laptop neemt met tenminste 4GB vram of meer. Dit zal je voldoende kracht geven om op Full HD hoge instellingen te kunnen draaien.

Design

De design van een game laptop is ook heel belangrijk. Als je een laptop gaat gebruiken voor werk en gamen dan wil je iets dat er professioneel uitziet.

Als je alleen thuis wilt gamen en bij je vrienden dan is een game design iets beters. Kijk ook goed naar de verlichting en welke kleuren ze beschikbaar hebben voor je laptop keuze.

Batterijduur

Als je een goedkope game laptop ook voor zakelijk, werk of school wilt gebruiken dan wil je wat meer batterijduur. Het is dan fijner om te kijken voor een gaming laptop die 8 uur of langer batterijduur beschikt.

Lees ook goed naar de reviews van de laptops. Vaak wordt er gezegd dat laptops hoge batterijduur hebben maar is het soms niet. Lees daarom de reviews van de laptop en kijk wat andere erover zeggen.

Opslag

Tenslotte heb je de opslag van een budget gaming laptop. Dit zal altijd tussen 256GB en 512GB zitten en je zal vaak niet meer krijgen. Het is natuurlijk door de prijs, als je onder de 1000 euro zit zal je niet veel krijgen.

Van type opslag wil je altijd een SSD voor snelle opstart en zodat games en programma’s sneller kunnen omgaan met de data.

Gewicht

Wat je ook moet weten over gaming laptops is dat ze best wel zwaar zijn. Deze laptops komen met dedicated videokaarten en deze zijn best wel zwaar waardoor gaming laptops soms wel 2.5 kg zijn of hoger.

Als je veel onderweg bent met openbaar vervoer dan kan het lastig zijn om deze rond te nemen. Met een auto kan je deze wel makkelijker dagelijks vervoeren voor je werk, school of zakelijk gebruik.

Gerelateerde vragen

Wat is de goedkoopste gaming laptop? De goedkoopste gaming laptop is de Acer Aspire 7 A715. Deze laptop is 750 euro en komt met de essentiële componenten voor gamen.

Wat is de beste laptop voor gaming? De beste laptop voor gaming voor zijn prijs is de Asus TUF Dash F15 of de Asus TUF Gaming F15. Deze komen met sterke videokaarten, processor en hoge verversingssnelheid.

Hoe duur is een gaming laptop? Een gaming laptop kun je krijgen van 650 euro tot wel 5.500 euro. gaming laptops komen in veel verschillende prijzen tussen deze twee bedragen.

Categorized in: