Goede laptop voor videobewerking

Wat is een goede laptop voor videobewerking

Een goede laptop hoeft niet perse de beste te zijn. Een goede laptop moet goed genoeg zijn om het werk te doen en moet ook niet veel kosten omdat je graag geen extra dingen wilt hebben dat je niet gaat gebruiken.

Een goede laptop voor videobewerking hoeft niet te beschikken over een goede videokaart omdat je niets gaat doen met een videokaart. Alleen als je graag ook met een laptop wilt gamen zal je dan een laptop moeten kiezen die ook over een goede videokaart beschikt.

Onze top keuzes laptop voor videobewerking

1. Lenovo Ideapad 530S

Scoort een 9.6/10 uit 70 Reviews van gebruikers

De Lenovo Ideapad 530S is een goede laptop voor videobewerking dankzij de schermdiagonaal van 15,6 inch en de IPS paneel die zorgt ervoor dat je de ware kleuren van video’s kunt zien tijdens het bewerken.

Lenovo Ideapad 530S-15IKB 81EV0072MH Front

Laptop Bekijken

De resolutie van deze laptop is 1920 x 1080 pixels en dit maakt het een perfecte resolutie om full HD video’s te bewerken. Als je graag 4K video’s wilt gaan bewerken zal je wel een andere laptop moeten nemen die duurder is. Maar omdat we graag een goede laptop voor videobewerking willen en niet een High-end laptop voor videobewerking willen is deze full-HD scherm goed genoeg.

Verder is de processor ook een belangrijke punt bij het kiezen van een laptop voor videobewerking. Een i5 processor zal je niet genoeg helpen met het bewerken van video’s.

Daarom is het belangrijk dat je een i7 quad core processor kiest met een kloksnelheid rond de 1.8ghz en een turbo snelheid van 3.7 Ghz.

De CPU Cache is 8 MB en deze is heel belangrijk omdat deze zorgt voor dat de cpu zelfs sneller werkt omdat deze bewaard kleine data die door de cpu wordt gebruikt om sneller te werken.

Daarnaast is de ram van deze laptop 8GB DDR4. 8GB is het minimum wat je zal moeten hebben voor als je video’s wilt gaan bewerken. En ook is deze van de nieuwste ontwikkeld ram DDR4 die super sneller is dan de oude DDR3.

Tenslotte de opslag. Deze is een van de meest belangrijkste punt omdat de gegevens die je wilt gaan bewerken snel moeten behandeld worden door je laptop. De SSD in deze laptop is 256 GB en dit is genoeg voor als je video’s gaat bewerken. Als je grote projecten wilt gaan opslaan dan is het handig dat je een externe harde schijf koopt. 

Pluspunten

 1. Snelheid
 2. Design
 3. Goede processor
 4. Goede beeldscherm

Minpunten

 1. Geen 3 maar 2 USB aansluitingen
 2. Geen cd/dvd speler (Dit is begrijpelijk omdat je tegenwoordig alles doet met een USB)

Als je meer wilt lezen zoals de aansluitingen,camera en audio van deze laptop. Bekijk de volle laptop specificatie via onze link. (Lenovo Ideapad 530S)

Voor Videobewerking zijn er ook een aantal extra dingen die het voor je makkelijk zullen maken om deze laptop te gebruiken. Een goede laptop muis geef je meer precisie voor als je moet bewerking en is makkelijker dan de laptop muis.

Daarnaast als je meer geheugen wilt en deze ook rond kunnen meenemen zoals in je tas, dan is een Externe harde schijf heel handig. Hierin kun je klaargemaakte projecten opslaan voor als de laptop geen eigen HDD heeft. Het probleem is dat 256 SSD geheugen niet genoeg zal zijn om veel projecten op te slaan omdat video’s vaak heel groot zijn.

Om je laptop mee te nemen is het ook belangrijk om een Laptop rugzak of een laptoptas te hebben en een sleeve. Je wilt graag beide hebben omdat als je je laptop in je tas doet en tegen iets aankomt zal er schade op komen. Maar als je je laptop in een sleeve in je tas doet zal dit minder impact op de laptop hebben.

Eigen mening

Zelf vind ik dit een heel goede laptop. De processor is sneller dan een aantal andere laptop die we hier bespreken voor de prijs. Daarnaast is de geheugen van opslag wat minder maar dit is begrijpelijk omdat het ssd is. Daarom is het handig om een externe harde schijf te kopen als opslagruimte voor je klaar gemaakte projecten.

Alle producten die we hier bespreken kun je bekijken door onze Link in de tekst te gebruiken. Je zult meteen de laptop zien en ook de producten zoals laptoptas, sleeve, laptop muis en externe harde schijf. Deze producten zijn van uitstekend kwaliteit en uit de beste webwinkel in Nederland voor laptops.

2. Acer Aspire 5 A515

Scoort een 8.8/10 uit 227 reviews van gebruikers

De Acer Aspire 5 A515 is ook een goede laptop voor videobewerking met een schermdiagonaal van 15,6 inch en een full HD resolutie. De paneel van deze laptop is ook een IPS paneel die zorgt dat je kleuren heel goed kunt zien bij elke video die je bewerkt zodat je geen fouten maakt bij het veranderen van kleuren.

Goede laptop voor videobewerking

Laptop bekijken

Verder is de processor van deze laptop de intel i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.6Ghz en een turbo Frequency 3.4 Ghz. De cache van deze processor is 6 MB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen die door de cpu wordt gebruikt om sneller te werken.

De ram van deze laptop is twee sticks van 4 ram in totaal heb je dan 8GB ram. De type van de ram is ddr4 en is super sneller dan de oude ddr3.

Verder is de opslag een ssd schijf die heel sneller is dan de gewone oude hdd. Dankzij een ssd gaat de laptop binnen 15 seconden aan en kun je gemakkelijk aan de slag gaan. Daarnaast gaat een ssd ook sneller om met de gegevens binnen je laptop.

Pluspunten

 1. Prijs/kwaliteit is top
 2. Fijn allround laptop voor een nette prijs
 3. Start extreem snel op
 4. Lang snoer, Kleine lichte trafo

Minpunten

 1. Ergonomie toetsenbord kan beter
 2. Touchpad zonder knoppen
 3. Veel pre-installed software

Eigen mening

Een heel goede laptop voor de prijs. De componenten zijn ook wel redelijk snel maar de processor is ietsjes langzamer dan de laptop hierboven. Maar zeker een aanrader voor de prijs en dat vinden andere gebruikers ook.

3. HP Pavilion 15

Scoort een 10/10 uit 275 reviews van gebruikers

De HP Pavilion 15 is een goede laptop voor videobewerking die bijna hetzelfde is als de eerste laptop die we hebben besproken. Dankzij de schermdiagonaal van 15,6 inch en de IPS paneel die zorgt ervoor dat je de ware kleuren van video’s kunt zien tijdens het bewerken.

HP Pavilion 15-cs0972nd Front

Laptop Bekijken

De resolutie van deze laptop is 1920 x 1080 pixels en dit maakt het een perfecte resolutie om full HD video’s te bewerken.

Verder is de processor ook een belangrijke punt bij het kiezen van een laptop voor videobewerking. Een i5 processor zal je niet genoeg helpen met het bewerken van video’s.

Daarom is het belangrijk dat je een i7 quad core processor kiest met een kloksnelheid rond de 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4.0 Ghz.

De CPU Cache is 8 MB en deze is heel belangrijk omdat deze zorgt voor dat de cpu zelfs sneller werkt omdat deze bewaard kleine data die door de cpu wordt gebruikt om sneller te werken.

Daarnaast is de ram van deze laptop 8GB DDR4. 8GB is het minimum wat je zal moeten hebben voor als je video’s wilt gaan bewerken. En ook is deze van de nieuwste ontwikkeld ram DDR4 die super sneller is dan de oude DDR3.

Tenslotte de opslag. Deze is een van de meest belangrijkste punt omdat de gegevens die je wilt gaan bewerken snel moeten behandeld worden door je laptop. De geheugen in deze laptop is een combinatie van hdd en ssd. De totale opslagcapaciteit is 1016 GB en heeft een harde schijf snelheid van 5400 rpm.

Pluspunten

 1. Mooie design/scherm
 2. Niet zwaar om mee te nemen
 3. Super snel

Minpunten

 1. Touchpad
 2. Soms lawaaierig

Mening

Prettige laptop die zeer geschikt is voor zakelijk omdat het makkelijk te vervoeren is. De laptop beschikt over ssd en hdd waardoor je geen extra geheugen erbij hoeft te kopen en je kunt ook op deze laptop gamen.

4. Lenovo Thinkpad T580

Scoort een 8.8/10 uit 8 reviews van gebruikers

Deze Lenovo thinkpad T580 heeft een schermgrootte van 15,6 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De paneel van deze beeldscherm is een IPS paneel. Voor videobewerking en fotobewerking is een IPS paneel de primaire keuze daarna een VA paneel.

Lenovo Thinkpad T580 i7 - 16GB - 512GB SSD Azerty Main Image

Laptop bekijken

Daarnaast is de processor van deze laptop een quad core i7 processor met een kloksnelheid van 1.8 Ghz en een turbo frequency van 4.0 Ghz. De cache in deze laptop is 8GB en hier wordt tijdelijke informatie opgeslagen die gebruikt wordt door de cpu om sneller te werken.

Verder is de ram in de laptop van type ddr4 en deze is de nieuwste gemaakte ram die sneller is dan de oude ddr3. De laptop heeft 16GB ram en kan geupgrade worden tot 32GB.

De opslag van de laptop is 512GB SSD. De SSD schijf is supersnel en laat de laptop binnen 15 seconden starten. De SSD maakt ook gebruikt van de gegevens sneller dan de normale hdd.  

Pluspunten

 1. Prijs/Kwaliteit
 2. SSD is snel
 3. Snelheid
 4. Accuduur

Minpunten

 1. Geen CD drive
 2. Prijs is hoog (maar is wel waard)

Mening

Zeker een mooie laptop om te hebben. De IPS paneel zal je zeker goed helpen en de processor is top speed. Daarnaast is de ssd supersnel en voor meer geheugen is het handig om een externe harde schijf te kopen om je projecten op te slaan.

5. Toshiba Tecra A50

Scoort een 9/10 uit 3 reviews van gebruikers

De Toshiba Tecra A50 is een full hd laptop met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De paneel op deze laptop is een IPS paneel die zorgt ervoor dat je de ware kleuren van video’s kunt zien.

Goede laptop voor videobewerking

Laptop bekijken

Daarnaast is de processor een dual core i7 processor met een kloksnelheid van 2.7 Ghz en een turbo frequency van 3.5 Ghz. De cache op deze laptop is 4 MB en zoals al verteld wordt hier tijdelijke informatie opgeslagen.

De ram in deze laptop is 8GB en dit zijn twee sticks van 4GB. De ram type in deze laptop is ddr4 en is sneller dan de oude ddr3 type. Daarnaast is de opslag in deze laptop ssd en deze zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden opstart en dat de gegevens in je laptop sneller worden gebruikt. De totale opslag is 256 GB en de formaat van de harde schijf is M.2.

Pluspunten

 1. Lekker snel
 2. Fijn formaat scherm
 3. 4 USB aansluitingen
 4. Uitgebreid toetsenbord
 5. SD kaartlezer ingebouwd

Minpunten

 1. Sober design
 2. Linker shift-toets in klein

Mening

De prijs en kwaliteit van deze laptop is uitstekend. Daarnaast heeft de processor zelfs een snellere kloksnelheid dan bijna alle andere processors die we hier hebben besproken. De IPS Paneel laat de ware kleuren zien en de 256 SSD geheugen is zeer handig maar niet genoeg om al je projecten op te slaan. Als je veel projecten wilt opslaan is het handig dat je een externe harde schijf koopt voor meer geheugen.

Waar moet een goede laptop aan voldoen voor videobewerking

Een goede laptop voor videobewerking moet een goede processor hebben. Een i7 processor met een goede kloksnelheid. Dit zal ervoor zorgen dat het renderen van video’s sneller gaat en zonder enige vertraging.

De ram van een goede laptop voor videobewerking moet 8GB zijn of meer. Een goede laptop moet beschikken over genoeg ram zodat je bij het bewerken van video’s ook andere dingen kunt doen zoals onderzoek naar informatie of afbeeldingen.

Een goede laptop voor videobewerking moet een goede geheugen hebben waarop je je bestanden gaat opslaan. Een ssd is het beste en je moet juist deze kiezen omdat deze supersnel is vergelijken met een normale hdd.

Een ssd zorgt ervoor dat je computer binnen 15 seconden opstart zodat je snel aan de slag kunt gaan en het zorgt ook voor dat je laptop sneller omgaat met de gegevens in de ssd.

Hoe kun jij een goede laptop kiezen voor videobewerking

Bij het kiezen van een laptop moet je letten op de prijs en componenten van de laptop. En zijn vele laptops die het zelfde componenten hebben maar dan verschillende prijzen hebben door kleine verandering zoals videokaart en soms wel de schermgrootte.

Een hele grote punt bij het kiezen van een laptop is de resolutie en de paneel van de beeldscherm. Je wilt graag een resolutie die 1080p is of hoger. Ook wil je een IPS paneel omdat deze kleuren op een IPS paneel beter worden weergegeven dan op de TN paneel. Ook is een VA Paneel ok maar niet zo goed als een IPS paneel.

Als je meer wilt lezen over hoe panelen werken en waarom elke paneel anders is bekijk deze artikel “Beste monitor voor fotobewerking

Lees meer over videobewerking laptops in onze blog