De beste gaming laptops in 2020

De beste gaming laptop kiezen die bij je past is zeker niet makkelijk. Nu met de nieuwe videokaarten van Nvidia en de oude, zijn er veel keuze in gaming laptops. Om zeker te zijn dat je een gaming laptop koopt in 2020 die lang zal meegaat, moet je kiezen voor de nieuwe laptops met de RTX videokaarten in zich. In dit artikel ga ik de beste gaming laptops in 2020 bespreken, welke deze zijn en wat de componenten ervan zijn zodat je de beste kunt kiezen voor jezelf. 

De beste gaming laptops in 2020 – Beste keuzes

 • Lenovo Legion 7 
 • MSI GP65
 • MSI GS66 Stealth
 • MSI GL65 Leopard
 • HP Omen 15

Hoe kies je een gaming laptop in 2020 

beste gaming laptops in 2020

Als je een laptop voor gaming gaat kopen dan moet je goed opletten op de processor en de videokaart van de laptop. Het is belangrijk dat de processor van de laptop tenminste 4 cores heeft met een maximale snelheid boven 3.0Ghz. Verder wil je dat de videokaart van de laptop tenminste 6GB vram heeft. 

De belangrijkste component van een gaming laptop zijn de videokaart en de processor. De videokaart is wat zorgt voor kwaliteit in je games en de processor process dingen in je games en neemt gegevens van je opslag zodat de videokaart die kan gebruiken. Deze twee componenten zijn de meest belangrijk als je een gaming laptop wilt gaan kopen. 

Daarnaast zijn er ook andere belangrijke factoren die je goed naar zou willen kijken voordat je een laptop koopt. De beeldschermkwaliteit, de ram en de opslag zodat je genoeg games kunt opslaan. 

Videokaart

De videokaart bij het kopen van een gaming laptop is heel belangrijk in 2020. Doordat er nieuwe videokaarten uitkomen van Nvidia wil je zeker zijn dat je de nieuwste generatie videokaarten gebruikt voor de nieuwste tech. De RTX videokaarten zijn de nieuwste op de markt en de laptop die ik vandaag ga bespreken maken gebruikt van deze videokaarten. Sommige zullen wel wat ouderen modellen videokaart gebruiken omdat deze een betere prijs hebben maar nog steeds wel goed zijn. 

De meeste laptops die ik ga bespreken in deze beste gaming laptops in 2020 lijst zijn de RTX 2060 en de RTX 2070 Max-Q. Hieronder zie je een video waar je kunt zien hoe goed deze videokaarten zijn op een laptop in verschillende games. Dit zal je alvast een goede voorbeeld geven van wat je kunt gaan verwachten bij je aankoop. 

RTX 2060 in game fps 

RTX 2070 Max-Q in game fps

Deze 3 video’s zullen je alvast een voorbeeld geven van wat je kunt verwachten met beide type videokaarten. 

Verversingssnelheid

Een heel belangrijke punt van gaming laptops en schermen ervoor is de verversingssnelheid van een gaming scherm. Veel laptops hebben maar 60 Hz waardoor je soms zie dat je muisbewegingen niet duidelijk worden getoond. Dit komt doordat de verversingssnelheid laag is en niet hoog is zoals andere gaming schermen die hebben 144hz. Door 144hz te hebben op een scherm worden er meer beelden weergegeven in minder tijd dan op een 60hz scherm. 

Processor

De processor van een gaming laptop is zeker belangrijk naast de videokaart. In deze lijst van gaming laptops bespreek ik veel over de intel core i7 processor met 6 cores en een snelheid van 5 ghz turbo. 

Zelf vind ik dit een ontzettend goede processor en zal je zeker hoge fps ermee krijgen. Deze processor is meer dan genoeg voor gamers en zelf had ik een 4 cores processor met minder snelheid en kon ik de meeste nieuwe games aan zonder enige probleem. 

De processor kan ook gebruikt worden voor andere taken zoals videobewerking of fotobewerking dankzij de sterke kracht die het heeft. Het is te zien dat de afgelopen jaren laptops steeds en steeds beter worden voor games.

Beeldscherm voor gamen

Bij het halen van een gaming laptop wil je naast de videokaart en processor ook naar de beeldscherm kijken. De meeste gaming laptops hebben 144hz, IPS paneel, TN paneel of een QHD/Full HD. De belangrijke punten voor een beeldscherm op een laptop is dat deze Full HD resolutie moet zijn

Een Full HD resolutie is goed omdat deze niet zo zwaar is voor de videokaart en kun je op hoge fps spelen. Als je een QHD resolutie zou nemen dan zal je minder fps krijgen omdat de videokaart meer moet weergeven op de scherm. 

Verder wil je op de beeldscherm ook een IPS paneel omdat deze beter de kleuren weergeeft. Door een IPS paneel te gebruiken zie je de kleuren op de beeldscherm perfect en kun je ook je games beter beleven. 

Sommige gaming laptops komen ook met hoge verversingssnelheid dan andere. Dit is een heel belangrijk factoor als je FPS games speelt en je wilt graag de snelste beelden goed zien. Verversingssnelheid is de aantal keren dat je beeldscherm wordt ververst met informatie, dit betekent dat je veel meer ziet op een hoge verversingssnelheid dan een lage verversingssnelheid. Voor gaming wil je zeker 120hz of hoger. 

Ram en opslag 

De ram van de laptop en de opslag zijn ook een beetje belangrijk maar niet zo erg. Het is wel zo dat je voor gaming tenminste 8GB ram wilt hebben maar beter 16GB voor als je wilt multitasken. Vaak wil je graag op Discord zitten met je vrienden, muziek luisteren en ook gamen. 

Voor de opslag wil je zeker 100% een SSD hebben met tenminste 512GB zodat je snel de laptop kunt gebruiken. Vaak komen gaming laptop met een combinatie van SSD en HDD en dit is zelfs nog beter voor als je veel games wilt hebben om te gamen. 

Beste gaming laptops in 2020

Lenovo Legion 7 

Lenovo Legion 7 - een van de beste gaming laptops in 2020

De Lenovo Legion 7 is een van de beste keuzes die je hebt als je een gaming laptop wilt gaan kopen. Deze laptop heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding voor als je nu en in de toekomst wilt gaan gamen. 

De laptop beschikt over genoeg kracht om de nieuwste games te spelen zonder enige probleem dankzij de GeForce RTX 2070 MAX-Q. Deze videokaart heeft 8 GB Vram waardoor je elke nieuwe game op goede kwaliteit kunt spelen zonder enige probleem. 

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is een 15.6 inch beeldscherm met een Full HD resolutie waardoor je lekker op een goede kwaliteit kunt gamen. Verder heeft de beeldscherm ook 144Hz en dit zorgt voor meer verversingssnelheid en zie je ook veel meer details bij snelle beelden. De paneel is een IPS paneel en deze weergeeft de kleuren perfect tijdens je gaming sessies. 

Processor

De processor van deze laptop is de Intel core i7 processor en deze is een hexa core processor. Dit betekent dat er 6 cores zijn die werken op een snelheid van 2.6Ghz tot 5 Ghz waardoor je zonder enige probleem kunt gamen en multitasken. 

Werkgeheugen 

De werkgeheugen van de laptop is topklasse en deze is 16GB. Met 16GB kun je veel doen en kun je ook naast je games andere applicaties gebruiken zoals discord en Chrome om muziek te luisteren enzovoort. 

Opslag

De opslag van de laptop is maar een SSD die beschikt over 512GB. Dit is genoeg voor de meeste gamers die maar een aantal games spelen in een bepaalde tijd. Als je heel veel games wilt hebben op je laptop dan raad ik aan om een externe HDD te nemen of SSD. 

Videokaart

De  videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q en de reden dat we kiezen voor een RTX videokaart is omdat deze de nieuwe videokaarten zijn van Nvidia. Door gebruik te maken van de nieuwe videokaarten kun jij makkelijk de nieuwe games aan en werk de videokaart sneller dan de oude modellen. 

MSI GP65

MSI GP65 Leopard - Game laptop van 2020

Een andere uitstekende keus voor als je een wat goedkope gaming laptop wilt met meer opslag is de MSI GP65 Leopard. Deze gaming laptop is een perfecte keus voor als je niet super zware games gaat spelen en je wilt meer opslag voor veel games. De enige verschil van deze laptop en de vorige is de videokaart en de opslag. Deze videokaart heeft maar 6GB VRAM en niet 8GB en de opslag is 1512 GB en niet 512GB. 

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is hetzelfde als de vorige laptop. Dit is een 15.6 inch beeldscherm met een Full HD resolutie waarop jij je games goed kunt zien. De beeldscherm heeft ook 144 Hz verversingssnelheid waardoor je snelle beelden beter kunt zien dan op een 60hz beeldscherm. Verder dankzij de IPS paneel zie je ook de kleuren goed en zien je games er beter uit. 

Processor

De processor van deze laptop is ook een intel core i7 processor die heeft 6 cores die werken op een snelheid van 2.6Ghz tot 5Ghz. De cache geheugen van deze processor is 12MB en dit is genoeg voor tijdelijke opslag geheugen. 

Werkgeheugen 

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is genoeg voor gamen en om te multitasken. Het is heel handig voor als je gaat gamen en je wilt ook muziek luisteren en andere taken doen. 

Opslag

De opslag van de laptop is een combinatie van zowel SSD als HDD waardoor je genoeg ruimte zal hebben om al je games te installeren zonder enige probleem. De totale opslag van de laptop is 1512 GB en dit is een SSD van 512GB en een HDD van 1TB. 

Videokaart

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce RTX 2060 en deze is goed genoeg voor de meeste gamers. De videokaart heeft 6GB vram en kan veel games aan zoals je hieronder kunt zien. 

MSI GS66 Stealth

MSI GS66 Stealth - Top gaming laptop van 2020

Een zeer extreme gaming laptop die van alles aankan wat je maar zou willen doen met een laptop. De MSI GS66 Stealth beschikt over een sterke videokaart en over 300 Hz waardoor je supersnelle beelden zonder enige probleem kunt zien. Dit is de laptop die je zou willen halen als je een extreme gamer bent. 

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is een 15.6 inch beeldscherm met een Full HD resolutie waardoor je alles op HD kunt zien. De verversingssnelheid van deze beeldscherm is 300 Hz en dit is super goed voor als je veel FPS games speelt en je wilt alle snelle beelden goed zien. De paneel van de beeldscherm is een IPS paneel. 

Processor

De processor van de laptop is een van de nieuwste processors die er zijn. De processor is de intel core i9 processor en deze heeft 8 cores. Deze 8 cores werken supersnel op een snelheid van 2.4Ghz tot 5.3Ghz. Deze laptop kan zeker gebruikt worden voor video en fotobewerking ook. 

Werkgeheugen 

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en zoals eerder al gezegd is 16GB meer dan genoeg voor de meeste taken. Je wilt niet meer dan 16GB ram hebben omdat dat overkill is voor de meeste games. Veel gamers gebruikers zelfs nog 8GB ram omdat ze niet zoveel ram nodig hebben maar 16GB is goed genoeg voor nu en in de toekomst. 

Opslag

De opslag van de laptop is een SSD met 1TB. Omdat het een SSD is wordt alles sneller gedaan op de laptop. De laptop zal sneller omgaan met je gegevens omdat deze allemaal in een SSD zitten, ook games zullen sneller zijn in laden en FPS. 

Videokaart

De videokaart van deze laptop is de RTX 2070 MAX-Q die heeft 8GB vram waardoor je de nieuwste games erop kunt spelen zonder enige probleem. Deze laptop is zeer geschikt voor nieuwe games en als je online met andere wilt gaan gamen. 

MSI GL65 Leopard

MSI GL65 Leopard - Laptop voor gamers in 2020

Als volgende hebben we de MSI GL65 Leopard en dit is ook een goede keus voor als jij je favoriete games wilt spelen en ook sommige nieuwe games. De videokaart in dit laptop heeft maar 6GB vram waardoor je de nieuwe games op medium settings kan spelen of hoger. 

Beeldscherm

Zoals de andere laptops is deze ook een 15.6 inch laptop beeldscherm. Ik kies altijd voor een 15 inch laptop omdat deze niet zo zwaar zijn als de 17 inch laptops. Deze laptop heeft verder ook een full hd resolutie en beschikt over 120 hz voor snelle beelden. 

Processor

De processor van de laptop is een intel core i7 processor met 6 cores. Deze cores werken op een geweldige snelheid van 2.6Ghz tot 5 Ghz waardoor je van alles ermee kunt doen dan alleen maar gamen. 

Werkgeheugen 

De werkgeheugen van dit laptop is genoeg voor wat je met deze laptop wilt gaan doen. Voor gamers is het meestal handig om 8 of 16GB te nemen en deze laptop heeft 16GB ram. Met 16GB ram kun je makkelijk met je vrienden praten terwijl je zit te gamen. 

Opslag

De opslag is wat op de lage kant en het is een SSD met 512GB. Met deze opslag zal je genoeg ruimte hebben voor je favoriete programma’s en een aantal van je games. Je zal niet veel ruimte hebben voor heel veel games. Je zal dan een aantal moeten verwijderen om nieuwe te installeren. 

Videokaart

De videokaart in dit gaming laptop van 2020 is de Nvidia GeForce RTX 2060. Deze videokaart heeft 6GB vram waardoor je de meeste games kunt spelen om redelijke hoge settings. 

HP Omen 15

HP OMEN 15 - Gaming laptop dit jaar

Als laatste op de lijst heb ik de HP Omen 15. Deze laptop is perfect in zowel kwaliteit en prestaties waardoor je elke game aankan. De laptop komt met twee verschillende videokaarten waaruit je kunt kiezen en dat zijn de RTX 2060 of de RTX 2070 MAX-Q. De toetsenbord van de laptop heeft verlichting waardoor je s avond ook goed kunt gamen en de beeldschermkwaliteit is zeer goed. 

Beeldscherm

De beeldscherm van deze laptop is een 15.6 inch met een Full HD 1080p resolutie. De reden waarom je een Full HD resolutie wilt is omdat het minder zwaar is op een videokaart. Verder heeft de beeldscherm ook 144Hz en dat helpt om snelle beelden beter te kunnen zien en je ziet ook minder wazigheid in games. De paneel van de scherm is een IPS paneel waardoor kleuren zeer goed worden weergegeven vergeleken met andere panelen zoals de TN of VA paneel. 

Processor

De cpu in dit laptop is een topklasse cpu zoals de vorige laptops hadden. Ook deze gaming laptop van 2020 heeft een intel core i7 processor. Deze processor heeft 6 cores en deze cores werken op een hoge snelheid van 2.6Ghz tot 5Ghz. 

Werkgeheugen 

Ook de werkgeheugen of terwijl ram in deze laptop is 16GB. Met 16GB kun je namelijk alles doen zonder enige zorgen en daarom dat elk van deze laptop 16GB ram heeft. Als een gamer wil je vaak muziek luisteren en met vrienden praten terwijl je game en daarom is 16GB ram handig. 

Opslag

De opslag in deze laptop is meer dan op sommige gaming laptops van 2020. Deze gaming laptop heeft 1TB SSD waardoor je genoeg games op kunt installeren en spelen zonder enige probleem. Dankzij de opslag type SSD gaat alles supersnel in je laptop en kunnen games sneller bestanden gebruiken voor meer snelheid. 

Videokaart

De videokaart in dit laptop kun je zelf kiezen als je die gaat kopen. Je kunt kiezen tussen de RTX 2060 of de RTX 2070 MAX-Q. De RTX 2060 heeft maar 6GB vram waardoor je elke game kunt spelen op medium settings maar met de RTX 2070 MAX-Q die heeft 8GB vram kun je games spelen op high settings of ultra. 

Voordelen en Nadelen van gaming laptops

Bij een gaming laptop zijn er aantal voordelen en nadelen. Deze laptops zijn niet perfect en daarom is het belangrijk dat je deze voordelen en nadelen weet voordat je beslist om er een te kopen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het kopen van een gaming laptop en als ze wel goed voor je zijn. 

Een gaming laptop zijn alleen heel handig voor als je veel onderweg bent. Je zal voor de prijs van zo een gaming laptop beter een Gaming PC kunnen samenstellen en zelfs nog beter kunnen gamen en deze later ook nog upgraden. 

Daarom dat ik graag je wil uitleggen de voordelen ervan en de nadelen en hieronder ga ik ze bespreken met je. 

Batterijduur 

De batterijduur van een gaming laptop is zeer slecht. Omdat je constant gaat gamen gebruik je laptop ook heel veel meer energie. Dit betekent dat jij je laptop bijna niet kunt gebruiken om te gamen als je die niet in de stopcontact hebt. 

De batterijduur van veel gaming laptops in 2020 zijn ook zeer lager dan veel andere laptops omdat de focus van een gaming laptop is om zo goed mogelijk je games te kunnen draaien en niet om lang ermee te werken op batterij.  

Formaat

Een andere heel groot probleem van gaming laptops is de formaat ervan. Deze laptops zijn heel groot omdat de componenten voor gaming veel groot moeten zijn. Om te kunnen gamen zelfs op PC heb je vaak een zeer grote videokaart nodig en daarom zijn gaming laptops meestal 15 of 17 inch groot. 

Als je elke dag naar school moet gaan dan raad ik zeker niet aan om een gaming laptop te nemen. Je kan misschien wel er een nemen maar dan moet deze wel 15 inch zijn en laag wegen. 

Upgraden

Het upgraden van een laptop is zeer moeilijk en soms wel onmogelijk vergeleken met een gaming PC. Als je serieus wilt gaan gamen dan raad ik zeker aan om een gaming pc te nemen en niet een gaming laptop. 

Gaming laptops zijn alleen handig voor als jij al een gaming pc hebt en je soms wel bij een vriend wilt gaan gamen. Een gaming laptop is meer een luxe laptop dan een gaming machine. 

Prijs

De  prijzen van gaming laptops zijn ongelofelijk hoog omdat de componenten die ze beschikken klein zijn en ook duurder. Als je een gaming pc vergelijk met dezelfde componenten zal je zien dat de prijs zeer lager is dan die in een laptop. Dus je moet zeker zijn dat je een laptop nodig hebt om een gaming laptop te kopen en niet een  gaming desktop. 

Voordelen 

 • Goed voor onderweg naar een vriend of familieleden om te gamen. Het is wel zwaarder dan  sommige 14 en 13 inch laptops maar als je veel onderweg bent en je wilt gamen dan zijn ze wel handig. 
 • Je kunt ze gebruiken voor veel dingen. Als je een student bent of als je moet werken. Dan kun je makkelijk een gaming laptop gebruiken voor zowel als je gaat gamen thuis of als je gaat werken op school of werk. 
 • Je krijgt alles in een keer en je hoeft niet verschillende componenten te kopen om het te kunnen gebruiken. Bij een gaming pc moet je toetsenbord, muis, monitor, en veel dingen kopen om te kunnen gamen. Met een laptop kun je dit meteen doen en heb je geen kennis nodig van computers. 
 • Met een gaming laptop je hoeft geen componenten te kopen. Door een gaming muis te kopen en een laptoptas zit je goed. Je wilt dus niet met de laptop muis gaan gamen omdat dat zeer moeilijk en irritant is. 

Nadelen

 • Het is heel moeilijk om een gaming laptop te upgraden om nieuwe games te kunnen spelen na 5 jaar of zo. 
 • Gaming laptops gebruiken veel energie en daarom kun je bijna niet gamen als je de laptop niet aan de stopcontact hebt. 
 • Gaming laptops zeer meestal heel duurder dan een gaming pc. Maar het is begrijpelijk omdat je ook betaald voor de beeldscherm, toetsenbord en alle extra dingen op een laptop die nodig zijn. 
 • Een andere minpunt van een gaming laptop is dat de coolers veel luid kunnen worden zodra je begint te gamen. Ik heb veel studenten gezien tijdens mijn jaren op MBO die een gaming laptop hadden die super luid werd zodra ze begonnen te gamen. 

De beste koop gaming laptop op dit moment

Lenovo Legion 5 - Beste gaming laptop op dit moment

De Lenovo Legion 5 is de beste koop gaming laptop op dit moment dankzij de sterke componenten en de prijs. Een beste koop laptop moet een perfecte prijs/kwaliteit verhouding hebben om het de beste koop te maken. De Lenovo Legion 5 komt met verschillende videokaarten waaruit je kunt kiezen als je deze gaat bestellen. Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding raad ik aan om de Nvidia GeForce GTX 1660 ti te nemen voor de 6GB vram die het heeft. 

De laptop heeft een top klasse beeldscherm waarop je alles goed kan zien en ook snelle beelden beter kan zien dankzij de verversingssnelheid van 144hz. Deze laptop heeft een Full HD resolutie waarop jij je games beter kunt beleven en dankzij de IPS paneel worden kleuren perfect weergegeven. 

De processor van de laptop is een intel core i7 processor. Deze processor heeft een top kwaliteit en is zeer snel dankzij de 6 cores die draaien tussen 2.6ghz en 5ghz. Deze processor kan ook gebruikt worden voor video editing voor als je videos op Youtube wilt gaan uploading. 

Verder heeft deze gaming laptop een werkgeheugen van 16GB waardoor je meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren. Gamen, video kijken, muziek luisteren en discord gebruiken kun je  makkelijk doen tegelijk zonder lag. 

De opslag van de laptop is wat lager dan andere gaming laptop maar nog steeds wel goed. De opslag is een SSD van 512GB die genoeg voor je favoriete games en je bestanden zoals foto’s. Als je meer opslag wilt kun je later nog een externe hdd nemen voor je extra games en andere bestanden zoals videos. 

Nu voor de meest belangrijke component van een gaming laptop heeft deze laptop een Nvidia Geforce GTX 1660 ti videokaart. Deze videokaart heeft 6GB vram die meer dan genoeg is om de nieuwe games te spelen op 1080 pixels. De videokaart is zeer goed en je kan de nieuwe games spelen in hoge instelling dankzij de Full HD resolutie. 

Gaming laptop goedkoop

Acer Aspire 7 - Goedkope gaming laptop van 2020

De Acer aspire 7 is de beste gaming laptop die goedkoop is. Deze laptop heeft een goedkope prijs en beschikt over componenten waarmee jij de nieuwste games kunt spelen. Daarnaast is de laptop 15.6 inch waardoor je niet een zware 17 inch laptop zal krijgen om te gamen. Gamers die deze laptop al hebben vinden het een snelle laptop waarop je kunt gamen die goed is voor zijn prijs. 

De beeldscherm van dit laptop is een 15.6 inch beeldscherm met een Full HD resolutie. Dit is handig voor gamers omdat Full HD resolutie is niet zo zwaar op de videokaart als een Quad HD of 4K resolutie. De paneel van de scherm is een IPS paneel en deze is zeer handig voor kleurweergave op de scherm. 

De processor van de laptop is van AMD en dit is de Ryzen 5 quad core processor. De  4 cores van de processor werken op een snelheid van 2.1Ghz tot 3.7Ghz en dit is goed genoeg voor gaming. 

De werkgeheugen is ook goed genoeg voor gaming en dat is 8GB. Met 8GB kun je makkelijk gamen en ook een aantal andere taken tegelijk draaien als je zit te gamen. Denk eraan dat het niet zoveel taken zijn zoals je kunt draaien op 16GB ram. 

De opslag van deze gaming laptop van 2020 is een SSD van 256GB. Dit vind ik wel jammer aan deze laptop maar omdat het zo goedkoop is is het begrijpelijk. Je zal niet veel games kunnen installeren op deze laptop maar je kunt wel altijd een externe hdd nemen om je games op te slaan. 

De videokaart van dit game laptop is de GeForce GTX 1650 met 4GB vram. Met 4GB vram kun je de meeste games wel spelen maar sommige zal je wel op low settings moeten spelen zoals de nieuwe games die uitkomen. 

Beste MSI gaming laptop

MSI GL65 Leopard - Beste msi gaming laptop in 2020 en verder

De beste msi gaming laptop op dit moment is de MSI GL65 Leopard. Deze laptop beschikt over een zeer sterke videokaart die heeft 8GB vram waardoor je alle games die er zijn op hoge instellingen kunt spelen. Verder heeft de beeldscherm ook 144hz waardoor je niet alleen maar hoge fps krijgt maar ook snelle beelden te zien. Als je meer wilt weten over refresh rate(verversingssnelheid) dan moet je de video bovenaan kijken. 

De scherm van deze msi gaming laptop is een 15.6inch beeldscherm met een Full HD resolutie. Zoals eerder al vertelt is een Full HD resolutie je beste keus omdat het niet zo zwaar is op de hardware die je gaat krijgen ermee. De verversingssnelheid van de laptop is 144Hz en de paneel is IPS waardoor je de perfecte kleuren ziet. 

De processor van de laptop is de intel core i7 processor met 6 cores die draaien op een snelheid van 2.6GHz tot 5Ghz. Dit is een supersnelle processor en je kan het ook gebruiken voor andere taken zoals video en fotobewerking. 

De ram van de laptop is 16GB en dit is meer dan genoeg voor games. Naast games kun je ook andere programma’s zoals Chrome of discord gebruiken om muziek te luisteren of met je vrienden te praten terwijl je game. Ram is heel handig voor gamers omdat je vaak zal multitasken en zal je ook programma’s gebruiken naast je games. 

De opslag van de laptop is een SSD opslag. Deze SSD heeft een totale capaciteit van 512GB en dit is genoeg voor de meeste gamers die niet super veel games spelen maar wel een aantal games willen spelen. 

Tenslotte hebben we de videokaart van deze laptop. De videokaart is de GeForce RTX 2070 Super. Deze videokaart is supersnel en beschikt over 8GB vram waardoor je elke game kunt spelen zonder enige probleem. 

Dit is het einde van de beste gaming laptops in 2020. Als je zelf meer gaming laptops wilt bekijken dan kun je dat hier doen

Leave a Reply