Ergonomisch werken met een laptop is zeker belangrijk voor mensen die de hele dag achter de computer zitten. Een goede houding is heel belangrijk voor je gezondheid en zeker als je geen rugklachten wilt als je ouder wordt. In dit artikel ga ik meer over ergonomie praten voor laptop gebruikers. 

Ergonomisch werken met een laptop is belangrijk. Je wilt een stoel hebben die je lichaamspostuur goed houdt, daarnaast wil je een muis hebben die ergonomisch is voor je handen. Je laptop moet ook een laptop stand hebben om de laptop hoger te hebben zodat je niet je rug hoeft te buigen om de scherm te kunnen zien.

Maar hoe kun jij dit gaan implementeren. Wat zijn de beste producten om je productiviteit te verbeteren en ook je lichaam tijdens het werk. Hier zal ik je precies laten zien welke de beste stoelen, muizen en laptop standen zijn om je werk ervaring te verbeteren. Je zal zeker een verschil zien en je zal minder pijn krijgen aan je rug tijdens het werk. 

Ergonomisch werken met een laptop – Ergonomische bureaustoel 

Het eerste en meest belangrijke punt van ergonomie is een goede houding. Als je niet een goede houding hebt tijdens het werken zal je heel snel rugklachten krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goede ergonomische bureaustoel te gebruiken. 

Een goede stoel zal zorgen dat je houding perfect is en dat je ook voor lange periode op de stoel kan zitten zonder dat je pijn of ongemak begin te voelen. 

Een ergonomische stoel zorgt dat je ruggengraat op de juiste manier wordt geplaatst op de stoel waardoor deze niet veel drukte erop krijgt. Het is heel belangrijk dat de ruggengraat ook niet verkeerd wordt gezet voor lange tijd omdat dat zorgt voor problemen als je ouder wordt. 

BenS 803-Bsc-3 Ergonomisch werken met een laptop - Ergonomische bureaustoel 

Een zeer goede keuze voor een ergonomische bureaustoel om ergonomisch te werken met een laptop dan moet je de BenS 803-Bsc-3.

BenS 803-Bsc-3 is een zeer comfortabele bureausutoel die bedoeld is voor ergonomisch zitting. De stoel heeft over 74 reviews en is een van de meest gekozen bureaustoel door mensen die ook een verschil snel nodig hadden op werk en ook thuis. 

Het is noodzakelijk voor als je langdurig gaat zitten achter de computer dan je een ergonomische stoel snel neemt zoals de BenS 803. 

Ergonomische muis voor werk – Ergonomie bij laptop gebruikers

Naast een ergonomische bureaustoel heeft een persoon ook een ergonomische muis nodig. Om lichaam zo goed mogelijk te laten werken en om ergonomisch te werken met een laptop. Een laptop heeft zelf geen goede muis en je zal heel snel merken dat je last ervan krijgt als je die heel lang gaat gebruiken. 

Een muis is ook belangrijk voor ergonomie omdat het zorgt dat je hand op de juiste positie ziet. Ik zelf heb over 10 jaar dagelijks zitten gamen en dat voel je wel aan je hand. Door een ergonomische muis te gebruiken zet jij je hand ook op een betere positie waardoor je later geen last zal hebben aan je hand. 

Trust Verto Wireless Ergonomic Mouse - Ergonomische muis voor werk - Ergonomie bij laptop gebruikers

 

Een zeer goedkope en geweldige ergonomische muis is de Trust Verto.Dit muis is ergonomisch en ook draadloos voor maar 30 euro waardoor je makkelijk thuis of op werk kunt werken. Omdat het draadloos is hoef je geen kabel te gebruiken die je in de weg zal staan tijdens je lange sessies. 

De muis heeft over 90 reviews en scoort een 4.5 van de 5.  

Laptop stand voor ergonomie – Niet meer krom zitten om laptop te kunnen zien 

De laatste en zeker een van de meest belangrijke producten die je moet hebben om ergonomisch te werken met een laptop is een laptop stand. Een laptop stand is wat zorgt dat je laptop niet meer zo laag gaat zitten maar juist ietsjes hoger zodat je niet met je hoofd naar beneden moet kijken. 

Door teveel naar beneden te kijken zal je makkelijker pijn aan je nek krijgen en dit is ook iets dat je zeker wilt voorkomen. Een laptop stand helpt hierbij door de laptop hoger te zetten dat je die op een hoger niveau kunt zien zonder je nek te veel naar beneden te buigen. 

Naast dat de laptop stand zorgt dat je minder met je hoofd moet buigen, het zorgt ook voor dat de laptop meer lucht van de bodem kan nemen zodat deze ook minder snel heet wordt. 

Laptop stand voor ergonomie - Niet meer krom zitten om laptop te kunnen zien 

Een geweldige keus voor een laptop stand die zorgt voor ergonomisch werking met een laptop is de Ergonomische Laptop Standaard. Deze is heel makkelijk om te gebruiken, geef de laptop koeling genoeg ruimte en je kan het makkelijk overal meenemen in je tas.