De Top 10 Beste Laptops van 2021

Hier zal ik de top 10 beste laptops van 2021 bespreken .Deze laptops zijn handig voor verschillende gebruikers die graag een laptop willen kopen dit jaar. Als je nou wilt gaan gamen tijdens deze tijd, naar school moet gaan of moet gaan werken vanuit huis door het virus. 

Een laptop is handig en belangrijk en hier zal ik de top 10 beste laptops 2021 bespreken die jou zullen helpen om jouw werk te kunnen doen of om thuis te relaxen en films/series te kijken. Het kiezen van de verkeerde laptop kan lijden tot problemen later omdat je weer geld moet uitgeven om een nieuwe te kopen. 

Het is belangrijk dat je van het begin al een goede laptop neemt zodat je later niet opnieuw een hoeft te gaan kopen. Geld besteden aan een goede laptop zorgt ervoor dat je later dat niet opnieuw hoeft te doen voor als je gaat werken, nieuwe opleiding gaat volgen of andere taken moet uitvoeren op werk.  

De Top 10 Beste Laptops 2021

Beste All Around Laptop

Beste laptop voor alles - All Around - Lenovo ThinkBook 15

Wanneer het komt tot een laptop die van alles kan dan is deze je beste keus. De naam zegt het al, Beste all around laptop, dit is een laptop die van alles kan en die je kunt gebruiken voor, studie, gaming, foto/videobewerking.

De beste laptop voor all around werk is de Lenovo ThinkBook 15P. Deze laptop heeft een professionele look waardoor je het voor alles kunt gebruiken zonder enige zorgen. De laptop is wel 15.6 inch waardoor het ietjes groter is dan kleinere laptops.

Het is wel te begrijpen dat de laptop wat zwarder is dan andere kleine laptops en dat komt door de videokaart die het heeft. Dankzij de videokaart in dit laptop kun je lekker gamen op hoge instellingen zonder enige probleem.

De resolutie is Full HD en dit maakt het mogelijk om te gamen op hoge instellingen. Daarnaast is de toetsenbord ook heel comfortabel om erop te typen. Dit is zeker een laptop voor een persoon die houdt van gamen en ook daarnaast veel belangrijke taken moet uitvoeren met zware programma’s.

Een goede voorbeeld zodat je weet wat voor programma’s je kunt draaien op deze laptop zijn de volgende.

Programma’s zoals Adobe After effects, Premiere Pro, Photoshop, Blender en veel meer zware programma’s. Games zoals Call Of Duty, League of Legends, The Witcher 3 en veel meer kunnen gespeeld worden zonder zorgen.

Specificaties:Lenovo ThinkBook 15p
Beeldscherm15,6inch, Full HD, 50Hz, IPS paneel, 300 cd/m2
ProcessorIntel Core i7, Hexa core(6) 2.6Ghz tot 5Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti
BesturingssysteemWindows 10 Pro

Bekijk ook: Beste laptop keuzes voor school

Beste Fotobewerking Laptop 2021 

Lenovo IdeaPad Flex 5 - Beste laptop voor fotobewerking in 2021

Een laptop voor fotobewerking moet natuurlijk en zeer sterke processor hebben en genoeg ram. We weten wel allemaal dat de macbook pro laptops een van de beste zijn voor fotobewerking maar hier zal ik wel een windows laptop bespreken. Als je een Macbook laptop wilt voor fotobewerking in 2021 dan raad ik de Macbook Pro 13 2020.

Voor windows gebruikers die een laptop willen voor fotobewerking in 2021 en verder is de Lenovo IdeaPad Flex 5. Dit is een perfecte laptop voor fotobewerking in 2021 en zeker misschien wel de beste dankzij de flexibiliteit die het heeft en de touchscreen.

Deze eingenschappen zijn zeer belangrijk voor als je foto’s gaat bewerken omdat je meer precisie hebt tijdens het bewerken van je foto’s en ook makkelijk met touchscreen dingen kunt draggen en droppen.

De processor van dit laptop is een i7 processor die zeer sterk is zelfs voor videobewerking en de ram geheugen is 16 GB. Met 16 GB ram kun je makkelijk multitasken en je zal geen vertraging zien als je veel layers zit te bewerken.

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Beeldscherm15.6 inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Quad Core(4) 1.3Ghz tot 3.9Ghz
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1000 GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX330 – 2GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home

Beste Gaming Laptop 2021

HP Omen 15 - Beste gaming laptop in 2021 en verder

Natuurlijk kunnen we niet vergeten over de gaming laptops. De beste gaming laptop van 2021 is in mijn opinie de HP Omen 15.

Deze gaming laptop wordt elke jaar opnieuw bijgewerkt om de beste componenten naar gamers te brengen. Dit is heel handig omdat je precies weet dat wat je haalt voor zelfs nog 5 tot 10 jaar lang kan duren.

De laptop beschikt over sterke componenten en een prima resolutie waardoor je nieuwe en oude games op hoge instellingen kunt spelen zonder enige zorgen. Daarnaast kun je ook deze laptop gebruiken voor andere taken behalve gamen dankzij de sterke processor en aantal ram.

Specificaties:HP Omen 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel, FreeSync, 250 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 7 Octa core(8) 2.9Ghz tot 4.3Ghz Turbo
Werkgeheugen16GM RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 2060
BesturingssysteemWindows 10 home

Videobewerking Laptop 2021

MacBook Pro 13 2020 - Beste videobewerking laptop voor 2021 en verder

Wanneer het komt tot videobewerking het is heel belangrijk dat je weet welke onderdelen belangrijk zijn. Als je video’s gaat bewerken is het belangrijk dat de processor en de videokaart van de laptop sterk zijn.

De beste keus voor videobewerking laptop in 2021 is de Macbook Pro 13 dankzij de nieuwe chip processor die ze beschikken. De nieuwe Macbook laptops van 2020 komen met nieuwe chips die werken als processor en videokaart en deze is supersterk waardoor je zelfs erop kunt gamen.

Specificaties:Macbook Pro 13
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip
Werkgeheugen16GB
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemmacOS

Beste Basis Laptop van 2021

HP Pavilion 15 - Beste basis laptop voor 2021 en verder

Voor een basis laptop zal je niet veel nodig hebben. Dit is een laptop die je koopt om je dagelijkse taken uit te voeren zoals email bekijken, documenten schrijven en series/films kijken.

Het is daarom dat ik niet veel over deze laptop ga schrijven omdat het een basis laptop is met de minimale sterkte om je taken uit te voeren.

De beste keus voor een basis laptop in 2021 en verder is de HP Pavilion 15. De HP Pavilion 15 heeft de belangrijke componenten om je dagelijkse taken uit te kunnen voeren zonder vertraging. Deze laptop is ook sterk genoeg voor fotobewerking als je dat nodig zal hebben.

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 5 Hexa core(6) 2.3Ghz tot 4Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home

Laptop voor video en fotobewerking in 2021

Lenovo Yoga 9 - Beste laptop voor foto en videobewerking

Als je veel werkt in grafisch design en je moet videos en foto’s bewerken dan is het belangrijk dat je een 4K laptop neemt. Een 4k beeldscherm laptop is zeker handig zodat je top kwaliteit foto’s en video’s kunt bewerken zonder enige probleem.

De beste laptop voor video en fotobewerking in 2021 en verder is de Lenovo Yoga 9. Dit is een 4K flexibele laptop die zeer handig is voor als je foto en video’s wilt gaan bewerken.

De reden dat deze laptop zo goed is voor videobewerking en fotobewerking is omdat de videokaart van de laptop zeer goed is. De laptop heeft een videokaart met 4GB VRAM waardoor je videos in Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects makkelijker kunt renderen met de videokaart en niet alleen met de processor.

Specificaties:Lenovo Yoga 9
Beeldscherm15.6inch, 4K UHD, 50Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Hexa Core(6) 2.6Ghz tot 5Ghz
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home

Beste laptop 2021 voor zakelijk gebruik

Apple MacBook Air 2020 - Beste laptop voor zakelijk gebruik in 2021 en verder

Wil je graag de beste zakelijke laptop van 2021? Dan weet je vast wel dat de Macbook laptops daar het beste voor zijn. 

De Apple Macbook Air(2020) is je beste keuze wanneer het komt tot beste zakelijke laptop van 2021 en verder. De macbook laptops hebben een geweldige design voor zakelijk gebruik en zijn supersnel ook waardoor het een van de meest gebruikte laptops zijn. 

Als je juist een windows laptop wilt voor zakelijk gebruik dan raad ik de Dell XPS 13  voor gebruikers die graag bij windows laptops willen blijven. 

Specificaties:Apple MacBook Air 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 400 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip Octa Core(8)
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemmacOS

Beste 2 in 1 laptop – Dit jaar en verder

Een 2 in 1 laptop is zeer handig voor als je een laptop wilt gaan gebruiken als een tablet.

Dit maakt het heel makkelijk voor je om s avond series/films te kijken of zelfs als je met je hand alles wilt besturen.

Wat ook heel handig zijn aan een 2 in 1 laptop is de touchscreen beeldscherm. Dit maakt het makkelijk voor je om door het internet te browsen en door lange tekst documenten.

De beste 2 in 1 laptop van dit jaar en verder is de HP Pavilion x360. Deze laptop is klein genoeg om overall mee te nemen en groot genoeg om sterke componenten te beschikken zoals een i7 processor.

Specificaties:HP Pavilion x360
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Quad Core(4) 1.3Ghz tot 3.9Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home

Beste goedkope laptop 

Acer Chromebook 314 - Beste goedkope gaming laptop 2021

Een goedkope laptop kiezen kan moeilijk zijn als je niet weet over besturingssystemen.

De goedkoopste laptops zijn de chromebook laptops omdat deze niet bedoeld zijn voor sterke taken.

Deze laptops zijn bedoeld voor dagelijkse taken zoals internetten, emailen, documenten maken en films/series kijken.

De goedkoopste laptop in 2021 en verder is de Acer Chromebook 314. Dit is een basis laptop voor basis taken en is niet sterk voor zware programma’s.

Het is ook belangrijk om te weten dat een Chromebook laptop anders is dan een windows laptop. Een chromebook laptop kan niet gebruikt worden zonder internet in sommige gevallen omdat alle bestanden in de cloud worden opgeslagen.

Naast dat de laptop internet nodig heeft om te werken is het ook belangrijk om te weten dat je niet alle programma’s kunt downloaden die je wilt. Programma’s die je gebruikt moeten komen van de Google web store.

Specificaties:Acer Chromebook 314
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron dual core(2) 1.1Ghz tot 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB RAM
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS

Beste studenten laptop dit jaar

Voor studenten is het belangrijk om een laptop die kiezen die sterk genoeg is voor de meeste zware programma’s. In dit gevel vind ik dat de beste studenten laptop is de Macbook Pro 13 2020 of de Dell XPS 13.

Beide laptops zijn zeer sterk en een heeft een macOS en de andere heeft een Windows OS. Beide van deze laptops hebben een sterke processor maar het is wel belangrijk om te weten dat de Macbook pro 13 een betere octa core processor heeft dan de dell xps.

Macbook Pro 13 – 2020

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 – 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-chip Octa core(8)
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-chip
BesturingssysteemmacOS

Dell XPS 13 – 2020

Specificaties:Dell XPS 13
Beeldscherm13inch, 4K, Touchscreen, IPS Paneel, 60Hz
ProcessorIntel Core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics 600
Besturingssysteem Windows 10 Pro

 

1 gedachte over “De Top 10 Beste Laptops van 2021”

Plaats een reactie