Wat zijn nou de top 10 beste laptops van 2023 en waar kan je ze voor gebruiken. Laptops blijven nou continue veranderen en met de tijd komer er steeds nieuwe programma’s op de markt.

Het is ideaal dat je een laptop neemt die geschikt is voor de toekomst. Een laptop waarmee je de meeste belangrijke softwares kunt draaien die jij nodig hebt.

Top 10 beste laptops:

 1. Asus Vivobook Pro 14X
 2. Lenovo IdeaPad Flex 5
 3. HP Omen 16
 4. Apple MacBook Pro 13(2022)
 5. HP Pavilion 15
 6. Lenovo Yoga 9
 7. Apple MacBook Air(2022)
 8. HP Pavilion x360
 9. Acer Chromebook 314
 10. Apple Macbook Pro 13(2022)

Als je nou wilt gaan gamen, schoolwerk doen, werken of je dagelijkse taken. Deze laptops zijn ideaal en sterk genoeg voor de meeste taken.  

Een laptop is niet alleen maar handig voor je werk, het is ook heel belangrijk voor je dagelijkse taken en als je wilt relaxen en even iets kijken.

Het is daarom verstandig dat je weet welke de beste zijn en waaruit jij het beste kunt kiezen deze jaar.

Het kiezen van de verkeerde laptop kan lijden tot problemen later omdat je weer geld moet uitgeven om een nieuwe te kopen. 

Het is belangrijk dat je van het begin al een goede laptop neemt zodat je later niet opnieuw een hoeft te gaan kopen.

Als je zelf een keuzecheck wilt gebruiken om te zien welke het beste bij je past dan kun je deze hier gebruiken.

Geld besteden aan een goede laptop zorgt ervoor dat je later dat niet opnieuw hoeft te doen. Het is belangrijk voor als je gaat werken, nieuwe opleiding gaat volgen of andere taken moet uitvoeren op werk of thuis.

De Top 10 Beste Laptops van 2023

#1. Beste All Around Laptop

Beste all around laptop

Wanneer het komt tot een laptop die van alles kan, is de Asus Vivobook Pro 14X je beste keus. De titel zegt het al, Beste all around laptop, dit is een laptop die van alles kan en die je kunt gebruiken voor, studie, gamen, foto/videobewerking en dagelijkse taken.

De beste laptop voor all around werk is de Asus Vivobook Pro 14X. Deze laptop heeft een professionele look waardoor je het voor alles kunt gebruiken zonder enige zorgen. De laptop is wel 14 inch waardoor het niet te groot is en heeft een uitstekende beeldkwaliteit voor je zicht.

Het is wel te begrijpen dat de laptop wat zwaarder is dan andere kleine laptops en dat komt door de videokaart die het heeft.

Dankzij de videokaart in dit laptop kun je lekker gamen op hoge instellingen zonder enige probleem.

De resolutie is WQXGA+ en dat is 2880 x 1800 pixels, het is hoger dan Full HD waardoor je beter kwaliteit krijgt.

Het is een prima resolutie voor snelheid en kwaliteit en zeker wanneer je tussen kwaliteit en prestaties wilt zitten.

Het is een perfecte resolutie om erop te kunnen gamen dankzij de RTX 3050 videokaart. Verder kun je ook op deze hogere resolutie werken en betere kwaliteit in je werk zien.

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 7 met 8 cores. Deze octa core processor heeft een snelheid van 4.4Ghz en kan zeker bijna elke zware programma aan.

Een goede voorbeeld zodat je weet wat voor programma’s je kunt draaien op deze laptop zijn de volgende.

 • Adobe After effects
 • Premiere Pro
 • Photoshop
 • Illustrator
 • Office pakket

Programma’s zoals Adobe After effects, Premiere Pro, Photoshop, Blender en veel meer zware programma’s. Games zoals Call Of Duty, League of Legends, The Witcher 3 en veel meer kunnen gespeeld worden zonder zorgen.

Asus Vivobook 14X OLED
Specificaties:Asus Vivobook Pro 14x
Beeldscherm14inch, WGXGA, 90Hz, OLED, 400cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.4Ghz
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1TB(1000GB) SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 11 Home

Bekijk ook: Beste laptop keuzes voor school

Beste Fotobewerking Laptop 2023 

Beste laptop voor fotobewerking in 2023 - Lenovo Ideapad Flex 5
Beste laptop voor fotobewerking in 2023 – Lenovo Ideapad Flex 5

Een laptop voor fotobewerking moet natuurlijk en prima en sterke processor hebben en genoeg ram. We weten wel allemaal dat de macbook pro laptops een van de beste zijn voor fotobewerking maar hier zal ik wel een windows laptop bespreken.

Voor windows gebruikers die een laptop willen voor fotobewerking in 2023 en verder is de Lenovo IdeaPad Flex 5 uitstekend.

Dit is een perfecte laptop voor fotobewerking in 2023 en zeker misschien wel de beste dankzij de flexibiliteit die het heeft en de touchscreen.

Deze eigenschappen zijn zeer belangrijk voor als je foto’s gaat bewerken omdat je meer precisie hebt tijdens het bewerken van je foto’s en ook makkelijk met touchscreen dingen kunt draggen en droppen.

De processor van dit laptop is een i7 processor die zeer sterk is zelfs voor videobewerking en de ram geheugen is 16 GB. Met 16 GB ram kun je makkelijk multitasken en je zal geen vertraging zien als je veel lagen zit te bewerken.

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorIntel Core i7 Quad Core(4) 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1000 GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX450 – 2GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is natuurlijk heel geweldig maar niet perse de beste. De laptop is flexibel en komt met top kwaliteit beeldscherm. Als jij juist een MacBook laptop wilt voor fotobewerking in 2023 dan raad ik de MacBook Air(2020).

Deze MacBook laptop is uitstekend en komt met de ongelofelijke beeldkwaliteit en snelheid. Denk er wel aan dat de MacBook Air de goedkoopste MacBook laptop is op dit moment.

Beste Gaming Laptop 2023

HP Omen 15 - Beste gaming laptop in 2021 en verder

Natuurlijk kunnen we niet vergeten over de gaming laptops. De beste game laptop van 2023 is in mijn opinie de HP Omen 16.

Dit is zeker een van de top 10 beste laptops van 2023 en wordt elke jaar opnieuw bijgewerkt en verbeterd.

Deze gaming laptop wordt elke jaar opnieuw bijgewerkt om de beste componenten naar gamers te brengen. Dit is heel handig omdat je precies weet dat wat je haalt voor zelfs nog 5 tot 10 jaar lang kan duren.

De laptop beschikt over sterke componenten en een prima resolutie waardoor je nieuwe en oude games op hoge instellingen kunt spelen zonder enige vertraging.

Daarnaast kun je ook deze laptop gebruiken voor andere taken behalve gamen dankzij de sterke processor en hoveelheid ram.

Specificaties:HP Omen 16
Beeldscherm16inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel, FreeSync, 250 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 7 Octa core(8) 2.9Ghz tot 4.3Ghz Turbo
Werkgeheugen16GM RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 2060
BesturingssysteemWindows 10 home

Voor gamers is de HP Omen 16 een prima keuze. Deze laptop heeft een uitstekende design voor zowel gamen als professioneel. De laptop is heel handig in gebruik en wordt ook elke jaar bijgewerkt.

Videobewerking Laptop 2023

MacBook Pro 13 2020 - Beste videobewerking laptop voor 2021 en verder

Wanneer het komt tot videobewerking het is heel belangrijk dat je weet welke onderdelen belangrijk zijn. Als je video’s gaat bewerken is het belangrijk dat de processor en de videokaart van de laptop sterk zijn.

De beste keus voor videobewerking laptop in 2023 is de Macbook Pro 13 dankzij de nieuwe chip processor die ze beschikken. De nieuwe Macbook laptops van 2020 komen met nieuwe chips die werken als processor en videokaart en deze is supersterk waardoor je zelfs erop kunt gamen.

Specificaties:Macbook Pro 13
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip
Werkgeheugen16GB
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemmacOS

Beste Basis Laptop van 2023

HP Pavilion 15 - Beste basis laptop voor 2021 en verder

Voor een basis laptop zal je niet veel nodig hebben. Dit is een laptop die je koopt om je dagelijkse taken uit te voeren zoals email bekijken, documenten schrijven en series/films kijken.

Het is daarom dat ik niet veel over deze laptop ga schrijven omdat het een basis laptop is met de minimale sterkte om je taken uit te voeren.

De beste keus voor een basis laptop in 2023 en verder is de HP Pavilion 15. De HP Pavilion 15 heeft de belangrijke componenten om je dagelijkse taken uit te kunnen voeren zonder vertraging. Deze laptop is ook sterk genoeg voor fotobewerking als je dat nodig zal hebben.

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 50Hz, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorAMD Ryzen 5 Hexa core(6) 2.3Ghz tot 4Ghz turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home

Laptop voor video en fotobewerking in 2023

Lenovo Yoga 9 - Beste laptop voor foto en videobewerking

Als je veel werkt in grafisch design en je moet videos en foto’s bewerken dan is het belangrijk dat je een 4K laptop neemt. Een 4k beeldscherm laptop is zeker handig zodat je top kwaliteit foto’s en video’s kunt bewerken zonder enige probleem.

De beste laptop voor video en fotobewerking in 2023 en verder is de Lenovo Yoga 9. Dit is een 4K flexibele laptop die zeer handig is voor als je foto en video’s wilt gaan bewerken.

De reden dat deze laptop zo goed is voor videobewerking en fotobewerking is omdat de videokaart van de laptop zeer goed is.

De laptop heeft een videokaart met 4GB VRAM waardoor je videos in Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects makkelijker kunt renderen met de videokaart en niet alleen met de processor.

Specificaties:Lenovo Yoga 9
Beeldscherm15.6inch, 4K UHD, 50Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Hexa Core(6) 2.6Ghz tot 5Ghz
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 Ti 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home

Beste laptop 2023 voor zakelijk gebruik

Apple MacBook Air 2020 - Beste laptop voor zakelijk gebruik in 2021 en verder

Wil je graag de beste zakelijke laptop van 2023? Dan weet je vast wel dat de Macbook laptops daar het beste voor zijn. 

De Apple Macbook Air(2020) is je beste keuze wanneer het komt tot beste zakelijke laptop van 2023 en verder.

Van alle Apple laptops is de Apple MacBook Air(2020) de goedkoopste en ook beste voor zakelijk gebruik. De beeldkwaliteit is top en de snelheid is uitstekend.

Deze MacBook laptop kan gebruikt worden voor de meeste zware taken die je zal moeten verrichten. Het is daarom een ideale keuze voor zakelijk gebruik in prijs en kwaliteit.

Als jij juist een windows laptop wilt voor zakelijk gebruik dan kun je verder kijken naar de top zakelijke laptops van 2023. Deze zijn gekozen aan de hand van de design, prijs, besturingssysteem en kwaliteit.

Specificaties:Apple MacBook Air 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 400 cd/m2
ProcessorApple M1-Chip Octa Core(8)
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-Chip
BesturingssysteemmacOS

Een zakelijke laptop moet ideaal zijn voor onderweg en moet ook professioneel uitzien. De Apple Macbook Air is in alle aspecten een geweldige keuze en is ook zeer goedkoop vergeleken met andere MacBook laptops.

Beste 2 in 1 laptop – Dit jaar en verder

HP Pavilion x360 vs. HP Envy x360 (Which One To Get?) - Laptopar
HP Pavilion x360 – 2 in 1 Design

Een 2 in 1 laptop is zeer handig voor als je een laptop wilt gaan gebruiken als een tablet.

Dit maakt het heel makkelijk voor je om s avond series/films te kijken of zelfs als je met je hand alles wilt besturen.

Wat ook heel handig is aan een 2 in 1 laptop is de touchscreen beeldscherm. Dit maakt het makkelijk voor je om door het internet te browsen en door lange tekst documenten.

De beste 2 in 1 laptop van dit jaar en verder is de HP Pavilion x360. Deze laptop is klein genoeg om overall mee te nemen en groot genoeg om sterke componenten te beschikken zoals een i7 processor.

De laptop is ideaal voor zakelijk gebruik, studenten en thuiswerken. Het is een geweldige en prettige laptop voor gebruikers die een normale laptop willen voor de meeste taken.

Specificaties:HP Pavilion x360
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS Paneel, 250 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Quad Core(4) 1.3Ghz tot 3.9Ghz turbo
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Plus Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home

Als je niet een gamer bent dan is de HP Pavilion x360 een goede keus. De laptop beschikt over een snelle processor die geschikt is voor de meeste zware taken.

Beste goedkope laptop 

Acer Chromebook 314 - Beste goedkope gaming laptop 2021

Een goedkope laptop kiezen kan moeilijk zijn als je niets weet over componenten en besturingssystemen.

De goedkoopste laptops zijn de Chromebook laptops, deze zijn niet bedoeld zijn voor zware taken maar meer voor basis taken.

Deze laptops zijn bedoeld voor dagelijkse taken zoals internetten, emailen, documenten maken en films/series kijken.

De goedkoopste laptop in 2023 en verder is de Acer Chromebook 314. Dit is een basis laptop voor basis taken en is niet sterk voor zware programma’s.

Het is ook belangrijk om te weten dat een Chromebook laptop anders is dan een windows laptop.

Een Chromebook laptop kan niet gebruikt worden zonder internet in sommige gevallen omdat alle bestanden in de cloud worden opgeslagen.

Specificaties:Acer Chromebook 314
Beeldscherm14inch, Full HD, 60Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron dual core(2) 1.1Ghz tot 2.5Ghz
Werkgeheugen4GB RAM
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle Chrome OS

Naast dat de laptop internet nodig heeft om te werken is het ook belangrijk om te weten dat je niet alle programma’s kunt downloaden die je wilt. Programma’s die je gebruikt moeten komen van de Google web store.

Beste studenten laptop dit jaar

Apple MacBook Pro 13-inch (2020) review: If it ain't broke, give it a new keyboard
Beste studenten laptop – Macbook Pro 13 (2020)

Voor studenten is het belangrijk om een laptop die kiezen die sterk genoeg is voor de meeste zware programma’s. In dit geval vind ik dat de beste studenten laptop is de Macbook Pro 13 2020.

De MacBook laptops zijn heel sterk voor taken die niet gamen zijn. Taken zoals fotobewerking, videobewerking, programmeren en andere taken die studenten moeten uitvoeren kunnen makkelijk gedaan worden door deze laptop.

De Macbook Pro 13 van 2020 heeft een M1-chip processor die ideaal is voor de meeste zware programma’s. Daarnaast is de beeldkwaliteit uitstekend door de Retina scherpte en kun je veel beter alles op het scherm zien.

Macbook Pro 13 – 2020

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 – 2020
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1-chip Octa core(8)
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1-chip
BesturingssysteemmacOS

Voor Macbook users is de Apple MacBook Pro 13(2020) de beste keuze en zeker voor studenten. Niet alleen wil je een laptop voor school, maar je wilt ook een laptop voor als je gaat werken later. De Macbook Pro 13 is een ideale keuze voor nu en later als je moet werken.