Wat Is De Beste Laptop Op Dit Moment

Bij het zoeken van de beste laptop op dit moment kun je zeker een aantal vinden die perfect zijn voor die jaar.

Maar.. Wat als deze laptop alleen goed zijn voor die specifieke jaar en niet voor de jaren die nog komen. Het is altijd belangrijk dat je een laptop neemt die sterk genoeg is voor 5 tot 10 jaar zodat je niet steeds opnieuw een laptop hoeft te kopen.

Wat is de beste laptop op dit moment

In dit artikel ga ik het hebben over wat de beste laptops zijn op dit moment en hoe jij zelf een laptop kunt kiezen die bij je past maakt niet uit welke jaar het is.

Als je al kunt weten zijn er een aantal laptops die elke jaar steeds worden vernieuwd en verbeterd. Deze laptops zijn een van de meest bekendste laptops die er zijn en die door veel mensen worden gebruikt.

Ik ga eerst deze laptops bespreken die door de jaren worden vernieuwd zodat je al een beetje weet wat goed is voor jou dit jaar.

Apple Macbook Air 13

Beste laptop op dit moment - Apple Macbook Air 13 2020 wordt jaarlijks geupdate

De Apple Macbook Air 13 is een van de meest gekozen laptops over de hele wereld. De macbook laptops zijn heel bekend door hoe snel ze zijn en de hoeveelheid modellen die er zijn.

Wat heel handig is aan de Apple Macbook Air 13 is dat het elke 2-3 jaar wordt vernieuwd met een nieuwe model. Zelfs is er een model van 2019 en ook een nieuwe model van 2020 die komt met een nieuwe processor die super sterk is waarmee je zelfs kunt gamen.

Als je een zakelijke of school laptop nodig hebt voor dagelijks gebruik op dit moment dan wil je zeker naar de Apple Macbook Air 13 kijken. De laptop is super sterk en kan heel veel aan door de sterke componenten die ze elke keer erin zetten.

De Apple Macbook laptops worden wel elke jaar of twee vernieuwt en de modellen duren wel 5+ jaren.

Specificaties:Apple Macbook Air 13
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 400 cd/m2
ProcessorApple M1 Chip Octa core(8)
Werkgeheugen8GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1 Chip

Apple Macbook Pro 13

Beste laptop op dit moment - Apple Macbook Pro 13 2020

Naast de Apple Macbook Air is de Apple Macbook Pro 13 ook een top keuze als je de beste laptop van dit moment wilt hebben. Ook deze laptop wordt steeds vernieuwd elke paar jaar om het up to date brengen met andere laptop modellen.

De Apple Macbook Pro 13 is een perfecte keus voor studenten, zakelijk gebruik en werk. Deze laptop is zeer sterk en de componenten kunnen gebruikt worden voor alles wat je maar ook wilt gaan doen behalve zwaar gamen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de Macbook laptops over de MacOS beschikken dat heel anders is dan Windows. Als je een Macbook laptop gaat komen zal je wel aan de MacOS moeten wennen als je geen kennis van hebt.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorApple M1 Chip Octa core(8)
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartApple M1 Chip

MacBook Pro 16

Top laptop op dit moment wel tot 10 jaar lang gebruikt worden - Macbook Pro 16

Nu voor een top laptop die zeker 5-10 jaren lang mee kan gaan is de Macbook Pro 16. De Macbook pro 16 heeft componenten die zelfs nog over 10 jaar zullen worden gebruikt zoals de i9 processor.

De opslag is zeer groot en je zal zeker genoeg ruimte hebben voor al je projecten. Ook de videokaart is zeer goed en je kunt games spelen die niet te zwaar zijn.

Ook deze laptop wordt steeds geupdate en daarom is het altijd verstandig dat je naar de Macbook laptops kijk en daar zal je zeker een top laptop vinden op dat moment.

Een grote nadeel aan deze laptop is wel dat het 16 inch is waardoor het aan de grote kant zit. De componenten zijn wel heel sterk en als het je niet veel uitmaakt over de grote dan kun je zeker deze nemen.

Als je veel onderweg bent dan wil je zeker een kleinere laptop en dan kun je kijken naar de vorige macbooks of naar de volgende twee die Windows OS hebben.

Specificaties:Apple Macbook Pro 16
Beeldscherm16inch, Retina, 60Hz, IPS Paneel, 500 cd/m2
ProcessorIntel Core i9 Octa Core(8) 2.3Ghz tot 4.8Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1000GB SSD
VideokaartAMD Radeon Pro 5500M 4GB VRAM

Dell XPS 13

Beste windows laptop op dit moment - Dell XPS 13

Een andere keuze voor als je van windows OS houdt is de Dell XPS 13. Deze laptop is perfect voor mensen die houden van windows en die er ook bekend mee zijn.

De Dell XPS 13 heeft componenten die net zo sterk zijn als de Apple Macbook laptops. Het is een van de beste laptop van windows en ook perfect voor alles behalve gamen.

Deze laptop is goed voor studenten, zakelijk gebruik en voor mensen die vaak onderweg zijn omdat de laptop zeer licht is.

Specificaties:Dell XPS 13
Beeldscherm13inch, 4K, Touchscreen, IPS Paneel, 60Hz
ProcessorIntel Core i7 Quad core(4) 1.8Ghz tot 4.9Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics 600

HP Omen 15

Beste gaming laptop op dit moment - HP Omen 15

Voor gamers die zware games willen spelen op een laptop dan wil je zeker de HP Omen 15.

De HP Omen 15 is een perfecte laptop die niet te zwaar is en die sterk genoeg is om de nieuwste games te kunnen draaien.

Wat ook heel handig is aan deze gaming laptop is dat het ook steeds wordt geupdate met nieuwe videokaarten waaruit je kunt kiezen.

De beeldscherm beschikt over 144Hz en is zeker belangrijk voor hardcore gamers. Met de Full HD beeldscherm is 6GB VRAM meer dan genoeg om de nieuwste en oude games op top kwaliteit te kunnen spelen.

Specificaties:HP Omen 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel, 300 cd/m2
ProcessorIntel Core i7 Hexa Core(6) 2.6Ghz tot 5Ghz Turbo
Werkgeheugen16GB RAM
Opslag1000GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 2060 6GB VRAM

Bekijk ook: Beste laptop kopen in 2021

Welke laptop formaat heb je nodig?

17 inch

17 inch laptops zijn zeer goed voor mensen die niet veel uitgaan en die niet veel willen uitgeven. Omdat een 17 inch laptop zeer groot is, is het ook makkelijker op componenten ervoor te maken.

Een 17 inch is perfect voor mensen die thuis werken en die niet een desktop willen kopen omdat er teveel extra componenten moet kopen als toetsenbord, muis, beeldscherm, internet kabel enzovoort.

15 inch

Een 15 inch laptop is perfect voor gebruikers die een budget laptop willen die sterk is. Dit is vaak handig voor gamers die veel uitgaan maar die alsnog een gaming laptop willen zoals de HP Omen 15.

Een 15 inch laptop is goed voor studenten die een niet te kleine laptop willen. Ook is het handig voor gamers die vaak naar vrienden gaan om te chillen en met ze te gamen.

14 inch

14 inch is een perfecte formaat voor studenten en zakelijke mensen. De reden dat je een 14 inch laptop kies als een student of zakelijk persoon is omdat deze laptop groot genoeg zijn en ook sterk zijn om zware programma’s te draaien.

13 inch

Voor mensen die heel veel moeten reizen en niet willen dat een laptop heeft plek opneemt dan is een 13 inch laptop heel goed. Een 13 inch laptop zoals de Macbook air pro 13 of de Dell XPS 13 zijn perfect voor deze gebruikers. Ook studenten die heel ver moeten reizen kunnen deze laptops nemen.

Een laptop kopen waar moet je opletten?

Besturingssysteem

De besturingssysteem van een laptop is heel belangrijk. Je moet goed kijken wat voor OS een laptop heeft voordat je deze kies. De meest gekozen besturingssystemen zijn MacOS en Windows 10.

De meest gebruikte OS is Windows maar veel mensen hebben al verstand van MacOS en kiezen meestal voor die. Zelf koos ik voor de Dell XPS 13 omdat ik juist meer van Windows houdt dan MacOS omdat je met MacOS veel apps niet kunt gebruiken.

Beeldscherm kwaliteit

Wanneer het komt beeldkwaliteit moet je denken aan resolutie van de laptop, paneel van de laptop, touchscreen of niet, Verversingssnelheid en helderheid.

Er zijn verschillende resoluties waaruit je kunt kiezen en dat zijn de volgende:

Resolutie:
UHD4K3840 x 2160 pixels
QHD2K2560 x 1440 pixels
Full HDFull HD1920 x 1080 pixels

Naast de resolutie zijn er ook panelen die heel belangrijk zijn voor kleurweergave en kijkhoeken van de beeldscherm.

  • IPS Paneel

IPS paneel is de beste paneel voor kleurweergave en zo dat je ook van de zijkanten van de laptop kunt zien. Dit is een perfecte paneel voor laptops omdat je nooit dichtbij de scherm zit of heel dichtbij.

  • VA Paneel

VA paneel is de paneel dat tussen prestatie en kwaliteit. Deze panelen zijn goed maar niet zo goed als IPS Panelen. Dit is de paneel die je zou kiezen als je een gaming laptop gaat kopen die goedkoop is en is bedoeld voor gamen.

  • TN Paneel

De TN paneel is de slechtste van ze allemaal en is meest bedoeld voor laptops die alleen bedoeld zijn voor gamen. Als een gamer maakt het je niet veel uit over kleuren en kleurkwaliteit je wilt de beste prestaties op je beeld zoals hoge verversingssnelheid.

Processor (CPU)

De processor is een van de meest belangrijke onderdelen van een laptop. Met een goede processor kun je dingen doen zoals fotobewerking en videobewerking. Een processor is wat zorgt dat zware programma’s zoals programma’s van adobe kunnen worden gebruikt.

Een goede processor kiezen kan moeilijk zijn. Je wilt tenminste een i7 processor als je video’s wilt bewerken. De processor moet 4 cores hebben met  een top snelheid van 4.5Ghz.

Voor fotobewerking kun je wel een i5 processor gebruiken ook met 4 cores met een top snelheid van 3.5Ghz.

Videokaart (GPU)

De videokaart is heel belangrijk voor als je gaat gamen. Je kunt ook een laptop nemen met 2 tot 4GB VRAM voor als je video’s gaat bewerken in Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects waardoor je sneller videos kunt renderen.

Voor gamen wil je een videokaart met 6GB VRAM of meer en het is ook belangrijk om te weten wat je resolutie is. Hoe hoger de resolutie van de laptop hoe meer VRAM je wilt hebben omdat het moeilijker is voor de videokaart om zoveel pixels te renderen.

Werkgeheugen (RAM)

Werkgeheugen is belangrijk maar niet zo belangrijk als de processor en videokaart. Voor werkgeheugen wil je 8GB als je niet veel gaat doen en 16GB als je gaat gamen en veel moet multitasken.

Opslag (SSD/HDD)

Voor opslag wil je zeker een SSD hebben in je laptop. Met een SSD start de laptop op binnen 15 seconden en dit is zeker belangrijk als je snel aan de slag moet gaan. SSD is ook handig als je zware programma’s gaat gebruiken omdat de laptop sneller omgaat met bestanden in de SSD.

Batterijduur

Als laatst is batterijduur ook heel belangrijk om naar te kijken. Je wilt dus niet tijdens je lessen steeds moeten opladen omdat je laptop elke 3 uur leeg gaat.

Let heel goed op dat je kies voor een goede batterijduur als je een student bent of voor zakelijk gebruik. Een laptop die snel leeg gaat is zeker slecht als je in een meeting bent.