Asus heeft geweldige producten en ook laptops. Tijdens deze post zullen we de beste asus gaming laptops bespreken. We zullen de componenten van deze laptops bespreken en welke games je erop kunt spelen.

Onze top 5 Asus gaming laptops

 

 • Asus ROG Zephyrus M

Asus ROG Zephyrus M GU502GU-AZ067T Main Image

De Asus ROG Zephyrus M is een van de nieuwste Asus gaming laptops die er zijn. Deze laptop beschikt over een van de nieuwste GPU de RTX 2070 en je kunt erop alle nieuwste games op ultra spelen zonder enige probleem.

Daarnaast kun je ook VR games spelen met deze laptop door gebruikt te maken van een VR Bril. Deze laptop beschikt over geweldige componenten en is geschikt voor letterlijk alles wat je maar kunt denken. Je kunt gamen, internetten, mailen, films & series kijken, foto’s en video’s bewerken.

Componenten

Deze geweldige laptop is 15.6 inch laptop met een Full HD(1080p) beeldscherm en een IPS Paneel waardoor je kleuren goed worden weergegeven. Daarnaast heeft deze laptop 144 Hz beeldscherm die geeft snel bewegende beelden vloeiend. Dit is heel handig als je games gaat spelen zoals shooter games waardoor je meer kunt zien en gaat alles sneller.

De laptop heeft een gewicht van 2.1kg en een hoogte van 1.61 cm en deze laptop is dunner dan andere vergelijkbare laptops. Dankzij dit kun je deze laptop makkelijk vervoeren en overal gebruiken om te gamen. Als je veel naar vrienden gaat of naar familieleden dan is dit een ideale laptop voor jou.

De belangrijkste onderdeel om te kunnen gamen is de videokaart. De videokaart in deze laptop zit de Nvidia GeForce RTX 2070 MAX-Q die beschikt over 8GB VRAM waardoor je elke game op high of ultra kan spelen zonder enige probleem. 

De laptop beschikt een intel core i7 processor met 6 cores. De kloksnelheid van deze processor is 2.2 Ghz en de turbo snelheid is 3.9Ghz. Daarnaast is de cache van deze processor 9 MB is dit is meer dan genoeg voor de processor om tijdelijke informatie op te slaan om sneller te werken.

De ram geheugen van deze laptop is 16GB en is van de snelste type die er op dit moment is. De type DDR4 is de snelste ram type en de snelste type waardoor deze snel omgaat met informatie die wordt verzonden. Tenslotte is de opslag van deze laptop een SSD met 512 GB.

Een SSD is zeer geweldig voor laptops omdat de laptop sneller opstart. De SSD gaat sneller om met gegevens in je laptop en je laptop start binnen 15 seconden. 

Voorbeeld in games:

 • League of Legends: ultra instellingen (gem. 216 fps)
 • Overwatch: ultra instellingen (gem. 156 fps)
 • Fortnite: ultra instellingen (gem. 109 fps)
 • PUBG: ultra instellingen (gem. 80 fps)
 • BF5: ultra instellingen (gem. 108 fps)
 • Asus VivoBook Pro

Asus VivoBook Pro N705FD-GC005T Main Image

De Asus VivoBook Pro is een uitstekende 17 inch laptop waarop je games zoals fortnite zonder enige probleem kunt spelen. De videokaart in deze laptop is de GTX 1050 en je kunt games zoals league of legends, Overwatch, Fortnite en Pubg spelen boven de 80 Fps. Verder beschikt deze laptop over goed genoeg componenten om alles te doen zoals foto en video’s bewerken.

Componenten 

De Asus vivobook Pro is een 17.3 inch laptop met een Full HD(108op) beeldscherm met een Anti reflecterende scherm en een IPS Paneel waarmee je kleuren fantastisch kunt zien.

De processor in deze laptop is de Intel core i7 processor met 4 cores. Deze 4 cores werken op een kloksnelheid van 1.8Ghz en een turbo snelheid van 4.6Ghz.

De ram geheugen van deze laptop is 16GB is dit is meer dan genoeg om van alles te kunnen doen zoals multitasken, foto’s bewerken en video’s bewerken. De type van deze ram is de snelste en nieuwste type DDR4.

De videokaart van deze laptop is de GTX 1050 en deze wordt gebruikt om te gamen. De VRAM van deze videoakart is 2GB. Met 2GB VRAM kun je games spelen tussen low tot high.

Tenslotte de opslag van deze laptop. De opslag in deze laptop is een combinatie van SSD en HDD. Dit is geweldig omdat je de SSD en HDD kunt gebruiken voor verschillende dingen. Je kunt de SSD gebruiken om huidige projecten op te slaan. Daarnaast zorgt de SSD voordat je laptop binnen enkele seconden opstart. Daarnaast kun je de HDD gebruiken om projecten die klaar zijn op te slaan. Samen maken de SSD en HDD 1256 GB.

Voorbeeld in games:

 • League of Legends: Hoge instellingen (gem. 149 fps)
 • Overwatch: Hoge instellingen (gem. 93 fps)
 • Fortnite: Gemiddelde instellingen (gem. 132 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 87 fps)

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Mooi

Snel

Verlicht toetsenbord

Zware programma’s werken zonder vertraging

Minpunten

Geen Caps lock aanduiding of num lock. 

Review

“Ik was altijd al fan van ASUS en ze stellen me niet teleur. Ik heb een paar jaar geleden bewust voor een desktop gekozen omdat ik rekenkracht nodig heb. Nu is het ook noodzakelijk dat ik af en toe op locatie werk en daar is deze laptop perfect voor. Het scherm moest groot zijn, anders zit ik in een kijkdoos te werken. Hij bevalt uitstekend.”

 • Asus TUF Gaming FX504GD

Tweedekans Asus TUF Gaming FX504GD-E4035T Main Image

De Asus TUF Gaming laptop is een uitstekende laptop met een GTX 1050 waarmee je games als League of legends, Overwatch, Fortnite, Pubg en BF5 kunt spelen met prima fps. Daarnaast heeft deze laptop verlichte toetsen die zeer geweldig zijn waardoor je bijna geen moeite hoeft te doen om toetsen te vinden. Verder heeft deze laptop een stof-release tunnel die stofopbouw in de behuizing tegen houdt waardoor componenten goed blijven functioneren.

Componenten

Dit is een 15.6 inch laptop die beschikt over een Full HD beeldscherm en een IPS Paneel waardoor kleuren goed worden weergegeven aan gebruikers.

De processor van deze laptop is een intel core i5 processor met 4 cores die werken op een kloksnelheid van 2.3 Ghz en een turbo snelheid van 3.9Ghz. Dit is super snel en is ook goed voor als je foto’s en video’s wilt gaan bewerken naast gamen.

De ram in deze asus gaming laptop is 8GB en is genoeg om te gamen. Het is het minimum dat je nodig hebt om te kunnen gamen en ook als je een aantal taken tegelijk wilt uitvoeren een zeer handige component.

De videokaart en een van de meest belangrijke component voor gamers. De videokaart in deze laptop is de GTX 1050 met 2GB VRAM. 2GB VRAM is genoeg voor als je games tussen low en high wilt gaan spelen. Als je hoger wilt zal je wel 4+ GB VRAM moeten nemen in een laptop.

Tenslotte de opslag van deze geweldige asus gaming laptop. De opslag van deze laptop is een combinatie van SSD en HDD. In totaal beschikt deze laptop 128GB in SSD en 1TB in HDD.

Voorbeeld in games:

 • League of Legends: Hoge instellingen (gem. 149 fps)
 • Overwatch: Hoge instellingen (gem. 93 fps)
 • Fortnite: Gemiddelde instellingen (gem. 132 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 91 fps)
 • BF5: Lage instellingen & HD resolutie (gem. 79 fps)

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Geschikt voor foto en videobewerking

Sterke behuizing

Scherm 

Stil

Minpunten

Best een zware laptop voor onderweg

Review

“Hij bevalt super goed echt een aanrader ik ben elke dag zeer te vrede over”

 • Asus ROG Strix GL5

Asus ROG Strix G GL531GV-AL116T Main Image

De Asus ROG Strix GL5 is een geweldige 17.3 inch laptop met een full hd beeldscherm. De processor en werkgeheugen zijn zeer sterk om te gamen. Tenslotte is de videokaart in deze laptop die GTX 1060 met 6GB en de opslag is een combinatie van SSD en HDD.  Een zeer sterke gaming laptop die gebruikt kan worden voor alles, het enige minpunt is dat het 17 inch is.

Componenten

De laptop is 15.6 inch en heeft een Full HD scherpte. De paneel van deze laptop is een IPS Paneel en dit zorgt ervoor dat de kleuren goed worden weergegeven.

De laptop beschikt over een intel core i7 processor met 6 cores. Deze cores werken op een uitstekende snelheid van 2.2 Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz.

De werkgeheugen in de laptop is 16GB en dit is van type ddr4. De type ddr4 is de snelste type op dit moment en heeft een snelheid van 2400Mhz.

De opslag in deze laptop is een combinatie van SSD en HDD.  In totaal heb je 1128 GB SSD en HDD, De SSD is 128 GB en de HDD is 1TB. Dit is zeer handig om je games en grote games te scheiden.

De videokaart in deze Asus gaming laptop is de GTX 1060 en deze heeft 6GB VRAM. Met 6GB Vram kun je games spelen op high en zal je geen probleem hebben om nieuwe games te spelen.

Daarnaast heeft deze laptop ook 144Hz (Hertz) en dit zorgt ervoor dat alles sneller gaat en dat je minder bazige images zit.

Voorbeeld in games: 

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 223 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 105 fps)
 • Fortnite: Ultra instellingen (gem. 81 fps)
 • PUBG: Hoge instellingen (gem. 66 fps)
 • BF5: Ultra instellingen (gem. 70 fps)

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

Alles is goed

Snelheid 

Start snel op

Beeldscherm

Minpunten

Numerieke toetsenbord

Review

“Hij is gewoon sexy en snel, PERFECT!!!”

 • Asus ZenBook UX534FTC

Asus ZenBook - Asus Gaming laptop

De Asus ZenBook UX534FTC is een uitstekende 15.6 inch laptop met een geweldige design dat meer professioneel lijkt dan andere Asus gaming laptops. Deze laptop heeft een zeer sterke videokaart met 4GB VRAM en uitstekende processor en ram waardoor je elke game op high kan spelen.

Componenten

Deze laptop is een 15.6 inch laptop met een Full HD scherpte en een IPS Paneel. De IPS Paneel zorgt ervoor dat de kleuren op het beeldscherm perfect worden weergegeven. Dit zorgt ervoor dat je goed foto’s kan bewerken qua kleuren en zodat je de kleuren in games goed kunt zien.

De processor van deze laptop is de Intel core i7 hexa core(6) processor met een geweldige kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 4.1Ghz.

De werkgeheugen van deze laptop is 16GB. Met 16GB ram kun je van alles doen en dit is genoeg om te kunnen gamen en om te multitasken.

De videokaart in deze laptop is de GTX 1050 ti en heeft 4GB VRAM. Met 4GB Vram kun je alle nieuwe games spelen tussen medium en ultra.

De opslag van deze laptop is een SSD. De SSD beschikt 512GB waardoor je games erop kunt slaan. 512GB is niet veel maar als je meer opslag nodig hebt kun je altijd een externe harde schijf bestellen.

Voorbeeld in games: 

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 161 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 67 fps)
 • Fortnite: Hoge instellingen (gem. 73 fps)
 • PUBG: Lage instellingen (gem. 126 fps)
 • BF5: Lage instellingen (gem. 65 fps)

Wat vinden andere van deze laptop?

Pluspunten

mousepad opties

toetsenbord

niet glimmende scherm

aanmelden met vingerafdruk 

Minpunten

Geen Windows hello camera

Review

“werk er nu een aantal dagen mee, fijn scherm en opties van mousepad zoals uitbreidbaar scherm en numeriek toetsenbord al veel gebruikt erg handig. Als je ‘normale’ dingen doet is ie lekker stil, zodra je iets gaat installeren of zwaar belast gaat de koeling blazen. batterijduur nog niet echt getest werk meestal met stroomkabel. Aanmelden met Windows Hello vingerafdruk gaat soepel en snel jammer dat de camera niet geschikt is voor gezichtsherkenning. Snelheid is super goed, merk je vooral met installeren. Kortom ik ben er blij mee.”

 

Bekijk ook:  Welke laptop kopen om te gamen

Ook: De beste goedkope game laptops

Categorized in: