Wat is nou beter voor je studie een chromebook of een laptop. Het is belangrijk om te weten wat beide kunnen en wat de voordeel is van beide voor dat je beslist om een van beide te kiezen.

Voor studie is een windows laptop of macbook je beste keuze. Een laptop heeft meer vrijheid in de applicaties die je erop kunt installeren dan een chromebook. Een chromebook is meer beperkt en je gebruik programma’s van de Google Play Store. 

Voor dat je een beslissing maakt wil je zeker zijn dat je genoeg weet over beide. Een laptop is natuurlijk goed voor studie maar een chromebook kan ook handig zijn. Het hangt allemaal af van wat je precies op school wilt gaan doen.

Chromebook of laptop voor studie

Als een student wil je zeker kiezen voor een windows laptop voor je studie. Tijdens een opleiding zal je veel programma’s moeten installeren. De meeste programma’s die er zijn, zijn bedoeld voor windows laptop en MacOS.

Dit betekent dat je een windows laptop of een macbook laptop nodig zal hebben om de meeste programma’s in je opleiding te kunnen gebruiken. Programma’s zoals Adobe Photoshop, Premiere Pro en andere zware programma’s kunnen beter gebruikt worden op een windows laptop of macbook.

Om een chromebook te kunnen gebruiken voor studie zou die alleen gebruikt kunnen worden voor documenten bijwerken, presentaties maken en internetten je kan ook foto’s bewerken en video’s bewerken maar op een klein schaal.

Programma’s die wat zwaarder zijn kunnen beter gebruikt worden met een windows laptop of een macbook laptop. Denk aan programma’s zoals Adobe programma’s, zware games, codeer programma’s en het runnen ervan en veel meer.

Een Chromebook voor school

Een chromebook is heel goed voor als je op een school zit waar je geen zware programma’s moet gebruiken. Denk hierbij aan de middelbare school of een mbo opleiding waarbij je niet veel een laptop nodig zal hebben alleen om presentaties te maken en te onderzoeken.

Omdat Google gebruikt maakt van online opslag worden al je bestanden in de cloud opgeslagen. Deze bestanden zijn veiliger dan lokaal omdat je niet bang hoeft te zijn voor als je laptop gehackt wordt en je bestanden niet veilig zitten.

Cloud opslag is ook beter omdat de laptop zelf niet met bestanden hoeft te werken en alles wordt online gedaan. De laptop werkt op deze manier ook sneller en kan je voor een goedkopere prijs een snelle laptop krijgen omdat de ChromeOS lichter is dan windows OS.

Voor mensen met een lage budget is de Chromebook laptops een betere keuze. De laptop is sneller en goedkoper waardoor je niet veel hoeft uit te geven. Je krijgt dan een snellere laptop voor een goedkopere prijs dan je zou krijgen voor een windows laptop voor basis gebruik.

Windows laptop voor school

De voordelen van een windows laptop is dat het sterker en dat het komt met betere componenten. Windows laptops zijn ook beter omdat ze de meeste programma’s kunnen draaien. Dit is handig voor als je op een school zit waarin je veel verschillende programma’s zal moeten gebruiken voor je lessen.

Je wilt geen problemen tegen komen tijdens je opleiding omdat je laptop een programma niet aankan. Het is daarom aan te raden om een windows laptop te nemen voor studie om elke programma te kunnen installeren die je nodig zal hebben.

Zelf heb ik tijdens mijn opleiding veel programma’s moeten installeren op mijn Dell XPS 13. Veel andere studenten met een macbook laptop hadden vaak problemen met programma’s installeren omdat ze er niet geschikt voor waren.

Dit is de reden dat ik je aanraad om een windows laptop te nemen voor je studie. Je zal geen last hebben van programma’s die niet werken of dat je alternatieve programma’s moet installeren om je opdrachten te kunnen maken.

De beste laptop voor studenten zijn windows laptops. De nadeel van windows laptops is dat ze wat duur zijn en dat het vaak moeilijk kan worden om er een te kiezen.

Bekijk ook: Beste laptop voor school

Een macbook laptop voor je studie

De Macbook laptop zijn ook goede keuze voor studenten. Een macbook laptop is meer handig voor als je veel met video’s en foto’s moet gaan werken.

Dit komt omdat de macbook laptops zeer sterke componenten beschikken en zeer mooie beeldkwaliteit waardoor je zonder probleem programma’s zoals Adobe Photoshop en Adobe Premiere kunt draaien op top kwaliteit.

Deze laptop zijn uitstekend voor designers en studenten die veel met design moeten werken. Het is wel zo dat je soms sommige programma’s niet zal kunnen installeren en je zal alternatieve programma’s moeten gebruiken.

Dit is wel een kleine nadeel vergeleken met de top componenten van de laptop. De Macbook laptops zijn heel sterk en zeker een van de meest gekozen laptop door studenten en  designers.

De meeste programma’s die gemaakt zijn voor designers en het bewerken van fotos/videos zijn geschikt voor macbook laptops omdat deze laptops zo goed ervoor zijn.

Chromebook voor Basisschool

Een chromebook is een perfecte keus voor als je op basisschool zit. De chromebook laptops zijn goedkoop en zijn zeer snel. Deze chromebook laptops hebben een lichte besturingssysteem van Google waardoor het niet veel hoeft te doen dan alleen bestanden van de cloud te lezen.

Alle bestanden zitten in de cloud en worden door Google beveiligd. De programma’s die je mag installeren op deze besturingssysteem komen van de Google app store en dit zijn programma’s zoals Office pakket, Chrome en email programma’s die je dagelijks gebruikt.

Dit zijn basis programma’s die een scholier nodig heeft om presentaties te maken en verslagen. Ook kun je makkelijk je email checken en internetten omdat de laptop zeer snel is.

Word op Chromebook en  Office pakket

Veel mensen weten niet precies of je word op een chromebook kan gebruiken. Niet alleen maar kun je Word gebruiken op een chromebook maar ook alle andere programma’s van office pakket. Daarnaast kun je veel meer programma’s gebruiken die beschikbaar zijn in de Google web app store.

Samenvatting

Een chromebook of laptop voor studie. Een laptop is altijd beter voor een student die zware programma’s moet gaan draaien. Als je een laptop alleen gebruikt voor internetten, Office pakket en emails lezen dan is een chromebook beter omdat het goedkoper is.

Een chromebook is beperkt in welke programma’s je mag gebruiken en is niet zo vrij als een windows laptop. Als je op mbo zit of hogeschool dan wil je zeker een windows laptop omdat je veel programma’s zal moeten gebruiken bij je opleiding. Zeker als je een ICT, Design of financiële opleiding gaat volgen.

Wat ook heel belangrijk is om te weten over chromebooks is dat je ze meestal niet kunt gebruiken zonder internet. Een chromebook maak gebruik van de cloud om al je gegevens op te slaan en zonder internet kun je niet bij deze gegevens komen.

Categorized in: