Chromebook of laptop voor studie

Als een student is het belangrijk om te weten welke laptop je moet kiezen. Het kiezen tussen een chromebook, windows of iOS laptop is belangrijk voor een student. Chromebook laptops hebben beperkte aan welke programma’s  je mag gebruiken vergeleken met windows laptop of iOS.

Wat is nou beter voor een student? Voor een student is het zeker handiger om een windows laptop te nemen voor studeren. De meeste programma’s zijn gemaakt om windows te ondersteunen en soms wel ook iOS. Met chromebook kun je alleen maar programma’s draaien die in de windows store zitten waardoor je beperkt wordt aan welke programma’s je wilt gaan gebruiken.

Chromebook of laptop voor studie

Als een student wil je zeker kiezen voor een windows laptop voor je studie. Tijdens een opleiding zal je veel programma’s moeten installeren. De meeste programma’s die er zijn, zijn bedoeld voor windows laptop en iOS.

Dit betekent dat je een windows laptop nodig zal hebben om de meeste programma’s in je opleiding te kunnen gebruiken. Programma’s zoals Adobe Photoshop, Premiere Pro en After Effects kunnen beter gebruikt worden op een windows laptop of iOS laptop.

Om een chromebook te kunnen gebruiken voor studie zou die alleen kunnen zijn om office pakket te kunnen gebruiken, foto’s te bewerken of internet te browsen. Programma’s die wat zwaarder zijn kunnen beter gebruikt worden met een windows laptop of een iOS laptop.

Voordelen van Chromebook

Een chromebook is heel goed voor als je in de middelbare een laptop nodig hebt. In middelbare zal je meer gebruik maken van office pakket om je presentaties te maken en een chromebook is goedkoper en sneller.

Omdat Google gebruikt maakt van online opslag worden al je bestanden in de cloud bewaard. Deze bestanden zijn veiliger dan lokaal omdat je niet bang hoeft te zijn voor als je laptop gehackt wordt en je bestanden niet veilig zitten.

Cloud opslag is ook beter omdat de laptop zelf niet met bestanden hoeft te werken en alles wordt online gedaan. De laptop werkt op deze manier ook sneller en je kan voor een goedkopere prijs een snellere laptop krijgen omdat de ChromeOS lichter is dan windows OS.

Voor mensen met een lage budget is de Chromebook laptops een betere keuze. De laptop is sneller en goedkoper waardoor je niet veel hoeft uit te geven.

Voordelen van Windows Laptops

De voordelen van een windows laptop is dat het sterker is en komt met betere componenten. Windows laptops zijn ook beter omdat ze de meeste programma’s kunnen draaien. Dit is handig voor als je op school zit waarin je veel verschillende programma’s zal moeten gebruiken voor je lessen.

Je wilt geen problemen voorkomen tijdens je opleiding omdat je laptop een programma niet aankan. Het is daarom aan te raden om een windows laptop te nemen voor studie om elke programma te kunnen installeren die je nodig zal hebben.

Zelf heb ik tijdens mijn opleiding veel programma’s moeten installeren op mijn Dell XPS 13. Veel andere studenten met een iOS laptop hadden vaak problemen met programma’s installeren omdat ze er niet voor geschikt waren.

Dit is de reden dat ik je aanraad om een windows laptop te nemen voor je studie. Je zal geen last hebben van programma’s die niet werken of dat je alternatieve programma’s moet installeren om je opdrachten te kunnen maken.

De beste laptop voor studenten zijn windows laptops. De nadeel van windows laptops is dat ze wat duur zijn en dat het vaak moeilijk kan worden om er een te kiezen.

Voordelen van iOS Laptops

Een iOS laptop zijn ook goede keuze voor studenten. Een iOS laptop is meer handig voor als je veel met video’s en foto’s moet gaan werken.

Dit komt omdat de iOS laptops zeer sterke componenten beschikken en zeer mooie beeldscherm waardoor je zonder probleem programma’s zoals Adobe Photoshop en Adobe Premiere kunt draaien.

Deze laptop zijn uitstekend voor designers en studenten die veel met design moeten werken. Het is wel zo dat je soms sommige programma’s niet zal kunnen installeren en je zal alternatieve programma’s moeten gebruiken.

Dit is wel een kleine nadeel vergeleken met de top componenten van de laptop. De Macbook laptops zijn heel sterk en zeker een van de meest gekozen laptop door studenten.

Chromebook voor Basisschool

Een chromebook is een perfecte keus voor als je op basisschool zit. De chromebook laptops zijn goedkoop en zijn zeer snel. Deze chromebook laptops hebben een lichte besturingssysteem van Google waardoor het niet veel hoeft te doen dan alleen bestanden van de cloud te lezen.

Alle bestanden zitten in de cloud en worden door Google beveiligd. De programma’s die je mag installeren op deze besturingssysteem komen van de Google app store en dit zijn programma’s zoals Office pakket en email die je dagelijks gebruikt.

Dit zijn basis programma’s die een scholier nodig heeft om presentaties te maken en verslagen. Ook kun je makkelijk je email checken en internetten omdat de laptop zeer snel is.

Word op Chromebook en  Office pakket

Veel mensen weten niet precies of je word op een chromebook kan gebruiken. Niet alleen maar kun je Word gebruiken op een chromebook maar ook alle andere programma’s van office pakket. Daarnaast kun je veel meer programma’s gebruiken die beschikbaar zijn in de Google web app store.

Samenvatting

Een chromebook of laptop voor studie. Een laptop is altijd beter voor een student die zware programma’s moet gaan draaien. Als je een laptop alleen gebruikt voor internetten, Office pakket en emails lezen dan is een chromebook beter omdat het goedkoper is.

Een chromebook is beperkt in welke programma’s je mag gebruiken en is niet zo vrij als een windows laptop. Als je op mbo zit of hogeschool dan wil je zeker een windows laptop omdat je veel programma’s zal moeten gebruiken bij je opleiding. Zeker als je een ICT, Design of financiële opleiding gaat volgen.

Wat ook heel belangrijk is om te weten over chromebooks is dat je ze meestal niet kunt gebruiken zonder internet. Een chromebook maak gebruik van de cloud om al je gegevens op te slaan en zonder internet kun je niet bij deze gegevens komen.

Plaats een reactie