Wat is nou beter voor je studie een chromebook of een laptop. Het is belangrijk om te weten wat beide kunnen en wat de voordeel is van beide voor dat je beslist om een van beide te kiezen.

Een Chromebook is prima voor een studie waarbij lichte taken worden verricht en veel op internet wordt gedaan. Een laptop is meer bedoeld voor hogere opleidingen, zware taken en programma’s.

Voor dat je een beslissing maakt wil je zeker zijn dat je genoeg weet over beide. Een laptop is natuurlijk goed voor studie maar een Chromebook kan ook handig zijn. Het hangt allemaal af van wat je precies op school moet gaan doen qua opdrachten.

Voordat we gaan bespreken wat juist is voor jou moeten we kijken wat beide zijn. Op deze manier kun je precies weten wat je zal krijgen als je een van beide gaat kiezen voor je studie.

Wat is een Chromebook?

Zo wat is een Chromebook precies, deze worden steeds meer populair en komen vaker voor.

Een Chromebook is een soort van laptop die bedoeld is voor basistaken en dagelijkse taken. Taken zoals internetten, films/series kijken, presentaties maken, mailen, Office pakket enzovoort.

Een van de meest belangrijkste punten van een Chromebook is dat je niet alles erop kunt installeren.

Een Chromebook is net als een telefoon waarbij je alleen apps kunt installeren van een Store, Voor Chromebook is dit de Google App store.

Is een Chromebook Geschikt voor Studenten?

Een Chromebook is zeker geschikt voor studenten en dat hangt af voor welke studie ze volgen.

Volg jij een studie waarbij je zware programma’s moet gaan gebruiken of specifieke programma’s van Windows dan kan je NIET een Chromebook gebruiken.

Volg jij een opleiding waarbij je een laptop alleen nodig hebt om presentaties te maken, word documenten en veel moet internetten dan is een Chromebook perfect.

Een Chromebook is ideaal voor als je veel op internet omgeving dingen moet gaan doen. Er zijn natuurlijk best wel veel opleidingen en scholen zoals Middelbare school en Basissschool waarbij je bijna alles op internet moet doen.

Daarom zijn de Chromebook een van de beste keuzes voor Middelbare scholieren en Basisschool studenten.

Chromebook of laptop voor studie - Wat is de beste keuze?

Voor en Nadelen van een Chromebook

Een chromebook heeft natuurlijk wel zijn nadelen maar er zijn ook voordelen eraan. Een chromebook laptop heeft wel meer voordelen dan nadelen en daar gaan we meer over praten.

Voordelen van een Chromebook

Gunstige Prijs – Een van de grootste voordelen van een Chromebook is de prijs. Chromebooks hebben geweldige prijzen waardoor bijna iedereen ze kunnen aanschaffen.

Dit zijn ook de goedkoopste laptop soorten in de markt op dit moment die ook praktisch zijn. Dit komt omdat zeer goedkoop zijn maar ook snel en dus gebruikt kunnen worden zonder last van vertraging.

Flexibel en Touchscreen – Een andere pluspunt of voordeel van een Chromebook is de Flexibele behuizing en de touchscreen scherm.

Veel Chromebooks komen met een behuizing die flexibel is en die je kan gebruiken als een tablet. Dankzij de touchscreen zijn ze ook makkelijker te bedienen dan je normale laptops.

Heel Snel en soms sneller dan Laptops – Een laptop van de zelfde prijs als een chromebook zal nooit sneller zijn dan een chromebook. Dit maakt Chromebook laptops zo een goede keuze, de snelheid die ze hebben is gewoon de beste voor zijn prijs.

De Chromebooks zijn meer efficienter dan gewonne laptops door de besturingssysteem van Google, de ChromeOS.

Chromebook laptops zijn sneller en ook voor een voordeliger prijs. Daarom dat ze zoveel worden gekozen, mensen die een basis laptop willen houden van Chromebooks.

Lange Batterijduur – Naast dat de chromebook laptops sneller zijn dan veel Windows laptops, ze hebben ook langere batterijduur. De meeste chromebooks hebben een batterijduur boven de 16 uren.

Nadelen van een Chromebook

Alleen Lichte Taken – Een van de nadelen van een Chromebook is dat je alleen lichte taken erop kan doen. Lichte taken zoals internetten, series/films kijken en Office pakket.

Deze type laptops zijn niet bedoeld voor zware taken of specifieke programma’s door de beperking van Google ChromeOS.

Geen vrijheid in apps – Er is ook geen vrijheid in wat je erop kunt installeren. Je kan bijvoorbeeld geen windows applicaties installeren. Je bent verplicht om programma’s te installeren van de Google Play Store.

Wel las ik dat er manieren zijn om op een Chromebook, linux applicaties te installeren. Wel zou ik hier meer onderzoek doen als jij daar meer over wilt weten.

Waarom zou je een Chromebook kopen,  Chromebook of Laptop

Waarom zou je een Chromebook kopen

Een Chromebook kopen is alleen aan te raden als je niet van plan bent om zware taken te doen. Volg je een opleiding zoals Kapster op MBO of een waarbij een sterke laptop niet nodig is. Dan is een Chromebook een prima keuze voor de prijs.

Maar, als je weet dat je opleiding specifieke programma’s gebruikt en je ook deze moet gebruiken dan is een Windows laptop een betere keuze. Je kunt ook kijken naar de beste goedkope laptops.

Is een Laptop Beter Voor Studie

Studenten die een opleiding volgens zoals ICT, Bouwkunde, CMD of andere opleidingen op MBO niveau 3, 4, Hogeschool of Universiteit.

Deze kunnen beter kiezen voor een Windows laptop of een Macbook laptop door de kracht en professionele design van deze laptops.

Een Windows of Macbook laptop beschikken over dure en sterke componenten. Deze maken het mogelijk om zware programma’s te draaien die nodig zijn voor hoge opleidingen.

Vraag altijd op school wat je precies zal moeten doen. Door dit te doen weet je meteen wat er allemaal te verwachten staat tijdens je opleiding.

Voor basisschool en middelbare scholieren is een Chromebook een prima keuze. Tijdens deze school tijdens zal je niet werken met specifieke programma’s. Dit komt omdat je nog geen specifieke richting kies voor wat je later wilt gaan doen qua werk.

Voor en Nadelen van een Laptop

Het is heel raar om te praten over laptop alsof een Chromebook niet een laptop is. Laten we beter zeggen Windows en Macbook laptops want Chromebook zijn ook laptops vind ik.

Voordelen van een Laptop

Kracht – Een van de grootste voordelen van laptops is de kracht die ze hebben. Deze laptops zijn meer bedoeld voor zware taken waarbij kracht van belang is.

Windows en Macbook laptops beschikken over super sterke processoren, werkgeheugen en vaak videokaarten om werk programma’s en games te kunnen draaien.

Werk machines – Windows en Macbook laptops zijn vaak bedoeld voor werk en hobby’s. Het kopen van een laptop is niet makkelijk want er moet een doel achter zitten.

Je koopt niet zomaar een laptop, er moet altijd een reden voor zijn. Dit kan zijn voor werk, dagelijkse taken, foto’s bewerken, video’s bewerken, lekker gamen enzovoort.

Het zijn meestal werk machines of voor gamen. Het is ook altijd belangrijk om dit te weten voordat je een gaat kiezen.

Veel vrijheid – Wel is het zo dat Windows en Macbook laptops je meer vrijheid geven dan een Chromebook. Deze worden meer ondersteund en hebben ook dus veel meer applicaties.

Omdat Chromebook nieuw is zijn er niet zoveel apps die je erop kunt installeren zoals Macbook en Windows laptops. Je kan altijd kijken naar welke apps er allemaal beschikbaar zijn voor de Chromebook laptops.

Nadelen van een Laptop

Dure prijzen – Wel zijn er veel nadelen bij laptops en dat komt vaak door de prijzen ervan. Technologie is nog niet zover om zulke kleine apparaten zo sterk te maken voor een goede prijs.

Vaak zijn werk laptops heel duur voor de meeste gebruikers. Wel zijn ze handig en daarom dat je zoekt naar wat handiger is voor je studie.

De meeste bruikbare laptops kosten boven de 500 euro. Dit zijn dan wel laptops die gebruikt kunnen worden voor wat zware taken zoals fotobewerking en de prijs stijgt hoe zwaarder de taken zijn die je wilt verrichten.

Kunnen niet alles – Niet elke laptop kan alles en daarom dat ze vaak wel veranderd worden door consumenten. Je kan een laptop kopen van 500 euro maar dat betekent niet meteen dat je video’s erop kunt bewerken of gamen.

Er zijn verschillende laptops die bedoeld zijn voor verschillende taken. Het is daarom lastig om een ideale laptop te vinden zonder onderzoek te doen.

Chromebook of Laptop Voor Studie

Chromebook Voor Studie

Een chromebook voor studie is alleen handig als je veel op internet moet zitten. Er zijn best wel veel opleidingen waarbij geen sterke laptop nodig is.

Denk aan opleidingen waarbij je juist fysiek dingen moet doen en alleen internet gebruikt voor opdrachten en presentaties maken. Hierbij is een Chromebook een uitstekende keuze.

Ook voor jongeren die nog op basisschool zitten of op middelbare school is een Chromebook perfect. Chromebook laptops zijn een geweldige keuze voor als je wilt leren van computers en niet veel wilt uitgeven.

Laptop Voor Studie

Een laptop is meer praktisch voor je studie als je een opleiding kiest waarbij je veel een laptop gebruikt. Dat is natuurlijk wel te snappen aangezien je veel programma’s zal moeten gebruiken.

Denk aan opleidingen zoals ICT, CMD, Bouwkunde, game developer, Informatica en veel meer. Bij deze opleidingen zal je zeker een wat sterkere laptop nodig hebben om je lessen te kunnen volgen.

Een andere ding dat heel belangrijk is, studie wijziging. Veel jongeren die een opleiding beginnen veranderen na de eerste of tweede blok. Dit gebeurt vaker dan je denkt omdat een opleiding of studie niet bij ze past.

Het is wel daarom dat ik meer wijs naar de Windows laptops of Macbook laptops voor studenten. Deze laptops kunnen dan wel nog gebruikt worden als je een andere opleiding of richting in wilt.

Chromebook of Laptop Voor Basisschool en Middelbare School

Jongeren die nog niet veel weten van laptops raad ik aan om een Chromebook te kiezen. Ook kinderen die nog op basisschool zitten of middelbare kunnen beter een Chromebook kopen.

Deze zijn simpel en meer beveiligd dan je gewone laptops. Omdat Chromebooks gebruik maken van Cloud opslag, zullen de meeste van je bestanden en applicaties super veilig zijn.

Voor jongeren die geen verstand hebben van laptops en meer veilig willen blijven is een Chromebook ideaal. Ook voor Basisschool en Middelbare school waar je nog geen zware taken moet doen voor school.

Gerelateerde Vragen

Beste Chromebook voor middelbare school – De beste Chromebook voor middelbare school is de Acer Chromebook Spin 314. Deze is sterk, flexibel en komt met touchscreen waardoor je makkelijker kunt werken.

Is een Chromebook geschikt voor studenten – Ja, een Chromebook kan gebruikt worden voor studenten die niet zware taken hoeven te richten en die meer op internet lessen moeten volgen en Office pakket moeten gebruiken.

is een Chromebook veilig – Een Chromebook is meer veilig dan je gewone laptops. Dit komt omdat de meeste bestanden online zullen worden opgeslagen in een Google Drive en wordt beveiligd door Google zelf.