Wat zijn nou de beste trading laptops en welke moet jij kiezen. Ga je nou daytraden of swingtraden in de stock market of Crypto market dan is het belangrijk om een top trading laptop te kiezen die bij je past. 

Een goede laptop is belangrijk om te kunnen traden en zeker als je naar veel charts gaat kijken. Een sterke processor en voldoende ram is belangrijk om verschillende browser tabs open te kunnen hebben. 

Je wilt naast sterke componenten ook voldoende scherm ruimte hebben om verschillend charts te kunnen zien. Een laptop van 14 inch tot 17 inch zijn geweldige keuzes. 

Natuurlijk kan je ook een 13 inch laptop nemen zoals de Apple Macbook Air die zeer snel is voor zijn prijs en je kan een externe monitor gebruiken. 

Beste Trading Laptops – Stocks en Crypto trading

  • Asus ZenBook Pro Duo 
  • Lenovo IdeaPad 5 15ALC05
  • Asus Zenbook 
  • ConceptD 3 Ezel CC314
  • Apple Macbook Air

Deze laptops zijn ideaal voor traden en de meeste komen ook met een HDMI poort waarmee je ook een externe monitor kunt gebruiken. Je moet wel weten dat als je gaat traden dat je ook externe monitoren nodig hebt om de charts beter te lezen. Dit geldt zowel voor stock market als crypto market genoeg beeldscherm ruimte is altijd belangrijk. 

Beste Trading Laptops – Stocks en Crypto trading

De beste trading laptops voor stock of crypto trading zal ik hieronder bespreken. Deze laptops zijn uitstekend en komen met sterke componenten zodat je voldoende charts kan bekijken en ook zien. 

Asus ZenBook Pro Duo 15 - Beste trading laptops - Twee scherm laptop
Beste trading laptop – Asus ZenBook Pro Duo

Asus ZenBook Pro Duo 

Als eerst hebben we de Asus ZenBook Pro Duo en deze is zeker de beste trading laptop die er is in mijn opinie. Deze laptop heeft een 4K resolutie waarbij je voldoende ruimte krijgt en heeft verder een tweede scherm waarop je voldoende charts kunt hebben en bekijken. 

Dit is heel handig want zo kun jij op de onderste scherm je buy/sell paneel hebben en de normale scherm gebruiken om 2 tot 4 charts te lezen. Je kan natuurlijk ook altijd een extra externe monitor gebruiken voor traden dankzij de HDMI aansluiting. 

De Asus ZenBook Pro Duo is een dure laptop maar komt met alles wat je zou willen hebben in een laptop. De laptop heeft een 4K resolutie, sterke processor en sterke videokaart. Je kan de laptop gebruiken voor zowel foto als videobewerking. 

De laptop is zelfs ook handig voor als je Trading video’s wilt maken om  ander te helpen traden op Youtube. Een zeer sterke high end laptop voor traden en ook zware taken. 

Specificaties:Asus ZenBook Pro DUO
Prijs3.899,-
Beeldscherm15.6inch, 4K UHD, Touchscreen, OLED
ProcessorIntel Core i9, Octa core(8), 5.3GHz
Werkgeheugen32GB ram
Opslag1TB (1000GB) SSD
VideokaartNVidia GeForce RTX 3070 – 8GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb  A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.34 kg
Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 - Beste Prijs en kwaliteit trading laptop - IdeaPad 5
Beste Prijs en kwaliteit trading laptop – IdeaPad 5

Lenovo IdeaPad 5 15ALC05

Wanneer je niet veel wilt uitgeven omdat je juist meer wilt besparen om te traden dan is de Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 de beste trading laptop in prijs en kwaliteit. 

Deze prijs is zeer goedkoop en komt met een sterke processor en ram geheugen. Dit is precies wat je nodig hebt om voldoende te kunnen zien en genoeg programma’s te kunnen draaien zonder dat de laptop traag gaat worden. 

De laptop zelf is 15.6 inch en dit is groot genoeg om 2 tot 4 charts te kunnen bekijken. Wat je ook kunt doen is ook een externe monitor gebruiken om daarmee de chart te lezen en te kopen/verkopen op je laptop wat heel handig is. 

Als een trader wil je voldoende ruimte hebben en wil je niet steeds hoeven te alt+tabben. Door een externe monitor te gebruiken kan je meteen alles zien en hoef je maar snel te kopen en verkopen op je laptop. 

De laptop heeft ook 16GB werkgeheugen wat heel belangrijk is als je zoveel tabs van browser gaat gebruiken. Het is daarom handig om 16GB ram te nemen voor multitasken met een prima processor. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 5 15ALC05
Prijs699,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 5, Hexa core(6), 4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1256GB SSD + HDD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur14 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.66 kg
Flexibele laptop voor trading - ZenBook Flip 15
Flexibele laptop voor trading – ZenBook Flip 15

Asus Zenbook Flip 15

Een van de punten dat heel belangrijk zijn op een laptop als je gaat traden is touchscreen. Snel door de chart gaan en lezen is heel belangrijk en dit kan sneller met touchscreen. 

Het is daarom dat de Asus Zenbook Flip 15 een van de beste trading laptops is die er zijn. Met een snelle processor, voldoende ram en grote 15 inch scherm kun je verschillende Stocks of Cryptos bekijken. Zo kun je makkelijk zien welke jij het beste kunt kopen voor een daytrader of swing trade. 

De Asus ZenBook Flip 15 is ook flexibel wat betekent dat je deze ook kunt vouwen voor als je alleen de charts wilt lezen after market hours. Het is een zeer simpele maar sterke laptop met voldoende functionaliteit. 

Naast dat de laptop zo handig is voor traden, heeft het ook een HDMI poort voor een extra scherm en weegt niet veel. Dit betekent dat je ook onderweg de chart kunt lezen als je naar werk gaat of school. Zeer coole en snelle laptop voor traden en andere zware taken zoals videobewerking en fotobewerking. 

Specificaties:Asus ZenBook Flip 15
Prijs949,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, Touchscreen, IPS Paneel
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa Core(8), 4.1Ghz
Werkgeheugen16GB
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon R7
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur6 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.9 kg
ConceptD 3 Ezel - Top laptop voor trading en zware taken - ConceptD 3
Top laptop voor trading en zware taken – ConceptD 3

ConceptD 3 Ezel CC315

Een van de beste trading laptops die er zijn is de ConceptD 3 Ezel CC315. Dit is de laptop die je wilt kiezen als je van alles ermee wilt gaan doen. Denk als je bijvoorbeeld video’s wilt gaan maken over traden voor Youtube of als je met de laptop moet werken. 

De laptop is ook een 15.6inch laptop met een touchscreen scherm om snel de chart te lezen. Daarnaast komt deze laptop met een flexibele design voor als je het als een tablet wilt gebruiken om snel charts te lezen of series/films te kijken. 

Zo, wat maakt deze laptop ideaal voor traders. Als eerst gaat het om de grote beeldscherm. Met een 15 inch scherm heb je genoeg ruimte om meerdere charts te lezen zonder dat ze te klein worden. 

Verder komt de laptop met een i7 processor en 16GB ram waarmee je voldoende browser tabs open kunt hebben en niet gaat laggen of crashen. Het is heel belangrijk dat je topsnelheid hebt als je zit te traden want elke moment is belangrijk. 

Wat ook heel belangrijk is, is de opslag en videokaart. Als je naast traden ook andere leuke dingen wilt gaan doen met de laptop zoals gamen of foto/videobewerking is dat mogelijk.

Denk eraan, misschien wil je wat extra inkomsten genereren door logo’s te maken, tshirts design of zelfs video’s maken over traden. Een handige laptop die dat allemaal kan is heel belangrijk. Met dat inkomsten kan je weer meer traden en meer geld maken, een Win/Win situatie. 

Specificaties:ConceptD 3 Ezel Pro CC315
Prijs1.939,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Hexa Core(6), 4.2Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia Quadro T1000 – 4GB vram
BesturingssysteemWindows 10 Pro
Batterijduur12 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2 kg 
HP 17 - Goedkope 17 inch laptop voor traden - HP 17
Goedkope 17 inch laptop voor traden – HP 17

HP 17

Voor de mensen die graag een 17 inch laptop willen om te traden is de HP 17 een goede keuze. Deze laptop is ook een van de beste goedkope trading laptops die er zijn. 

Deze laptop komt met een intel core i5 proc

essor waardoor je sneller kunt internetten en meerdere internet tabs open kunt hebben. De laptop komt ook met 8GB ram wat voldoende is voor een aantal taken tegelijk maar niet zoveel als 16GB. 

Het is wel voldoende voor traden maar als je veel dingen gaat gebruiken zoals discord, internet, spotify enzovoort dan ga je wel laggen. 

Specificaties:HP 17
Prijs649,-
Beeldscherm17.3inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorIntel core i5, Quad core(4), 4.2Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8.25 uren
Verlichte toetsenbordGeen – Jammer
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.17 kg

Hoe kies je een trading laptop – Stock/Crypto 

Naast dat ik de beste trading laptops heb besproken is het ook belangrijk dat jij zelf een laptop kan kiezen. Hoe kies je een trading laptop voor stock en crypto market en waar moet je nou op letten. 

Formaat en Resolutie 

Als eerst hebben we de formaat van de trading laptop. Voor trading is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om goed de charts te kunnen lezen zowel op Stock market als Crypto. 

Het is daarom handig om een laptop te nemen met een formaat van 14 tot 17 inch. Deze laptops zullen je voldoende ruimte geven om meerdere charts te kunnen lezen zonder enige probleem. 

Voor de resolutie van een trading laptop is Full HD goed maar je kan ook 4K nemen. 4K is goed als de laptop een videokaart heeft die dat aankan. Een voorbeeld hiervan is de Zenbook pro Duo. Deze heeft een sterke processor en videokaart die 4K aankan. 

Laptop design

Een andere belangrijke punt van een trading laptop is de design van de laptop. Er zijn sommige laptops die 2 in 1 laptop design hebben en deze zijn heel handig als je een laptop als een tablet wilt gebruiken met touchscreen. 

Zelf vind ik een normale externe muis handiger voor traden. Er zijn natuurlijk ook wel gebruikers die juist met hun hand de charts willen bewegen en bekijken want soms gaat dat sneller. 

Processor en werkgeheugen

De processor van een trading laptop moet ook wat sterk zijn. Een slechte processor kan voor zorgen dat je browsen gaat crashen waardoor je niet een order kan plaatsen bij je broker. 

Voor een goede processor wil je tenminste een i5/Ryzen 5 processor nemen met 4 cores op een snelheid van 3 Ghz of hoger. 

Dit processor met een werkgeheugen van 8GB of 16GB is perfect om te traden. Denk er wel aan dat 16GB ram beter is zodat de browser niet willekeurig gaat crashen. 

Aansluitingen 

Een andere belangrijke punt van een trading laptop is de aansluiting ervan. Een laptop met HDMI poort aansluiting is heel handig voor wanneer je later een externe monitor gaat gebruiken om de charts beter te lezen. 

Batterijduur

Als je veel onderweg bent dan wil je een trading laptop met voldoende batterijduur. Een laptop met 10 uur batterijduur is hoger is handig voor als je veel onderweg bent. Als je een laptop thuis gaat gebruiken voor traden dan wil je een laptop met betere componenten juist. Batterijduur is alleen handig voor als je veel onderweg bent. 

Laptop extra scherm 

Een extra scherm toevoegen aan je laptop is heel makkelijk te doen. Als eerst wil je goed kijken naar wat voor aansluiting je laptop heeft voordat je een externe monitor gaat kopen. 

Er zijn 3 verschillende aansluitingen aan laptops op dit moment waar je naar wilt kijken. Hdmi, VGA en Usb C aansluitingen. Als je een Usb C aansluiting hebt op je laptop dat moet je eerst een Usb C hub gebruiken die komt met een hdmi poort

Nadat je weet welke aansluiting je hebt of welke je gaat gebruiken op je usb C hub wil je gaan kijken naar monitoren. Het is belangrijk dat de monitor die je gaat kopen dezelfde aansluiting heeft als je laptop. 

Als je een monitor gaat kopen moet je ook een kabel nemen met dezelfde aansluiting om een connectie te maken. Voor een hdmi poort wil je een hdmi kabel en voor een vga poort wil je een vga aansluiting. 

Als je precies wil weten hoe je dit moet doen is het handig om extra beeldscherm toevoegen te lezen.