Niet iedereen wilt een nieuwe laptop kopen die veel te veel geld kost. Sommige willen graag een Refurbished laptop kopen die ze kunnen gebruiken zonder dat ze veel hoeven te betalen. 

Een refurbished of wel 2e hands laptop is een geweldige keus voor deze gebruikers omdat ze niet veel hoeven te betalen en ze krijgen ook geweldige laptops voor een super goede prijs. 

In deze artikel ga ik het hebben over waar je op moet letten als je een refurbished laptop gaat kopen en welke componenten belangrijk zijn en voor welke taken. 

Het is wel belangrijk dat je snap waar je naar moet kijken als je een 2e hands laptop gaat kopen die je goed kunt gebruiken en die je kan helpen bij je taken. 

De beste refurbished laptops – 2e hands laptops

Waarom een refurbished laptop

Een refurbished laptop is zeker handig voor vele mensen die niet een nieuwe laptop willen kopen voor zoveel geld. Een refurbished laptop kan je makkelijk kopen en deze laptop komen vaak met geweldige componenten voor de prijs. 

Een refurbished laptop is zeer handig voor als je niet veel geld wilt uitgeven en je wilt graag een laptop waarop je veel kunt doen. 

Zo waar moet je op letten als je een refurbished laptop wilt kopen en welke onderdelen zijn belangrijk voor jou. 

Hieronder zal ik in details uitleggen wat elke component doet en waarom deze misschien wel belangrijk is voor jou en voor wat je de laptop zal gebruiken. 

Beste Refurbished laptops om te kopen

Waar moet je op letten bij een laptop

Beeldscherm

Als eerst gaan we het hebben over de beeldscherm van een laptop en waarom deze belangrijk is voor jou als je een 2e hands laptop gaat kopen. 

De beeldscherm van een laptop is heel belangrijk als je graag films/series wilt kijken of als je foto’s en video’s wilt gaan bewerken. 

Een beeldscherm komt met verschillende panelen en er zijn 3 panelen die veel voorkomen. Deze panelen zijn TN, VA en IPS paneel. 

De IPS paneel is de beste paneel wanneer het komt tot kleurweergave. Deze paneel laat de ware kleuren zien op de beeldscherm en is heel handig voor als je met kleuren gaat werken zoals met fotobewerking. 

De VA paneel is een combinatie van van de IPS paneel en de TN paneel het weergeeft de kleuren van de beeldscherm goed maar niet als goed als een IPS paneel die zeer perfect is. 

De TN paneel is een paneel die is ok maar niet de beste om kleur te weergeven. Laptops met een TN paneel hebben meestal meer functionaliteit dan een laptop met een IPS paneel of een VA paneel. 

Processor

De processor van een laptop is heel belangrijk voor als je gaat video bewerken of foto gaat bewerken. Een processor is heel goed voor als je veel gaat doen en programma’s gaat gebruiken die veel kracht gebruiken. 

Een processor met 4 cores of meer is een heel goede processor. Naast de aantal cores van een processor wil je ook kijken naar de snelheid van de processor. Je wilt kijken de aantal Ghz van een processor. Een processor met 2Ghz tot 4Ghz turbo snelheid is heel goed. 

Ram

De ram is heel belangrijk in een laptop als je veel taken tegelijkertijd wilt uitvoeren. Als je een laptop koopt dan is 8GB ram heel goed. 8GB ram is meer dan genoeg voor als je een aantal taken tegelijk doen en je kan ook meer ram hebben als je dat wilt maar 8 is meer dan genoeg. 

Opslag

Vervolgens hebben we de opslag van een laptop. De opslag van een laptop is heel belangrijk en hang af van wat je wilt gaan doen en wat je allemaal wilt gaan opslaan op een laptop. Een laptop met 500GB is goed voor als je niet veel programma’s wilt hebben. 

Als je heel veel programma’s wilt opslaan en veel bestanden zoals foto’s en video’s dan is 1TB opslag goed. Daarnaast wil je ook kijken of het een SSD of HDD is. 

Een SSD is heel handig voor als je snel wilt werken omdat een SSD start binnen 15 seconden. Daarnaast werkt een SSD sneller met gegevens van je laptop. 

Videokaart

Nu gaan we het hebben over de laatste componenten van een laptop waar je op moet letten en dat is de videokaart. 

Een videokaart is heel belangrijk voor als je gaat gamen. Een videokaart komt altijd met een aantal geheugen. 

Een videokaart met 4GB Vram of meer is heel goed voor gamen en zal je zeker bijna elke game kunnen spelen. 

Als je wilt gaan gamen dan is een videokaart heel belangrijk. Hoe beter de videokaart hoe beter je kunt gaan gamen en hoe makkelijker de hoge kwaliteit games kunt spelen. 

Beste webwinkel voor refurbished laptops

De beste webwinkel waar je een refurbished laptop kunt kopen is bij laptops4all. Deze webwinkel beschikt over de beste 2e hands laptops die je kunt kopen. 

Ze hebben laptops voor studenten en veel meer andere laptops die voor veel verschillende gebruikers goed zijn. 

Je kunt ze ook op elke moment emailen en vragen naar een ideale laptop als je nog steeds niet weet welke laptop het beste voor je is. Met de informatie die hier is kun je ook kijken naar een laptop die bij je past. 

Categorized in: