Wat zijn nu de beste refurbished laptops en welke zijn beschikbaar. Refurbished laptops zijn moeilijk te bespreken, aangezien ze elke maand veranderen en steeds worden er nieuwe toegevoegd.

Wat we wel zullen proberen is om deze lijst zo vaak mogelijk up-to-date te houden. Het is natuurlijk wel handig om te weten welke de beste refurbished laptops zijn van het moment.

Beste Refurbished laptops op dit moment:

  1. Erazer Crawler E40
  2. Samsung Galaxy Book3
  3. HP EliteBook 820 G3
  4. Lenovo Yoga X1 Gen 3
  5. HP EliteBook 840 G4
  6. Dell Latitude 5530
  7. Macbook Pro 13
  8. Samsung Galaxy Book3 360
  9. MSI Creator Z16P
  10. Acer Chromebook R13 CB5

Dit zijn de beste refurbished laptops die je kunt kopen op dit moment. Dit artikel zullen we elke maand of elke twee maanden bijwerken.

Op deze manier kun je precies zien welke refurbished laptop handig is voor jou. Als je meer wilt weten over het kopen van een refurbished laptop, lees dit artikel.

Als er laptops zijn die niet meer beschikbaar zijn dan raad ik aan om de volgende artikel te lezen “waar refurbished laptop kopen“. Hier bespreek ik de beste webwinkels voor refurbished laptops.

Top 10 Keuzes Voor Refurbished Laptops

1. Erazer Crawler E40 – Alternate Tweedekans Gaming Laptop

De eerste op de lijst is de Erazer Crawler E40 een uitstekende keuze voor gamers. Een 15.6 inch laptop voor gamers met 144Hertz verversingssnelheid voor snelle reactie.

Erazer Crawler E40 - Tweedekans laptop voor gamers - Refurbished gaming laptop
Erazer Crawler E40 – Tweedekans laptop voor gamers – Refurbished gaming laptop

De laptop komt met een geweldige RTX 4050 videokaart en een intel core i5 processor van de 13de generatie.

De laptop komt met een intel core i5 13500H processor. Dit is een 13de generatie processor met een H aan het einde dat aangeeft High performance.

Dit is heel belangrijk voor gaming en andere zware taken omdat het hoog presteert. Daarnaast heeft de laptop 16GB ram, wat voldoende is voor multitasken en 512GB SSD.

De videokaart van de laptop is de RTX 4050 en deze is uitstekende voor Full HD-gaming en 3D objecten renderen.

De laptop komt verder met verlichte toetsenbord, belangrijke poorten en een gewicht van 2.3 kg. Een top laptop voor de prijs en voor gamers die een refurbished gaming laptop willen.

2. Samsung Galaxy Book3 – Zakelijke Tweedekans Laptop

Voor ondernemers en gebruikers die een zakelijke laptop willen is de Samsung Galaxy Book3 een ideale keuze.

Samsung Galaxy Book3 - Beste Refurbished laptop voor zakelijk gebruik
Samsung Galaxy Book3 – Beste Refurbished laptop voor zakelijk gebruik

Deze laptop is heel handig voor zakelijk gebruik door de processor en de andere componenten.

De laptop is 15.6 inch en heeft een resolutie van Full HD. Dit is een ideale resolutie niet alleen voor kwaliteit, maar ook zodat je programma’s er perfect op het scherm worden weergegeven.

De processor van de laptop is de intel core i5 1335U dit is een U processor en dat betekent dat deze lage energie verbruik heeft.

De processor is daarom ideaal voor ondernemers of gebruikers die veel onderweg zijn en op batterij willen werken.

Verder heeft de laptop 16GB ram zodat je voldoende kunt multitasken en onderzoek doen online. Het is een top laptop voor als je veel op internet zit voor werk of je onderneming.

De laptop is te gebruiken voor licht en middelzware taken zoals fotobewerking, Office pakket, tekstverwerken en zelfs videobewerking op klein schaal dus geen grote projecten.

3. HP EliteBook 820 G3 – Refurbished Laptop Voor Onderweg en Lichte Taken

Als jij graag een refurbished minilaptop wilt voor onderweg en voor je dagelijkse taken dan is de HP EliteBook 820 G3 een prima keuze.

Mini Refurbished laptop voor onderweg en lichte taken
Mini Refurbished laptop voor onderweg en lichte taken

Deze laptop is beschikbaar op RefurbishedlaptopXL en het heeft een formaat van 12.5 inch. De resolutie is wel wat lager dan Full HD en dat is 1366×768 terwijl Full HD is 1920×1080 pixels.

De laptop is heel klein, maar komt wel met de belangrijkste componenten zoals een intel core i5 processor.

De intel core i5 6300U is ook een zeer zuinige processor dankzij de U. De U aan het einde geeft aan dat het op lage energie werkt en daarom is dit handig voor onderweg.

De laptop heeft verder, maar 8 GB werkgeheugen en dit is prima. De opslag van de laptop is best wel goed voor het formaat en dat is een SSD van 32 GB en een HD van 500 GB.

Je zou kunnen zeggen dat de SSD klein is, maar dat is best wel goed. Door de windows te hebben in de SSD draait de laptop supersnel en kun je al je projecten in de HDD doen.

4. Lenovo Yoga X1 Gen 3 – Beste Refurbished Laptop Voor Schrijvers

Voor schrijvers of mensen die veel moeten typen en die graag een refurbished laptop willen. De Lenovo Yoga X1 Gen 3 is een top keuze in prijs, kwaliteit en comfort.

Beste Refurbished laptop voor schrijvers en flexibiliteit
Beste Refurbished laptop voor schrijvers en flexibiliteit

Ook deze laptop is beschikbaar op RefurbishedlaptopXL en deze heeft een zeer comfortabele design voor consumenten.

De laptop heeft een 2 in 1 design en dat betekent dat het gebruikt kan worden als een tablet. Je kunt dus de laptop buigen zoals jij dat wenst om erop te werken.

De laptop is 14 inch en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. Het is dus ook een top keuze voor gebruikers die series/films thuis willen kijken.

De laptop heeft een intel core i5 processor waarmee ze naast tekstverwerken ook soms foto’s kunnen bewerken. Als een blogger mijzelf klinkt dit als een geweldige keuze voor schrijvers.

De toetsenbord van de laptop is ook heel fijn om erop te typen en dankzij de i5 8350U processor kun je de laptop ook on the go gebruiken, onderweg dus.

5. HP EliteBook 840 G4 – Refurbished Laptop Voor Internetten en Films/Series

Wil je een refurbished laptop allen om te internetten en om je favoriete series/films te kijken dan kun je de HP EliteBook 840 G4 proberen.

HP EliteBook 840 G4 - Beste Refurbished laptop voor internetten en films/series
HP EliteBook 840 G4 – Beste Refurbished laptop voor internetten en films/series

De laptop is zeer goedkoop met een prijs range van 200-300 euro maar die nog wel ideaal is voor internetten en series/films.

Dankzij de 14 inch formaat en de Full HD resolutie kun je naast internetten ook je shows en series op top kwaliteit zien. Het is een top keuze voor het streamen van films, series en zelfs youtube videos.

De laptop komt met een intel core i5 7300U processor die handig is voor als je ook batterij de laptop wilt gebruiken. Dankzij de U letter in de processor naam kun je weten dat dit een lage energie gebruiker is.

De U in de processor staat voor Ultra low power usage en dit zijn processoren die handig zijn voor laptops waarmee consumenten veel reizen.

Verder heeft de laptop 8GB aan werkgeheugen wat prima is en 256GB aan opslag. Wat de meest belangrijk is, is dat de scherm perfect is voor internetten, Youtube en series/films.

6. Asus Vivobook 15 – Een Van De Beste Refurbished Laptops

Een van de goedkoopste refurbished laptops voor videobewerking met een i7 processor, 16GB ram en voldoende opslag ruimte de Asus Vivobook 15.

Asus Vivobook 15 - Een Van De Beste Refurbished Laptops
Asus Vivobook 15 – Beste Refurbished laptop voor videobewerking

De Asus vivobook 15 is een 15.6inch laptop met een prijs rond de 600 euro die geschikt is voor videobewerking, fotobewerking, programmeren en andere middel zware taken.

Deze laptop is beschikbaar als tweedekans en komt met was krassen op de behuizing. Verder dan dat werkt de laptop prima en kan dus gebruikt worden voor de taken die je nodig hebt.

De laptop komt met een intel core i7 processor en deze is een high performance processor. De intel core i7 12650H is een 12de generatie processor die bedoeld is voor zware taken zoals videobewerking.

Omdat videobewerking in programma’s zoals Premiere Pro, Cyperlink PowerDirector en DaVinci Resolve zwaar is, is het belangrijk dat de processor die je kiest krachtig is.

Verder heeft de laptop ook voldoende werkgeheugen voor multitasken terwijl je zit te werken. Met 16GB ram heb je meer dan genoeg voor multitasken en werken.

De opslag van de laptop is 512GB en de videokaart ervan is de Intel UHD Graphics. Verder kun je meer lezen over dit product in de product pagina.

7. Macbook Pro 13 – Beste Refurbished Macbook Laptop

Macbook laptops zijn ook uitstekende keuzes voor zakelijk, tekstverwerken en onderweg. Een top refurbished Macbook laptop op dit moment is de Apple Pro 13.

Macbook Pro 13 – Refurbished Macbook Laptop

De bouwjaar van deze refurbished laptop is 2017 en deze heeft een formaat van 13 inch. Het is een wat oude model van Macbook maar die wel komt met een prijs die rond de 500 euro is.

De laptop heeft verder een intel core i5 processor met een snelheid van 2.3 Ghz. De laptop is alleen te gebruiken voor internetten en lichte taken omdat de procesoor niet zo sterk is.

De laptop heeft verder 8GB ram en hiermee kun je maar een klein beetje multitasken. Denk eraan dat Apple veel besteed aan de behuizing en stevigheid van de laptops en daarom dat ze vaak zo duur zijn.

Voor internetten, tekstverwerken en Office pakket is dit een prima laptop. Als je wat zwardere taken wilt verrichten dan raad ik een andere laptop aan.

8. Samsung Galaxy Book3 360 – Tweedekans Flexibele Laptop Voor Zware Taken

Een van de top dogs in de laptop industrie op dit moment is de Samsung Galaxy Book3 360. Een flexibele laptop met sterke componenten voor zware taken zoals foto en videobewerking.

Samsung Galaxy Book3 360 - Tweedekans Flexibele laptop voor zware taken
Samsung Galaxy Book3 360 – Tweedekans Flexibele laptop voor zware taken

De laptop heeft niet alleen sterke componenten, ook de behuizing ervan en de scherm zijn perfect.

Dankzij de 15.6 inch formaat hoef je niet gebruik te maken van een externe monitor. Daarnaast met de touchscreen functie kun je makkelijker de laptop besturen.

De behuizing van de laptop is ook flexibel dankzij de 2 in 1 design. Dit betekent dat je de laptop als een tablet kunt gebruiken voor als je even iets wilt tekenen, series/films wilt kijken of iets wilt laten zien.

De laptop heeft een intel core i7 1360P processor en dit is een top keuze voor zo een lichtgewicht laptop die bedoeld is voor zware taken. De letter P staat voor een processor die krachtiger is dan de U maar die bedoeld is om lichtgewicht te zijn.

Deze processor wordt dus vaak gebruikt op dure laptops die sterk moeten zijn maar ook licht in gewicht. Dit is daarom een top keuze voor mensen die vaak onderweg zijn en die een sterke laptop nodig hebben.

Verder heeft de laptop 16GB ram voor multitasken op internet of met programma’s. De gewicht van de laptop is 1.49 kg en de opslag is 512GB SSD.

9. MSI Creator Z16P – High End Refurbished Laptop Voor Alles

De ultieme refurbished msi gaming laptop met de hoogste prijs verlaging/ prijs besparing. Deze laptop is met 870 euro verlaagd en dat is de MSI Creator Z16P.

De MSI Creator Z16P - Grootste prijs besparing refurbished laptop
De MSI Creator Z16P – Grootste prijs besparing refurbished laptop

Dit is de laptop dat iedere content creator of video editor zou willen maar de prijs is gewoon te hoog. Ik zou zelf deze laptop niet aanraden door de hoge prijs die het heeft en omdat de videokaart nog een oude RTX videokaart is.

Wel is de laptop zeer goed voor als je 3D objecten moet renderen en video’s wilt bewerken die heel groot zijn.

De laptop kost normaal rond de 3200 euro maar verlaagd naar 2300 euro. De laptop is 16 inch en heeft een Quad HD resolutie waardoor videobewerking op Quad HD en 4K mogelijk is met deze beest.

De processor van de laptop is de intel core i7 12700H een 12de generatie processor met een H van high performance. Dit is een beest van een processor en met een turbo snelheid van 4.7Ghz zal je wel veel kunnen doen.

De werkgeheugen is 32GB en dit is de multitasking beest, wil je 50 tabs open hebben in je browser terwijl je zit te werken? mogelijk. 32GB heb ik ook op mijn desktop en ik heb soms wel 30 tabs tegerlijk open zonder vertraging in prestaties.

De videokaart is wat ik niet zo goed vind en daarom dat ik deze laptop niet aanraad. De enige reden dat ik de laptop hier heb staan is om de lijst tot 10 te krijgen :).

De videokaart is de RTX 3070 TI en deze heeft 8GB vram. De videokaart is wel heel goed voor gamers in Full HD maar zelf weet ik niet hoe goed deze presteer in Quad HD.

Ik zie wel een aantal videos waarbij het wel goed presteert maar ik zou liever wel voor een RTX 40 serie gaan.

De videokaart is wel prima als het gaat om het renderen van 3D objecten voor werk. Als een gamer wil je zeker liever de nieuwste RTX voor ray tracing en DLSS.

10. Acer Chromebook R13 CB5 – Beste Refurbished Chromebook 13 inch

De laatste laptop op de lijst is een refurbished chromebook laptop de Acer Chromebook R13 CB5. Dit is een chromebook met een Full HD resolutie die ideaal is voor basistaken en series/films.

Refurbished Chromebook Laptop - Acer Chromebook R13 CB5
Refurbished Chromebook Laptop – Acer Chromebook R13 CB5

Chromebook is een goede keuze voor als je een super lage budget hebt. De prijzen van een chromebook beginnen wel bij 150 euro.

Dit zijn zeer lage budget laptops die perfect zijn voor dagelijkse taken. Dankzij de chrome besturingssysteem zijn de laptops sneller en gebruiken ze minder energie.

Meestal maken de componenten niet veel uit bij deze laptops omdat ze niet veel kunnen. Met deze laptop kun je alleen internetten, Office pakket gebruiken en andere apps van de Google app store.

Wel is het handig om te weten over de formaat, resolutie, beeldscherm en behuizing. De formaat van de laptop is 13.3 inch en deze heeft een Full HD resolutie.

Deze is handig om alles op Full HD te kunnen zien, zelfs je favoriete series/films. Ook is de behuizing van de laptop flexibel en komt de scherm met touchscreen.

Je kan dus de laptop gebruiken als een tablet voor onderweg of thuis om te chillen. Dit is op dit moment de meest verkochte refurbished laptop.

Refurbished Laptop Met Garantie

De refurbished laptops die ik heb besproken komen standaard met een garantie van 1 jaar of 2. Lees goed bij het kopen van de laptop hoelang ze hebben qua garantie.

Een van de redenen dat ik deze webwinkels heb gekozen is, omdat ze ideaal zijn voor consumenten.

De refurbished laptops komen met lange garantie waardoor je geen zorgen hoeft te hebben over slechte kwaliteit, scams of als de laptop niet werkt.

Beste Refurbished Webwinkels

Als jij jezelf afvraag, waar kan ik een refurbished laptop kopen dan wil je zeker doorlezen. De volgende webwinkels zijn de beste keuzes om een refurbished laptop aan te schaffen.

Coolblue

Coolblue heeft niet per se refurbished laptops, maar wel tweedekans laptops. Dit zijn laptops die al gebruikt zijn door een andere persoon, maar dan wel voor een aantal dagen.

Meestal zijn dit laptops die een kras hebben en die niet als nieuw verkocht kunnen worden.

Wel kun je zeer goede prijzen vinden voor supersterke laptops. Een van de laptops die ik net heb kunnen zien heeft een prijs verlaging van bijna 300 euro.

Tweedekans laptops van Coolblue zijn een ideale keuze voor gebruikers die wel iets sterks willen. De meeste Refurbished laptops op dit moment komen zonder een sterke videokaart of een zeer sterke processor voor superzware taken.

Alternate

Een andere geweldige keuze voor een tweedekans en zelfs ook refurbished laptops is Alternate. Alternate beschikt zowel over tweedekans laptops en refurbished laptops.

Alternate is heel bekend met gaming computers, maar laatste tijd hebben ze ook veel meer producten toegevoegd zoals laptops en veel meer.

Als je wilt kijken naar de beschikbare refurbished laptops van Alternate dan kun je dat hier doen. Ze hebben laptops met zelfs een 900 euro prijs verlaging wat gewoon simpelweg gek is.

Computerzaak

Computerzaak is een andere prima keuze voor een refurbished laptop. Hier hebben ze best wel prima keuzes en veel variatie voor basisgebruik, fotobewerking, videobewerking en lichte games.

Jammer genoeg hebben ze nog niet veel keuzes voor gamers. Wel zijn de laptop heel goed voor gebruikers die iets goedkoop willen voor wat lichte en middel zware taken.

Een andere coole ding van Computerzaak is dat je in termijnen kunt betalen. Dit is handig voor als je niet alles in een keer wilt betalen voor een goede laptop.

RefurbishedlaptopXL

Een nieuwe speler in de markt is RefurbishedlaptopXL. Dit is een nieuwe refurbished laptop webwinkel die ik tegen bent gekomen.

Deze webwinkel beschikt over uitstekende keuzes voor basis laptops en ze hebben zelfs een aantal refurbished MacBook laptops beschikbaar.

Ik zou aanraden om even te kijken en zien of je iets kan vinden dat bij jou past.

Laptops4all

De laatste en zeker een die ik al eerder heb besproken een aantal jaren geleden is Laptops4all.

Deze hebben ook zeer grote voorraad aan refurbished laptops die best wel sterk zijn. De meeste laptops die ze hebben zijn echt laptops voor basisgebruik of voor wat zware taken zoals fotobewerking.

De meeste processors die ze beschikbaar hebben is de intel core i5 processor. Deze is alleen heel goed voor dagelijkse taken, fotobewerking en lichte video’s bewerken.

Ze hebben naast laptops ook computers beschikbaar en veel meer zoals monitoren, printers enzovoort.

Top webwinkel en zou zeker aanraden om naar te kijken.

Als je precies wilt weten wat deze webwinkels allemaal onderscheid en wat de beste keuzes is van elke. Lees dan verder “waar een refurbished laptop kopen” daar bespreek ik elke van deze webwinkels in meer details.

Gerelateerde Vragen

Hoe lang gaat een refurbished laptop mee? – Volgens computerzaak kan een refurbished laptop wel 5 tot 10 jaar mee. Zij hebben veel kennis met refurbished laptops, aangezien ze er veel van verkopen.

Wat betekent refurbished laptop? – Een refurbished laptop is een laptop die gerenoveerd is om verkocht te worden aan een nieuwe eigenaar. Deze laptops zijn gecontroleerd, verbeterd en komen met garantie.

Zijn refurbished laptops goed? – Refurbished laptops zijn goed voor gebruikers die niet veel willen uitgeven of niet in een keer kunnen betalen. De meeste refurbished laptops kun je ook in termijnen betalen.