Wil jij nou weten welke de beste Macbook laptops zijn. Als je nou een Macbook laptop zoekt voor je studie, werk of voor dagelijks gebruik. Hier ga ik de top 5 beste Macbook laptops bespreken.

Deze laptops zijn gekozen door mij en mijn onderzoek. Ik was zelf ook opzoek naar een ideale Macbook laptop voor een vriend en vond dat deze 5 waren de beste keuzes.

De beste macbook laptops – Top 5:

  1. Apple Macbook Pro 13 (2022)
  2. Apple Macbook Pro 14 (2021)
  3. Apple Macbook Pro 16 (2021)
  4. Apple Macbook Air (2020)
  5. Apple Macbook Pro 13(2020)

Ten eerst kun jij zien dat Apple steeds hun laptops bijwerken. Dit doen ze elke twee jaar en dat laten ze zien door de jaar op te geven bij de naam.

Voor 2022 en verder is zeker de Apple Macbook Pro 13 (2022) een ideale keuze. Deze is de nieuwste model van de Apple Macbook Pro 13 dat zo bekend is.

Het enige jammer aan de Apple Macbook Pro 13 is dat de scherm wat kleiner is. Als je juist een grotere scherm wilt van 14 of 16 inch dan kun je voor de Pro 14 of Pro 16 gaan.

Top 5 Beste Macbook Laptops van 2022

Zo laten we in meer details deze laptops bespreken. Wat voor componenten hebben ze, beeldkwaliteit en wat kun jij ervan gaan verwachten. Natuurlijk zijn Macbook laptops heel bekend door de design maar wat kun jij precies met deze laptops en wat niet.

1. Apple Macbook Pro 13 (2022)

De Beste Macbook Laptops - Apple Macbook Pro 13 (2022)
De Beste Macbook Laptops – Apple Macbook Pro 13 (2022)

De aller nieuwste laptop van Apple op dit moment in juli 2022 is de Apple Macbook Pro 13 (2022). Deze laptop is de nieuwe upgrade op de oude 2020 model van de Pro 13.

Een van de grootste verschil tussen de oude en de nieuwe Apple Macbook Pro 13 is de verandering in de processor.

Apple heeft besloten om de nieuwe Macbook laptops de M2-chip te geven met 8 cores. Wat heel handig is om te weten is dat de M2-Chip 3.5 Ghz snelheid heeft en deze is sneller dan de M1-Chip met 3.2 Ghz.

Wat de nieuwe Pro 13 ook beschikt is liquid Retina scherpte. Dit is een meer detailed resolutie dan de oude Macbook Pro 13 en is ideaal voor designers en fotografen.

De nieuwe Macbook Pro 13 (2022) is zeer betaalbaar dan sommige oudere modellen. Deze Macbook laptop is zeker een aanrader voor gebruikers die een laptop nodig hebben voor ontwerpen, fotobewerking, videobewerking en werk.

De design van de Macbook Pro 13 is heel professioneel en de snelheid ervan is bijna niet te verslaan. Het is een van de beste laptops voor zakelijk gebruik en voor onderweg.

Denk er wel aan dat deze laptop meer ideaal is voor gebruikers die veel onderweg zijn zoals studenten. Als je veel moet reizen dan is dit een ideale laptop formaat en zeker met de 20 uur batterijduur en 1.4 kg gewicht.

Heb je meer schermgrootte nodig en wil je meer details zien voor je werk dan is de 14 inch of 16 inch misschien wel beter. Maar besef wel dat deze niet de nieuwe M2-Chip beschikken en dat ze duurder zijn.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13 (2022)
BesturingssysteemMacOS
Formaat13 inch
SchermLiquid Retina – 60Hz – IPS paneel
ProcessorApple M2- Chip – Octa core(8) 3.5Ghz snelheid
Werkgeheugen8GB ram
OpslagSSD van 256GB
VideokaartApple M2-Chip
Gewicht1.4 kg
PoortenUsb C
Batterijduur20 uren batterijduur

2. Apple Macbook Pro 14 (2021)

De Beste Macbook Laptop voor Onderweg en Zware programma's - Macbook Pro 14
De Beste Macbook Laptop voor Onderweg en Zware programma’s – Macbook Pro 14

De tweede beste Macbook laptop is de Apple Macbook Pro 14 (2021). Deze laptop is een klein beetje groter dan de Pro 13 maar is handig voor gebruikers die Adobe programma’s moeten gebruiken.

De reden dan je deze laptop wilt hebben voor Adobe programma’s en onderweg is omdat de scherm ietsjes groter is. Met deze scherm kunnen de Adobe programma’s beter gezien worden en hoef je niet steeds rond de scrollen.

De reden dat deze laptop beter is voor adobe programma’s is ook de de beeldkwaliteit. Deze laptop beschikt over de Liquid Retina XDR en heeft ook hogere verversingssnelheid van 120Hz.

De processor van de laptop is de M1-Pro met 8 cores en het is een prima processor die ook werkt als videokaart. Het is heel handig voor als je video’s gaat renderen op Adobe Premiere Pro en After effects.

Een van de redenen dat deze laptop zo goed is, is omdat het komt met een hdmi poort. Als je veel moet presenteren voor klanten of op werk dan is het een ideale keuze dankzij de poorten.

Specificaties:Apple Macbook Pro 14 (2021)
BesturingssysteemMacOS
Formaat14 inch
SchermLiquid Retina XDR – 120Hz – MiniLED
ProcessorApple M1-Pro
Werkgeheugen16GB ram
OpslagSSD van 512GB
VideokaartApple M1-Pro
Gewicht1.6 kg
PoortenHdmi poort, Usb C, Thunderbolt
Batterijduur17 uren

3. Macbook Pro 16(2021)

De grootste Macbook laptop -  Macbook Pro 16 (2021)
De grootste Macbook laptop – Macbook Pro 16 (2021)

Hou jij van grote schermen en wil je een laptop die je niet steeds aan een externe monitor moet aansluiten om je werk te kunnen verrichten.

De Macbook Pro 16(2021) is de beste en grootste laptop van Apple. Deze is ideaal voor fotografen en ondernemers die zich bezig houden met fotografie en een grote scherm nodig hebben.

Ook al heb je het niet nodig voor fotobewerking en kan het ook nemen als je houdt van een grote scherm. Deze is daarom heel ideaal voor wanneer je naar veel details moet kijken tijdens je werk omdat de scherm 16 inch is en best wel groot.

Omdat het een grotere scherm heeft dan de andere Macbook laptops is deze ook duurder. De laptop heeft ook zelfs betere beeldkwaliteit dan de meeste andere macbook laptops en weegt rond de 2 kg.

De batterijduur van de laptop is ook best wel goed en dat is 21 uren. Het is zelfs langer dan de 13 en 14 inch. Zeker te begrijpen omdat het groter is.

Specificaties:Apple Macbook Pro 16(2021)
BesturingssysteemMacOS
Formaat16 inch
SchermLiquid Retina XDR – 120Hz – MiniLED
ProcessorApple M1-Pro
Werkgeheugen16GB ram
OpslagSSD van 512GB
VideokaartApple M1-Pro
Gewicht1.6 kg
PoortenHdmi poort, Usb C, Thunderbolt
Batterijduur17 uren

4. Macbook Air (2020)

Beste Macbook laptop voor studenten voor een lage prijs

De volgende Macbook laptop is de Macbook Air en dit is volgens mij de beste macbook laptop voor studenten. Je zou je afvragen waarom ik dat denk en dat komt door de prijs en kwaliteit die je krijgt.

De Macbook Air is de goedkoopste macbook laptop op de markt en deze komt met bijna de zelfde componenten als de Macbook Pro 13 van die jaar.

De laptop kan gebruikt worden voor zware taken die je zal moeten uitvoeren tijdens je studie en zelfs op werk. De laptop heeft ook de nieuwe M1-chip van Apple en komt ook met 8GB ram en een professionele design.

Wat wel belangrijk is om te weten over deze laptop is dat de opslag 256GB SSD is. Het is nog steeds genoeg voor de meeste gebruikers en als jij meer nodig hebt kun jij een externe SSD gebruiken.

Specificaties:Apple Macbook Air (2020)
BesturingssysteemMacOS
Formaat13.3 inch
Scherm13.3inch | Retina | 60Hz | IPS paneel
ProcessorApple M1-Pro
Werkgeheugen8GB ram
OpslagSSD van 256GB
VideokaartApple M1-Pro
Gewicht1.29 kg
PoortenUsb C, Thunderbolt
Batterijduur18 uren

5. Apple Macbook Pro 13 (2020)

De Apple Macbook Pro 13 (2020) Goedkopere Macbook Pro
De Apple Macbook Pro 13 (2020) Goedkopere Macbook Pro

De laatste laptop in de top 5 beste macbook laptops is de Apple Macbook Pro 13 van 2020. Dit is een oude model maar is nog steeds zeer prima voor studenten en ondernemers die niet veel willen uitgeven voor een nieuwe model.

De laptop beschikt nog over de M1-Chip die ideaal is snelheid en prestaties. De processor werkt zowel als processor en als videokaart waardoor programma’s waarin een videokaart nodig is alsnog goed draaien op deze laptop.

De M1-chip is nog zeer goed en veel mensen maken er nog gebruik van. Het is daarom een ideale keuze voor studenten of mensen die niet hoge budget hebben voor een high end Macbook laptop.

Specificaties:Apple Macbook Pro 13(2020)
BesturingssysteemMacOS
Formaat13.3 inch
Scherm13.3inch | Retina | 60Hz | IPS paneel
ProcessorApple M1-Pro
Werkgeheugen16GB ram
OpslagSSD van 256GB
VideokaartApple M1-Pro
Gewicht1.4 kg
PoortenUsb C, Thunderbolt
Batterijduur20 uren

Apple M1 Chip vs M2 chip

Zo, ik bespreek continue de Apple M1 chip en de M2 chip maar wat is het verschil en welke is beter.

Zonder veel van je tijd te nemen is de M2 Chip beter dan de M1 chip en dat komt omdat deze meer clock snelheid heeft.

De Apple M1 chip beschikt over een kloksnelheid van 3.2Ghz terwijl de Apple M2-Chip heeft een kloksnelheid van 3.49Ghz.

Ik zei al eerder dan deze processor ook werken als videokaart en hebben daarom ook GPU cores. Dit zijn de cores van de videokaart en bij de M1 is de 8 cores terwijl het 10 cores is bij de M2.

De geheugenbandbreedte van de M1-chip is 68.25 GB/s terwijl de M2-chip 100GB/s heeft. De M2-chip is zelfs nog veel beter met programma’s zoals Neural Engine en Adobe omdat het sneller hardware acceleration, render sneller en het decode video’s sneller.

Zo in conclusie is de M2-Chip 18% sneller dan de M1 als CPU en 35% sneller als GPU. Het is een betere processor en videokaart en zeker als je zware programma’s wilt gaan draaien met deze laptops.

Over Apple

Apple is een Amerikaanse bedrijf die zich verdiept in technologie. Apple is multinationaal en het is een zeer bekende merk door hun luxe telefoons en laptops.

Apple probeer de leven van mensen te verbeteren door middel van technologie. Zo kun je gebruik maken van hun Apple Watch om je gezondheid te tracken, je calorieën, je muziek bedienen en heel veel meer.

Naast hun Smartwatches hebben ze ook een van de beste telefoons op de wereld en dat zijn de iPhone telefoons. Deze telefoons zijn heel mooi in design en bijna iedereen over de hele wereld kent ze.

Hetzelfde als de iPhone telefoons kunnen mensen niet zonder de Macbook laptops. Hun telefoon zijn heel snel en ook hun laptops. Het is daarom dat veel gebruikers kiezen om alles van Apple te kopen om ze met elkaar te kunnen combineren.

Je kan bijvoorbeeld de Apple Watch goed combineren met de iPhone telefoon. Daarnaast kun je nog de laptop toevoegen en heb je de ultieme Apple combo waarvan de design geweldig bij elkaar past.

Conclusie

Apple is een geweldige bedrijf en zeker de grootste wanneer het komt tot luxe en prestaties. De Apple Macbook laptops zijn een van de beste maar de prijs is best wel hoog voor de meeste gebruikers.

Deze laptops zijn daarom heel ideaal voor ondernemers, studenten en mensen die het nodig hebben voor belangrijke doelen.

Het zijn ideale laptops voor werk zoals fotobewerking, videobewerking, coderen en ontwerpen. De kleuren zijn fantastisch en de snelheid voor zo een kleine apparaat is niet te evenaren.