Bij het kiezen van een van de beste laptops voor webdesign is het belangrijk om te weten dat je veel zal moeten bewerken en coderen. Je zal zeker bezig moeten zijn met programma’s zoals Photoshop en ook zal moeten coderen in programma’s zoals Atom, brackets of Adobe Dreamweaver. 

Het is daarom belangrijk om een goede laptop voor webdesign te kiezen die sterk genoeg is voor deze programma’s. Je wilt zeker goed logo’s kunnen bewerken en ook goed kunnen coderen zonder vertraging. 

Het is ideaal om een laptop te nemen met een sterke processor, goede beeldkwaliteit en voldoende werkgeheugen. Dit zijn de belangrijkste componenten in een laptop voor webdesign. 

Daarnaast wil je ook zeker zijn dat je deze laptop rond kunt nemen om thuis of op kantoor te kunnen werken. De laptop moet ook voldoende batterijduur hebben voor als je in de trein of onderweg wilt coderen en voor als je naar meetings moet gaan. 

 Beste laptops voor webdesign – Top 3 keuzes:

  • Lenovo IdeaPad 5 Pro 
  • HP Pavilion x360 14
  • Lenovo IdeaPad Flex 5
  • Asus TUF Dash F15

Waar moet een goede laptop voor webdesign aan voldoen?

Wat is nou belangrijk als je een laptop voor webdesign gaat kiezen en waar moet de laptop aan voldoen. In deze stuk ga ik praten over verschillende aspecten van een webdesign laptop en wat belangrijk is als je een gaat kopen. 

Prijs

Als eerst heb je natuurlijk de prijs van een laptop voor webdesign. Een laptop voor webdesign zal zeker boven de 850 euro zijn. Dit is belangrijk om te weten als je een laptop gaat kopen voor webdesign.  

Formaat en gewicht

Verder heb je de formaat van de laptop en gewicht. Als je een laptop voor webdesign gaat kiezen wil je weten als je veel onderweg zal zijn. Als je veel onderweg bent dan wil je 13 of 14 inch laptop nemen voor webdesign. Dit is vaak heel handig voor studenten die ook naast studie gaan werken en veel onderweg zijn. 

Als je minder onderweg bent dan is een 15 inch laptop een betere keus omdat deze  dedicated videokaart hebben. Een videokaart is heel handig om 3D en 2D modellen te kunnen renderen. 

Voor de gewicht van een laptop wil je 2.5 kg laptop of lager. Denk eraan dat hoe lager hoe beter omdat je niet zoveel zal moeten dragen als je onderweg bent s s ochtend in de trein en moet staan of in metro moet staan. 

Beeldscherm en paneel 

Voor beeldscherm en paneel wil je altijd zeker zijn dat je kies voor Full HD 1920 x 1080 pixels of hoger. Denk er wel aan dat een hogere resolutie ook de laptop langzamer gaat maken omdat de videokaart harder moet gaan werken. Neem alleen een hogere resolutie als de videokaart van de laptop een dedicated videokaart is. 

De paneel van de laptop moet een IPS paneel zijn omdat deze altijd perfect zijn in kleurweergave. Ware kleuren zien is belangrijk voor designers omdat je wilt zeker zijn dat je de perfecte kleuren kiest in je ontwerp. 

Processor en werkgeheugen 

De processor van een laptop voor webdesign moet een i7 of Ryzen 7 zijn of hoger. De processor van een laptop is wat het mogelijk maakt om zware programma’s te draaien zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Dreamweaver. 

Voor werkgeheugen op een laptop is 16GB voldoende voor webdesign.  Webdesign gebruikt zware programma’s en 16GB is voldoende voor dit. 

Videokaart en opslag 

Wanneer het komt tot videokaart is het belangrijk om te weten of je met 2D en 3D modellen gaat werken of video’s gaat bewerken. Een dedicated videokaart is heel handig voor videobewerking bij het renderen en bij het renderen van 3D/2D modellen in programma’s zoals SketchUp. 

Voor opslag is 512GB of meer genoeg. Je zal veel projecten opslaan en 512GB is genoeg voor dat. Je kan natuurlijk meer nemen om zelfs een externe harde schijf kopen voor meer ruimte. 

Besturingssysteem

De besturingssysteem van een laptop is belangrijk en zeker als je deze gaat gebruiken voor werk of studie. Voor webdesign is een MacOS of Windows je beste keuzes. 

Deze zijn bedoeld voor de meeste programma’s die je zal moeten gebruiken voor webdesign. Denk hierbij aan Adobe Dreamweaver, Photoshop, Sublime text en meer. Je wilt dus zeker zijn dat je deze kunt gebruiken zonder probleem. 

Batterijduur

Voor batterijduur is 7 uur of langer voldoende. Je zal niet veel moeten opladen en je kan ook onderweg achter je laptop zonder probleem. Je wilt dus niet continu aan en oplader zitten en daarom is 7 uur of meer een goede keus. 

Beste laptops voor webdesign – top Keuzes

Zo wat zijn de beste laptops voor webdesign op dit moment en wat zijn je beste keuzes. Hieronder zal ik de beste keuzes bespreken. 

Lenovo IdeaPad 5 Pro 

Lenovo IdeaPad 5 Pro 14 - Beste laptops voor webdesign - Lenovo IdeaPad 5 Pro
Beste laptops voor webdesign – Lenovo IdeaPad 5 Pro

De eerste laptop van de beste laptops voor webdesign is de Lenovo IdeaPad 5 Pro. Deze laptop is 14 inch en komt met een wat hogere resolutie dan de andere laptops. 

De resolutie van deze 14 inch laptop voor webdesign is 2880 x 1800 pixels wat bijna 2 keer zo scherper is dan je gewone Full HD. Je zal dingen meer scherp zien en ook op hogere resolutie je designs kunnen bewerken op Photoshop. 

De processor van de laptop is de AMD Ryzen 7 en deze is een prima processor voor de meeste zware taken die je zal moeten verrichten. Zeker een prima laptop voor zijn prijs en komt met geweldige componenten. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 5 Pro
Prijs999,-
Beeldscherm14 inch, QHD, IPS paneel
ProcessorAMD Ryzen 7, Octa core(8), 4.4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb a, usb c, hdmi poort
Gewicht1.38 kg

HP Pavilion x360 14

HP Pavilion x360 Convertible 14 - Flexibele laptop voor webdesign - HP Pavilion x360 14
Flexibele laptop voor webdesign – HP Pavilion x360 14

Voor een wat flexibele laptop is de HP Pavilion x360 14 een uitstekende keuze. Dit is ook een van de beste laptops voor webdesign dankzij de flexibiliteit en de touchscreen waarmee je kunt designen en makkelijker werken. 

De laptop is 14 inch en komt met een Full HD resolutie en touchscreen. De processor van de laptop is sterk en kan de meeste zware taken aan zonder probleem. De laptop heeft geen dedicated videokaart waardoor het een beetje trager is in sommige programma’s die een videokaart nodig hebben. 

Specificaties:HP Pavilion x360 14
Prijs999,-
Beeldscherm14inch, Full HD, touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.7GHz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartIntel Iris Xe Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8.5 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.56 kg

Lenovo IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5 - Flexibele laptop voor webdesign - Lenovo IdeaPad Flex 5
Flexibele laptop voor webdesign – Lenovo IdeaPad Flex 5

Nu voor een 14 inch laptop die komt met een dedicated videokaart is de Lenovo IdeaPad Flex 5 een top keuze. Dit is zeker een van de beste laptops voor webdesign dankzij de flexibiliteit en de kwaliteit ervan. 

De laptop is 14 inch en heeft een Full HD resolutie. Deze laptop heeft ook touchscreen scherm en een flexibele behuizing waardoor je het als een tablet kunt gebruiken. De laptop heeft een i7 processor met 4 cores en een werkgeheugen van 16GB. 

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce MX450 met 4GB vram. Dit is een prima videokaart die handig is voor programma’s zoals Photoshop en Premiere Pro waarin jij een videokaart nodig hebt voor snelle rendering. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad Flex 5
Prijs999,-
Beeldscherm14inch, Full HD, Touchscreen, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.7Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce MX450 – 2GB vram
BesturingssysteemWindows 10  Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht1.5 kg

Asus TUF Dash F15

Asus TUF Dash F15 - Beste laptop voor webdesign 15 inch - Asus TUF Dash F15
Beste laptop voor webdesign 15 inch – Asus TUF Dash F15

De Asus TUF Dash F15 is voor gebruikers die een  super laptop willen die sterk genoeg is voor alles. Deze laptop is 15 inch en heeft een grotere scherm dan de andere wat ideaal is om meer te kunnen zien in programma’s zoals Photoshop en Premiere Pro. 

De laptop beschikt over 144 hertz verversingssnelheid en over een dedicated videokaart waardoor het super goed is voor gamen en andere zware taken waarbij een videokaart nodig is. 

De processor van de laptop is ook heel sterk en kan namelijk de meeste zware programma’s aan zonder probleem. De processor is een i7 processor met 4 cores die draaien op een snelheid van 4.8Ghz. Uitstekende processor voor zware taken. 

De laptop heeft ook veel meer opslag dan veel andere laptops en dat is 1TB SSD. De SSD is natuurlijk altijd belangrijk voor snelle opstart en zo dat programma’s beter om gaan met bestanden. 

Specificaties:Asus TUF Dash F15
Prijs1.249,-
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144Hz, IPS Paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 4.8Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1TB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3050 Ti – 4GB
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uur
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, usb C, Hdmi poort
Gewicht2 kg

Categorized in: