Wat zijn nou de beste laptops voor videobewerking en hoe kan jij zelf een kiezen. Een laptop voor videobewerking is natuurlijk geen makkelijke keus. Naast dat de laptop de componenten moet beschikken voor videobewerking is de formaat, gewicht, batterijduur en zelfs de resolutie een grote deel van je keuze.

Met dit artikel wil ik jou zo goed mogelijk uitleggen hoe jij een laptop voor videobewerking kan kiezen. Ik zal ook een aantal top keuzes voor je neer zetten zodat je een voorbeeld krijgt van welke de beste zijn nu. Verder zal ik je ook aanraden waar je deze kunt kopen en waarom.

Waar moet een goede videobewerking laptop aan voldoen?

Bij het kopen van een laptop wil je een aantal punten checken. Deze punten zijn de belangrijkste voor videobewerking als je nou als professioneel bezig wilt zijn of als hobby.

 • Formaat
 • Gewicht
 • Besturingssysteem
 • Resolutie
 • Laptoptype
 • Paneel
 • Batterijduur
 • Processor
 • Ram
 • Videokaart
 • Opslag

Formaat en gewicht

De formaat en gewicht van een laptop voor videobewerking is belangrijk. Niet alleen wil jij alles op het scherm kunnen zien, je wilt ook deze laptop rond kunnen nemen.

Voor een ideale gewicht wil je een 14 tot 15 inch laptop met een gewicht onder de 2 kg. Dit is ideaal omdat je genoeg ruimte krijgt om volledig programma’s zoals Adobe Premiere Pro te kunnen zien. Daarnaast is het gewicht ook handig voor als je naar klanten moet gaan of ergens een video moet nemen en bewerken.

Besturingssysteem en resolutie

Voor als besturingssysteem van een videobewerking laptop wil je MacOS of Windows. Deze twee zijn heel belangrijk om zware programma’s zoals Adobe Premiere Pro en Core VideoStudio te kunnen draaien.

Daarnaast heb je de resolutie van een laptop en dit is eingelijk eigen keuze. Voor professioneel videobewerking wil je zeker zijn dat je een laptop neemt voor 4K videobewerking.

Als je niet professioneel aan de slag bent dan kun je een videobewerking laptop nemen voor Quad HD of Full HD. Deze zijn nog best goed in kwaliteit en zijn zeer snel met de meeste processors.

Laptop type en paneel

Naast de resolutie van een laptop zijn er ook laptop types. Er zijn laptops die je kunt gebruiken als tablet wat heel handig is voor designen. Als je zelf wilt gaan tekenen of wild designen dan is zo een laptop best wel handig, deze beschikken ook vaak over touchscreen.

Deze type laptops zijn 2 in 1 laptops en worden veel gekozen door designers. Ook worden ze gekozen voor videobewerking omdat ze zo handig zijn om met je hand alles te kunnen bewegen.

Daarnaast is de paneel van het scherm ook belangrijk. Voor een videobewerking en zelfs fotobewerking laptop wil je altijd een IPS paneel. Dit komt omdat de kleuren altijd perfect worden weergegeven.

Batterijduur

Batterijduur bij een videobewerking laptop moet hoog zijn en zeker als je onderweg wilt zijn. Voor videobewerking is een goede batterij belangrijk omdat videobewerking programma’s heel zwaar zijn op de laptop.

Je wilt tenminste 10 uur batterijduur op je laptop. Dit zal je helpen voor als je onderweg bent naar klanten om naar meetings. Heel handig voor een laptop die zulke zware componenten moet gaan gebruiken.

Processor en ram

De processor en de ram zijn heel belangrijk voor videobewerking. Het is belangrijk om een i7/Ryzen 7 processor te nemen of hoger. Voor de processor wil je Quad core dus 4 cores of zelfs meer. Voor 4K videobewerking wil je wel 6 cores of meer als je dat kan krijgen.

Voor de ram wil je altijd 16GB nemen voor Full HD en Quad HD resolutie. Als je weet dat je zware projecten met veel effecten gaat bewerken dan wil je wel eens 32GB ram.

Videokaart en opslag

Tenslotte hebben we de videokaart en opslag. Voor videokaart wil je een dedicated videokaart als het kan met 4GB vram of een integrated videokaart die sterk genoeg is. Een voorbeeld van integrated videokaarten zijn de Intel UHD Graphics en de Intel Iris Xe Graphics.

Beste laptops voor videobewerking kiezen – video uitleg

Hier is een video om de beste laptops voor videobewerking te vinden en kiezen. Ze legt precies uit hoe jij via Coolblue een top keuze laptop kunt kiezen voor videobewerking.

Laptops voor videobewerking kiezen – Video

Een laptop voor videobewerking in 4K

Als je graag op 4K resolutie video’s wilt gaan bewerken dan zal je wel wat geld moeten uitgeven. De beste 4K laptops voor videobewerking zijn heel sterk en beschikken over componenten die heel duur zijn.

Het is daarom belangrijk om te weten wat je nodig zal hebben om gerust op 4K te kunnen bewerken. Je zal dan geen probleem hebben met vertraging of een laptop die vast loopt.

Waar moet een goede 4k videobewerking laptop aan voldoen:

 • Natuurlijk UHD resolutie (3840 x 2160 pixels) 4K
 • IPS paneel of OLED paneel voor kleurweergave
 • Tenminste een i7 processor met 4 cores op een snelheid van 4.7Ghz of hoger
 • 16GB of 32GB ram voor snelheid
 • 1000GB(1TB) SSD opslag of meer voor je projecten
 • Videokaart met 2GB vram of integrated Intel Iris Xe Graphics/ Intel UHD graphics.

Natuurlijk wil je ook kijken naar de batterijduur, design van de laptop en formaat en zien of deze bij je passen. Maar de bovenste genoemde zijn wat je wilt hebben of goed op 4K te kunnen bewerken.

Video van content creator op zoek naar een 4K videobewerking laptop

Beste videobewerking laptops op dit moment

De beste videobewerking laptops om te kiezen zijn de volgende hieronder. Deze zijn de beste laptops om video’s te bewerken op dit moment en gaan nog een aantal jaren mee zonder probleem. Deze laptops zijn zeer sterk en beschikken over

Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG00YPMH Main Image
goede laptop voor videobewerking – Prijs en kwaliteit

Goede laptop videobewerking – Lenovo IdeaPad 5 14ALC05

Een geweldige keuze voor een goede laptop voor videobewerking is de Lenovo IdeaPad 5 14ALC05. Deze laptop is geweldig voor zijn prijs en is zeker de een van de beste prijs en kwaliteit videobewerking laptop.

Dit is een 15 inch laptop met een geweldige processor en videokaart die handig zijn voor videobewerking en renderen. Een top keuze voor als je onder de 1000 euro een videobewerking laptop wilt hebben.

Beeldscherm

Deze laptop heeft een 15 inch scherm met een Full HD resolutie. De resolutie is heel handig voor videobewerking maar als je professioneel wilt foto’s bewerken dan wil je misschien een 4K videobewerking laptop proberen. Natuurlijk is de paneel van de beeldscherm een IPS paneel voor kleurweergave.

Processor en werkgeheugen

Voor de processor hebben we ook de intel core i7 processor met 4 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.7Ghz en dit is voldoende voor videobewerking op Full HD resolutie. Je zal genoeg snelheid hebben voor het bewerken van video’s en effecten toevoegen.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB en dit is voldoende voor videobewerking op Full HD. De werkgeheugen is prima en je zal niet meer nodig hebben.

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is de Nvidia GeForce MX450. Deze heeft 2GB vram en dit is voldoende voor het renderen van videos. De opslag is 1TB(1000GB) en dit is perfect voor de projecten die je zal opslaan. De opslag is een SSD en dit is belangrijk voor snelle opstart en zodat je laptop sneller met bestanden werkt.

HP Pavilion x360 14-dy0904nd Main Image
Beste 2 in 1 laptop voor videobewerking

2 in 1 videobewerking laptop – HP Pavilion x360

Als je een flexibele laptop wilt voor videobewerking omdat je veel onderweg bent dan is de HP Pavilion x360 je keuze. Deze laptop heeft een 2 in 1 design met touchscreen is is terk genoeg om video’s te bewerken zonder enige probleem.

Deze laptop is zeker een van de beste laptops voor videobewerking en beschikt ook over sterke componenten ervoor.

Beeldscherm en paneel

De HP pavilion x360 heeft een 14 inch beeldscherm met touchscreen met een 2 in 1 design. Het is heel handig voor onderweg dankzij de flexibele design die het heeft. De paneel van het scherm is een IPS paneel en deze is heel goed voor kleurweergave.

Processor en werkgeheugen

De processor is ook heel sterk en deze is de intel core i7 processor met 4 cores. Deze cores draaien op een snelheid van 4.7Ghz en dit is ideaal voor videobewerking. De werkgeheugen is 16GB en dit is prima en genoeg.

Videokaart en opslag

De videokaart in deze laptop is een geïntegreerde videokaart en dat is de Intel Iris Xe Graphics. Deze videokaart is genoeg voor videobewerking op Full HD. De opslag van de laptop is 512GB SSD en de SSD is belangrijk voor snelheid.

Asus ZenBook UX434FLC-AI502T Main Image
Top videobewerking laptop

Beste prijs en kwaliteit – Asus ZenBook UX434FLC

Als jij een 14 inch laptop wilt voor onderweg en videobewerking dan is de Asus ZenBook UX434FLC een top keuze. Deze laptop is een van de beste laptops voor videobewerking dankzij de mousepad en touchscreen.

De dedicated videokaart van dit laptop is ook erg handig voor renderen van videos. Daarnaast kun jij ook kleine spelletjes spelen zoals minecraft of League of legends. Dit is zeker een van de beste laptops voor videobewerking op dit moment.

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van dit laptop is 14 inch en heeft een Full HD resolutie wat ideaal is voor videobewerking. De laptop beschikt ook over touchscreen wat handig is voor betere controle.

Verder is de paneel van de laptop een IPS paneel en dit is altijd de beste keuze voor videobewerking. Voor videobewerking is een IPS paneel handig om ware kleuren te zien en goed deze te kunnen editen.

Processor en werkgeheugen

De processor in dit laptop is ietsjes sterker dan de vorige processors. De processor is nog steeds een i7 processor met 4 cores maar heeft een snelheid van 4.9Ghz wat sneller is dan de meeste.

De werkgeheugen van de laptop is 16GB is dit is genoeg voor videobewerking op Full HD. Je zal 32GB nodig hebben als je op 4K video’s zou bewerken.

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is een dedicated videokaart die sterker is dan de meeste. Deze videokaart is de Nvidia GeForce MX250 met 2GB vram. Daarnaast is de opslag van de laptop 1TB(1000GB) SSD. Een SSD is altijd belangrijk in een laptop voor snelle opstart en zodat bestanden sneller wordt benaderd.

Dell Precision 3560 - Beste laptops voor videobewerking - 2GB vram videokaart
Prima videobewerking laptop – Zakelijk

Zakelijke videobewerking laptop – Dell Precision 3560

De Dell Precision 3560 is een van de beste laptops voor videobewerking. Dit komt dankzij zijn professionele look en de Windows 10 Pro besturingssysteem die perfect is voor zakelijk gebruik.

De gewicht van de laptop is 1.59 kg en is zeer licht voor zo een 15 inch laptop. Verder is de batterijduur 8 uur en dit is prima voor als je soms onderweg bent naar klanten of meetings.

Beeldscherm

De beeldscherm van de laptop is Full HD resolutie en is voldoende voor videobewerking op Full HD. De paneel van de laptop is een IPS paneel en verder is het scherm ook anti reflecterend.

Processor

Voor de processor is deze natuurlijk ook sterk zoals we hadden besproken. De processor is de intel core i7 met 4 cores. Deze 4 cores werken op een snelheid van 4.7Ghz en dit is ideaal voor full hd videobewerking.

Werkgeheugen

De werkgeheugen is ook voldoende op deze laptop. Bij deze laptop krijg je 16GB ram en dit is voldoende voor wanneer je gaat video’s bewerken en multitasken.

Videokaart

De videokaart van deze laptop is natuurlijk sterk en geschikt voor videobewerking. De videokaart is de Nvidia T500 met 2GB vram wat voldoende is voor het renderen van videos. Deze is ook zeer goed voor als je kleine spelletjes gaat spelen.

Opslag

De opslag van de laptop is natuurlijk ook voldoende en heeft 512GB opslag type SSD. dit is genoeg voor veel mensen maar niet allemaal. Als je ziet dat je meer nodig hebt dan kan je een HDD nemen.

Lenovo Thinkpad P1 G3 - 20TH0019MH Main Image
Beste 4K videobewerking laptop

4K videobewerking laptop – Lenovo Thinkpad P1 G3

Als je op 4K video’s wilt gaan bewerken dan wil je zeker de Lenovo ThinkPad P1 G3 nemen. Deze laptop beschikt over aller sterkste componenten om die mogelijk te maken en zelfs meer.

Met een i9 processor en een dedicated videokaart kun je niet alleen maar video’s bewerken in 4K maar ook foto’s en zelfs gamen op Full HD. Een uitstekende sterke laptop voor 4K foto en videobewerking.

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm is 15 inch en dit is belangrijk omdat de resolutie UHD is (3840 x 2160 pixels) en je beter kunt zien op 15 inch. De paneel van de laptop is natuurlijk een IPS paneel en deze is altijd belangrijk voor kleurweergave.

Processor en werkgeheugen

De processor van de laptop is de intel core i9 processor met 8 cores. Deze octa core processor heeft een snelheid van 5.3Ghz en dat geeft aan dat elke core op die snelheid werkt.

Natuurlijk heb je ook 32GB nodig voor 4K videobewerking en dat heeft deze laptop natuurlijk. Dit zal je helpen om op 4K video’s te bewerken zonder vertraging te zien.

Videokaart en opslag

De videokaart is natuurlijk een dedicated videokaart met veel kracht. De videokaart is de Nvidia Quadro T2000 Max-Q en deze heeft 4GB vram. Deze is sterk voor het renderen van videos in programma’s als Adobe Premiere Pro.

De opslag van de laptop is 1TB(1000GB) dit is voldoende voor je 4K video’s projecten. Als je meer nodig hebt dan kan je een externe HDD nemen voor meer opslag.

MSI GL66 Pulse 11UEK-036NL Main Image
Laptop voor videobewerking en gamen

Beste laptop voor videobewerking en gamen

Als je graag een laptop voor videobewerking en gamen wilt dan is de MSI GL66 Pulse 11UEK een top keuze. Deze laptop heeft een snelle processor, sterke videokaart en top werkgeheugen om naast videobewerking ook vloeiend te gamen.

Wat deze laptop ook anders maakt is dat het meer verversingssnelheid heeft dan normale laptops. De andere beste laptops voor videobewerking hebben maar 60Hz verversingssnelheid en deze heeft 144Hz.

Dit betekend dat deze laptop beelden sneller ververst dan de andere laptops. Dit zorgt namelijk voor dat je meer beelden kunt zien in minder tijd wat heel goed is voor gamen.

Beeldscherm en paneel

Omdat je meestal niet een zware laptop wilt is deze een 15 inch laptop met een Full HD resolutie. Naast de resolutie heeft deze laptop 144hertz verversingssnelheid. De paneel is natuurlijk IPS en deze is altijd een voorkeur boven de andere panelen.

Processor en werkgeheugen

De processor is de intel core i7 maar deze heeft wel meer cores dan de meeste. Deze i7 heeft 8 cores die draaien op een snelheid van 4.6Ghz. De werkgeheugen is 16GB ram en voor Full HD videobewerking en gamen is dit zeker voldoende.

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is best wel heel sterk en is een nieuwe model. De videokaart is een dedicated videokaart en deze is de RTX 3060 met 6GB vram. Dit is uitstekend voor gamen en als je video’s wilt renderen. De opslag is ook voldoende en dat is 1TB, dit is genoeg voor een aantal games en je projecten. Als je juist wel veel games wilt en projecten opslaan dan kun je een externe hdd nemen.

HP Pavilion G 17-cd2990nd Main Image
17 inch laptop voor videobewerking – HP Pavilion G17

17 inch laptop voor videobewerking

Een van de beste laptops voor videobewerking met 17 inch is de HP Pavilion G17. Deze laptop heeft prima componenten die genoeg zijn voor videobewerking Full HD en om sommige spelletjes te spelen.

De prijs van de laptop is zeer goed en de verversingssnelheid is ook 144Hz. Een 17 inch laptop voor videobewerking is zeker handig voor als je meer wit zien op het scherm zonder dat je een nieuwe monitor hoeft te kopen.

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 17 inch en heeft een Full HD resolutie wat prima is. De verversingssnelheid is 144Hz en dit is beter dan de meeste laptops. De paneel is natuurlijk een IPS paneel en deze moet altijd je beste keuze voor kleurweergave.

Processor en werkgeheugen

De processor van deze 17 inch laptop voor videobewerking is de intel core i7 processor met 4 cores. Deze 4 cores werken op een snelheid van 4.8Ghz wat snel genoeg is voor videobewerking en gamen.

De werkgeheugen is 16GB en dit is voldoende voor videobewerking. Je zal zeker niet meer nodig hebben op Full HD dan 16GB en zelfs voor multitasken niet.

Videokaart en opslag

De videokaart van deze 17 inch videobewerking laptop is de RTX 3050 TI met 4GB. Dit is een dedicated videokaart die zeer sterk is voor zowel videobewerking als gamen. De opslag van de laptop is 1TB van type SSD en dit wil je altijd hebben voor snelheid.

Categorized in: