Als een schrijver wil je graag een laptop waarop je lekker kan typen. In dit artikel ga ik de beste laptops voor schrijvers bespreken. 

Deze laptops die ik ga bespreken zijn geweldige keuzes voor schrijvers die graag een laptop willen kopen. 

Ik ga eerst vertellen kort over deze laptops en wat voor reviews ze hebben gekregen. Daarna ga ik meer technisch over deze laptop praten. 

Hieronder zie je de beste laptops voor schrijvers. Deze laptops zijn door mij gekozen omdat ze geweldig goed zijn om lang te typen. 

De beste laptops voor schrijvers – Top 5

1. De Lenovo IdeaPad S145

De Lenovo IdeaPad S145 is een zeer goede laptop voor schrijvers. Deze laptop komt in verschillende types waaruit je kunt kiezen. 

Er zijn een aantal die zeer goedkoop zijn waardoor je deze alleen kan gebruiken voor schrijven. De andere laptops zijn goed voor internetten en er is ook een waarmee je foto’s kan bewerken. 

Lenovo IdeaPad S145 - Laptop voor schrijven comfortabele toetsenbord
Lenovo IdeaPad S145 – Laptop voor schrijven comfortabele toetsenbord

Andere gebruikers vinden dit een snel, licht, mooi en snelle laptop waarmee ze makkelijk dagelijks hun taken kunnen uitvoeren. Ze vinden ook dat de batterij lang meegaat en dat ze niet vaak hoeven te opladen. 

Ik raad aan om te kiezen voor de laptop waarmee je foto’s kan bewerken. Dit geef je meer mogelijkheid om meer te doen dan alleen schrijven en internetten. 

Ik ga zelf bespreken de laptop met welke je foto’s kan bewerken. Jij kan deze laptops bekijken door op de naam te klikken. 

De IdeaPad S145 is een 15.6 inch laptop met een Full HD resolutie waardoor je alles op HD kwaliteit ziet. Heel handig voor als je gaat schrijven en ook films wilt kijken. 

De paneel van deze laptop is een TN paneel waardoor je kleuren goed kan zien maar niet perfect als een ips paneel. Ips panelen worden vaak meer gekozen door mensen die graag willen fotobewerken. 

De processor van de laptop is een Intel core i5 quad core processor met een kloksnelheid van 1 tot 3.6Ghz. 

De ramgeheugen van de laptop is 8GB en de opslag van dit laptop is 128GB waardoor je genoeg ruimte hebt om je tekst bestanden op te slaan. 

Ik raad wel aan om via Google Drive te werken omdat het mooier en netjes is om alles te organiseren. 

2. Apple Macbook Air(2020) 

De macbook laptops, Deze kennen we allemaal. De macbook air 2020 is een geweldige laptop voor schrijvers. 

Deze laptop beschikt over een zeer comfortabele toetsenbord waardoor je veel kan gaan schrijven zonder de je last krijgt van zere vingers. 

Apple Macbook Air(2020) comfortabele toetsenbord voor typen
Apple Macbook Air(2020) comfortabele toetsenbord voor typen

Gebruikers die deze laptop al hebben vinden dat dit een heel snelle laptop is die bijna niets weegt. De laptop is zeer gebruikersgemak en heeft ook een geweldige design. 

Dankzij de compacte behuizing kan je met deze laptop overal naar toe en kan je ook onderweg schrijven. Heel handig voor als je in de trein zit en even wilt gaan schrijven. 

Dit is een geweldige laptop en ik raad het aan voor schrijvers die veel onderweg zitten en graag een heel goede laptop willen. 

Ik ga nu meer vertellen over de onderdelen van de laptop. 

De Macbook air 13.3 is een 13.3 inch zoals de naam het al zegt en het beschikt over een Retina scherpte

De paneel van deze laptop is een IPS paneel waardoor je altijd de ware kleuren worden weergegeven op deze scherm. 

De processor van de laptop is een intel core i5 dual core processor met een kloksnelheid van 1.6Ghz tot 3.9Ghz. 

Dit is een prima processor die je ook kan gebruiken om foto’s te bewerken. 

De werkgeheugen van de laptop is 8GB. 8GB is meer dan genoeg voor als je gaat schrijven en even tegelijk een aantal andere taken wilt uitvoeren. 

Denk eraan dat je niet super veel taken tegelijk kan gaan doen met 8GB. Hiervoor zal je wel 16GB nodig hebben. 

De opslag is een SSD met 128GB. Een ssd is altijd je eerste en belangrijkste keus als je een laptop gaat kopen. Een SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden opstart, heel belangrijk voor als je snel wilt gaan werken. 

3. HP Pavilion 15

De HP Pavilion 15 is ook een uitstekende keus voor schrijvers. Deze laptop is een van de beste laptops voor schrijvers dankzij de verlichte toetsenbord en de goede accu. 

HP Pavilion 15 - 15 inch laptop voor schrijvers met grotere toetsenbord en numpad
HP Pavilion 15 – 15 inch laptop voor schrijvers met grotere toetsenbord en numpad

Daarnaast is het ook een lichte laptop waardoor je deze makkelijk kan vervoeren. Dit is een zeer goede laptop in prijs en kwaliteit en daarom heb ik deze gekozen voor deze top 5. 

Dit is ook iets dat andere gebruikers die het al hebben ook vinden. De pluspunten van deze laptop zijn de volgende:

 • Verlichte toetsenbord
 • Stand-by batterij
 • Werkt snel
 • Luxe uitstraling

De laptop is 15.6 inch en heeft een Full HD beeldscherm waarmee je videos op hd kan kijken. De paneel is een IPS paneel en dat is zeker een pluspunt door de kleur weergave. 

De processor in de laptop is de Amd ryzen 5 quad core met een snelheid van 2.1 Ghz tot 3.7Ghz. Verder is de werkgeheugen van de laptop 16GB. 

16GB is heel handig voor als je veel onderzoek moet gaan doen en ook schrijven. Zeker aan te raden voor als je veel gaat browsen terwijl je zit te typen.. 

De opslag van de laptop is een SSD met 512GB. Dit is zeker beter dan de vorige laptops als je meer opslag wilt voor meer programma’s en bestanden. 

4. Lenovo Thinkpad

De Lenovo thinkPad is een geweldige laptop voor schrijvers die graag een meer zakelijke look willen op hun laptop. 

De laptop komt in verschillende formaten die je kan kiezen. Je kan kiezen tussen 13, 14,15.6 inches maar ze komen allemaal met goede componenten voor schrijvers. 

Lenovo Thinkpad laptop voor schrijvers
Lenovo Thinkpad laptop voor schrijvers

Ik raad je aan om de 13,3 inch laptop te nemen omdat je graag een kleine laptop wilt hebben als schrijver. Je wilt niet onderweg zijn met een 15.6 inch laptop als je veel moet reizen. 

Als je wel een wat grotere scherm wilt dan is een 15.6 inch laptop wel een goede keus. 

Andere mensen die de laptop al hebben, hebben zeer goede reviews en sterren achtergelaten. Een van de gebruikers zegt dat hij opzoek was naar een kleine waarmee hij op reis kon en dat deze geweldig was voor hem. 

Een aantal pluspunten dat de laptop kreeg zijn:

 • Degelijkheid
 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Batterijduur

Alle poorten die je nodig hebt zijn er

Nu ga ik meer vertellen over de componenten van de laptop. 

De laptop is 13.3 inch en het heeft een Full HD resolutie. De paneel van het laptop is een IPS paneel en hiermee kan jij het beste kleuren op de beeldscherm zien. 

Dit is zeker een reis laptop dankzij de kleine formaat die het heeft. Je kan het ook gebruiken om het internet te browsen en om foto’s te bewerken.

De processor van de laptop is een Intel core i5 quad core processor met een snelheid van 1.6Ghz en 3.9Ghz. 

De werkgeheugen van deze laptop is 8GB en dit is genoeg om te schrijven of als je veel gaat internetten. Dit is genoeg voor als je niet extreem veel taken gaat uitvoeren. 

De opslag van de laptop is een SSD met 256GB en dit is ook meer dan genoeg voor een schrijver. Jij hebt alleen een aantal programma’s nodig en je gaat niet grote video’s bestanden downloaden. 

5. Asus ZenBook

Als laatste van de beste laptops voor schrijvers is de Asus ZenBook. Dit is de beste laptop die je kan kiezen voor als je niet weet hoe jij een laptop kiezen moet. 

Deze laptop is supersterk en kan gebruikt worden voor schrijven, internetten, videobewerking en fotobewerking. 

Asus ZenBook 14 - Geweldige laptop voor schrijvers en designers
Asus ZenBook 14 – Geweldige laptop voor schrijvers en designers

Dit is de  perfecte laptop voor als je een beetje van alles wilt gaan doen en niet alleen wilt gaan schrijven. Gebruikers die deze laptop al hebben zeggen dat dit een heel sterke laptop is voor zijn formaat ze noemen het “De kleine krachtpatser”.

De score van deze geweldige mini laptop is een 9.6 van de 10 en de pluspunten die het heeft gekregen zijn:

 • Processor is snel
 • 16GB ram is veel
 • 512GB SSD geweldig
 • Maat scherm

Ik ga nu meer vertellen over de componenten van de laptop. 

De Asus ZenBook is een 13.3 inch laptop met een full hd resolutie zoals de andere laptops. De paneel is ook een ips paneel. 

De processor aan de andere hand is wel een intel core i7 quad core processor met een kloksnelheid van 1.8Ghz tot 4.9Ghz. Denk eraan dat een processor niet alleen maar verschil maakt in snelheid maar ook om de hoeveel cores het heeft. 

De werkgeheugen van dit laptop is 16GB en dit is super goed voor als je veel wilt gaan doen. Multitasken op deze laptop zal zeker geen probleem zijn. 

De opslag is ook een ssd met 512 GB. Zoals al eerder vertelt is een SSD zeker je beste keuze voor als je een laptop gaat kopen dankzij de snelheid. Binnen 15 seconden kan je meteen aan de slag gaan. 

Categorized in: