Wat is nou en goede laptop voor fotobewerking en waar moet je naar kijken. Het kiezen van de beste laptop voor fotobewerking is niet makkelijk, en zeker als je de juiste wil nemen die bij je past. 

Het is niet altijd zo dat de componenten je genoeg vertellen over een laptop. Je wilt ook natuurlijk kijken naar de reviews, formaat, toetsenbord en zelfs naar de prijs/kwaliteit verhouding. 

De laptops die ik hier ga bespreken zijn geweldige laptops voor professioneel en licht fotobewerking. Deze laptops hebben geweldige prijs en kwaliteit verhouding en worden vaak door andere gebruikers aangeraad. 

Programma’s zoals Photoshop en Lightroom maar ook voor lichte programma’s zoals Gimp en online fotobewerkingsprogramma’s zullen geen probleem voor je zijn. 

Het is wel belangrijk om eerst te kijken naar wat belangrijke informatie over laptops voor fotobewerking. Wat zijn de belangrijke punten en waar wil je altijd naar kijken bij zo een laptop voor fotobewerking. 

Beste laptop voor fotobewerking – Wat is belangrijk?

Zo wat zijn de belangrijkste punten als je een laptop gaat kopen voor fotobewerking. Denk aan de formaat voor als je onderweg bent, beeldscherm en kwaliteit voor professionele fotobewerking, processor voor supelheid, werkgeheugen voor multitasken, opslag om je projecten en programma’s op te slaan enzovoort. 

Formaat

We zullen als eerst beginnen met de formaat van een laptop. Laptops komen in verschillende formaten en de meest gebruikte formaten gaan van 13 inch tot 17 inch

Aan de hand van hoe jij een laptop wilt gaan gebruiken, bepaal je de formaat van een laptop. 

Als je bijvoorbeeld veel onderweg bent dan wil je zeker een kleine laptop van 13 tot 15 inch. Maar, als je graag thuis werkt aan foto’s dan wil je juist een grotere laptop van 15 tot 17 inch voor meer  helderheid en meer ruimte. 

Denk ook aan dat een grotere laptop ook wel goedkoper is. Deze komen met betere componenten voor een betere prijs. Dus het is vaak handig om een 15.6inch laptop te nemen voor prijs en kwaliteit verhouding. 

Beeldscherm

Verder hebben we de beeldscherm van de laptop en een heel belangrijke punt. De beeldscherm is waar je alles op zal zien en je wilt zeker zijn dat je ook alle kleuren goed kan zien tijdens het bewerken ervan. 

Resolutie

Voor fotobewerking wil je altijd een resolutie van Full HD (1920 x 1080) of hoger. Dit zal ervoor zorgen dat je ook op een gebruikelijke resolutie je projecten kunt maken. 

Voor professionele fotobewerking is een 4K resolutie een betere keuze. Een UHD resolutie (3840×2160) is een geweldige resolutie voor top kwaliteit foto’s en zeker als je ermee professioneel bezig bent.  

Dit is ook een van de redenen dat veel designers kiezen voor Macbook laptops. Deze laptops hebben de Retina scherpte die hoog genoeg is voor fotobewerking en hoger. 

Paneel

Naast de resolutie is de paneel van een laptop ook belangrijk. De paneel zorgt voor kleurweergeving en dat je meer kunt zien van de zijkanten. 

De beste paneel voor fotobewerking is de IPS paneel. Dankzij de IPS paneel worden kleuren perfect weergegeven en kun je ook vaak vanuit de kijkhoeken nog steeds je beeldscherm goed bekijken. 

Naast de IPS paneel zijn er ook VA paneel en TN paneel. Deze zijn minder goed in kleurweergeving en zijn niet bedoeld voor fotobewerking maar meer voor prestaties voor gamers. 

Verversingssnelheid

Verversingssnelheid van een laptop is niet heel belangrijk voor fotobewerking maar soms wel. Als je wat meer smooth de laptop wilt gebruiken en beter je muisbewegingen wilt zien dan is 75Hz of hoger een betere keuze. 

Touchscreen

Touchscreen is een functie dat veel mensen waarderen. Het is niet altijd nodig maar het kan wel je leven makkelijker maken. Dankzij touchscreen kun je makkelijker door bestanden browsen, internet zoeken en documenten lezen. 

Als je een fan bent van touchscreen dan kun je een laptop nemen die dat beschikt. Denk er wel aan dat deze laptop misschien ietsjes duurder zal zijn dan andere die het niet hebben. 

Processor 

Wanneer het komt tot een processor voor fotobewerking is het handig om te weten welke merken er zijn. 

Bij laptops zijn er een aantal processors die heel sterk zijn. Deze processors zijn de M1-chip van Apple, Intel core van Intel en AMD Ryzen processors van AMD

Photoshop 

Voor photoshop is het zo dat het meer gebruikt maakt van 8 cores tot de maximum en niet meer. Dit betekent dat Photoshop heel handig is voor laptops die niet meer cores hebben dan 8. 

Dit is natuurlijk heel handig voor laptops omdat de meeste laptops nu vaak 8 cores processors hebben. Dus processors zoals de Intel core i7 Octa core of de AMD Ryzen 7 met 8 cores zijn ideaal voor Photoshop. 

Lightroom

Voor Lightroom is dat anders omdat deze juist gebruik maakt van veel meer cores. Het is ook zo dat Lightroom beter werkt met AMD processors die veel cores hebben.

Vaak zullen deze processors meer op desktop computers voorkomen omdat ze juist veel meer cores hebben dan laptops. Maar, een laptop zoals de Macbook Pro 16 die 10 cores heeft is uitstekend voor Lightroom. 

Laptop processor voor fotobewerking

Maar ja, de meeste laptops nu hebben vaak een processor met 6 tot 8 cores. Deze zijn Hexa en Octa cores processors en deze zijn allemaal uitstekend voor zowel Photoshop als Lightroom

Het is niet een moet dat je laptop perse deze aantal cores moeten hebben. Het is maar een indicatie van hoe deze twee populaire fotobewerkingsprogramma’s om gaan met processors. 

Minimale processor

De minimale processor sterkte dat ik zou aanraden is een Intel core i5 of een AMD Ryzen 5 processor. Deze zijn van intel en AMD en zijn beide uitstekend voor fotobewerking. 

Voor Macbook laptops nu is de M1-Chip meer dan voldoende. Deze is sterk genoeg is ook gemaakt voor Adobe programma’s. Je zal daarom geen moeite hebben om Adobe programma’s te draaien. 

Voor prijs en kwaliteit zijn de Intel core i7 en de AMD Ryzen 7 processors voor windows laptops je beste keuzes. Kies een die beschikt over 4 cores of meer en Kijk ook naar de snelheid en neem een met 3 Ghz of meer snelheid

Ram 

Ram of wel werkgeheugen is heel belangrijk voor multitasken. De minimale ram dat je wilt hebben voor fotobewerking is 8GB

Als je naast fotobewerking ook wilt multitasken en onderzoek doen terwijl je zit foto’s te bewerken, dan is 16GB een betere keuze. 

Meer dan dit zal je niet nodig hebben alleen voor extreem zware programma’s zoals 3D renderen en als je ontzettend veel wilt gaan multitasken. 

Opslag

Voor opslag is 512GB voldoende, hiermee kun je genoeg bestanden, programma’s en projecten opslaan. 

Je zal bezig zijn met fotobewerking en dit zijn vaak bestanden die niet te groot zijn. 512GB is meer dan voldoende voor fotobewerking en je zal niet snel meer opslag nodig hebben. 

Als je nou denkt dat je meer ruimte nodig zal hebben dan is een externe hdd altijd een goede optie

Videokaart

Videokaarten voor fotobewerking zijn niet belangrijk. Videokaarten zijn meer bedoeld voor 3D figuren zoals in games en andere vergelijkbare programma’s. 

Een videokaart wordt alleen gebruikt bij 3D modellen renderen en bij grafische programma’s

Het is wel zo dat een videokaart nodig is die HD en DVI video  kunnen outputten in fotobewerkingsprogramma’s. 

Poorten

Een andere belangrijke punt zijn poorten bij een laptop. Sommige gebruiken hebben extra poorten nodig voor externe hdd, extra monitor en internet

Het is daarom handig om te kijken wat voor poorten de laptop beschikt voordat je deze gaat bestellen. Bij sommige laptop zal je dan een usb c hub moeten nemen omdat deze niet komen met deze poorten. 

Besturingssysteem 

Voor fotobewerking zijn er twee besturingssystemen die de beste zijn en worden ook het meest gebruikt. Deze besturingssystemen zijn MacOS en Windows en daarom is het ook belangrijk dat je een van deze twee kies. 

De meest gebruikte besturingssysteem is Windows maar veel fotografen gebruiken juist MacOs omdat Macbook laptops heel goed zijn voor fotografen en professionaliteit

Top 5 beste laptops voor fotobewerking 2022

Zo, wat zijn de beste laptops voor fotobewerking op dit moment en welke zou jij het best kunnen kiezen. In deze sectie gaan we het hebben over de Top 5 beste laptops voor fotobewerking van dit jaar. 

1. Macbook Pro 16 (2021)

Macbook Pro 16 (Beste laptop voor fotobewerking 16 inch) Ideaal voor professionele fotobewerking
Macbook Pro 16(Beste laptop voor fotobewerking 16 inch)

De beste laptop voor fotobewerking op dit moment is zeker de Macbook Pro 16(2021). Deze komt met alle essentiële componenten voor professioneel fotobewerking zowel op werk als onderweg. 

De laptop is 16 inch en komt met een Liquid Retina XDR scherpte die ontzettend goed is voor kwaliteit. Dit geeft aan dat de resolutie en beeldkwaliteit beter dan bijna alle laptops op dit moment. 

Verder is het zo dat omdat de laptop 16 inch is, dat je veel meer erop kunt zien. Je zal geen extra monitor nodig hebben en je kunt je werk makkelijker verrichten en kunt veel meer zien. 

De laptop komt ook met een verversingssnelheid van 120Hz wat zeer abnormaal is. Dit geeft de laptop een betere reactietijd en maakt het ook meer gebruiksvriendelijk. 

Wat heel belangrijk is aan deze laptop is de processor ervan. De processor van de Macbook Pro 16 is de Apple M1 Pro met 10 cores. Dit is een Deca core processor van Apple dit ontzettend sterk is en werkt ook als een videokaart. 

De processor kan dus ook heel goed gebruikt worden voor andere Adobe programma’s zoals After effects en premiere Pro.  

Specificaties:Apple Macbook Pro 16(2021)
Beeldscherm16 inch, Liquid Retina XDR, 120Hz, MiniLED
ProcessorM1 Pro Deca core(10), 3.2Ghz snelheid
Werkgeheugen16GB ram 
Opslag1TB (1000GB) SSD
VideokaartM1 Pro 
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur21 uur

Al met al is dit zeker de beste laptop die je zou kunnen nemen. Het beschikt over een top processor en beeldkwaliteit zodat jij je foto’s perfect kunt bewerken en delen. Ook kun je de laptop onderweg gebruiken dankzij de 21 uur batterijduur die het heeft :). 

2. Lenovo Legion 5 Pro

Lenovo Legion 5 Pro - Beste windows laptop voor fotobewerking en videobewerking
Lenovo Legion 5 Pro – Beste windows laptop voor fotobewerking en videobewerking

Als jij juist een windows laptop wilt voor fotobewerking dan is de Lenovo Legion 5 Pro de keuze. Deze laptop komt met de beste componenten voor zowel fotobewerking als andere taken zoals videobewerking en gamen. 

De laptop is ook 16 inch en dit is altijd een perfecte formaat voor ruimte en voor Adobe programma’s. De laptop komt met een Quad HD resolutie wat hoger is dan je normale Full HD resolutie. 

Naast de resolutie is de paneel van de laptop een IPS paneel. Dankzij een IPS paneel kun je alle kleuren goed zien en ook bewerken. Ook heeft de laptop een zeer hoge verversingssnelheid van 165hz die uitstekend is voor games en ook smoothheid in windows. 

De processor van de laptop is de Intel core i7 met 8 cores. De Octa core processor heeft een snelheid van 4.6Ghz en dit is een perfecte processor voor zowel Photoshop als Lightroom. 

Verder heeft de laptop een werkgeheugen van 32GB, een opslag van 1TB en een Nvidia RTX 3070 videokaart die geweldig is voor gamen, video’s renderen en 3D modellen renderen. 

Specificaties:Lenovo Legion 5 Pro 16
Beeldscherm16 inch, Wide QXGA, 165Gz, IPS paneel
ProcessorIntel Core i7, Octa core(8), 4.6Ghz
Werkgeheugen32GB ram 
Opslag1TB (1000GB) SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3070 – 6GB vram
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur7.3 uur

De Lenovo Legion 5 Pro is een multi purpose laptop die geweldig is voor fotobewerking en andere design doelen zoals videobewerking en zelfs gamen. Denk er wel aan dat deze laptop alleen handig is voor op werk of thuis omdat de batterijduur zo laag is

3. Asus Zenbook Duo

Asus ZenBook Duo 14 Duo scherm laptop voor fotobewerking
Asus Zenbook Duo – Duo scherm laptop voor fotobewerking

Een andere zeer geweldige windows laptop voor fotobewerking is de Asus Zenbook Duo. Deze laptop is wat kleiner dan de andere maar komt nog steeds met de belangrijke componenten voor fotobewerking. 

De Asus Zenbook Duo is 14 inch en heeft een Full HD(1920 x 1080) resolutie. De laptop beschikt ook over een touchscreen scherm en een IPS paneel voor perfect kleurweergeving. 

Deze laptop komt met twee schermen wat heel geweldig is voor als je naast je programma ook andere dingen wilt bekijken. Het is een ideale laptop die komt met twee schermen zodat je meer ruimte hebt voor meer tabs en je programma’s.

De processor van de laptop is de intel core i7 en deze processor is ideaal voor fotobewerking. De laptop komt met een prima resolutie en voldoende snelheid voor elke van je projecten.

4. Apple Macbook Air (2020)

Apple Macbook Air(2020) M1-Chip - Beste goedkope macbook laptop voor fotobewerking
Apple Macbook Air – Beste goedkope macbook laptop voor fotobewerking

Als jij een fan bent van Macbook laptops en je wilt niet teveel geld uitgeven, dan is de Apple Macbook Air(2020) de beste keuze. 

Deze Macbook laptop heeft een prijs onder de 1000 euro. Dit maakt het een van de goedkoopste macbooks die er zijn. 

De laptop komt nog wel met de benodigde componenten om foto’s te kunnen bewerken op top kwaliteit. Denk aan de M1 Pro processor, 8GB ram en de 256GB opslag voor je projecten en programma’s. 

De beeldkwaliteit van de laptop is nog steeds Retina. Retina scherpte is natuurlijk heel goed is soms zelfs beter dan 4K resolutie dankzij de ppi. 

De laptop is wel 13 inch en dit betekent ook dat het een geweldige keuze is voor onderweg. De laptop is dus heel goed voor als je continu naar je klanten moet gaan of naar werk. 

Specificaties:Apple Macbook Air (2020)
Beeldscherm13.3inch, Retina, 60Hz, IPS panel
ProcessorApple M1-Chip, Octa core(8), 3.2Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag256GB SSD
VideokaartApple M1-chip
BesturingssysteemMacOS
Batterijduur18 uren

Wat soms heel irritant kan zijn op een 13 inch scherm is dat programma’s zoals Photoshop niet goed of volledig worden weergegeven. Daarom kan het soms wel handig zijn om een monitor voor fotobewerking te gebruiken naast je laptop. 

Wat ook heel handig is aan deze laptop, is de vrijheid die je krijgt als je de componenten moet kiezen. Je kan dus zelf bepalen voor meer werkgeheugen en opslag. Werkgeheugen is altijd handig voor multitasken. 

5. HP Pavilion 15

HP Pavilion 15 - Beste laptop voor fotobewerking in prijs en kwaliteit
HP Pavilion 15 – Beste laptop voor fotobewerking in prijs en kwaliteit

Als jij juist een windows laptop wilt die goedkoop is voor fotobewerking dan is de HP Pavilion 15 de beste hiervoor. 

De HP Pavilion 15 komt met een 15.6 inch formaat die ideaal is voor zowel ruimte als onderweg. De laptop heeft een resolutie van Full HD(1920 x 1080) en deze is ideaal voor fotobewerking. 

Verder is dit een HP laptop en deze is zeker een prima merk voor fotobewerking. De processor is ook prima en deze is de AMD Ryzen 5 met 6 cores die draaien op een snelheid van 4Ghz, zeker snel. 

De werkgeheugen is wel 8GB en de opslag is 256GB wat prima is voor fotobewerking maar niet top voor grote projecten of multitasken. 

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
ProcessorAMD Ryzen 5, Hexa core(6), 4Ghz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag256GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur6 uren

De gewicht van de laptop is 1.75 kg en deze kan nog wel rond genomen worden in een tas. Verder dan dat heeft de laptop alle functies die je nodig hebt om foto’s te bewerken. 

Als je meer keuzes wilt in laptops kun je verder lezen over de top 10 beste laptops voor fotobewerking

Welke laptop voor fotobewerking past bij jou?

Zo welke laptop moet jij kiezen voor fotobewerking en waarom. Het is heel belangrijk om te weten welke jij moet kiezen omdat niet elke laptop voor fotobewerking is handig voor jou. 

Denk aan de formaat, batterijduur, toetsenbord verlichting enzovoort. Dit zijn dingen dat sommige niet nodig hebben maar jij misschien wel. 

Aan de hand van deze kleine punten kan je zelf beslissen welke jou ideale laptop voor fotobewerking is. 

Formaat & Gewicht

Als eerst heb je te maken met de formaat en gewicht van een laptop. Als je veel onderweg bent dan wil je blijven tussen 13 en 16 inch laptops met een gewicht van 1.5 kg of mider. Deze laptops zijn ideaal voor onderweg omdat je niet teveel kracht zal moeten zetten om ze rond te nemen. 

Als jij juist veel thuiswerkt of een auto hebt dan is een 15 tot 17 inch laptop een wat betere keuze. Deze hebben een wat grotere scherm waardoor je meer kan zien en ook beter kan werken. Je zal daarom ook niet snel een monitor moeten gebruiken voor fotobewerking. 

Prijs

De prijs is natuurlijk ook heel belangrijk, je wilt niet teveel geld uitgeven en zeker als je die niet hebt. Voor fotobewerking is een goedkope laptop onder de 650 euro

Voor een professionele fotobewerking laptop kan de prijs wel snel oplopen. Dit is zeker het geval als je op 4K foto’s wilt gaan bewerken dan kunnen laptops zelfs boven de 2000 euro zijn. 

Een prima laptop is zeker rond de 1000 euro voldoende en zeker als je geen vertraging wilt hebben tijdens het bewerken van foto’s. 

Aansluitingen 

Aansluitingen zijn ook heel belangrijk. Soms wil je gebruik maken van een HDMI poort als je voor klanten moet presenteren of als je zelf een externe monitor wilt gebruiken

Naast hdmi wil je ook weten over Usb a en usb c. Als een laptop alleen usb c heeft dan zal je vaak een usb c hub moeten gebruiken voor dingen zoals internetaansluiting enzovoort. 

Dus, kijk goed naar wat voor aansluitingen een laptop heeft voor dat je deze gaat bestellen. Je kan ook natuurlijk een usb c hub gebruiken bij laptops zoals de Macbook pro 13 en air. 

Batterijduur

Verder heb je ook batterijduur en hoelang de laptop kan gaan zonder aan de stekker te zitten. Als je vaak onderweg bent dan is een laptop met 10 uur of meer batterijduur je beste keuze. 

Het is wel zo dat sterke laptops juist meer energie gebruiken en dat ze ook sneller leeg raken. Voor onderweg zijn daarom de macbook laptops je beste keuzes. 

Verlichting 

Toetsenbord verlichting is ook heel handig voor als je s avond gaat werken. Sommige laptops komen standaard met dit maar vaak niet. Let er dus wel op dat de laptop over verlichte toetsenbord beschikt. 

Beste laptop voor fotobewerking 17 inch 

Veel mensen houden van grote schermen en zeker wanneer het komt tot fotobewerking. Daarom als jij een laptop wilt met een grote scherm voor fotobewerking dan is een 17 inch laptop je beste keuze. 

De voordelen van een 17 inch laptop zijn veel en zeker voor fotobewerking. Denk aan beeldkwaliteit, grootte, details enzovoort. 

Als je niet veel onderweg bent dan is een 17 inch laptop beter dan een desktop. Je betaal minder en krijg meer want je hoeft geen toetsenbord, monitor, muis enzovoort te kopen. 

Maar welke is de beste 17 inch laptop voor fotobewerking

De beste 17 inch laptop voor fotobewerking is de HP Envy 17. Deze laptop komt in 3 verschillende varianties waardoor je deze goedkoop kunt nemen en ook duurder als je meer prestaties wilt. 

Een 17 inch laptop is natuurlijk handig als je niet een externe monitor wilt gebruiken voor fotobewerking. Deze laptop kan gekozen worden met een i5, i7 processor, 8GB of 16GB ram, 512GB of 1TB opslag en Full HD of 4K resolutie. 

Specificaties:HP Envy 17
Beeldscherm17.3 inch, Full HD, 60Hz, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Quad core(4), 5GHz
Werkgeheugen8GB Ram
Opslag512GB SSD
VideokaartGeForce MX450 – 2GB vram
BesturingssysteemWindows 11 Home
Batterijduur8 uren

Er is voldoende keuze voor elke gebruiker van goedkoop tot wat sterkere laptop voor fotobewerking. De HP Envy 17 is zeker een prima keuze voor een 17 inch laptop voor fotobewerking in prijs en kwaliteit. 

Beste laptop voor fotobewerking in Photoshop

Wanneer het komt tot Photoshop zijn er een aantal laptops die heel goed zijn ervoor. Maar natuurlijk zitten er in de beste laptops voor fotobewerking in Photoshop een aantal die beter zijn. 

De beste laptop keuzes voor photoshop zijn zeker de Apple Macbook Pro en HP Spectre x360

De Apple Macbook Pro is geweldig voor snelheid en onderweg terwijl de HP Spectre x360 is meer voor als je de laptop scherm wilt gebruiken voor editen. 

Natuurlijk kunnen deze laptop ook gebruikt worden voor fotobewerking in andere programma’s. Maar ze worden vaker gekozen om gebruikt te worden voor fotobewerking in Photoshop. 

Beste laptop voor fotobewerking in Lightroom

Naast de beste laptops voor fotobewerking in Lightroom zijn er ook een aantal die beter zijn. De betere laptops voor lightroom zijn de Apple Macbook Pro 16, Asus Zenbook Duo. 

Deze hebben hoge cores en zijn groot genoeg om Lightroom te kunnen gebruiken. De Apple Macbook Pro 16 beschikt over 10 cores terwijl de Asus Zenbook Duo beschikt over 8 cores. 

Beide zijn uitstekend voor Lightroom maar natuurlijk ook voor Photoshop. Deze laptops hebben ook uitstekende beeldkwaliteit en zijn ideaal voor fotobewerking en kleur verandering. 

Ze goede is dat je ook meerdere keuzes hebt als je kijkt naar de beste laptops voor fotobewerking in Lightroom. Daar hebben we wel tot 5 laptops die ideaal zijn voor Lightroom. 

Fotobewerking cursus voor beginners in Photoshop en Lightroom

Als jij niet veel kennis hebt van fotobewerking dan is een fotobewerking cursus voor beginners misschien iets voor jou. 

Deze training voor fotobewerking is geschikt voor Photoshop, Lightroom, Lightroom classic en andere programma’s.

De trainingen gaan van beginners tot wat meer expert en ze geven je training in creatieve technieken, landschap, natuurfotografie bewerken en heel veel meer. 

Ik zou je dus aanraden om de gratis 14 dagen cursus voor fotobewerking te checken en te zien als jij je kennis meer kan uitbreiden of verbeteren.  

Laptop of desktop voor fotobewerking en waarom?

Wanneer je de keuze moet maken tussen een laptop of een desktop voor fotobewerking dan wil je meestal een laptop kiezen. 

Laptop is beter omdat het meer flexibel is en draagbaar. Een desktop is alleen goed als je werkt voor een organisatie of thuis online. 

Daarnaast moet je voor een desktop ook betalen voor benodigde componenten. Denk aan een monitor voor fotobewerking, muis, toetsenbord, microfoon, camera en veel meer. 

Een desktop is duurder en ook lastig voor als je een fotograaf bent die veel onderweg is. Desktop is juist handig voor extreem fotobewerking setups die het nodig hebben.  

Beste laptop merken voor fotobewerking

De beste laptop merken voor fotobewerking zijn de volgende: 

  • Apple 
  • Dell 
  • Asus 
  • Lenovo 
  • HP

Deze merken beschikken de beste laptops voor fotobewerking die er zijn. Denk aan de Macbook Pro, Dell XPS 15, Asus Zenbook enzovoort. 

Er zijn natuurlijk andere merken die fijne laptops hebben voor fotobewerking. Maar, de beste laptops die er zijn zitten zeker in deze 5 merken. 

Categorized in:

Tagged in: