De beste laptops onder 500 euro. Het kiezen van een laptop is belangrijk en zelfs als je niet veel geld wilt uitgeven. Een laptop onder 500 euro is heel handig voor als je geen zware taken wilt uitvoeren met een laptop. 

Beste laptops onder 500 euro:

  • Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5
  • Acer Chromebook 314 CB314
  • Lenovo IdeaPad 3 14
  • HP Chromebook x360
  • Acer Chromebook Spin 311

De laptops onder 500 euro worden vooral gebruikt voor dagelijkse taken zoals Office pakket, emailen, series/films kijken, verslagen maken enzovoort. Deze laptop komen ook vaak met een kleinere besturingssysteem zoals Chrome OS of Windows 10 S

Als je niet van plan bent om zware programma’s te gebruiken dan is het zeker handig om deze goedkope laptops onder 500 euro te bekijken. Ze zijn snel en hebben geweldige kwaliteit om series/films te kijken. 

Een laptop onder 500 euro – Waar op letten

Beeldscherm 

Als eerst is het belangrijk om te weten dat de beeldscherm een belangrijke component is. De resolutie van een beeldscherm moet tenminste Full HD zijn 1920 x 1080 pixels

Dit zal er voor zorgen dat je de beste kwaliteit krijgt en ook op Full HD series/films kunt kijken. Dit is ideaal omdat je wel nog hoge beeldkwaliteit wilt ook al is een een goedkope laptop onder de 500 euro. 

Processor

Vervolgens heb je de processor van de laptop. Voor een goedkope laptop onder de 500 euro is het niet heel erg belangrijk maar een Intel celeron of i3 processor zijn goede keuzes. De meeste processors die komen in laptops onder de 500 euro zijn prima genoeg. 

Ram geheugen

De ram van de geheugen moet tenminste 4GB zijn. Een chromebook is heel snel en heeft niet veel nodig. 4GB ram is voldoende voor een chromebook laptop, voor een windows laptop kan je beter 8GB nemen.  

Besturingssysteem 

De beste besturingssystemen voor een laptop onder 500 euro zijn Chrome OS en Windows 10 s. 

ChromeOS

Als eerst hebben we de chromeOS, de beste keuze voor goedkope laptops onder 500 euro. De ChromeOs is ideaal voor snelheid en omdat alle bestanden in de cloud zitten hoeft te laptop niet hard te werken zoals een windows laptop. 

Windows 10 S

Voor windows gebruikers die een goedkope laptop willen is de Windows 10 S een prima keuze. Deze is een small version van de Windows 10 om te voorkomen dat goedkope laptops gaan laggen of traag draaien. 

Beste laptops onder 500 euro – Top 5

1. Lenovo Chromebook ideaPad Flex 5

Lenovo Chromebook IdeaPad Flex 5 Prima laptop onder 500 euro - Chromebook IdeaPad Flex 5
Prima laptop onder 500 euro – Chromebook IdeaPad Flex 5

Als eerst hebben we de Lenovo Chromebook ideaPad Flex 5 als een van de beste laptops onder 500 euro. Deze laptop is flexibel en beschikt over touchscreen waardoor je makkelijk de laptop kan gebruiken. 

Dit is een simpele laptop die geweldig is voor je dagelijkse taken en om series/films te kijken. Dankzij de full hd resolutie kun je videos kijken op top kwaliteit zonder dat alles er slecht uitziet. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 13.3inch en heeft een Full HD resolutie waarmee je alles op hoge kwaliteit kan zien. De scherm beschikt ook over touchscreen en heeft een IPS paneel waarmee je kleuren perfect kunt zien. 

Processor en werkgeheugen 

De processor van de laptop is de intel celeron met 2 cores. Deze dual core processor werkt op een snelheid van 1.9Ghz. Daarnaast is de ram 4GB en dit is voldoende voor een Chromebook. 

Videokaart en opslag

De videokaart is de intel UHD Graphics en deze is een shared videokaart. Verder is de opslag 64GB flash maar deze zal je niet veel gebruiken in een Chromebook laptop omdat alles vaak online wordt opgeslagen en beveiligd door Google. 

2. Acer ChromeBook 314 CB314

Acer Chromebook 314 CB314 - Goedkope laptops onder 500 euro
Acer Chromebook 314 – Laptops onder 500 euro

Een andere prima laptop onder de 500 euro is de Acer ChromeBook 314 CB314. Deze laptop scoort een 9.1 van alle reviews en heeft een geweldige design. Dit is niet een flexibele laptop maar is wel touchscreen en beschikt ook over een Full HD resolutie. 

Dankzij de Google Chrome OS is deze laptop zeer snel voor basistaken. De besturingssysteem is zo goed dat alles wat het doet via de internet gaat.  

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 14 inch en dit is heel handig voor als je niet een zware laptop wilt dragen. De resolutie is 1920 x 1080 pixels Full HD dus, wat je zeker wilt hebben voor top kwaliteit. De paneel van de laptop is ook IPS en deze is altijd een voorkeur voor kleurweergave op een laptop.  

Processor en werkgeheugen 

De processor in de laptop is prima en kan zeker genoeg doen op een Chromebook. De laptop processor is de Intel celeron  dual core. 

De 2 cores van de  processor draaien op een snelheid van 2.6Ghz. De werkgeheugen van de laptop is 4GB en dit is prima voor een chrome laptop. 

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is de Intel UHD Graphics 600. Naast de videokaart is de opslag 64 GB en dit is voldoende. De ChromeOS maakt gebruik van de internet om met bestanden te werken die in de cloud worden opgeslagen. 

3. Lenovo IdeaPad 3 14IL05

Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 81WD00B2MH Main Image
Lenovo IdeaPad 3 – Laptops onder 500 euro

Als je juist een windows laptop wilt voor een goedkope prijs onder de 500 euro dan is de Lenovo IdeaPad 3 14IL05 een top keuze. Dankzij de windows 10 S-modus is de laptop sneller dan normale windows 10 home. 

Dit is een geweldige keus voor als je meer vrijheid wilt dan een Chromebook. De laptop is 14 inch en beschikt over een Full HD resolutie waardoor je al je series en films op top kwaliteit beleefd. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is Full HD en is 14 inch. De paneel is een IPS paneel en dit is zo als altijd een voorkeur voor kleur. 

Processor en werkgeheugen 

De processor is de intel core i3 en deze is prima voor een laptop onder 500. De processor heeft 2 cores en deze werken op een snelheid van 3.4Ghz. Naast de processor is de ram 8GB en dit is uitstekend voor een windows laptop. 

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is de Intel UHD Graphics en dit is een shared videokaart. De opslag van de laptop is een SSD van 256GB en dit is voldoende voor de programma’s en bestanden dat je zal opslaan. 

4. HP Chromebook x360

HP Chromebook x360 14a-ca0501nd Main Image
Goedkope laptops onder 500 euro – HP Chromebook x360

Wanneer het komt tot flexibiliteit en een 2 in 1 laptop onder de 500 euro is de HP Chromebook x360 top keuze. Deze goedkope laptop onder 500 euro heeft een 2 in 1 design waardoor je het kan gebruiken als een tablet dankzij de touchscreen en design. 

De laptop is 14 i nch en weegt maar 1.49 kg waardoor je zonder enige probleem deze rond kan brengen. Ideale laptop voor als je veel onderweg bent of gaat reizen. Het is ook zeer goedkoop en beschikt over Full HD resolutie. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van deze laptop is 14 inch en beschikt over een Full HD resolutie. De scherm heeft ook touchscreen en een IPS paneel voor ware kleuren weergeving. 

Processor en werkgeheugen 

De processor in deze chromebook is ook de intel celeron dual core. Dit is een prima processor voor chromebook laptops en de snelheid is 2.8Ghz. De werkgeheugen is 4GB en dit is genoeg voor een chromebook. 

Videokaart en opslag

De videokaart van de laptop is de Intel UHD Graphics 600. Dit is een integrated videokaart dus het gebruikt de memory van de ram. De opslag is een Flash van 64 GB en dit is genoeg voor een chromebook. De meeste bestanden zullen sws in de cloud worden opgeslagen. 

5. Acer Chromebook Spin 311

Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE Main Image
Kleinste budget laptop onder 500 euro – Chromebook Spin 311

De laatste laptop van de beste laptops onder 500 euro is de Acer Chromebook Spin 311. Als je nou en zeer kleine laptop wilt voor onderweg om je zaken te regelen zoals je mail lezen, documenten maken enzovoort dan is deze laptop een top keuze. 

De laptop is maar 11.6 inch en heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het is niet full hd maar is wel voldoende voor zo een kleine scherm. Verder is het touchscreen en flexibel waardoor je het kan vouwen en gebruiken als tablet. 

Beeldscherm en paneel

De beeldscherm van de laptop is 11.6 inch en beschikt over een Wide XGA resolutie. De scherm is ook touchscreen waardoor je makkelijk door het internet kan surfen. De paneel is een IPS paneel en de kleuren zien er perfect uit op het scherm. 

Processor en werkgeheugen 

De processor is natuurlijk de Intel celeron dual core met 2.5Ghz. Deze processor wordt in bijna elke chromebook laptop gebruikt. De werkgeheugen is 4GB en dit is uitstekende voor een chromebook en snelheid. Zeker als het zo een goedkope prijs heeft onder de 500 euro. 

Videokaart en opslag

Videokaart en opslag. De videokaart van de laptop is de Intel UHD Graphics 600 en deze is geintegreerd. Dit betekent dat de videokaart memory gebruikt van de ram en heeft niet zijn eigen. De opslag is 64 GB Flash en dit is voldoende voor een Chromebook. De meeste bestanden worden toch wel online opgeslagen zodat de laptop niet zoveel hoeft te werken. Alle programma’s en taken worden uit het internet gehaald.