De beste laptop voor thuisgebruik is een laptop die ideaal voor je is. Een laptop die jouw doelen waar kan maken en die makkelijk is voor jou om te gebruiken thuis en als je soms onderweg bent en de laptop wilt meenemen. 

De beste laptop voor thuisgebruik zijn de volgende laptops:

  • Acer Chromebook 314 
  • HP Chromebook x360
  • Lenovo IdeaPad 3 
  • HP Pavilion 15
  • Asus Tuf Gaming F15

Zo wat is een goede laptop voor thuisgebruik. Een laptop voor thuisgebruik moet voldoen aan je eisen. 

Als je de laptop alleen gebruikt voor je dagelijkse taken zoals je emails lezen, internetten, office pakket gebruiken enzovoort dan wil je een goedkope laptop. Wil je nou dat je kinderen erop kunnen spelen dan zal de prijs wel ietsjes hoger worden. 

In dit artikel ga ik de top 5 beste laptops voor thuisgebruik bespreken. Dit zijn uitstekende laptop voor thuisgebruik die van goedkoop naar duur zullen gaan. 

Top 5 Beste laptops voor thuisgebruik – keuzes

De laptops die ik vandaag ga bespreken voor thuisgebruik zijn laptops die komen in verschillende prijs range. 

De eerste laptops zijn bedoeld voor basis taken die je thuis zou willen uitvoeren en daarna komen laptops voor als u thuis wilt gamen of andere zware taken wilt uitvoeren zoals fotobewerking.

Acer Chromebook 314

Natuurlijk hebben we als eerst een Chromebook laptop. De beste laptops voor thuisgebruik zijn de Chromebook omdat ze zo goedkoop zijn en snel. 

De beste goedkope laptop voor thuisgebruik is de Acer Chromebook 314. Deze laptop is zeer goed voor basistaken waarbij je niet zware programma’s gebruikt. Dit zijn dingen zoals internetten, mails lezen, Office pakket en ook films/series kijken. 

Acer Chromebook 314 beste goedkope laptop voor thuisgebruik
Acer Chromebook 314 beste goedkope laptop voor thuisgebruik

Een chromebook is zeer lichtgewicht en al voor 350 euro kun je een heel snelle chromebook kopen vergeleken met windows laptops. Voor windows laptops moet je rond de 500 euro uitgeven voor een basislaptop. 

Specificaties:Acer Chromebook 314 
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual Core(2), 2.6Ghz
Werkgeheugen4GB Ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle ChromeOS
Batterijduur12 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.5 kg
Geschikt voorInternetten, Films/series kijken, Office pakket, mailen

Een chromebook is een top keuze als het je niet boeit welke programma’s   je wel of niet op een laptop kunt hebben dan alleen je internet, mail en office pakket. Een Chromebook is meer beperkt in welke programma’s je erop mag gebruiken. 

Bekijk alle laptops voor thuisgebruik

HP Chromebook x360

Een andere zeer flexibele laptop voor thuisgebruik is de HP Chromebook x360. Zoals elke Chromebook is deze heel snel en beschikt ook over de componenten die het nodig heeft voor dagelijkse taken. 

Niet alleen is de laptop geweldig voor dagelijkse taken, het is ook heel flexibel en klein waardoor je deze makkelijk kunt vervoeren.

Sterkere Chromebook laptop voor thuisgebruik
Sterkere Chromebook laptop voor thuisgebruik

De laptop is een Chromebook en beschikt over de ChromeOS. Deze besturingssysteem is bedoeld voor dagelijkse taken en andere simpele taken.

Specificaties:HP Chromebook x360
Beeldscherm14inch, Full HD, Touchscreen
ProcessorIntel Pentium Silver – Quad core(4), 3.1GHz
Werkgeheugen4GB ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 605
BesturingssysteemGoogle Chrome OS
Batterijduur12 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.49 kg
Geschikt voorInternetten, Emailen, Office pakket, Dagelijkse taken

Dit is een fantastische laptop voor als je meer wilt doen dan je dagelijkse taken thuis. De laptop is flexibel en kan ook gebruikt worden als een tablet. Dit maakt het mogelijk om thuis rond te lopen terwijl je bezig bent met je series/films kijken of juist je werk.  

Lenovo IdeaPad 3

Als je graag een windows laptop wilt voor thuisgebruik dan is de Lenovo IdeaPad 3 een geweldige keuze. Deze laptop is een goede laptop voor thuisgebruik als je alleen basistaken gaat uitvoeren. 

Lenovo IdeaPad 3 Windows laptop voor thuisgebruik
Lenovo IdeaPad 3 Windows laptop voor thuisgebruik

De laptop beschikt over de essentiële componenten om je basistaken prima uit te kunnen voeren zonder vertraging. Daarnaast omdat het beschikt over Windows 10 Home en deze is een van de meest gebruikte besturingssystemen die er zijn. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorIntel core i3, Dual core(2), 3.4GHz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7.5 uren
Verlichte toetsenbordGeen
PoortenUsb A
Gewicht1.6 kg
Geschikt voorInternetten, Films/series kijken, Office pakket, mailen

Voor meer vrijheid in je programma’s is een windows laptop een goede keuze voor thuisgebruik. Op deze laptop mag je installeren welke programma je maar wilt. Denk er wel aan dat de laptop een zeer lage processor heeft.  

Een i3 processor kan dus voor zorgen dat de laptop wat trager draait dan een chromebook. Het is aan jou de keuze en als je zelf wilt bepalen welke programma’s je mag gebruiken. 

HP Pavilion 15

Wanneer het komt tot een wat sterkere laptop voor thuisgebruik is de HP Pavilion 15 altijd de juiste keuze. Dit is een laptop die komt met een AMD Ryzen 5 processor waarmee je naast basistaken ook kunt foto’s en video’s bewerken. 

HP Pavilion 15 - Sterke laptop voor thuisgebruik
HP Pavilion 15 – Sterke laptop voor thuisgebruik

De laptop beschikt over een AMD processor die sterker is en waarmee je zelfs foto’s kunt gaan bewerken als je dat wenst. Een top keuze voor thuisgebruik om snel je werk te kunnen verrichten zonder vertraging. 

Specificaties:HP Pavilion 15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorAMD Ryzen 5, Quad core(4), 4Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartAMD Radeon Graphics
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur6 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, C
Gewicht1.75 kg
Geschikt voorFotobewerking, Internetten, films/series kijken, Office pakket, mailen

Dankzij de wat snelle processor en ram  is dit een zeer goede keuze als je een snellere laptop wilt waarmee je wat meer zware programma’s kunt gebruiken. Je kan met deze laptop ook foto’s bewerken in je dagelijkse taken uitvoeren. 

Asus Tuf Gaming F15

De ultieme laptop voor thuisgebruik is de Asus Tuf Gaming F15. Deze laptop is supersterk en kan alles aan wat je maar zou willen. Dit is ook een geweldige keuze voor als je veel thuis wilt gaan gamen naast je dagelijkse taken. 

Asus Tuf Gaming F15 - Laptop voor zware programma's voor thuisgebruik
Asus Tuf Gaming F15 – Laptop voor zware programma’s voor thuisgebruik

De laptop is 15.6 inch en dit is een geweldige formaat voor thuisgebruik. De formaat is niet te grootste maar wel groot genoeg waarmee je alles goed kunt zien. 

De laptop beschikt verder over 240 Hertz verversingssnelheid wat uitstekend is voor gamen en zodat de laptop alles snel weergeeft. 

Wat ik altijd aanraad voor een gaming laptop is dat de beeldscherm Full HD moet zijn en tenminste 144Hz verversingssnelheid moet hebben. Dit zorgt voor snelheid tijdens je gaming sessies en daarnaast ook presteer je ook beter.

De processor van de laptop is de intel core i7 en deze heeft 8 cores die draaien op een snelheid van 4.6Ghz. Dit is een best wel snelle processor die ook gebruikt kan worden voor andere zware taken naast gamen.

De videoakaart van de laptop is de RTX 3060 en deze heeft 6GB vram waardoor jij de meeste games op Full HD hoge instellingen kunt spelen.

Wat wel veranzend is, is dat de batterijduur van deze laptop 7 uren is. Vaak hebben gaming laptops maar 4 uren batterijduur.

De opslag van de laptop is 512GB wat minder dan veel andere gaming laptops maar je kan altijd een externe SSD gebruiken.

Specificaties:Asus Tuf Gaming F15
Beeldscherm15.6inch, Full HD, 144hz, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Octa core(8), 4.6Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce RTX 3060 – 6GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur7 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, hdmi poort
Gewicht2.3 kg
Geschikt voorZware games met meer snelheid, fotobewerking, videobewerking, basistaken 

Voor gebruikers die met een laptop van alles willen kunnen doen is deze laptop de beste keuze. De laptop heeft meer verversingssnelheid wat ook handig is voor FPS games en snelle games waar je snelle beelden beter wilt zien. 

Lees ook: Welke laptop past bij mij 

Hoe kies je een laptop voor thuisgebruik

Het kiezen van een laptop voor thuisgebruik is makkelijk als je weet wat je wilt gaan doen. De meeste laptops voor thuisgebruik zijn bedoeld voor basis taken zoals internetten, je mail lezen, office pakket gebruiken en films/series kijken

Soms wil je misschien ietsjes meer dan een basis laptop. Denk bijvoorbeeld aan als je even wilt gamen thuis of als uw kinderen willen gamen. Daarnaast wil je misschien foto’s of video’s bewerken thuis en daar zijn ook een aantal punten waar je op moet letten. 

Als je een laptop gaat kiezen voor je dagelijkse taken zoals email lezen, internetten en videos  kijken dan is een laptop met een Full HD resolutie, een i5 processor of lager en 4-8GB werkgeheugen een goede keuze. 

Het is ook wel belangrijk om te weten dat een chromebook sneller is dan een windows laptop als je goedkoop wilt uitkomen. Een chromebook heeft een lichte besturingssysteem die niet zo zwaar is op de componenten. 

Als je juist een wat sterke laptop wilt voor bijvoorbeeld gamen dan is het handig om een videokaart te nemen met 4GB vram of hoger. Daarnaast wil je dat deze laptop een Full HD resolutie heeft met een i5 processor of hoger en 8GB ram of 16GB ram. Een gaming laptop kan ook gebruikt worden voor fotobewerking en videobewerking. 

Als je juist thuis wilt designen of zware werk programma’s wilt gebruiken zoals Adobe programma’s enzovoort dan wil je een i7 processor in de laptop met 8 tot 16GB ram voor multitasken zonder vertraging. 

 Bekijk ook: Beste laptops van 2023 

Een laptop of desktop voor thuisgebruik

Wanneer het komt tot het kiezen van een laptop of desktop voor thuisgebruik dan is een laptop een betere keuze. Een laptop komt al met alles in hand waardoor je geen extra toetsenbord, muis of monitor hoeft te kopen om ermee te kunnen werken. 

Een laptop is ook handiger omdat je deze ook kan vervoeren als je op vakantie gaat of naar familieleden. Al met al  is een laptop makkelijker te gebruiken, goedkoper en komt met alles wat je nodig hebt om het te gebruiken. 

Categorized in: