Beste laptop voor thuisgebruik

De beste laptop voor thuisgebruik. Een laptop voor thuisgebruikt is meestal een laptop die gebruikt wordt om internet te browsen en om documenten te maken zoals presentaties, word bestanden en meer. 

Tijdens deze artikel zullen we een aantal laptops voor thuisgebruik bespreken en de componenten van deze laptops.

Alvast zodat je weet hoe componenten werken zullen we hieronder beschrijven waarvoor een componenten is en waar het bij helpt. 

De processor van een laptop is wat zorgt dat programma’s snel kunnen draaien. Dit is vaak goed voor programma’s zoals Photoshop en programma’s die moeilijk zijn om te draaien. 

De werkgeheugen is belangrijk voor als je veel taken tegelijk wilt uitvoeren. Dit is goed voor als je veel browser tabs wilt openen of programma’s wilt draaien en internetten. 

De videokaart is belangrijk voor als je graag wilt gamen. Maar dit is niet belangrijk voor als je een laptop wilt om thuis te gebruiken omdat je alleen wilt mailen, multitasken en documenten maken. 

Als je graag een laptop wilt om te kunnen gamen kun je beter onze top 5 gaming laptops bekijken. Hier vertellen we meer over gaming laptops en welke je beste keuzes zijn. 

Top 3 – beste laptop voor thuisgebruik

HP 15

HP 15-db0930nd - Beste laptop voor thuisgebruik

De HP 15 is een perfecte laptop voor thuisgebruik. Deze laptop beschikt over componenten die het een zeer goede laptop maakt om internet te kunnen browsen en documenten maken. 

Daarnaast is deze laptop ook uitstekend voor basisscholieren en middelbare scholieren omdat je hier ook presentaties kunt maken, verslagen en e-mails kan sturen. Daarnaast dankzij de krachtige batterij werkt deze laptop een hele werkdag zonder oplader. 

De laptop beschikt ook 8GB ram waarmee je voldoende taken tegelijk kan uitvoeren zonder dat de laptop traag wordt. Ook een SSD waarmee de laptop binnen enkele seconden opstart en zo kan jij makkelijk aan de slag gaan. 

Componenten

De beeldscherm van deze laptop is een 15.6 inch Full HD beeldscherm met een TN paneel. Omdat dit een 15.6 inch laptop is kan je meer zien in deze laptop omdat het wat groter is. Daarnaast is de Full HD ook zeer belangrijk want zo kun je video’s op full hd kijken. 

De processor in een AMD A9 en dit processor is een dual core(2) processor. De kloksnelheid van deze AMD A9 is 3.1Ghz en turbo snelheid van 3.7Ghz. 

De werkgeheugen van deze laptop is 8GB ram. Dit is meer dan genoeg om een aantal taken tegelijk uit te kunnen voeren zonder probleem

De opslag in deze laptop is een SSD met 256GB. Dit is meer dan genoeg om een laptop thuis te gebruiken. Daarnaast helpt het ssd met snelheid bij het opstarten van de laptop. 

Lenovo Ideapad 330S 

Lenovo Ideapad 330S-14IKB 81F40162MH - Beste laptop voor thuisgebruik

De Lenovo ideapad 330s is ook een geweldige 14 inch laptop met een IPS paneel waarmee je kleuren goed kunt bekijken. Dit is een uitstekende laptop voor thuisgebruik maar ook kun je deze meenemen omdat het 14 inch is en weegt maar 1.69 kg. 

Deze laptop beschikt over verlichte toetsenbord waardoor je ook s avond kunt typen zonder probleem. Verder heeft deze laptop een SSD en deze zorgt ervoor dat de laptop binnen enkele seconden opstart. 

De laptop weegt maar 1.6kg waardoor je deze makkelijk kunt vervoeren als je graag ergens wilt gaan en de laptop wilt meenemen. 

Componenten

Dit is een 14 inch laptop die goed genoeg is voor thuisgebruik. Deze laptop voor thuisgebruik heeft een Full HD beeldscherm met een IPS paneel. 

De processor in deze laptop is de intel core i3 dual core(2) met een kloksnelheid van 2.2Ghz en een turbo snelheid van 3.4Ghz. Dit is een prima processor om programma’s op te kunnen draaien. 

De ram in deze laptop is 4GB en dit is genoeg om het internet te kunnen browsen en dagelijkse taken uit te kunnen voeren. 

De opslag van deze in deze laptop is een ssd. Een ssd is zeer handig omdat het zorgt ervoor dat de laptop binnen enkele seconden opstart. Zo kun jij gemakkelijk en snel aan de slag gaan met je werk. In totaal krijg je 256GB in een ssd. 

HP Pavilion 15

HP Pavilion 15-cs0952nd Main Image

De HP Pavilion 15 is een van de beste laptop voor thuisgebruik. Deze laptop beschikt over uitstekende componenten waardoor je gemakkelijk dagelijkse taken kan uitvoeren zoals internetten, presentaties maken, mailen en foto’s bewerken. 

Dankzij de 1TB geheugen en de 16GB Optane heb je meer dan genoeg opslagruimte om films, series en veel bestanden op te slaan. Daarnaast dankzij de Optane werk je HDD net zo snel als een SSD. 

Componenten

De laptop is 15.6 inch en beschikt over een Full HD scherpte waardoor je series en films op full HD kwaliteit kan bekijken. Daarnaast heeft deze laptop een IPS paneel waarmee je alle kleuren perfect kunt bekijken op het beeldscherm. 

De processor van dit laptop is de intel core i5 quad core processor met een kloksnelheid van 1.6Ghz en een turbo snelheid van 3.4Ghz. Dit is een uitstekende processor om zware programma’s te draaien zoals Photoshop.

De ram sticks zijn twee sticks van 4GB en in totaal krijg je 8GB ram geheugen. 8GB ram geheugen is meer dan genoeg om taken uit te voeren. Als je graag meerdere taken tegelijk wilt uitvoeren kan dat ook maar niet zoveel als met 16GB. 

De opslag van deze laptop is een combinatie van Flash en HDD. De Flash heeft 16GB en de HDD is 1TB. Dit is meer dan genoeg om bestanden op te slaan. 

Als je meer laptop voor thuisgebruik wilt bekijken hebben we een perfecte link voor je waar we alle laptops voor thuisgebruik hebben verzameld. 

Bekijk ze hier: bol.com