Beste laptop voor thuisgebruik – ideale keuzes

De beste laptop voor thuisgebruik is een laptop die ideaal voor je is. Een laptop die jou doelen waar kan maken en die makkelijk is voor jou om te gebruiken thuis en als je soms onderweg bent en de laptop wilt meenemen. 

De beste laptop voor thuisgebruik zijn de volgende laptops:

  • Acer Chromebook 314 CB314
  • Lenovo IdeaPad 3 14IIL05
  • Lenovo IdeaPad 3 15ADA05
  • Acer Aspire 7 A715
  • MSI GF75 10SC

Zo wat is een goede laptop voor thuisgebruik. Een laptop voor thuisgebruik moet voldoen aan je eisen. Als je de laptop alleen gebruikt voor je dagelijkse taken zoals je emails lezen, internetten, office pakket gebruiken enzovoort dan wil je een goedkope laptop. Wil je nou dat je kinderen erop kunnen spelen dan zal de prijs wel ietsjes hoger worden. In dit artikel ga ik in 

Top 5 Beste laptops voor thuisgebruik – keuzes

De laptops die ik vandaag ga bespreken voor thuisgebruik zijn laptops die komen in verschillende prijs range. De eerste laptops zijn bedoeld voor basis taken die je thuis zou willen uitvoeren en daarna komen laptops voor als u thuis wilt gamen of andere zware taken wilt uitvoeren.

Acer Chromebook 314 CB314

Natuurlijk hebben we als eerst een Chromebook laptop. De beste laptops voor thuisgebruik zijn de chromebook omdat ze zo goedkoop zijn en snel. 

De beste goedkope laptop voor thuisgebruik is de Acer Chromebook 314 CB314. Deze laptop is zeer goed voor basistaken waarbij je niet zware programma’s gebruikt. Dit zijn dingen zoals internetten, mails lezen, Office pakket en ook films/series kijken. 

Acer Chromebook 314 beste goedkope laptop voor thuisgebruik

Een chromebook is zeer lichtgewicht en al voor 350 euro kun je een heel snelle chromebook kopen vergeleken met windows laptops. Voor windows laptops moet je rond de 500 euro uitgeven voor een basislaptop. 

Specificaties:Acer Chromebook 314 CB314
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS Paneel
ProcessorIntel Celeron, Dual Core(2), 2.6Ghz
Werkgeheugen4GB Ram
Opslag64GB Flash
VideokaartIntel UHD Graphics 600
BesturingssysteemGoogle ChromeOS
Batterijduur12 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A, Usb C
Gewicht1.5 kg
Geschikt voorInternetten, Films/series kijken, Office pakket, mailen

Een chromebook is een top keuze als het je niet boeit welke programma’s   je wel of niet op een laptop kunt hebben dan alleen je internet, mail en office pakket. Een Chromebook is meer beperkt in welke programma’s je erop mag gebruiken. 

Lenovo IdeaPad 3 14IIL05

Als je graag een windows laptop wilt voor thuisgebruik dan is de Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 een geweldige keuze. Deze laptop is een goede laptop voor thuisgebruik als je alleen basistaken gaat uitvoeren. 

Lenovo IdeaPad 3 Windows laptop voor thuisgebruik

De laptop beschikt over de essentiële componenten om je basistaken prima uit te kunnen voeren zonder vertraging. Daarnaast omdat het beschikt over Windows 10 S mode is de laptop zelfs nog sneller dan normale windows 10 Home. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3 14IIL05
Beeldscherm14inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorIntel core i3, Dual core(2), 3.4GHz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartIntel UHD Graphics
BesturingssysteemWindows 10 in S mode
Batterijduur7.5 uren
Verlichte toetsenbordGeen
PoortenUsb A
Gewicht1.6 kg
Geschikt voorInternetten, Films/series kijken, Office pakket, mailen

Voor meer vrijheid in je programma’s is een windows laptop een goede keuze voor thuisgebruik. Op deze laptop mag je installeren welke programma je maar wilt. Denk er wel aan dat de laptop een zeer lage processor heeft.  

Lenovo IdeaPad 3 15ADA05

Voor mensen die een wat sterkere laptop willen voor thuisgebruik is de Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 een top keuze.

Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 sterkere laptop willen voor thuisgebruik

De laptop beschikt over een AMD processor die sterker is en waarmee je zelfs foto’s kunt gaan bewerken als je dat wenst. Een top keuze voor thuisgebruik om snel je werk te kunnen verrichten zonder vertraging. 

Specificaties:Lenovo IdeaPad 3 15ADA05
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorAMD Ryzen 5, Quad core(4), 3.7Ghz
Werkgeheugen8GB ram
Opslag256GB SSD
VideokaartAMD Radeon Vega 8
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur9.6 uren
Verlichte toetsenbordNee
PoortenUsb A
Gewicht1.85 kg
Geschikt voorFotobewerking, Internetten, films/series kijken, Office pakket, mailen

Dankzij de wat snelle processor is dit een zeer goede keuze als je een snellere laptop wilt waarmee je wat meer zware programma’s kunt gebruiken. Je kan met deze laptop ook foto’s bewerken in je dagelijkse taken uitvoeren. 

Acer Aspire 7 A715

Als je een zeer sterke laptop wilt voor thuisgebruik waarmee je een beetje van alles kunt doene dan is de Acer Aspire 7 A715 een top keuze. Deze laptop is geschikt voor de meeste taken zoals dagelijkse taken, gamen en zelfs ook zware programma’s zoals Photoshop en Premiere Pro. 

Acer Aspire 7 A715 zeer sterke laptop wilt voor thuisgebruik en gamen

Dit is een geweldige keuze voor als je kinderen hebt die houden van gamen thuis of als jij zelf houdt om te gamen af en toe. De laptop is 15inch dus het heeft een prima scherm waarop je alles goed kunt zien en beleven. 

Specificaties:Acer Aspire 7 A715
Beeldscherm15.6inch, Full HD, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Hexa core(6), 4.5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag512GB SSD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650 – 4GB VRAM
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur10 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, Hdmi poort
Gewicht2.15 kg
Geschikt voorGamen, fotobewerking, videobewerking, basistaken

Dit is een fantastische laptop voor als je meer wilt doen dan je dagelijkse taken thuis. Een laptop voor thuisgebruik hoeft niet alleen bedoeld te zijn voor basistaken. Soms wil je wel even relaxen en een spelletje spelen of zoiets, dat geldt voor je andere huisbewoners ook. 

MSI GF75 10SC

De ultieme laptop voor thuisgebruik is de MSI GF75 10SC. Deze laptop is supersterk en kan alles aan wat je maar zou willen. Dit is ook een geweldige keuze voor als je veel thuis wilt gaan gamen naast je dagelijkse taken. 

MSI GF75 10SC Beste laptop voor thuisgebruik, gamen, fotobewerking en videobewerking

De laptop is 17 inch waardoor de scherm groot is en het heeft ook 144Hz waardoor alle beelden op het scherm heel snel worden ververst. De processor en videokaart zijn uit top en kunnen makkelijk zware programma’s en zware games draaien zonder probleem. 

Specificaties:MSI GF75 10SC
Beeldscherm17.3inch, Full HD, 144hz, IPS paneel
ProcessorIntel core i7, Hexa core(6), 5Ghz
Werkgeheugen16GB ram
Opslag1512GB SSD+HDD
VideokaartNvidia GeForce GTX 1650
BesturingssysteemWindows 10 Home
Batterijduur8 uren
Verlichte toetsenbordJa
PoortenUsb A, Usb C, hdmi poort
Gewicht2.2 kg
Geschikt voorZware games met meer snelheid, fotobewerking, videobewerking, basistaken 

Voor gebruikers die met een laptop van alles willen kunnen doen is deze laptop de beste keuze. De laptop heeft meer verversingssnelheid wat ook handig is voor FPS games en snelle games waar je snelle beelden beter wilt zien. 

Lees ook: Welke laptop past bij mij 

Hoe kies je een laptop voor thuisgebruik

Het kiezen van een laptop voor thuisgebruik is makkelijk als je weet wat je wilt gaan doen. De meeste laptops voor thuisgebruik zijn bedoeld voor basis taken zoals internetten, je mail lezen, office pakket gebruiken en films/series kijken

Soms wil je misschien ietsjes meer dan een basis laptop. Denk bijvoorbeeld aan als je even wilt gamen thuis of als uw kinderen willen gamen. Daarnaast wil je misschien foto’s of video’s bewerken thuis en daar zijn ook een aantal punten waar je op moet letten. 

Als je een laptop gaat kiezen voor je dagelijkse taken zoals email lezen, internetten en videos  kijken dan is een laptop met een Full HD resolutie, een i5 processor of lager en 4-8GB werkgeheugen een goede keuze. 

Het is ook wel belangrijk om te weten dat een chromebook sneller is dan een windows laptop als je goedkoop wilt uitkomen. Een chromebook heeft een lichte besturingssysteem die niet zo zwaar is op de componenten. 

Als je juist een wat sterke laptop wilt voor bijvoorbeeld gamen dan is het handig om een videokaart te nemen met 4GB vram of hoger. Daarnaast wil je dat deze laptop een Full HD resolutie heeft met een i5 processor of hoger en 8GB ram of 16GB ram. Een gaming laptop kan ook gebruikt worden voor fotobewerking en videobewerking. 

Als je juist thuis wilt designen of zware werk programma’s wilt gebruiken zoals Adobe programma’s enzovoort dan wil je een i7 processor in de laptop met 8 tot 16GB ram voor multitasken zonder vertraging. 

 Bekijk ook: Beste laptops van 2021 

Een laptop of desktop voor thuisgebruik

Wanneer het komt tot het kiezen van een laptop of desktop voor thuisgebruik dan is een laptop een betere keuze. Een laptop komt al met alles in hand waardoor je geen extra toetsenbord, muis of monitor hoeft te kopen om ermee te kunnen werken. 

Een laptop is ook handiger omdat je deze ook kan vervoeren als je op vakantie gaat of naar familieleden. Al met al  is een laptop makkelijker te gebruiken, goedkoper en komt met alles wat je nodig hebt om het te gebruiken.